Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Márton Balázs

Csingiling

Így megy ez

Nahát, nahát

Csipcsirip

Még mindig jobban bízunk az EU-ban, mint a kormányban Még mindig jobban bízunk az EU-ban, mint a kormányban

Nagyot javult az uniós tagságunk megítélése a legutóbbi uniós közvélemény-kutatás szerint.

augusztus 6. 12:05

Boris Johnson lett az új brit miniszterelnök Boris Johnson lett az új brit miniszterelnök

Bejelentették a toryk vezetőválasztásának eredményét. Johnson kétszer annyi szavazatot kapott, mint ellenfele. A volt külügyminiszter és egykori londoni polgármester szerdán veszi át a kormányzást Theresa Maytől.

július 23. 13:05

„Gazdagabbá tette az életünket” egy menekült befogadása „Gazdagabbá tette az életünket” egy menekült befogadása

Egyesült európai államokat akar, megvédte a melegházasságot, bírálta a magyar menekültpolitikát, de Orbán Viktor örül neki, sőt, miatta végül kifejezetten jól jött ki az uniós csúcsból. Ki Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnökjelöltje?

július 3. 07:37

Mutatjuk:

 

Szlovákiában az Európai Parlament megrendeléséből készült becslés szerint a várakozásoknak megfelelően kényelmes többséggel nyer két friss párt koalíciója. A Progresszív Szlovákia és az Együtt összesen 20,1 százalékra számíthat. A kormányzó szocialista, visszafogottan euroszkeptikus Smer-SD (Irány) 15,7 százalékkal lehet második, mögötte 12 százalékkal Marian Kotleba szélsőjobboldali pártja futhat be. A kereszténydemokraták és a liberális-populista SaS 10 százalék közeli eredménnyel zárhat, a SaS-hoz hasonló OL'aNO 5,3 százalékkal csúszhat be az EP-be.

A Magyar Közösség Pártja bőven a statisztikai hibahatáron belül, 4,96 százalékkal szoríthat, hogy bejusson.

A szlovák–magyar vegyes Híd-Mostot úgy tűnik, elsodorta az alig burkoltan a magyar himnusz éneklése elleni törvény – szerintük „véletlen” – első körös megszavazása. Hiába próbáltak utólag szépíteni, 2,6 százalékkal szerepelt le az eddig az MKP-nál általában jobban teljesítő párt.

Dániában a Megafon exit pollja alapján a kemény euroszkeptikus Dán Néppárt elveszítheti képviselői felét, és csak két képviselője mehet Strasbourgba. A szocialisták és a liberális Baloldal 3-3 mandátumot kaphatnak, de utóbbiakkal egy pártcsalád tagja a Radikális Baloldal is, amelyik 2 képviselővel számolhat. A szélsőbalos Vörös-Zöld Szövetség és az euroszkeptikus Konzervatív Néppárt 1-1 helyre számíthat.