Zelma, Rajmund
-3 °C
5 °C
Index - In English In English Eng

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Lemészárolták őket, de a rokonok még reménykednek, hogy csak eltűntek Lemészárolták őket, de a rokonok még reménykednek, hogy csak eltűntek

Aj Vej-vej dokumentumfilmet készített azokról a mexikói diákokról, akiket vélhetően a polgármester parancsára adtak át egy drogkartellnek.

tegnap, 09:31

A színész legyen elég bátor, hogy a szexjelenetekről beszéljen A színész legyen elég bátor, hogy a szexjelenetekről beszéljen

Az Oscar-díjas Juliette Binoche szerint nem lehet úgy filmet forgatni, hogy a rendezők a meztelen jelenetekről szóló iránymutatást olvasgatják, de volt már, hogy az ő bizalma is megszakadt hasonló helyzetben.

január 21. 23:47

Orosz nyelvű, orosz filmeket sugárzó csatorna indul Magyarországon

1948-tól napjainkig készült filmeket vetít majd a Viasathoz kötődő csatorna, egyelőre csak egy szolgáltatónál.

január 21. 14:54

És a válasz olyasmi, amire senki se számított, folytathatnánk a legrosszabb bulvárlapok stílusában. De valójában a sokak (például az IMDB szavazói) által még Uwe Bollnál is rosszabb rendezőtől, Michael Baytől (Armageddon, Transformers, A szikla) valójában semmin nem lepődik meg az ember. Például azon sem, ha teljes magabiztossággal lenyilatkozza, hogy

egy csapásra sztárt csinált volna Will Smithből, ha a színész hajlandó lett volna levenni az ingét a Bad Boys egyik jelenetében.

De sajnos a pályája elején tartó Smith erre nem volt hajlandó, noha már akkor tudhatta volna, hogy Bay számára semmi nem számít, csakis a vonzó külsőségek (például az adott jelenetbe is bevarázsolt pár teljesen indokolatlan szilikonmellű bikinis szépségkirálynőt).

Hogy akkor most Smith tényleg elmulasztotta Élete Lehetőségét, azt majd az utókor eldönti. Mindenesetre Bay szerint a kompromisszumos megoldás, miszerint Smith kigombolt inggel szerepel a jelenetben, már így is ikonikussá tette azt - írja a Cinemablend.

Képzeljük csak el, talán a mozivászon is felgyulladt volna, ha Smith nem ragaszkodik annyira a textilhez!

 

Mi is beszámoltunk róla, hogy noha közpénzből működő intézmény közpénzből készíttetett fotóiról van szó, Vidnyánszky Attila igazgató megtiltotta a Színház folyóiratnak, hogy az ötven éve működő szaklap felhasználja a fotóikat a Nemzeti Színház előadásairól szóló cikkeikhez, mert nyilvánvaló politikai elfogultságból ő vádolja politikai elfogultsággal a Nemzeti és Vidnyánszky előadásairól rendre, változó előjellel beszámoló lapot.

A Színház folyóirat mindenesetre nagyon elegánsan oldotta meg a kérdést: a Nemzeti Színház Macskajáték című előadásáról szóló kritikájához valóban nem használt fel fotókat, hanem megkérték Forgách András írót, hogy rajzoljon az előadás világát megelevenítő képeket.

A kritika itt olvasható el, az összes rajz pedig külön itt.

 

Miután kihirdették a 2020-ban Oscar-jelölt filmek és alkotók névsorát, pár helyen tévesen megjelent, hogy a Star Wars-filmek zeneszerzője, John Williams megdöntötte eddig is saját maga által felállított rekordját, mivel 

ez az 52. Oscar-jelölése 52 év alatt,

most épp a Skywalker kora című Star Wars-filmért. Ami statisztikailag azt jelenti, hogy amióta először jelölték 1968-ban a Valley of the Dolls című film zenéjéért, minden egyes évben jelölték volna Oscarra, ami gyakorlatilag felfoghatatlan. És nem is igaz, mégpedig azért, mert több olyan év volt, amikor egyszerre két, sőt néha akár három Oscarra is jelölték, így aztán belefért, hogy volt egy-két év, amikor szegény John Williamsnek otthon kellett szomorkodnia a jelölések napján, mint valami szerencsétlen csóró senkinek.

De ha ez elképzelhetetlennek hangzik, akkor csak próbálják meg elképzelni a valódi rekordert:

Walt Disney-t összesen 59 Oscarra jelölték.

Persze ha lenne értelme súlyozni a jelölések közül (mint ahogy nincsen), lehet mondani, hogy Williams teljesítménye nagyobb, mert ő mindig a saját (legfeljebb néha másokkal közös) alkotómunkájáért kapta a jelöléseket, míg Disney producerként bezsebelte a legtöbb rövid és hosszú animációs filmnek járó díjakat (amelyeket az Amerikai Filmakadémia szabályai szerint nem a rendezők, hanem a producerek kapnak).

És hogy a végén összenőjön, ami összetartozik: jó pár éve már a Disney által alapított cégnek csenget a Star Wars minden bevétele és aranyszobra is, mivel a cég 2012-ben felvásárolta a Lucasfilmet.