Klaudia
-4 °C
2 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Feltárulnak a Katona kulisszatitkai Feltárulnak a Katona kulisszatitkai

Budapest egyik legnépszerűbb színházát most úgy is megismerhetjük, ahogy eddig soha. Beleshetünk a kulisszák mögé, a színészbüfébe, a kelléktárba és felmehetünk a színpadra is.

március 18. 08:07

Miért pont ez a csaj az új Lara Croft? Miért pont ez a csaj az új Lara Croft?

A svéd Alicia Vikandernek van már egy Oscar-díja, egy világhírű férje, mégis nagyon keveset tudunk róla. Pedig ő az új Lara Croft, aki a szerep kedvéért látványosan kigyúrta magát. De ki ez a nő? Miért pont őt választották? Mennyiben lesz más, mint elődje, Angelina Jolie volt?

március 18. 00:00

Pulitzer-emlékdíjat kapott az indexes Földes András Pulitzer-emlékdíjat kapott az indexes Földes András

Munkatársunk elsősorban a menekültkérdéssel foglalkozott az elmúlt három évben.

március 11. 10:11

46 éves korában meghalt a kanadai Ryan Arcand, akit a világ leghíresebb hajléktalanjának is szoktak nevezni, írja a BBC. Mégpedig azért, mert 2014-ben felkerült róla egy videó a YouTube-ra, amiben az utcán zongorázik. A videó elképesztően népszerű lett, több mint 11 millióan nézték meg.

ryan-arcand-cap

Arcand soha nem tanult senkitől zenélni, elmondása szerint magától kezdett játszani, amikor talált egy zongorát az egyik nevelőcsaládjánál gyerekkorában. Arcand ugyanis állami gondozott volt, 13 éves kora óta pedig az utcán élt. Súlyos alkoholbeteg volt és mentális problémákkal is küzdött. 

Aki látta az idei Oscar-gálát, az tudja, hogy a legszebb ruhát ezúttal nem egy nő, hanem a legjobb adaptált forgatókönyv díját elnyerő James Ivory viselte. A Szólíts a neveden 89 éves forgatókönyvírója ugyanis egy olyan ingben pompázott, ami a film fiatal főszereplőjét, Timothée Chalamet-et ábrázolta. Most kiderült, hogy ki készítette a csodás inget: egy Andrew Mania nevű művész, aki férfiportékra szakosodott. Amikor látta a filmet, rögtön megihlette az utolsó, egyébként valóban fantasztikus jelenete, és kimásolta belőle Chalamet arcát a ruhára. Mania saját magának készítette az inget, de a kurátora küldött róla egy képet Ivorynak, aki rögtön közölte, hogy akar egyet magának. Így került végül a vörös szőnyegre. 

Nem kérdés, hogy Borbély Alexandra, a Testről és lélekről színésznője a legszebbek között volt az idei Oscar-gálán. A francia sztártervező, Monique Lhuillier szaténruháját viselte. Jó hírünk van azoknak, akik szintén vágynak erre a darabra, a ruhát ugyanis meg lehet rendelni a net a porter oldalán, 6490 euróba, vagyis körülbelül kétmillió forintba kerül. Azt mondjuk nem garantálják, hogy másnak is olyan jól áll majd, mint a színésznőnek. Aki egyébként a gála után készült interjúnkban azt mondta, mindenki, még a vadidegenek is egész nap a ruhát dicsérték.