Csilla, Noémi
6 °C
19 °C

Kovács Bálint

Akkor még nem sejtettem, hogyBékaemberekkel fogok találkozni.

Az a gyanús, amiNem gyanús.

Megtiltották, hogy a Notre-Dame-nál tüntessenek a sárgamellényesek Megtiltották, hogy a Notre-Dame-nál tüntessenek a sárgamellényesek

Színtiszta provokáció lenne, ha a gyújtogatásokról és vandalizmusról is ismert tüntetők a Notre Dame-nál masíroznának, mondta a rendőrfőnök.

április 19. 17:00

Kompromisszummentes filmet ígér a Gazdatest és a Snowpiercer rendezője Kompromisszummentes filmet ígér a Gazdatest és a Snowpiercer rendezője

Az Élősködők fekete komédia lesz egy igazi semmirekellőkből álló, ördögi tervet kieszelő családról.

április 19. 16:36

Kigyulladt egy ipartelep Budapesten a Campona környékén Kigyulladt egy ipartelep Budapesten a Campona környékén

Több mint háromszáz négyzetméteren égett a papírhulladék. A tüzet több mint húsz tűzoltó oltotta el.

április 19. 15:15

Hátborzongató háromszögtörténetben lesz legközelebb látható a Testről és lélekről Európa-filmdíjas főszereplője, Borbély Alexandra és Kiss Diána Magdolna: Felméri Cecília Spirál című filmjét a sződligeti horgásztó partján, négy évszakon keresztül forgatták, ami már önmagában sem volt könnyű, mert feltétlenül szükség volt arra is, hogy befagyjon a tó, így az enyhe tél miatt egy évet halasztani is kellett. Minderről az egyik női főszereplő, Kiss Diána Magdolna beszélt nekünk korábban a vele készített interjúnkban:

 

A forgatásra kilátogatott a támogató Magyar Nemzeti Filmalap is, és készítettek egy videót, amelyben a rendező beszél a film sztorijáról, Borbély Alexandra és Kiss Diána Magdolna is elmondják, számukra miért volt szokatlanul nehéz a forgatás, de megszólal Bogdan Dumitrache, a férfi főszereplő is.

 

Nick Cave egészen nagyszerű formában van: egy felfoghatatlan személyes tragédia (egyik kamasz fiának elvesztése) után kiadta pályája legsötétebb és legfájdalmasabb lemezét, a Skeleton Tree-t, majd körbeturnézta vele az egész világot, és mindenütt nagyon különleges koncerteket adott, a közönséggel hihetetlenül intim kapcsolatot kialakítva (lásd a fenti, a bécsi koncerten készült képünket). A turnéról "véletlenül" kétszer is írtunk, azaz persze nem véletlenül, hanem eleinte még nem volt magyar dátum a koncertek között, ezért Bécsbe utaztunk, hogy ne mulasszuk el ezt a megismételhetetlen élményt, amit aztán a nagy sikerre való tekintettel mégis megismételt a Nick Cave and the Bad Seeds a turné meghosszabbításakor Budapesten.

 

A turné alighanem legkülönlegesebb állomását, a koppenhágai koncertet videóra is rögzítették: itt élőben is fellépett velük Else Torp operaénekesnő a koncertfilm címét adó, Distant Sky című, gyönyörű számban. És ezt a koncertfilmet lehet most ingyen végignézni, április 19. és 22. között, csak ide kell miatta kattintani, és ennyi. Megéri.

 

Önöket milyen látvány fogadta nagypéntek békés reggelén? Engem egy jó pár napja ott rohadó galamb teteméből vidáman falatozó varjúé, itt az Index szerkesztősége előtt. Kinek mit jelent a húsvéti ünnepi lakoma, ugye. Nem is beszélve arról, hogy amúgy még csak nagypéntek van, szóval böjtölni kellene, nem tetemet falatozni.

Már csak azt nem tudtuk eldönteni a kollégákkal, hogy ez vajon kannibalizmusnak számít-e, vagy technikailag csak a varjút evő varjú lenne az?

Kannibalizmus, ha a varjú eszi a galambot?

  • 2611
    Nem
  • 295
    Igen