Emőke
4 °C
20 °C

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Meghalt egy utas, Budapesten kellett leszállnia egy repülőnek

A gép Frankfurtból tartott Isztambulba. Már a leszállás előtt megkezdték az újraélesztést, hiába.

3 perce

A német köztévé szerint Orbán kormánya korrupt, és nem élne túl az EU pénze nélkül A német köztévé szerint Orbán kormánya korrupt, és nem élne túl az EU pénze nélkül

Hosszan ekézte a ZDF politikai kabaréműsora pénteken az Orbán-kormányt, a miniszterelnököt az Európai Fasiszták Hete szereplőjeként bemutatva.

1 órája

Irányíthatatlanul sodródik a norvég part felé egy hajó 1300 emberrel Irányíthatatlanul sodródik a norvég part felé egy hajó 1300 emberrel

Meghibásodott a hajtómű. A veszélyes partszakasznál több méter magasak a hullámok, és 70 km/órás szél fúj.

3 órája

floridaman

Az én születésnapomon még egész istenes volt a helyzet, akkor csak egy autó motorháztetején rodeózott egy floridai férfi 110 km/h-s sebességgel, de a barátnőm születésnapján már sokkal rosszabb volt a helyzet, akkor azért tartóztattak le egy floridai férfit, mert fajtalankodott egy miniatűr lóval.

És hogy honnan tudom mindezt? Egy új kihívás, a 

Florida Man Challenge

miatt, amely annyiról szól, hogy írjuk be a "florida man" szókapcsolatot és a születésnapunk dátumát ("june 25" formátumban) a keresőbe, aztán röhögjünk/szörnyülködjünk azon, hogy aznap éppen a floridai férfiak milyen bűncselekményéről írtak a lapok. Egy floridai férfi sörrel a kezében megkergetett egy aligátort? Egy floridai férfi betört a szomszédjához, hogy megsimogassa a macskáját? Egy floridai férfi visszakerült a börtönbe, mert nem fizette ki a taxist, aki hazavitte a börtönből? Egy floridai férfiról rablás közben leesett a gatya?

True story, bro.

A kihívás ebből a Tumblr-posztból ered, ezt futtatta meg ez a Twitter-poszt, most pedig már több százezer komment, reposzt és lájk van a hasonló bejegyzéseken, sőt, már akkora a pörgés a dolog miatt, hogy az a Google keresőalgoritmusának sajátosságai miatt szinte tönkre is tette saját magát, mert az első 20-30-40 találat most már magáról a kihívásról szól, és csak utána jönnek a sokkal kevésbé népszerű alaphírek a flúgos floridaiakról.

De akkor

tényleg minden floridai férfi ennyire kretén?

Persze, hogy nem erről van szó: a CNN azt írja, a jelenség legfontosabb oka, hogy Florida állam törvényei miatt az újságíróknak nagyon egyszerű hozzáférniük a bűnügyi jelentésekhez, így lényegében bármiről születhet cikk, amiből más államokban biztosan nem lenne sztori. Emellett Floridában rengetegen élnek, nagy a meleg, a pára, és rendkívül sokféle népség él sűrűn egymás mellett, így gyakoriak a konfliktusok is.

Ugyanis az indonéz hatóságok találták meg egy orosz férfi bőröndjében. A férfi vélhetően allergiagyógyszerekkel altatta el a kétéves állatot, hogy kicsempéssze Baliról. Az orangután mellett két élő gekkót és öt gyíkot is találtak a bőröndben.

A csempész azt állította a hatóságoknak, hogy a védett állatot ajándékba kapta egy másik orosz turistától, aki pedig 3000 dollárért vásárolta Jáván egy utcai árustól.

Az ajándéka viszont a különleges háziállat helyett akár öt év börtön és 7000 dollár büntetés is lehet.

Muszáj megmutatnunk még azt is, milyen cuki volt az állat, miután (remélhetőleg) jobbra fordult a sorsa, és megmentették a hatóságok:

A Nemzeti Színház egyik legnagyobb sikere volt az Egyszer élünk című előadás, míg az igazgatóváltással egyszer és mindenkorra el nem tűnt a repertoárról. Ennek a zenéjét is megidézi egy különleges koncerten a Szakértők zenekar, azaz az előadást rendező Mohácsi János állandó alkotótársa, Kovács Márton és a többiek zenekara, meg ezen kívül sok más Mohácsi-előadásét, visszanyúlva egészen olyan klasszikusokig, mint a kaposvári Csak egy szög, vagy a Sárga liliom.

Március 17-én, a TRIP hajón viszont ezúttal nemcsak Kovács Mártonék fognak játszani, hanem egy amerikai zenekar, a The Tiptons Sax Quartet is, akikkel a Szakértők egy New York-i koncertjükön ismerkedtek össze, sőt, csatlakozik hozzájuk a salzburgi Saxofour fúvósai is. Ha pedig ez nem lenne elég az országokból, hozzájön még Tel Aviv is: itt mutatták be a Szakértők új lemezét, amelyet ezen az estén újra eljátszanak. A színházrajongók (meg a zenerajongók) nagyjából erre számíthatnak majd: