Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Lovas Gergő

lovas
Már 93 áldozata van a mexikói vezetékrobbanásnak

Az állami olajvállalat elismerte, nem zárták el azonnal a vezeték szelepét.

tegnap, 22:48

Lemondott az európai ügyekért felelős amerikai helyettes államtitkár

Wes Mitchell felelt többek között a Magyarországgal kapcsolatos külpolitikáért.

tegnap, 21:09

Tíz éven belül bányásznák a Holdat

Az Európai Űrügynökség célja az, hogy könnyebben és többet időzhessünk a Holdon.

tegnap, 20:04

Sörapokalipszis zajlott a napokban a thaiföldi Phuketben, miután egy nagyobb szállítmánnyál borult fel egy kamion. 

A helyiek hamar odasereglettek zacskókkal és zsákokkal, és elkezdődött a nagy takarítás az utcán, bár az Independent cikke szerint nem tiszta, hogy hányan akartak valóban a takarításban részt venni, és kik voltak azok, akik csak a potya sörre utaztak.

 

Mindenesetre a rendőrség azóta őrizetbe vett négy embert lopás miatt, és azóta a söröket szállító cég is jelezte a hatóságoknak, hogy a kiborult készlet eléggé megcsappant.

Donald Trump szeret tévét nézni. Ez már korábban is kiderült, most viszont egy Matthew Gertz nevű újságíró csodálatos gyűjtéssel állt elő arról, hogyan töltött az amerikai elnök órákat úgy, hogy a Fox Newst nézte, és minden ott elhangzó dologra twitteren reagált. 

Nézzük.

16:27-kor a Fox Newson arról van szó, hogy 1990 óta nem nőtt ennyire gyengén a kínai gazdaság, és ez a Wall Streetre is hatással van

16:57-kor Trump kiposztolja, hogy a kínai gazdaság 1990 óta nem nőtt ennyire gyengén az amerikaiakkal való kereskedelmi háború miatt, szóval jó lenne, ha a kínaiak észhez térnének.

trump2.png

16:56-kor arról beszélnek a Fox Newson, hogy a kormányzati leállás harmincegyedik napjában járnak, a leállás a déli határra tervezett fal miatt kezdődött.

17:08-kor Trump arról posztol, hogy ha a demokrata házelnök, Nancy Pelosi szerint a fal felhúzása nem elfogadható, akkor miért nem akarja lebontani a már létező falat. 

trump .png

Helyi idő szerint délután 18:28-kor arról van szó a Fox Newsban, hogy őrizetbe vettek egy nevadai férfit, akit négy gyilkossággal gyanúsítanak.

18:37-kor Trump arról tweetel, hogy ez a férfi megölt és kirabolt négy embert, pedig az országban sem kellett volna tartózkodnia, tehát kell a fal a déli határra. 

trump3.png

És így tovább, a teljes jegyzőkönyv amúgy erre olvasható. 

Trump tévézéssel összekötött twitterezési szokásai amúgy korábban már komoly fejtörést okoztak a stábjának is. Bob Woodward oknyomozó újságíró Trump-elnökségről szóló, Félelem című könyvében írta meg, hogy például a stáb egy idő után igyekezett úgy szervezni az elnök vasárnapi programját, hogy ne lássa az esti politikai elemzős műsorokat, mert akkor nem kezd kontrollálhatatlan posztolásba a közösségi oldalon. 

Egyáltalán nem erről van szó, hanem csak páran ki akarnak menni egy meccsre vasárnap délután. A helyi NFL-csapat, a New Orleans Saints ugyanis közel tíz év után juthat be ismét a Super Bowlba, ehhez a Los Angeles Ramst kell legyőzniük hazai pályán, a hetvenhárom ezres Superdome-ban, ahol amúgy is irtózatos hangzavart tudnak csapni a nézők. 

A fotót, ami tényleg simán elvenne egy zombifilm egyik jelenetének is, Adam Schefter sportújságíró osztotta meg Instagramján két órával a kezdés előtt.