Paulina
16 °C
20 °C

Miklósi Gábor

főszerkesztő-helyettes Lapvezetés

szerkesztő/újságíró Politika

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Többé nem készülhet hangfelvétel a kormányülésekről Többé nem készülhet hangfelvétel a kormányülésekről

Eddig legalább a lehetőség adott volt.

június 20. 12:59

Éjfél utáni nyelv Éjfél utáni nyelv

Két ismert, és egy kevésbé ismert Kányádi vers.

június 20. 11:58

Egyetlen képviselőn bukott el a bugyifotózást tiltó brit törvény

Saját konzervatív képviselőtársai is kiborultak, amiért blokkolta a nők szoknyája alá fotózás büntethetővé tételét.

június 15. 22:58

Nem szerettem volna ott lenni hétfőn, a coloradói Commerce Cityben, amikor egyik pillanatról a másikra rémálommá változott egy szabadtéri rendezvény. A parkra egy kisebb forgószél csapott le, és vitt, amit csak ért. A felnőttek rávetették magukat a gyerekekre és rájuk feküdtek, majd a videó csúcspontján a fergeteg a szaletli alól kifújt és a magasba rántott két mobilvécét.

Ha valaki tudja, mi az a gőzszerű izé, ami a repülő vécé kürtőjéből spriccel, feltétlenül írja meg nekünk!

 

Akár a sajtószabadság diadalaként is ünnepelhetnénk, hogy a tulajdonosváltása óta kormánypártivá vedlett Figyelő szerkesztőségi állásfoglalásban szólt be kisebbségi tulajdonosának, az LMP-s Ungár Péternek.

Az ügy előzménye, hogy az Echo Tv Troll című műsorában kormánypárti újságírók jobboldali lapok - a Magyar Nemzet és a Heti Válasz - megszűnésén kajánkodtak. Köztük volt Pindroch Tamás, a Figyelő belpolitikai rovatvezetője is.

Ungárnak ez - amúgy érthető módon - nem tetszett, ezért pénteken az alábbi posztot tette ki a Facebookra:

 

A Figyelő erre ma (nyilván eltartott pár napig egyeztetni a többségi tulajdonos Schmidt Máriával, hogy mi fér bele a véleményszabadság megvédésébe a saját fiától) azt reagálta, hogy megengedhetetlennek tartják "egy demokráciában, bármelyik oldal politikusától az ilyen nyílt színi fenyegetőzést". Szerintük az újságírók a szabad véleménynyilvánítás eszközével éltek, amiért csak diktatúrákban szokás őket megfenyegetni. 

Mivel e morális gigászok harcának megítélése kicsit összetett, rövid pontokba szedem a lényeget.

  • Újságíróként lapok megszűnésén örömködni menthetetlen alávalóság.
  • Ezt az se menti, ha az ember valójában nem újságíró, hanem kormánypropagandista.
  • Aktív politikusként, parlamenti képviselőként újságot birtokolni, pláne egy állami hirdetéseken hízó propagandalapot (Figyelő) és egy konzervatív oldalt (Azonnali) egyszerre, teljesen összeférhetetlen.
  • Az a NER utáni Magyarország, amit egy 27 éves LMP-s politikus úgy képzel el, hogy ott majd jól leszámolnak a mai hatalom katonáival, nem lesz annyira más, mint amennyire a pártja neve sugallja.

Nem Soros György és a csicskái vagy a brüsszeli bürokraták terjesztik, és még csak nem is a globális baloldali összeesküvés valamelyik sötét bugyrából ömlik ránk már megint a hazánkat lejárató szenny: a hírt a Kormányzati Portál maga hirdeti.

Hogy a demokrácia és annak aleseteként az eDemokrácia szolgáltatás-e, hogy minderről az orbáni illiberális és kereszténydemokrácia között épp félúton, az idei kötcsei fideszes piknik előtt egy nappal mit gondolunk, arról hosszan lehetne elmélkedni, de most inkább nem tesszük, csak leesett állal álmélkodunk.

edemo

Elég sokat kellett gondolkoznom, hogy miért pont május 25-e lehetett a kormány számára a fordulópont, de aztán rájöttem. Természetesen Orbán Viktor (ki más?) miatt. A miniszterelnök ezen a napon nyilatkozta azt, hogy mindent elmond a magyar demokrácia állapotáról, hogy az óvodai kampánylátogatása miatt megbüntették.