Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Michael Douglas már a zaklatási vád előtt közölte, hogy az egész nem igaz Michael Douglas már a zaklatási vád előtt közölte, hogy az egész nem igaz

Már két hete védekezett valami ellen, amit akkor még ki sem mondtak. De most tényleg előállt egy nő, aki zaklatással vádolja a színészt.

tegnap, 16:04

Nem gyűlt össze a pénz, nem indul el a Politis Nem gyűlt össze a pénz, nem indul el a Politis

Dudás Gergely, az Index korábbi főszerkesztője azért jó eredménynek tartja, hogy elért 3000 előfizetőt.

tegnap, 14:05

Vizsgálják a Cranberries-énekesnő halálának körülményeit Vizsgálják a Cranberries-énekesnő halálának körülményeit

Dolores O'Riordant egy hotelszobában találták holtan január 15-én, egyelőre nem tudni, mi történt.

tegnap, 12:50

Már hétfőn azt írtuk, kizárt dolog, hogy ne legyen meg napokon belül az Ambrus Attila, "a Viszkis rabló" életéről szóló, A Viszkis című magyar film háromszázezredik nézője, olyan jól fut még nyolc hét után is Antal Nimród filmje a mozikban.

És a forgalmazó most, pénteken küldte a hírt, hogy tényleg átlépte a film azt a mérföldkövet, amit az 1990 óta bemutatott magyar filmek közül alig több mint tíznek sikerült. A forgalmazó ezzel a film fontos jelenetére épülő, rettenetes poénnal ünnepelt:

Az MTI-ben jelent meg a hét híre, miszerint a macskák a témája a „Miau, elvitte a cica a nyelved?” című isztambuli filmfesztiválnak. A filmfesztivált a Perai Múzeum rendezi, kilenc filmet mutatnak be Franciaországból, Németországból, Ausztriából, Japánból, Törökországból és az Amerikai Egyesült Államokból. A fesztiválra teljesen érthető módon a vártnál nagyobb az érdeklődés.

Az igazgató szerint a fesztivál egyrészt érzékenyíti a helyieket a kóbor macskák iránt, másrészt megmutatja, más kultúrákban hogyan bánnak a macskákkal. Az MTI még arról is beszámol, hogy egy helybeli néző szerint az isztambuliak „szeretetteljes kapcsolatban élnek a kóbor macskákkal, etetik, védelmezik és ápolják őket.”

A fesztivál február 4-én ér véget, eddigi legnépszerűbb filmje a Kedi – Isztambul macskái című török dokumentumfilm, ami egyébként a magyar mozikban is látható, és az Index is odáig volt érte. Azt írtuk róla, lehetetlen nem imádni, de egyáltalán nem csak a cukisága miatt, hanem mert „úgy tud elvileg az Isztambul utcáit benépesítő macskákról beszélni, hogy közben minden szava valami olyasmiről szól, ami az emberek számára fontos.”

blikk csecsemo

És legszívesebben inkább visszafeküdnél aludni, legalább hétfőig. Nagyon kösz, Blikk. (És hogy teljes legyen a kép: mindez egyébként Brazíliában történt, de ez már nem fért el a visszafogott címben.)