Illés
17 °C
29 °C

Matalin Dóra

mdor

újságíró Kult

Hiányoztak az erotikus thrillerek? Itt van egy Hiányoztak az erotikus thrillerek? Itt van egy

A Vihar előtt Matthew McConaughey és Anne Hathaway szereplésével a 90-es éveket idézi. Magyar nyelvű előzetes csak az Indexen.

1 órája

A halott is táncra perdül a Mamma Mia! 2-ben A halott is táncra perdül a Mamma Mia! 2-ben

Drámai felütéssel indul, végül ugyanolyan lesz a Mamma mia! 2, mint az első film volt. Semmivel nem kevésbé tetszetős és nem kevésbé üres.

tegnap, 15:01

Bezárták Budapest egyetlen tetőmoziját Bezárták Budapest egyetlen tetőmoziját

A bezáratott Corvin Club társbérletében működő Budapest Rooftop Cinema bízik a folytatásban.

tegnap, 14:45

Pénteken kezdődik a Krisna-völgyi Búcsú, ami a szokásos módon három napon át tart majd Somogyvámoson. A búcsú a Krisna-hívők legnagyobb magyarországi fesztiválja, amikor a völgy mindenki előtt nyitva áll, bárki bepillanthat az ott élők életébe. A búcsúban a művészetektől kezdve a gasztronómián és szokásokon át, a filozófián keresztül egészen az önfenntartó életmódig minden szelete megjelenik a hívők életmódjának. Gyerekkel is érdekes program, lehet kisvasúton utazni a völgyben, állatokat simogatni, etetni, indiai vegán ételeket kóstolni, lesz védikus esküvői szertartás és persze sok tánc és zene is.

KV-Búcsú-előadások-fotó-Kunjabihari
Fotó: Gouranga

Az egyik legizgalmasabb esemény a Holi, a Színek Fesztiválja lesz pénteken. Ez egy óriási festéklövészet, amibe bárki beszállhat, de érdemes váltóruhát vinni. A festéklövészet mulatsága Indiából ered, úgy tartják, hogy Krisna és barátai is ezt játszották 5300 évvel ezelőtt Vrindávanban. A másik különlegesség, hogy idén először egy Krisna-völgyben élő szerzetespár megnyitja otthonát a látogatók előtt. Vagyis már nemcsak a közösségi tereket, hanem egy magánházat is meg lehet nézni.

A Krisna-völgy egyébként idén 25 éves.

Hamarosan bemutatják a Mindenki című rövidfilmmel Oscar-díjat nyert Deák Kristóf új kisfilmjét, A legjobb játékot az RTL Klubon. A többszörös díjnyertes kisfilmet július 28-án szombaton 12:10-kor láthatják először a magyar tévénézők. A film két biztonsági őrről szól (Rétfalvi Tamás, Szabó Irén) akik rájönnek, hogy munkahelyüket egy forradalmi mesterséges intelligencia szoftver fenyegeti. Az őrök pedig elhatározzák, hogy szokatlan módon, a tánc segítségével veszik fel a harcot a mesterséges intelligenciával. (A filmet mi már láttuk, itt írtunk róla bővebben.) 

Nem kevesebb, mint 35 millió megtekintésnél jár a norfolki rendőrség Lip Sync Challenge videója, amit a Facebookra posztoltak. A videóban a rendőrök Bruno Mars és Mark Ronson Uptown Funk című számát tátogják végig zseniális koreográfiával. Ráadásul több tucatnyian szerepelnek benne úgy, hogy az egész vágás nélkül, egyetlen snittből készült el. Elképesztő, hogy mennyi potenciál van a norfolki rendőrökben, itt lényegében mindenki parádés ritmusérzékkel rendelkezik a nyugdíj előtt álló rendőrnőtől a fiatalokig, a főszereplő rendőr pedig igazi sztáralkat. Mondjuk abba azért ne gondoljunk bele, hogy milyen lehetett a környék közbiztonsága, amíg ezt begyakorolták.