Máth Dávid

Aloha

A hónap talán legfurcsább videója született meg az amerikai I-294-es úton nemrég, Chicago mellett. Hogy mennyi ideig tartott a Honda Accord kalandja a pótkocsi alatt, nem tudni, de valószínűleg még annál a szürreális időtartamnál is sokkal tovább, mint ameddig a felvétel tart, az amerikai sajtó szerint ugyanis a Hondába szorult sofőr többször is hívta a 911-et az eset alatt. 

A hondás ügyvédje azt mondja, a kamionos húzta a Hondára a pótot, amikor sávot váltott, bár a beszorulást látva sokkal valószínűbb, hogy a Honda fordult bele a vontatmányba.

Sok a kérdés az eset mögött, de a legnagyobb nyilván az, hogy a kamion sofőrje hogy nem vette észre, látta vagy érezte, hogy egy autót vonszol magával. Nagy megfejtés nincs, a videó alatti kommentekben mindenesetre arról írnak, hogy egy autópályán a sávjában haladó kamionos nem sokat nézi az oldalsó tükröket, és simán benne van, hogy egy ilyen erős kamion viselkedéséből nem érezte meg a potyautast.

tht

Nem újdonság, hogy egy villanyautónak nem tesz be a mély vízben gázolás, mégis nehezen emészthető egy hullámokban pancsoló Tesla látványa.

A videó körülményeiről semmit se tudni, így azt se, hogy mi volt az indíték. Mert még ha a hajtásban nincs is semmi, ami vizet szívva tönkremenne egy ilyen buliban, minimum a küszöböknél betörhet a víz, ami szintén nem szerencsés.

nbrt

Hogy milyen az, amikor a vízbe gázolásnak rossz a vége, arról itt írtunk nemrég: Ez a kecskeméti audis jusson eszedbe, ha felhőszakadásban aluljáróba hajtasz.

A DN2L jelzésű román országút, konkrétan egyik városa, a Vrancea megyei Páncsu kapott nagy karácsonyfát az ünnepekre nemrég. Ez ideáig még Páncsun kívül nem lenne hírértékű, de a borászatáról híres kisvárosban sikerült a terebélyes fát egy elágazás tövébe tenni, és kitakarni vele két forgalmi sávot.

A magyar nyelvű romániai hírportál, a transindex.ro írta meg a logisztikai bravúr hírét. Büszke felelős persze nincs, az illetékes polgármester legalábbis nem nyilatkozott. 

jzr