Illés
17 °C
29 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Tankokról álmodtam, hallottam a repülőket, féltem Tankokról álmodtam, hallottam a repülőket, féltem

A fiatal színésznő máris több feltűnést keltett, mint sokan évtizedek alatt. Mészáros Blanka a hatalmas nyomástól volt, hogy a színházban ájult el; ha pedig díjat kap, egy hétig nem tud aludni. Interjú.

tegnap, 16:33

Ha anya tizenöt év után hazajön, bőven van mit megbeszélni Ha anya tizenöt év után hazajön, bőven van mit megbeszélni

Nem csoda, hogy a Nóra 2. az amerikai színpadokon is népszerű volt, igazi sikerdarab, annak is a jobbik fajtájából. De annál nem több, pedig lehetne.

tegnap, 05:19

Hihetetlenül élethű lesz Freddie Mercury a Queen-filmben Hihetetlenül élethű lesz Freddie Mercury a Queen-filmben

Végre kijött egy rendes előzetes a Bohemian Rhapsody-hoz, amelyben már a legendás énekes magánéletéről is szó van a zene mellett.

július 18. 05:11

A Slayer Kitten című videóhoz, amelyen egy aprócska cica tökéletesen kiénekli a Slayer és a thrash metál-történelem leghíresebb sikolyát, az Angel of Death elejét, ráadásul abszolút szinkronban is van vele, tényleg nem nagyon lehet mit hozzáfűzni. Én mindenesetre pár óra munka után végtelenítve nézném egy óráig.

 

A tévézés egyik legnagyobb blöffje/hülyesége/értelmetlensége a "milyen hülye az utca embere!" nevű, már évtizedekkel ezelőtt sem eredeti műfaj. Most Amerika egyik legismertebb tévése, Jimmy Kimmel húzta le a dologról az ezeregyedik bőrt, arra hivatkozva, hogy mivel Donald Trump éppen Európában turnézik, lássuk, tudják-e az emberek, mi is az, hogy Európa, vagy éppenséggel bármi a világtérképen. És hát láss csodát, a videóban szereplő embereknek fingjuk nem volt semmiről.

Amivel csak két nagyobb baj van:

  1. mivel nyilván nem láttuk az összes felvételt, nem tudjuk, vajon az x számú bevágott idiótán kívül nem volt-e esetleg 10x számú kivágott, akik kenték-vágták az egészet; ehelyett csak annyit tudhatunk meg biztosan ebből a videóból, hogy Los Angeles utcáin találni kreténeket,
  2. mielőtt az ember - amúgy persze elég jogosan - lehülyézi a videó szereplőit, vegyen azért elő egy USA-vaktérképet, és bökjön rá mondjuk Delaware államra, vagy nevezzen meg csak egyet Montana szomszédai közül. Na ugye, hogy önről is egy másodperc alatt készülhetne olyan videó, ami alapján totál hülyének néznék?

Mindenesetre itt a cucc, jó röhögést, érezzék jobbnak magukat pár szerencsétlennél négy percen keresztül.

 

Nigel Farage, a brexit atyja, a radikális angol politikus egy idióta szóviccel Farage Against The Machine-nek nevezte el a podcastjét, amitől elég érthető módon felforrt a szép emlékű Rage Against The Machine együttes tagjainak agyvize, mivel Farage olyan távol áll mindattól, amit a finoman szólva is meggyőződésesen baloldali együttes képvisel.

Úgyhogy felszólították a politikust, hogy ne használja többé a logójukat, nevüket, és semmit, aminek köze van hozzájuk, és amire persze nem kért engedélyt. Hozzáteszik:

Válasszon inkább mást, akivel trollkodna. Javasoljuk mondjuk Donald Trumpot.

És ezt komolyan is gondolják, lásd Tom Morello gitárját, amelynek előlapján ezer éve ott van a "Fegyverezzék fel a hajléktalanokat" szlogen, nemrég viszont rákerült egy újabb felirat is:

(via Pitchfork)