Elemér
-4 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Marczisovszky Márton

mm

Személyesen megtekintett brit királyi esküvők száma1

TÉVÉSTÁBOK BÍRÓSÁGI TUDÓSÍTÁSAIBA VÉLETLEN BESÉTÁLÁSOK SZÁMA

Általános reakció típusanooooooooo.

Mestermágus alsószomszédok száma1

Mindent kibeszéltünk a koronavírusról (a teljes adás) Mindent kibeszéltünk a koronavírusról (a teljes adás)

Hogyan terjed? Hogy mossunk kezet? Mi a helyzet Olaszországban? - megkérdeztük vendégeinket, Müller Viktor virológust és Papp Magor háziorvost, valamint élőben kapcsoltuk kollegáinkat Velencéből.

február 27. 22:40

Mindent kibeszélünk a koronavírusról Mindent kibeszélünk a koronavírusról

Hogyan terjed? Hogy mossunk kezet? Mi a helyzet Olaszországban? Elmondjuk, megmutatjuk, megkérdezzük.

február 27. 11:42

Mik a legegyszerűbb lépések, ha meg akarja előzni a koronavírus-fertőzést? Mik a legegyszerűbb lépések, ha meg akarja előzni a koronavírus-fertőzést?

Papp Magor háziorvos röviden összefoglalja, hogyan tudunk a legegyszerűbben védekezni a vírussal szemben.

február 27. 00:00

Candide Thovex munkásságával már több ízben foglalkoztunk a Mindeközben rovatban, ugyanis az extrém síelő rendre nagyon látványos és iszonyú veszélyes dolgokat művel a havas hegyek között.

 

Vagy olyan is van, amikor pont hogy nem a hegyek között csinál valamilyen eszement dolgot.

 

Mostanában semmi különös nem történt vele, csak felrakott pár videót Facebookra. Ennek a lentinek az a címe, hogy Some skiing, ami szabad fordításban nagyjából azt jelenti, hogy egy kis síelés. Magához képest tényleg nem csinál benne extrém dolgokat, de az ahol és ahogy síel, az szokás szerint lenyűgöző.

 

A 25 éves Aleksandra Sadowska a népszerű lengyel ketrecharcos rappert, Popeket szerette volna utánozni, amikor úgy döntött, hogy a rapperhez hasonlóan ő is feketére tetováltatja a szemgolyóját.

A beavatkozás viszont nagyon rosszul sült el, a tetoválómester több súlyos hibát is elkövetett, például olyan tintát használt, amivel csak a bőrt lehet tetoválni, a szembe jutva veszélyes.

 

Sadowska a tetoválás után erős fájdalmakra panaszkodott, de a tetoválómester elhessegette a dolgot annyival, hogy ez normális, egy kis fájdalomcsillapító majd segít rajta. Nem segített, a nő a jobb szemére teljesen megvakult, és miután elment orvoshoz, megtudta azt is, hogy a folyamat nem visszafordítható, hamarosan megvakul a bal szemére is.

A nő beperelte a tetoválómestert, akinek egyébként a mai napig üzemel a szalonja. A férfi akár három év börtönt is kaphat, ha bebizonyosodik, hogy felelőtlenül járt el, és ezzel maradandó egészségkárosodást okozott.

 

Az egész ügy még négy évvel ezelőtt kezdődött, de csak most ért bírósági szakaszba. Sadowska azt mondja, megbékélt a gondolattal, hogy el fogja veszteni a látását.

Nem ő az egyetlen, aki súlyos árat fizetett az extrém testmódosításért. Nemrég írtunk egy ausztrál testmódosítóról, aki három hétre vakult meg, amikor kékre tetováltatta a szemgolyóját.

 

(Daily Mail)

Ugyan ellentmondóak a hírek arról, hogy mennyire alkalmas az arcmaszk viselése a koronavírus terjedése elleni küzdelem elősegítésére, ez nem gátolja meg az embereket abban, hogy készlethiányosra vásároljak azokat a boltokat, ahol lehet ilyen maszkokat kapni.

 

A nagyobb áruházláncok az online készletinformációk alapján túl vannak az első rohamon, ennek ellenére eléggé beindult a maszkok másodpiaca.

Jófogáson a legdrágább teljesen sima arcmaszk, amit találtunk 15 ezer forintba kerül. Ez az eredeti bolti ár nagyjából tizenötszöröse. De akad olyan is, aki nem ennyire mohó, és az eredeti ár csupán ötszöröséért kínálja a maszkjait.

Screenshot 2020-02-28 FFP3 Maszk 3M.png

A Vaterán a legdrágább ugyanilyen kaliberű maszk csupán 1500 forint, vagyis nagyjából bolti áron mérik. Itt inkább az okozhat problémát egyébként, hogy a különféle szépészeti, bőrregenerálós, ránceltűntetős, sose halunk meges maszkok között megtaláljuk a megfelelő porvédőket.

A nagy külföldi webáruházakhoz hasonlóan a Jófogás és a Vatera is odafigyel arra, hogy az oldalaikon ne jelenjenek meg koronavírusos kamu csodaszerek, abba viszont alapból nincs beleszólásuk, hogy ki mennyiért hirdeti a termékeit. A Vaterától mindenesetre azt nyilatkozták a bekezdés alatt beágyazott cikkünkben, hogy ha nagyon túlzó árat találnak egy terméknél, akkor első körben figyelmeztetik az eladót.

 

Frissítés: Az anyagunk megjelenése után megkeresett minket a Jófogás, és azt írta, hogy a hirdetést eltávolították a rendszerből.

„A Jófogás igyekszik megfelelő szűrési technikákat alkalmazni, hogy a problémás tartalommal, árral rendelkező hirdetések ne kerüljenek ki az oldalra, de ahogy a korábbi válaszunkban is hangsúlyoztuk, a nagyszámú hirdetésfeladás miatt minden hirdetést nincs lehetőség manuálisan előszűrni. Az „Ezer forintos szájmaszkot 15 ezerért? Valaki? Most eladó!” c. cikkben szereplők alapján finomítottunk a beállított feltételeken és kiemelten figyeljük ezeket a termékeket, illetve a kérdéses hirdetéseket eltávolítottuk. Reméljük, hogy ez megoldja a problémát, de ha bárki ilyen termékkel találkozik az oldalon, természetesen arra biztatjuk, hogy jelezze az ügyfélszolgálatunknak.” - írta a cég.