Alajos, Leila
20 °C
34 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Sándor bácsihoz mindig elmehettünk Sándor bácsihoz mindig elmehettünk

A 89 évesen meghalt Kányádi Sándor ugyanúgy a magyar költészet hegyvonulata, mint Petőfi vagy Kosztolányi, mondta Gryllus Vilmos. Pályatársak emlékeznek a költőre.

tegnap, 17:04

Stallone az új Rocky-filmben újraélheti élete egyik legdurvább élményét Stallone az új Rocky-filmben újraélheti élete egyik legdurvább élményét

A Creed II-ben megint egy Creed vs. Drago meccsre készülnek, mint a Rocky IV-ben.

tegnap, 16:43

Kevin Spacey: az előző filmjéből kivágták, a következőt bemutatják Kevin Spacey: az előző filmjéből kivágták, a következőt bemutatják

Először online lesz látható, de aztán kísérleti jelleggel moziba is küldik a színész 2018-as filmjét.

tegnap, 14:34

Ilyen és ehhez hasonló dalszöveggel, még ennél is sokkal rosszabb zenével jelent meg egy videóklip, amelyet viszont nem kell komolyan venni. Az Antilope Kid feat. Walters Lili "Miért Ilyen Bonyolult" című szerzeménye ugyanis az Egynyári kaland című sorozatban hangzott el, amikor Walters Lili és Fehér Balázs Benő karaktere egy tehetségkutatóra készültek - szóval a dal szándékosan és ironikusan rossz, és mint ilyen, a maga nemében valójában egészen kiváló. (Legalábbis én így értelmezem a dolgot, ha tévedek, akkor viszont mindent visszavonok.)

A zenét Antilope Kid, azaz a Kolin frontembere, Linczényi Márk írta, a dalszöveget pedig Bárány Márton, az Aranyélet és a Barátok közt egyik írója.

 

Úgynevezett szerencsétlen párosítás.

Az a jótékonysági vacsora és árverés, amit a magánemberekből álló "Tarnabod és mi" csapat szervez június 12-én, este 6 órától, a budapesti Magnet Közösségi Házban. Az egyik a felszolgált ételek, a másik az árverésre bocsátott tárgyak között lesz.

A vacsora egy ötfogásos menüsor lesz, amelyet Góg Angéla food designer tervez a segítő csapat segítő főzéseitől ihletve. Az árverés tételei között a fine dining éttermek vacsorájától a híres emberek relikviáin keresztül kézműves tárgyak és színházjegyek, könyvcsomagok, neves művészek grafikái szerepelnek. Például Kulka János sapkája, Csákányi Eszter ékszere, az Orlai Produkciós Iroda és az Örkény Színház bérletei, a Le Pearle Noire étterem, a VakVarjú, az Innio vacsorautalványai, az Eve by Eva Remenyi és a Viksid ékszerei, Konda Brigi kerámiái, a Kontraműhely és a Cangira biciklis táskái, Szekulesz Judit jelmeztervező és Forrai Ferenc grafikus képei. Az árverést a Padödő vezeti.

A Tarnabod és Mi csoport 2011 óta segíti a mélyszegénységben élő Heves megyei falu gyerekeit kizárólag magán- és céges támogatásokból. 2015 óta rendszeresen főznek az egész falunak, nélkülözhetetlen tárgyakat, ruhákat, bútorokat, egészségügyi eszközöket gyűjtenek; edukációs és szórakoztató programokat szerveznek a kicsiknek, tehetségeket pártfogolnak, orvosi vizsgálat szervezésében vesznek részt. Minden tag önkéntes alapon, ingyen dolgozik, de az alkalmankénti 500-600 adag főtt ételnek, 70 kiló friss kenyérnek, temérdek gyümölcsnek, a tartós élelmiszercsomagoknak, a tanszereknek, pelenkáknak jelentős ára van - írják a szervezők. 

Ezért is kerül sor az árveréssel egybekötött vacsorára, amelyen egy 4500 forintos - vagy bőkezűbb - támogatás révén lehet részt venni. Jelentkezni a tarnabodesmi@gmail.com emailcímen lehet.