Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Kovács Bálint

újságíró Kult

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Bezáratnák Párizs első szexbababordélyházát Bezáratnák Párizs első szexbababordélyházát

Baloldali és feminista aktivisták szerint a hely a nemi erőszakot népszerűsíti. Nemrég Magyarországon is hasonló hely nyílt.

március 21. 11:19

Az Ördögűző rendezője megtalálta az igazi Ördögöt Az Ördögűző rendezője megtalálta az igazi Ördögöt

Amorth atya megkereste William Friedkint, hogy a legendás film után nézze meg, milyen is, amikor valóban kiűzik valakiből a gonoszt.

március 21. 10:45

Feljelentést tettek az Iparművészeti gyanús és fura költekezése miatt Feljelentést tettek az Iparművészeti gyanús és fura költekezése miatt

Direkt egy cégre írtak ki közbeszerzést, meg is büntették őket érte. Aztán újra ugyanaz a cég nyert, csak most már egymilliárddal többet fizet ugyanazért a múzeum.

március 21. 09:34

Nehéz ezt az apróbetűs világban elhinni, de március 21-én tényleg ingyen lesz a kávé 80 kávézóban és étteremben országszerte. Ez ugyanis a költészet világnapja, úgyhogy az akcióban részt vevő helyeken egy versért vagy versidézetért cserébe nem kell fizetni a kávéért. A vers lehet akár saját költemény, akár egy kedvenc idézet, mindegy, úgyis minden költészet. Az akció március 21-én egész nap tart, a résztvevő helyek listája ide kattintva olvasható.

Munkatársunk fotója, különösen a családi élmény tárgyú hirdetés alatt, finom utalásnak picit erős is.

„Orbánisztán vagy Európa – erről kell majd döntenie áprilisban a választóknak” – jelentette ki „A haza nem lehet Európa ellenzékében!” című közleményében Ujhelyi István, az MSZP-Párbeszéd európai parlamenti képviselője. Ujhelyi közölte: Karácsony Gergely miniszterelnök-jelölt és Tóth Bertalan szocialista frakcióvezető a következő két napban Brüsszelben tárgyal majd a meghívására, ahol az Európai Bizottság több biztosával, az Európa-párti progresszív politikai erők vezetőivel, helyi civil magyar szakértőkkel és a Brüsszelben élő magyarokkal is találkoznak majd.

Ujhelyi szerint világos, hogy Orbán Viktor számára „az Európai Unió egy legyőzendő és üldözendő ellenség, a felvilágosult nyugati tagországokban pedig nem szövetségest és partnert lát, hanem egy zavaros világ-összeesküvés amúgy is pusztulás előtt álló csatlósait”. Ezzel szemben az MSZP-Párbeszéd bár „tudja és látja az európai döntéshozatali rendszer hibáit, működésének gyengeségeit”, de „megerősíteni és újraegyesíteni akarják az európai közösséget, nem pedig szétszakítani.”, ennek érdekében „a magyar érdekek mentén” kidolgozták „az európai intézményrendszer átalakításának javaslatcsomagját”.