Alfréd
4 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Matalin Dóra

mdor
Jól átvertek ezzel a skandináv krimivel Jól átvertek ezzel a skandináv krimivel

Az Öngyilkos túra nem egy nyomozás, hanem egy haldoklás vontatott története. És még Jaime Lannister sem menti meg.

tegnap, 08:36

Nem engedi vissza a YouTube a gyermekpornó miatt kitiltott Pesti Srácokat Nem engedi vissza a YouTube a gyermekpornó miatt kitiltott Pesti Srácokat

Ráadásul az is kiderült, hogy a rendőrség már tudott a felvételről, a portál egy rég lezárt nyomozás egyik bizonyítékát publikálta volna.

február 20. 15:12

Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Jordán Adél filmjei a Friss Hús fesztiválon Gryllus Dorka, Nagy Zsolt és Jordán Adél filmjei a Friss Hús fesztiválon

Márciusban újra megrendezik a rövidfilmfesztivált a Toldiban egy csomó érdekes újdonsággal.

február 20. 14:19

Történelmi győzelem, nem angol nyelvű film még soha nem nyert ebben a kategóriában. Kwak Sin Ae producer, Bong Joon Ho és sokan a film stábjából együtt mentek ki a színpadra, hogy átvegyék a díjat. Mikly Lee producer, a rendező állandó munkatársa azt mondta, hogy az akadémia tagjai mellett elsősorban a koreai nézőknek köszönik a díjat, mert ők sosem riadtak vissza attól, hogy őszintén elmondják a véleményüket a filmjeikről, így aztán soha nem dőlhettek hátra. Azt is elmesélte, hogy mindent szeret Bong Joon Ho rendezőben, a humorát, az őrült haját, de legjobban azt szereti, ahogy rendez.

Ez a színésznő második Oscarja, korábban 2004-ben nyert a Hideghegyért. Többek között bevándorló családjának köszönte meg, akik "a semmiből érkeztek, és hittek az amerikai álomban". Judy Garland alakja szerinte arra mutat rá, hogy a hőseink összekovácsolnak minket, legyen szó Bob Dylanről, Martin Scorsese-ről vagy akár a katasztrófák helyszíneire először érkező tűzoltókról. Emlékeztetett arra, hogy Judy Garland sosem kaphatta meg az Oscart, de ő is a hősök közé tartozik, és most neki ajánlja ezt a díjat.

Az idei Oscaron a Joker kapta a legtöbb jelölést, szám szerint tizenegyet. Ebből egy díjat lényegében biztosra vehet, ez a legjobb férfi főszereplő Oscarja, amit Joaquin Phoenix akkor is megnyer ma este, ha időközben kiderül, hogy Trumpra szavazott. A Jokert a Másnaposok-filmeket és a Haverok fegyverbent jegyző Todd Phillips írta és rendezte, nem titkoltan olyan filmek hatása alatt, mint A komédia királya vagy a Taxisofőr. A cél egy a szokásostól eltérő Joker figura felrajzolása, egy reálisabb, szociálisan érzékeny, a társadalmi különbségekre kihegyezett dráma elkészítése volt.

A közönség imádta az új Jokert, világszerte, Magyarországon is nagyon sikeres volt, jelenleg a valaha készített 34. legjobb film az IMDb értékelések alapján. A kritika már megosztottabb volt, a kritikusok egy része agyondicsérte, mások pedig hatásvadász, didaktikus filmnek nevezték a Jokert. (Az Index kritikusa szerette, itt lehet elolvasni a véleményét.) Todd Phillips és Joaquin Phoenix nyitottak a folytatásra, így akár egy Joker 2 is jöhet.