Vendel
7 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
A zeneirodalom legforradalmibb darabja ma este az Indexen A zeneirodalom legforradalmibb darabja ma este az Indexen

Kapcsoljuk az Óbudai Danubia Zenekart és a Zeneakadémiát. Műsoron Dvořák, Ellington, Copland, és valami egészen különleges.

október 18. 14:57

Kitüntették a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét Kitüntették a Magyar Helsinki Bizottság társelnökét

"Amikor világszerte gyűlöletet keltenek a menekültek ellen, Pardavi Márta és csapatának bátorsága mindannyiunkat inspirál."

október 11. 23:40

Puzsér: Miért kéne nekem meggyőznöm a szavazókat? Puzsér: Miért kéne nekem meggyőznöm a szavazókat?

Karácsony: Szentjánosbogár a sötétségben. Mindkét ellenzéki kvázi-jelölt nagyot ment az ATV-ben.

október 11. 22:04

Az 56-os forradalom közelgő évfordulója miatt nem is lehetne aktuálisabb az a hiánypótló ábra, amire olvasónk a hivatalos 12. osztályos gimnáziumi törikönyvben bukkant. Ha bárkinek szüksége van a hatékony molotov-koktél pontos receptjére és a lehetséges buktatók listájára, most végre képbe kerülhet.

Mivel a szerkesztőségben nincsenek tankönyvek, sajnos nem tudjuk leellenőrizni, hogy van-e valamelyikben hatástalanított fegyverek visszaélesítésére, esetleg az online zaklatás elkövetőjére utaló nyomok eltüntetésére vonatkozó hasznos instrukció, de igény egészen biztosan ezekre is lenne.

44260840 10156632326458745 4070347464266219520 n
Fotó: Orsós János

Ha valaki látja kollégánkat, Sajó Dávidot, ugyan szóljon már neki, hogy tegnapi, bő egy évtizedig érlelt coming outja nem volt hiábavaló. Alig telt el egy nap, máris csomagot kapott az RTL Klubtól, benne egy balázsos bögrével(!!!) és egy levéllel(!!!!).

Bízunk benne, hogy legalábbis a Survivor-ba hívják vendégművésznek, de sajnos nem olvashatjuk el a távollétében a levelét, ő pedig csak 4-re jön esti címlapszerkesztőnek.

Nem mindennapi leletre bukkant egy horgász, Juhász Donát Gyula Süttőnél, a kiapadóban lévő Duna medrében.

40027898 1035767416590692 8735521046892904448 n
Fotó: Facebook / Juhász Donát Gyula

Egy ötforintos tejeszacskóra. A gyártási dátum sajnos már lekopott, de nem kellett sokáig keresgélnem, hogy kiderüljön: a 2,8-as literes zacskós tej ára 1973. január 8-án nőtt 5 forintra, és 1979. július 23-án drágult tovább 6-ra.

Ezt a zacskót tehát 39-45 éve gyártották.

Elég megdöbbentő, hogy ennyi év után milyen jó állapotban van. Ha csak el nem égették őket, valószínűleg sok millió társa is ugyanilyen ragyogó formában virít a rég lezárt szemétlerakók mélyén.

Na ja, akkor még volt a dolgokban anyag. Nagyanyámék 50-es évek elején vásárolt Szaratov hűtője is 50 évig bírta, de azért azt nem gondoltam, hogy a tejeszacskót is úgy gyártották, hogy kibírja az atomháborút.

Hogy mikor került a Dunába, azt persze nem tudni, simán lehet, hogy csak nemrég, bár a kommunális szemetet nem szokás évtizedekig féltve őrizgetni. Mindenesetre amikor legközelebb épp PET palackot vagy más műanyag szemetet hajítana el, nem baj, ha egy pillanatra bevillan ez a fotó.