Gyöngyi
9 °C
25 °C
Index - In English In English Eng

Matalin Dóra

mdor
Egy gazdag család csicskájának lenni felér egy lottóötössel Egy gazdag család csicskájának lenni felér egy lottóötössel

Az Élősködők, ami az idei Arany Pálmát nyerte Cannes-ban, egyszerre thriller, dráma, fekete komédia és horror. És mindnek jó.

tegnap, 04:56

Mindent alárendeltek a látványnak a Demóna folytatásában Mindent alárendeltek a látványnak a Demóna folytatásában

Imádtuk a Disney szokatlan Csipkerózsika feldolgozását 2014-ben, de a folytatástól nem vagyunk elragadtatva.

október 19. 08:19

Akkor is húsevő lenne, ha a saját kedvencét kéne leölnie? Akkor is húsevő lenne, ha a saját kedvencét kéne leölnie?

Erre a kérdésre keresi a választ egy új brit valóságshow, amiben a szeretettel nevelt állatot kell leölni az évad végén.

október 17. 16:02

Örömteli hírről számolt be az MTI, miszerint "nagyon divatos turisztikai célponttá vált Budapest az utóbbi időszakban". A bombát Kiss Róbert Richárd turisztikai szakújságíró robbantotta szombat reggel az M1 aktuális csatornán. A műsorban ugyanis arról beszéltek, hogy az Európai Bizottság kiadványa "a legtöbb kreatív és kulturális lehetőséget rejtő" 190 európai város közé sorolt hat magyar várost, köztük Budapestet.

Kiss Róbert Richárd elmondta, nemrégiben Budapest még csak egy volt a meglátogatni kívánt városok között. Mostanra azonban önálló úti célként szerepel például az ázsiai turisták körében. Hozzátette, Budapest már több szempontból is jobban szerepel a turisták körében, mint egyik fő konkurense, Prága.

Szerdán, 80 éves korában meghalt Karel Gott, akit a Kelet Sinatrájaként és Prága aranyhangjaként is emlegettek. Karel Gott volt a leghíresebb cseh énekes, akinek Gottland néven már életében múzeumot nyitottak Csehországban. Szerda este az énekes otthonánál gyűltek össze a gyászoló prágaiak, gyertyákat gyújtottak, virágokat és képeket vittek a házhoz.

Makk Károly gyerekei, Makk Lili és Makk Károly Dömötör ötletére a Mammutettő és a Budapest Rooftop Cinema közös szervezésében augusztus 29-én, Makk Károly halálának második évfordulóján ingyenes filmvetítést rendeznek, így tisztelegve emléke, rendkívüli élete és munkássága előtt. 

1920

A szervezők azt írják, hogy nehéz volt választani, hiszen Makk Károly összesen 43 filmet rendezett, amelyekből hatot meghívtak a cannes-i filmfesztiválra is: a Liliomfit, a Szerelem, a Macskajáték, az Egy erkölcsös éjszaka, az Egymásra nézve és Az utolsó kézirat című filmeket. Végül a Liliomfit választották, amiért Makk Károlyt Arany Pálma díjra is jelölték. A Liliomfi 2012-ben bekerült a Magyar Művészeti Akadémia tagjai által kiválasztott legjobb 53 magyar film közé.

A vetítés este 7-kor kezdődik a Mammuttetőn.