Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Ridley Scott nem is közölte Kevin Spacey-vel, hogy kivágja a filmjéből Ridley Scott nem is közölte Kevin Spacey-vel, hogy kivágja a filmjéből

A stúdió vezetői azt mondták, lehetetlen, amire készül, ő napi 18 óra munkával mégis megcsinálta. Spacey meg megtudta a dolgot a netről, vagy sehonnan.

tegnap, 14:00

Woody Allen jobb filmet írt, mint már jó pár éve bármikor Woody Allen jobb filmet írt, mint már jó pár éve bármikor

A Wonder Wheelben egy nagyon jó Kate Winslet szenved a rendező nemtörődömségétől, mégis ez a legjobb Woody Allen-film a Blue Jasmine óta.

tegnap, 05:29

Magyarok találták ki a világ legkreatívabb társasjátékát Magyarok találták ki a világ legkreatívabb társasjátékát

A teljesen hazai fejlesztésű Crime Writers tényleg mindent a játékosokra bíz. Milyen horrorsztorit lehet kihozni annyiból, hogy prostituált, politikus és franciakulcs?

december 14. 23:17

alexandra sir

Mi is megmutattuk azt a videót, amelyen az látható, hogyan veszi át Borbély Alexandra, a Testről és lélekről főszereplője a legjobb európai színésznőnek járó Európai Filmdíjat, a meghatottságtól sírva. (Ahogy a helyszínről tudósítottunk a díjátadó gáláról is, a színésznővel pedig interjúztunk.)

Az Európai Filmakadémia sorra osztja meg Facebook-oldalán a hasonló videókat, többek között Oscar-díjas filmesek heves hangvételű beszédeit vagy a legfőbb díj átadását. Mégis, a Borbély Alexandrát mutató felvétel messze a legnépszerűbb mind közül: két nap alatt már 221 ezren látták. A második legnézettebb felvételen a Loving Vincent című animációs film rendezői beszélnek, de ezt öt nap alatt is csak fele ennyien, 118 ezren látták, azt pedig, ahogy a háromszoros Oscar-jelölt Wim Wenders az élet, a filmezés és a világ legfontosabb kérdéseiről beszél, 80 ezren.

borbelya video

Ilyen az, amikor a valóság és a fikció egy kicsit kényelmetlenül találkozik egymással: az egykori gyarmatosító, a fél univerzumot meghódító birodalom uralkodói családjának fontos tagjai szemlét tartanak az univerzumot meghódító Birodalom filmes hadseregénél. Avagy máshogy mondva ugyanezt: Vilmos cambridge-i herceg, Károly brit trónörökös elsőszülött fia és öccse, Harry herceg érkezik a Csillagok háborúja VIII: Az utolsó Jedik című film londoni premierjére 2017. december 12-én.

Felkerült a Vimeóra, és ingyen megnézhető Lichter Péter kísérleti filmje, a Fagyott május.

A film egészen más, mint amit a mozik vetíteni szoktak: szubjektív kamerával mutat egy erdőt, amelyben a főszereplő bolyong, miközben sok minden nem történik benne, mégis létrejöhet az az atmoszféra, amire a horrorfilmek is törekszenek.

A filmet alapvetően jól fogadta a kritika, bár speciel az Index kritikusának voltak kifogásai, de azt mi is elismertük: a Fagyott május "atmoszférát teremt, megváltoztatja az ember hangulatát, beférkőzik az agyába, mint a hipnózis."