Emőke
6 °C
20 °C

Marczisovszky Márton

mm

Személyesen megtekintett brit királyi esküvők száma1

TÉVÉSTÁBOK BÍRÓSÁGI TUDÓSÍTÁSAIBA VÉLETLEN BESÉTÁLÁSOK SZÁMA

Általános reakció típusanooooooooo.

Mestermágus alsószomszédok száma1

Egy terrortámadás, amit az internetre terveztek Egy terrortámadás, amit az internetre terveztek

A christchurchi mészárlás azt mutatta meg, hogy a szélsőséges, duplafenekű irónia, az igazságon túli igazság világa mennyire veszélyes, amikor kiszabadul az internetről, és valódi gyűlöletben ölt arcot.

március 17. 13:32

Letartóztatták a maffiavezér, Frank Cali gyilkosát, de ezzel lett csak igazán különös az ügy Letartóztatták a maffiavezér, Frank Cali gyilkosát, de ezzel lett csak igazán különös az ügy

Egy 24 éves Anthony Comello nevű férfit tartóztattak le a rendőrök, aki 10 golyót eresztett a maffiavezérbe, de semmiféle alvilági kötődése nem ismert.

március 16. 22:50

Tüntetők hatoltak be a szerb köztévé épületébe Tüntetők hatoltak be a szerb köztévé épületébe

Ellenzéki vezetők és tüntetők egy különösen részrehajló riportert akartak felkérdezni, valamint beolvasni a követeléseiket a híradóban.

március 16. 22:18

Pár nappal ezelőtt adtunk róla hírt, hogy Felcsúton egy valamivel több mint 200 millió forintos uniós támogatásból megvalósuló beruházás keretében mesterséges sziget készül. A projekt alapvetően arról szól, hogy létrehozzanak egy mesterséges tavat a településen, hogy legyen hova elvezetni a csapadékvizet, plusz így gyarapítsák a turisztikai látnivalókat a környéken. A tó közepén a sziget igazából csak a ráadás részét képezi.

Örömmel jelenthetjük, hogy a tó ugyan még nem, de a sziget már elkészült! Felülről egy kicsit Magyarországra, egy kicsit egy krumplira hasonlít, de mindenképpen egyedülálló abban a tekintetben, hogy olyan szigetről van szó, ami körül még nincs víz.

 

A szigetet a jövőben egy kis hídon lehet majd megközelíteni, a tavat pedig télen korcsolyázásra, nyáron csónakozásra lehet majd használni.

chopok

A Síelők fórumban jelent meg egy beszámoló egy szlovákiai síelésről, még a hosszú hétvégéről, ami a szokásos útibeszámolókon túl számos érdekes részt tartalmaz, merthogy finoman szólva is durvák voltak az útviszonyok. A Tobi nevű felhasználó videókat is készített arról, ahogy a legválozatosabb autók egymásba rongyoltak a jeges úton.

 

"Jól haladtunk, odahaza még +12 fok volt aznap. Bár intő jel volt, hogy Besztercebányánál már csak +8, Breznóbányánál meg már csak +5 fok volt, de arra nem számítottunk, ami ezután következett. Ahogy megkezdtük az emelkedést, Tálét elhagyva már összefüggő hóréteg volt, majd olyan 800 méter magasságban már az út is elkezdett latyakosodni, bár szórták, tehát nem volt gond. A Krupovára felvivő utolsó 300 méteres út viszont nem volt takarítva, 0 fok alá hűlt a levegő, az autónk elkapart, miután elfogyott a lendület. Kiszállás után derült ki, hogy tükörjég az egész út, semmi esélyünk feljutni, bár már láttuk az emelkedő végét. Az autót kézi erővel megfordítottuk az úton keresztben, majd a sofőr egyedül beülve lépésben elindult vele lefelé. Ekkor fentről lassan elkezdett csúszni egy Mercedes kisbusz, ami a jégen keresztbe fordult, elzárva az utat. Ezután villámgyorsan követték egymást az események, alig bírtam elugrani a lefelé egyre jobban begyorsuló és a jégen teljesen kontrollt vesztett autók elől. Hiába integettünk a lefelé haladóknak, ahogy csak tudtunk, hogy álljanak meg, ők nem értették, mert a kanyar miatt nem látták a keresztbe állt Mercit, továbbá az út nem csillogott, nem látszott, hogy le van fagyva, jöttek tovább. Másodjára egy fehér teherautó száguldott bele a szalagkorlátba majd a Mercibe, majd ezt követően két magyar rendszámú autó rohant bele a keresztben álló kisbuszba. A legvégére egy BMW tette fel a koronát, amelyik a fehér áruszállítót találta el. Mindez kb. egy perc alatt zajlott le" - írta a felhasználó.

Ezután teljesen lezárták az utat, hogy megpróbálják elkezdeni a letakarítást, de az sem ment könnyedén, ahogy Tobi írta, a hókotró sem tudott felmenni a jégen, elsőre simán visszacsúszott.

 

Végül az lett a megoldás, hogy a hókotró tolatva ment fel a lefagyott szakaszon.

Azt írja a South China Morning Post, az egyik angol nyelvű kínai lap, hogy a kínai közösségi hálózatokon új, a szokásosnál kevésbé életveszélyes kihívás ütötte fel a faját: a pretending to fly (tettetni a repülést) nevű. A játék lényege, hogy olyan képeket készítenek az internetezők, mintha egy repülőgépben ülve kinéznének az ablakon.

A hatást nagyon könnyen el lehet érni azzal, ha az ember egy megfelelő képet megnyit a telefonján, odatart a kijelző elé valamilyen flakont, tipikusan mosószerest, és közelről készít egy fotót.

 

Aztán persze vannak extrémebb megoldások is, mint például a fenti képen, ahol az látható, hogy valaki egy vécédeszkát tart a lapostévé elé.