Kornél, Soma, Napsugár
19 °C
28 °C
Index - In English In English Eng

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Teljes csendben épült valami a budavári panoráma tetején Teljes csendben épült valami a budavári panoráma tetején

Kicsit átrajzolódik a panoráma kontúrja a Hilton tetején. Budapest főépítésze az Indextől értesült a dologról, és nem örül neki, de, mint mondja, soha rosszabbat.

június 14. 19:15

Eurobarometer: Az EU-ban nálunk mondták a legtöbben, hogy a járvány miatt munkanélküliek lettek Eurobarometer: Az EU-ban nálunk mondták a legtöbben, hogy a járvány miatt munkanélküliek lettek

Az uniós közvéleménykutató szerint a jövedelemcsökkenést is a magyarok érzik a legrosszabbnak.

június 13. 08:14

Megölték a turistacsalogató ugandai gorillát Megölték a turistacsalogató ugandai gorillát

A szelid Rafiki vezette gorillacsapat széteshet, vagy egy agresszívebb hím lehet az új vezér, és megközelíthetetlenné válhatnak.

június 12. 22:07

2010 decemberében tartottam életem első, és eddig utolsó indexes (polrovatos) házibuliját. Sokan voltunk, sokat ittunk, sokat akármiztünk, és közben felhívott egy volt kollégánk, hogy jöhet-e. Persze, hogy jöhetett, de amikor később két férfival és két nővel beállított, én a vélhetően valós és az esetleg csak a fejemben létező jelenségek közötti, alapesetben sem túl éles határvonalat már nem igazán érzékeltem.

Mutattam, hova dobják le a kabátjukat, csakhogy a főszerkesztő-helyettes Mészáros Zsófi kisvártatva közölte, hogy nem akar ezekkel az arcokkal együtt bulizni, és inkább elmegy. Fogalmam se volt, mi a baj, de azt azért felfogtam, hogy gáz van. Kértem hogy várjon kicsit, megmostam az arcom, és próbáltam összeszedni magam, ami tényleg nem volt könnyű. Aztán odamentem hozzájuk.

Tüzetesebb vizsgálatra a két férfi erősen hasonlított két közepesen ismert politikusra, a nőket nem ismertem. Tovább néztem őket, a hasonlóság fokozódott, annyira, hogy végül mondtam, hogy sajnálom, amiért nem ismertem meg őket egyből, de most már igen, kérem menjenek el, ez egy indexes házibuli, politikusnak itt semmi keresnivalója.

Értették, nem mondták, hogy nem politikusok, mind elmentek, mi meg még nagyon sokáig buliztunk. A többiek megdicsértek, Bede Marci a szokásos iróniájával valahol még hősnek is nevezett: nyilván nem voltam hős, elsőre fel sem ismertem, kik jöttek, amikor meg mégis, házigazdaként az én dolgom volt elhajtani őket.

Ezt a régi sztorit azért rángattam most – kicsit erőltetetten – ide, mert abban a szerepben, amit az Index a nyilvánosságban betölt, vagy ahogy a szerkesztőségben egymáshoz viszonyulunk, van egy ugyanilyen, közösen tanult szükségszerűség. Hogy amikor kell, csak a konfliktusokba beleállva őrizhetjük meg az integritásunkat, és mindig, minden lépésünknek olyannak kell lenni, hogy utóbb se szégyelljük senki előtt.

Most, hogy az Index bajban van, mi is kicsit érdemtelenül tűnünk hősnek, a kiállásunk pedig bátornak. Pedig megint csak az van, hogy ezt az egészet csak így lehet csinálni, ha pedig így nem lehet, akkor egyáltalán nem is érdemes.

A világítótorony című 2019-es film két férfiről szól, akik a történet során lassan megbolondulnak. A film jó, de pokoli nyomasztó, mi is írtunk róla, és van benne egy nehezen felejthető jelenet, melyben a Robert Pattinson által alakított fiatalabbik férfi, aki, mielőtt toronyőr lett, favágó volt és sajátos vonzalmat érez a sellők iránt, szóval ez a szereplő, mit szépítsük, egy kis sellőszoborra felizgulva elégíti ki magát.

Erről a szobrocskáról van szó, ni:

Ugye?

Nos, ezt az elefántcsontot imitáló műgyanta-kellékszobrocskát a filmet gyártó produkciós iroda egy jótékonysági árverésen meghirdette, és csütörtökön valaki közel 111 ezer dollárt (33 millió forintot) fizetett érte. A vevőről annyit lehet tudni, hogy nő, és esze ágában sincs szexjátékként használni a sellőt: egyszerűen

tetszik neki!

(via)

Olykor a legjobb kezdeményezésekből is rémtörténet kerekedhet. Ez történt sajnos az egyik gemenci feketególyafészek életének a Gemenc Zrt., a Duna-Dráva Nemzeti Park és a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésében megvalósult webes közvetítésével is.

A fészekben március 23-án jelent meg a háromból az első tojás, és öt héttel később, április 29-én kelt ki az első fióka, majd a másik kettő. A feketególyapár szépen gondozta a kicsiket, ám a természet kegyetlen, és május 10-én a legkisebbet az egyik szülő elpusztította.

Természetes kiválasztódás in action
Természetes kiválasztódás in action
Fotó: Gemenc Zrt

Május végére az aszály kritikus helyzetet teremtett. A május 28-i bejegyzés szerint a felhordott táplálékból sejthető volt, hogy a szülők nehezen gyűjtik össze a szükséges mennyiséget. Az ideális halak helyett a fiókák főleg békát és kígyót kaptak, utóbbiak közül egy akkorát is, amit hosszú órák alatt sem sikerült lenyelniük (az akció 0.30-nál indul).

 

A június 5-i, utolsó bejegyzés szerint a közvetítést követők közül többen jelezték, hogy a fiókák éhezése és közelgő, nyilvánvaló halála túl kiborító a számukra. A közvetítést lekapcsolták, de kutatási célból továbbra is mindent rögzítenek.

Az utolsó kép az éhező fiókákról
Az utolsó kép az éhező fiókákról
Fotó: Gemenc Zrt.

A fiókák megmentésére, mesterséges táplálására sajnos semmi esély. Az egyik érdeklődő kérdésére a szakemberek azt válaszolták, hogy a feketególyák tartanak az emberektől, ezért ha tudnák, se közelítenék meg a 20 m magasan lévő fészket, mert a beavatkozás a közelben lévő többi fészek lakóira is végzetes lehetne.