Sándor, Ede
-5 °C
-2 °C

Miklósi Gábor

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

szerkesztő/újságíró Politika

A Tenczer kolléga fölött aratott fölényes pingpongdiadalok és a tőle elszenvedett, egyértelműen peches vereségek száma:22/57

A Delhi-Józsefváros és a New York-Tel Aviv-tengely zsoldjában töltött évek száma:7/12

A Szőcs Imrétől, Hódi Lászlótól és Csűrös Lászlótól kapott olvasói levelek száma:15/8/22

A milleniumi matematikai problémák közül általam megoldottak száma:0, bár P=NP-ügyben van egy frappáns megoldásom, csak nem fér el itt, de majd leírom valahol

BESZTOF
Kósa Lajos az évek alatt kijárt az anyukájának egy ilyen összeget Kósa Lajos az évek alatt kijárt az anyukájának egy ilyen összeget

Megtaláltuk Csengeren a Kósa-botrány főszereplőjének családját. Részletesen elmondták, szerintük mi történt.

március 14. 17:14

Kósa ma jelenti fel a milliárdos örökösnőt Kósa ma jelenti fel a milliárdos örökösnőt

Érdi sajtótájékoztatóján egyetlen kérdésre se válaszolt, majd elviharzott

március 14. 11:20

Kósa Lajos: Örülök, hogy van kicsi piszoár is! Kósa Lajos: Örülök, hogy van kicsi piszoár is!

A nap, a hét, az év interjúját adta a híres örökségkutató.

március 14. 09:44

Akármennyire is hihetetlen, ma van a tárca nélküli miniszter 54. születésnapja. Hirtelen nem tudjuk eldönteni, egy minipiszoárral vagy egy 350 S Bluetec Mercedesszel gratuláljunk, ezért inkább csak ezzel a videóval kedveskedünk!

És ha alaposabban megnézi?

Elsőre nekem sem tűnt fel, pedig nap mint nap túrom őket – a feleségem szúrta ki tél elején, amikor a gyártó lecserélte a korábbi, szuperhős-tematikájú sorozatot a mostanira.

A kisebbik pelenkák csomagolásán egy Down-szindrómás kislány játszik. Első látásra ez nem teljesen egyértelmű, ő azért vette észre, mert tanult róla, és nem csak a ferde szemrést nézte. Beszélgettünk róla, próbáltam utánaolvasni, rákerestem a gyártó honlapján, de semmit se találtam. 

Pár napja Szonja méretet váltott. A 6-os Libero csomagolásán egy kisfiú van, az ő esetében már nehéz nem észrevenni, hogy Down-os.

A szakemberek szerint a társadalmi érzékenyítés leghatásosabb módja, ha nem beszélünk róla, hanem mutatjuk, amit akarunk. Ha nem arról értekezünk, hogy egy cigány ember milyen nehézségeket legyűrve lett orvos vagy tanár, hanem a tévében őt is kérdezzük, amikor a szakterületét érintő információra van szükség. Ha pedig egy terméket hirdetünk, lehet, hogy célszerű nem kizárólag gyönyörű embereket mutogatni idilli pillanatokban, hanem láttatni azt is, hogy a valóságban előfordulnak kevésbé tökéletes helyzetek, hogy ezek éppúgy a hétköznapok részei, és hogy senkinek nem kell magát szarul éreznie, amiért problémái is adódnak.

A Libero gyártója pont ezt teszi a Down-os gyerekekkel. Egy sérült gyerek is lehet cuki, neki pont ugyanúgy kell pelenka, mint az összes többinek, és attól, hogy ezt látjuk, nekünk nem rosszabb lesz, hanem kicsit jobb.

Disclaimer: Nem kért rá senki, hogy megdicsérjek egy reklámot, és nem is kapok érte semmit. Egyszerűen csak örülök és fontosnak tartom, hogy Down-os gyerekek vannak a kislányom pelenkájának a csomagolásán.

Vagy már nagyon benne volt a levegőben egy jó kis osztrák közvélemény-kutatás. Mert két nappal Lázár János bécsi városnézése után már meg is jelent a reprezentatív felmérésük. Ha a magyar kormány ott is elkölt 100-200 millió eurót propagandára, még ennél is cifrább eredmények is születhetnek!