Salamon
12 °C
13 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Libor Anita

Lefutott kilométerek száma1569 km

Üres hely az IPhone-on88 Mb

Az évtized legismertebb képeit készítettem Az évtized legismertebb képeit készítettem

Bűn, szerelem, magány New Yorkban, torz arcú Marilyn Monre Hollywoodban. Weegee Ukrajnából indult, Amerikában lett sztár, első magyar kiállítását a Mai Manó házban nézhetjük.

október 19. 20:05

A csúnya beszédért fekvőtámaszok járnak A csúnya beszédért fekvőtámaszok járnak

Hazafias nevelést kapnak a fiatalok a Honvédsuliban, az itt készült képeiért Bartha Máté nyerte a három millió forinttal járó Capa-díjat.

október 17. 18:35

Helyetted senki sem fog jó életet adni Helyetted senki sem fog jó életet adni

Csepeli gyerekkorának helyszínére megy vissza új klipjében Boggie. Premier a Stenken.

október 17. 15:27

Golan Gurfinkel, Izrael egyik legmenőbb szakácsa több, mint húsz ország nagykövetét látta vendégül a Szigeten az ország hetvenedik születésnapja alkalmából.

LRM EXPORT 20180810 155826

Négy különböző étel szerepelt a menün, mind helyi különlegességből készült. A program után a nagykövetek maradnak a fesztiválon bulizni is. 

A Buharov testvérek új játékfilmjét támogató koncert az A38 Hajón július 12-én csütörtökön lesz, fellép a Gentry Sultan és a Bujdosó János Trió. 

A Buharov testvérek, Igor és Ivan Buharov, a magyar független film fontos alakjai: a rendezőpáros tucatnyi jellegzetes, alapvető, minimál-költségvetésű, de annál hatásosabb filmet készített, a legutóbbiról, az Itt élő lelkekről itt írtunk hosszabban

A Buharov fivérek nyár elejétől ősz végéig forgatják az ötödik, egész estés nagyjátékfilmjüket, A melegvizek országa címmel, amelyhez a filmszeretők támogatását kérik. Igor és Ivan Buharov az új filmjüket is a lehető legfüggetlenebb módon, közösségi finanszírozással és produceri összefogással valósítják meg. 

"Az örök szándékmező hangolás nyomvonalán mindenkit a tiszta elhatározás felindítására buzdítanak a soron következő nagyjátékfilmjükkel, amely többek között foglalkozik a szív intuíciójával, a növényi bioinformáció által alternatív kommunikációs csatornák kidolgozásával, és a szabadság előtt álló végső akadály legyőzésével, akár a jó vélemény anachista páholy segítségével is."  

Az eseményre elővételben 1500 Ft-ért, a koncert napján a helyszínen 2000 Ft-ért vásárolható jegy, de 7500 Ft, illetve 15 000 Ft értékben lehet támogatói jegyet is váltani.

A július 5-8 között tartó VéNégy Fesztiválról azt írtuk, hogy olyan lesz mint a Sound, csak éppen Vácon. Lesz egy csomó népszerű együttes, strand meg buli, és közben egy színházi találkozó is a környező országok társulataival.

Sötétedés után érkeznek a látványosabbnál látványosabb ukrán utcaszínházi előadások, úgy mint:

  • az Álmok, amely "álomszerű képekkel, tűzzel, vízzel és lézerjátékkal ötvözött érzelmes verselőadás", 
  • élőzenével és fényes színjátékkal robog be a Vonat Lembergből, amely a 20-as 40-es évek nosztalgikus visszaemlékezéseire épül, 
  • a Találkozás Prosperóval négy Shakespeare egyben, a Rómeó és Júlia, a Szentivánéji álom, a Hamlet és A vihar.  
    To meet Prospero3
  • a Cseresznyéskertj pedig valódi cseresznyéskertté varázsolja az alkalmi nézőteret.