Judit
3 °C
7 °C

Matalin Dóra

mdor
Magyarul is megszólal az új oroszlánkirály Magyarul is megszólal az új oroszlánkirály

Szinkronos előzetest kapott a Disney újabb élő szereplős filmje, Az oroszlánkirály reboot.

december 7. 05:10

Tarolhat a Csillag születik a Golden Globe-on Tarolhat a Csillag születik a Golden Globe-on

Bradley Cooper és Lady Gaga filmjét az összes fontos kategóriában jelölték. Magyar jelölt nincs.

december 6. 15:08

A rendező szidta Orbánt, törölték az előadást A rendező szidta Orbánt, törölték az előadást

A Párizsi Magyar Intézetben Spiró Csirkefejét adták volna elő, de a rendező emailban szidta a kormányt. Az intézet vezetője szerint ő nem dönthetett másként.

december 6. 13:52

Az év vége többek között a filmes listák ideje, ilyenkor boldog-boldogtalan, aki filmekkel foglalkozik, elkészíti a maga tízes, húszas, ötvenes, százas listáját arról, hogy szerintek melyek voltak az év legjobb filmjei. Így tett David Ehrlich is, aki az IndieWire kritikusa, de az idők szavát meghallva nem (csak) cikket írt, hanem egy tízperces videóban szedte össze a kedvenceit. Mindegyik filmből kivágta a szerinte legjobb jeleneteket, így állt össze a kisfilm.

Egy igazi mozis gyorstalpaló az idei évről:

Eddig több mint 3 millió forint maradt a Fedél Nélkül hajléktalan terjesztőinél Röhrig Géza verseskötetének bevételéből, írja Facebook-oldalán Röhrig. Az Oscar-díjas Saul fia színésze (aki költőként régebb óta aktív, mint színészként) tavaly döntötte el, hogy a következő könyvét, a hajléktalanokról szóló Angyalvakondot terjesszék az érintettek.   

„Pörgött az agyam, hogy kábé mennyivel járnának így jobban anyagilag. Arra jutottam, hogy ha kizárólag a terjesztő és a kiadó osztozik a bevételen, majdnem egy ezres náluk marad majd könyvenként. Az már valami. Oké, gondoltam, ez egy jó ötlet, de akkor az a minimum, hogy a kötet is róluk szóljon. Fölhívtam Kepe Robit, a lap főszerkesztőjét, aki az első pillanattól kezdve nagyon lelkes volt” – mesélte erről az Indexnek adott interjújában.

Alig egy hónapja árulják a könyvet, szóval a 3 millió forint nem kis eredmény.

Budapesten forgat Ruby Rose, a sokat emlegetett Batwoman sorozat főszereplője. Batwoman a DC-univerzum első LMBTQ-szuperhőse. A képregényből készült sorozat főszereplőjeként Rose lesz az első meleg szuperhős főszereplő a tévétörténetben, ráadásul a színésznő maga is biszexuális. Rose szorgalmasan dokumentálja az életét az Instáján, innen tudható, hogy éppen nálunk dolgozik. Nemrég azt is bemutatta, hogy milyen kínokat áll ki egy színész, amíg a maszkmesterek dolgoznak rajta: 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

So glad I’m not claustrophobic. *****

Ruby Rose (@rubyrose) által megosztott bejegyzés,

Mi elmulasztottuk, de egy olvasónk szerint Instagram Storyjában több olyan screenshotot is posztolt, ahol éppen magyarul tanul a Duolingón. Rose-t korábban olyan filmekben és sorozatokban láthattuk, mint az Orange Is The New Black, a Meg - Az őscápa vagy a John Wick 2.