Ipoly
17 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Operettszínházi zaklatás: öt áldozat állítja, hogy nem kereste meg őket senki Operettszínházi zaklatás: öt áldozat állítja, hogy nem kereste meg őket senki

Gulyás Gergely korábban beismerte, hogy áldozatok meghallgatása nélkül jelentették ki, hogy nem történt zaklatás, de azt állította, megpróbáltak behívni egy érintetett, csak ő nem jött.

augusztus 11. 14:52

Úgy zárták le az operettszínházi zaklatás vizsgálatát, hogy nem hallgatták meg az áldozatokat Úgy zárták le az operettszínházi zaklatás vizsgálatát, hogy nem hallgatták meg az áldozatokat

Ezt Gulyás Gergely ismerte el a kormányinfón. Az áldozatok ügyvédje állítja: nem igaz, hogy megkeresték volna az áldozatokat, csak azok nem reagáltak.

augusztus 6. 17:59

Kinevezték Vidnyánszkyt, 41 év után felmondott Zsámbéki Gábor rendezőlegenda a Színművészetin Kinevezték Vidnyánszkyt, 41 év után felmondott Zsámbéki Gábor rendezőlegenda a Színművészetin

Lemondott az egyetem egyik intézetének vezetője is, miután részletesen elmagyarázta, miért alkalmatlan az egyetem működtetésére a minden fontos ügyről döntő alapítvány kuratóriuma.

augusztus 2. 11:49

A Board Game 12 hihetetlenül sikeres történet, olyan olajozottan működött az elmúlt évben, mint kevés dolog az országban. A tavaly áprilisi verseny lényege az volt, hogy a jelentkező csapatoknak 12 óra alatt, az ott megismert hozzávalókból estére elő kellett állni egy működőképes, vadonatúj társasjátékkal - és majdnem négyszázan versenyeztek, 76 játékot adtak le este 9-kor. Erről itt írtunk:

 

Aztán a zsűri kiválasztotta a legjobb játékokat (ezeket is kipróbáltuk), majd az év végére, a karácsonyi szezonra két nyertes már ott is volt a boltok polcain, végleges szabályokkal, dizájnnal, ahogy azt kell. Ráadásul tényleg jók lettek:

 

És bár akkor, amikor rendesen a versenynek kellett volna lennie, épp tombolt a járvány, most megvan az időpont: augusztus 29-én újra megrendezik a versenyt.

Ezúttal, már csak azért is, hogy ne legyen iszonyatos tolongás, 50 darab, egyenként maximum 4 fős csapat nevezhet a versenyre. Illetve nem egyszerűen nevezésről van szó: a szervezők egy több hónapon át tartó „mini” társasjátéktervező-versenyt indítottak a Facebookon, ahol a legjobbak már idő előtt biztosíthatják a helyüket a „nagy” versenyre. A szervezők minden hónap elején kitesznek az esemény hivatalos Facebook-oldalára pár alkatrészt, a résztvevőknek 30 napjuk van, hogy beküldjék ötleteiket. Sőt: még ezek közül is megjelenhetnek hivatalosan kereskedelmi forgalomban a legjobbak; az egyik nyertes már várja is a megjelenést.

Azt már korábban megírtuk, hogy pszichológusok szerint egyáltalán nem baj, hogy a koronavírus-világjárvány idején az emberek nagy része elkezdett olyan filmeket nézni, mint a Fertőzés, ami épp egy halálos világjárványról szól, mert ezzel még jobban is járnak, mint ha a valós híradót néznék.

A Guardian viszont most brit tudósokra hivatkozva azt írja: 

azok, akik sok apokaliptikus filmet néznek, felkészültebbek lehetnek a járványokkal szemben,

legyen szó akár űrlényinváziós filmről, akár zombikról, akár járványokról. Ha jó a film, akkor ugyanis a néző akarva-akaratlanul is belehelyezkedik a bajokkal szembenéző főhős helyzetébe, ami a pszichológusok szerint felér egyfajta gyakorlással is, és ettől végül majd jobban fogják tudni az olyasmiket, hogy amikor eljön az ideje, nem árt elmenni egy jó pánikbevásárlásra. 

A tudósok minderre 310 önkéntes kikérdezésével jutottak.

 

Bereményi Géza Cseh Tamásnak írott dalszövegeiben többször előfordult egy bizonyos Fáskerti elvtárs; szerepel például a Budapest és a Jutalomosztás című dalokban is, sőt, utóbbiban még Fáskertiné fülébe is súgdosnak.

A Hvg.hu vette észre Bereményi Géza Facebook-posztját, amely magyarázatot ad a szövegekre. Bereményi ezt írta a fotó alá:

Édesanyám, Évi az igazgató titkárnőjeként vesz részt a Budapesti Építőanyagipari KTSZ éves zárszámadásán, jobbján a főnöke, Fáskerti elvtárs (aki Fáskerti et. jobbján aludni próbál, azt nem ismerem, de ő a kedvencem).

faskerti
Fotó: Bereményi Géza / Facebook