Hella
16 °C
28 °C

Miklósi Gábor

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

szerkesztő/újságíró Politika

A Tenczer kolléga fölött aratott fölényes pingpongdiadalok és a tőle elszenvedett, egyértelműen peches vereségek száma:22/57

A Delhi-Józsefváros és a New York-Tel Aviv-tengely zsoldjában töltött évek száma:7/12

A Szőcs Imrétől, Hódi Lászlótól és Csűrös Lászlótól kapott olvasói levelek száma:15/8/22

A milleniumi matematikai problémák közül általam megoldottak száma:0, bár P=NP-ügyben van egy frappáns megoldásom, csak nem fér el itt, de majd leírom valahol

BESZTOF
A szaúdi hatóságok nőjogi aktivistákat börtönöznek be

Napokkal a járművezetés engedélyezése előtt az ellenségnek titulált jogvédőket akár ki is végezhetik.

május 23. 12:31

Eltűnt maláj utasszállító: végleg leállítják a kutatást

Nincs több hosszabbítás, hamarosan közzéteszik a jelentést.

május 23. 11:50

A Human Rights Watch kizáratná a Fideszt az Európai Néppártból A Human Rights Watch kizáratná a Fideszt az Európai Néppártból

itt az ideje Merkeléknek komolyan átgondolni a viszonyt Orbánékkal, mielőtt tovább sérül az európai demokrácia.

május 23. 11:18

A múlt hétvégi Ultrabalatonon az Index csapata is körbefutotta a tavat, de idén először a kellemest a hasznossal összekötve egy számunkra fontos ügynek is megpróbáltunk pénzt gyűjteni. A gyerek- és ifjúkori alkohol- és drogfüggőkről van szó, a szatymazi rehabilitációs intézetében szerzett tapasztalatainkat ebben a cikkben foglaltuk össze.

Mostanra kiderült, hogy

ÖSSZESEN 37 EZER FORINT GYŰLT ÖSSZE,

ami a semminél több, de soknak azért nem nevezhető, így nem igazán érezzük, hogy segítettünk volna. Tudjuk, hogy a drogfüggő gyerekeké nem olyan népszerű és könnyen kommunikálható téma, mint a gazdátlan kisállatoké vagy a rákos gyerekeké, de utóbbiakhoz hasonlóan ők is az önhibájukon kívül váltak beteggé.

Az is valószínű, hogy sokkal sikeresebb lenne egy ilyen pénzgyűjtő kampány, ha nem a támogatott szervezet számlaszámát adnánk meg, hanem lenne egy egyszerű fizetési mód, amivel egy-két kattintással, könnyen lehetne adományozni. Ezen már dolgozunk, reméljük, hamarosan sokkal egyszerűbb módon lehet majd ilyenkor segíteni.

Addig is, ha tehetik, támogassák a függő gyerekek, fiatalok gyógyulását. A pénzt a szatymazi intézményt fenntartó SZKTT Egyesített Szociális Intézménynek utalják (Székhely: 6724 Szeged, Kálvária sgt. 45., Adószám: 15767020-2-06) a 12067008-00103039-00100009-as számlaszámra, és a közleménybe írják be, hogy UB18 Gyermek Rehab.

Köszönjük.

Az idiotizmus eheti intergalaktikus versenyét a washingtoni kongresszus egyik alabamai republikánus képviselője, Mo Brooks nyerte.

A klímaváltozás-tagadó Brooks egy klímatudós képviselőházi meghallgatásán vett részt, és ott vetette közbe, hogy a tengerszint emelkedését nem feltétlenül az olvadó jégtakaró okozza.

Hanem az iszap és a sár, amit a folyók a tengerbe mosnak. Meg Dover tengerbe hulló fehér sziklái. És Kalifornia leomló partjaié.

Amikor a tudós a NASA és egyéb szövetségi adatbázisok adataira hivatkozott, akkor Brooks azt mondta, hogy őt az alabamai NASA-bázison másképp tájékoztatták. És szerinte lehet, hogy az északi sarkvidéken és Grönlandon csökken a jég mennyisége, de az Antarktiszon nő, főleg a szárazföld fölött. (Guardian)

Miközben a budapesti rendőrök a minap épp hatalmas piros pontokat szereztek egy kacsacsalád hősies megmentésével, Amerikában épp az ellenkezője történt.

A maryland-i Sykesville mellett filmezte le egy sofőr, hogy egy úton átkelni próbáló mormotát miként puffant le a rendőr két lövéssel.

mormolom

A rendőr először segíteni próbált a mormotának az átkelésben, de egy ponton a szerencsétlen rágcsáló elbizonytalanodott. Erre a rendőr rálőtt. A nyomorult mormota nem adta fel, sérülten is megpróbált átjutni a túloldalra, de a rendőr második lövése nem adott neki több esélyt.

Az esetet filmre vevő autós teljesen kiborult. Azt írta, hogy megérti, hogy a rendőr szempontjai jogosak lehettek, de az ő állatbarát szíve vérzik, és nagyon örül, hogy az unokaöccse és -húga nem ültek bent a kocsijában, mert ők nem lettek volna vevők a sheriff hivatalának magyarázatára. Eszerint ugyanis

  • a mormota az út közepén sétált, és ezzel veszélyhelyzetet okozott a közlekedésben.
  • Az állat nem a tőle elvárható módon viselkedett, ebből arra lehetett következtetni, hogy beteg vagy sérült.
  • A közbiztonság érdekében indokolt volt a lelövése.