Ilona
17 °C
33 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Titokzatos filmet készített a Gravitáció rendezője Titokzatos filmet készített a Gravitáció rendezője

Alfonso Cuarón új filmjéről szinte semmit nem árultak el, de az biztos, hogy nem hasonlít a Gravitációra.

augusztus 16. 17:02

Meghalt Aretha Franklin Meghalt Aretha Franklin

A soul királynője 76 éves volt.

augusztus 16. 16:02

LSD-trip egy világtól elzárt házban LSD-trip egy világtól elzárt házban

Gaspar Noé botrányrendező új filmje megtörtént esetet dolgoz fel. Egy csapat táncos bedrogozva az isten háta mögött.

augusztus 16. 15:03

A mai nap nagy híre, hogy a nálunk forgató Arnold Schwarzeneggert nem engedték be az Andrássy úti Gucci üzletbe. Persze nem osztogatnak, hanem fosztogatnak, így most is kiderült, hogy nem arról volt szó, hogy kizárták, hanem csak egyszerűen sokan voltak a boltban, és a luxusüzlet szigorú szabályai szerint ilyenkor a következő vásárló csak akkor mehet be, ha valaki kijön. Szerencsére nem szorult mindenhol az utcára, a Szent István Antikvitásba például bejutott, bár azt nem tudjuk, hogy vett-e valami régiséget. 

svarci.png

Az Európai Filmakadémia és az EFA Productions bejelentette a dokumentumfilmes kategória idei válogatáslistáját, vagyis azt, hogy az Akadémia melyik 15 filmet ajánlja jelölésre. Ezek közül kerülnek majd ki az Európai Filmdíj jelöltjei. (Tavaly  a legjobb színésznő kategóriában Borbély Alexandra nyerte el ezt a díjat.) A filmek között egy nagyszerű magyar dokumentumfilm, az Egy nő fogságban is helyet kapott.

Az Egy nő fogságban Maris története, akit rabszolgaként tartott fogva és dolgoztatott egy magyar család. Amitől igazán izgalmas, hogy a dokumentumfilmek többségével ellentétben itt a rendező nem tudott kívülálló maradni, így egy idő után maga is az események alakítójává vált. Az Egy nő fogságban megrázó moziélmény, abszolút megérdemelné a jelölést. Drukkolunk neki!  

Az ország 11 településén, összesen 12 állatkertben várják a látogatókat a hetedik Állatkertek Éjszakáján, augusztus 31-én. Ezen az estén

 • Budakeszin a Budakeszi Vadaspark,
 • Budapesten a Fővárosi Állat- és Növénykert és a Tropicarium,
 • Debrecenben a Nagyerdei Kultúrpark Állat- és Növénykertje,
 • Győrött a Xantus JánosÁllatkert,
 • Jászberényben a Jászberényi Állat- és Növénykert,
 • Kecskeméten a KecskemétiVadaskert,
 • Miskolcon a Miskolci Állatkert és Kultúrpark,
 • Pécsett a Pécsi Állatkert,
 • Poroszlón a Tisza-tavi Ökocentrum,
 • Szegeden a Szegedi Vadaspark,
 • Veresegyházán pedig a Medveotthon kínál különleges programokat.

A Budakeszi Vadasparkba, a Fővárosi Állatkertbe és a Tropicariumba a külön jegyek mellett mindhárom helyszínre érvényes kombinált jegy is váltható. A fővárosi kombinált jegy ára 4200 Ft, 14 éven aluli gyerekeknek 3200 Ft. Aki az este folyamán nem tudja mindhárom helyszínt felkeresni, a jegyeket a Tropicariumba és a Budakeszi Vadasparkba másnap, illetve harmadnap, azaz szombaton és vasárnap is felhasználhatja.

A 2012 óta minden évben megrendezett Állatkertek Éjszakája a magyarországi állatkertek legnépszerűbb és legnagyobb szabású közös programjának számít. Amellett, hogy éjszaka lehet állatkertbe menni, egy csomó érdekes programmal, például állatetetésekkel várják a látogatókat.