Ödön
1 °C
11 °C

Kovács Dávid

Isten0

Haza1

Család1

Pofonok az élettőlTúl sok

A magyar népzenében rengeteg lehetőség rejlik A magyar népzenében rengeteg lehetőség rejlik

A Middlemist Red énekes-gitárosa, Nóvé Soma egy új arcát mutatja meg a legújabb szólóanyagán.

november 14. 17:01

Here are the best dog-friendly businesses of Hungary! Here are the best dog-friendly businesses of Hungary!

Kutyabarat.hu presented its awards to Hungary's best dog-friendly businesses and accommodations. And the winners are...

november 14. 16:36

Aki szerette Forrest Gumpot, az olasz testvérét is a szívébe zárja Aki szerette Forrest Gumpot, az olasz testvérét is a szívébe zárja

A szent és a farkas a legjobb forgatókönyv díját kapta Cannes-ban, és az év végére hozzánk is eljutott.

november 14. 05:27

Megvan még az Okilly Dokilly, a Simpson család Ned Flanders nevű figurája előtt fejet hajtó, pontosabban vadul hajat rázó metálzenekar? Bizonyára valami kísértetiesen hasonló rajongás hozta össze a Grindfeld nevű formációt is, csak ennek tagjai nem Simpsonék közvetlen szomszédjára függtek rá (a metál mellett), hanem a Seinfeld című sorozatra. November 23-án hozzák ki az első EP-jüket, aminek 5 Songs About Nothing lesz a címe, és minden dalát a sorozat valamelyik része ihlette.

Egy számot már meg is lehet hallgatni a hamarosan megjelenő anyagról:

5 Songs About Nothing by Grindfeld

"Mondjuk ki erőteljesen: a békébe, ne a háborúba fektessünk be!" – üzente a Szent Péter térről vasárnap délben Ferenc pápa, aki szintén megemlékezett az első világháború befejezésének századik évfordulójáról.

Az MTI szerint a pápa arra is kitért, hogy meglátása szerint az emberiség nem tanul a történelemből, illetve emlékeztetett arra is, hogy az első világháború alatti pápa, XV. Benedek is "felesleges mészárlásnak" nevezte a száz évvel ezelőtt véget ért vérontást.

Sőt, Szent Márton ünnepén az emberi szolidaritás fontosságára is felhívta a figyelmet.

Torkon ragadta, földre hajította, majd egy végzetes rúgással eltörte a saját barátnője lábát egy különösen erőszakos northamptoni férfi, mert a barátnője szerinte elszúrta a tésztát, amit éppen készített. A nőt ezután sem hagyta nyugton, törött lábbal kellett folytatnia a főzést. A 30 éves Dorian Wrightot pénteken két év börtönre ítélték.

A férfinak nem ez volt az egyetlen döbbenetes cselekedete, kilenc hónap alatt lényegében rettegésben tartotta a nőt, akit a konyhai képességei mellet a ruhái és a munkahelye miatt is rendszeresen elővett, valamint azt sem tűrte, hogy rajta kívül más férfiakkal is szóba áll.

Dorian Wright
Fotó: Northamptonshire Police

Wright – aki éjjelente egy pengével a párnája alatt aludt – többször bántalmazta a nőt, egy alkalommal például vadászkést dugott a barátnője szájába, illetve azzal is fenyegette, hogy megerőszakolja az anyját, majd felgyújtja a házát.

A nőt poszttraumás stressz zavarral diagnosztizálták, még azután is rémálmai vannak, hogy elköltözött a városból. "Gyakran felteszem magamnak a kérdést, hogyan jutottam idáig. Nincs munkám, a barátaimtól és a családomtól távol élek. Mindenért őt hibáztatom" – üzente egy közleményben. (via Daily Mail)