Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kovács Dávid

Isten0

Haza1

Család1

Pofonok az élettőlTúl sok

Magyarországra jön Chuck Norris Magyarországra jön Chuck Norris

A Walker, a texasi kopó sztárja a megtérésről tart előadást a magyar közönségnek.

tegnap, 05:50

Ők most a legtehetségesebb magyar fiatalok színházban és filmen

Öten vették át a Junior Prima Díjat magyar színház- és filmművészet kategóriában.

október 16. 17:31

A szemünk előtt újul meg Rembrandt leghíresebb festménye A szemünk előtt újul meg Rembrandt leghíresebb festménye

A Rijksmuseum élőben közvetíti majd a fakulásnak indult Éjjeli őrjárat restaurálását.

október 16. 16:48

"Még soha nem kaptam ekkora elismerést a munkámért" – mondta Bucsi Réka februárban, amikor Solar Walk című animációs rövidfilmje díjat kapott az idei Berlinalén. Az alkotás szeptemberben aztán elnyerte az Ottawai Nemzetközi Animációs Fesztivál rövidfilmes kategóriájának fődíját, amivel kvalifikálta magát a 2019-es Oscar-díjra esélyes filmek közé.

nap

Bucsi Réka Solar Walk című munkája a héten felkerült a Vimeóra, ahol most egy darabig bárki megnézheti. Az animációs filmet kísérő cikkben több bekezdésen át méltatják a magyar alkotót és a 20 perces, már számos elismerést bezsebelt alkotást. "Oscar ide vagy oda, fényes jövő áll előtte" – írja Jason Sondhi, a Short of the Week egyik alapítója.

Solar Walk from Reka Bucsi on Vimeo.

"Dekódolni nehéz, élvezni könnyű. (...) Van egy olyan érzésem, hogy ha Bucsi Rékának kiadnák, hogy dolgozza fel a Kincskereső Kisködmönt, az is a galaxis keletkezésénél indulna" – írtuk, amikor először láttuk a Solar Walkot az idei Berlinalén.

Lassan egy hete ezen nevetek,  az ilyen tartalmakért van értelme hónapról hónapra pénzt áldozni az internetre,  úgyhogy most kiteszem szépen ide:

Köszönöm a figyelmet.

Dave Grohl szép kis meglepetést hozott össze a nagyvilágnak: a Foo Fighters koncertjén egy hatszámos blokk erejéig, Kurt Cobain kivételével, újra egy színpadon álltak az egykori Nirvana tagjai, azaz ő maga,  Krist Novoselic és az utolsó években turnégitárosként csatlakozó Pat Smear, hogy Joan Jett és a remek Deer Tick-frontember,  John McCauley beugrásával előadjanak néhány Nirvana-dalt.

McCauley a Serve the Servant, a Scentless Apprentice és az In Bloom című számokat énekelte, aztán jött Jett a Breed, a Smells Like Teen Spirit és az All Apologies című klasszikusokkal. Itt meg lehet hallgatni az összes dalt.