Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Összetört az amerikai nagykövet szíve a CEU miatt Összetört az amerikai nagykövet szíve a CEU miatt

Van azonban valami, ami még szomorúbbá tenné.

9 órája

Egy ősbemutató, Schönberg és rengeteg Paganini Egy ősbemutató, Schönberg és rengeteg Paganini

Este ismét kapcsoljuk a Zeneakadémiát, és adunk a komolyzenének! Az Óbudai Danubia Játszik, műsoron Szentpáli Roland, egy kis éji dodekafónia, Rahmanyinov és Lutosławski.

tegnap, 16:23

Érvényesek-e a ma elfogadott törvények? Érvényesek-e a ma elfogadott törvények?

Szabályos-e, ha ellenzéki jegyző nélkül szavaz a parlament, és a képviselők kártyái nincsenek bedugva a szavazógépbe? És testi erőszaknak minősül-e, ha valakinek elállják az útját?

tegnap, 12:22

Vannak dolgok, amikről kultúrember nem beszél, pláne nyilvánosan. A napokban azonban egy olyan higiénai vívmány létezésével szembesültem, amiről még sosem hallottam, pedig 48 éves múltam és sokfelé jártam a világban, szóval most mégis teszek egy kis altesti kitérőt.

Ha valaki nem lenne tisztában a címben idézett tárgy mibenlétével, annak idézném a Ludas Matyi című Kádár-kori szatirikus hetilap egyik 80-as évek beli számát, amiben először olvastam róla: a paksi mogyoró

a seggszőrökre ragadt száraz szarcsomó.

Most, hogy ezen túlestünk, jöjjön a felfedezésem. Egy kelet-magyarországi vendéglátóhely vécéjében találkoztam az alábbi tárggyal:

Először csak bámultam, hogy ez mi, aztán a piktogramot silabizálva lassan leesett. A vécépapírra egy adag habot engedve tudunk segíteni a kellemetlen jelenségen. Mivel nem voltam benne biztos, hogy a fenékhab tényleg arra való-e, amire gondolom, kikerestem a termék oldalát. Sokkal okosabb nem lettem, de annyit azért megtudtam, hogy

  • a termék neve careMOUSSE (hevenyészett fordításban: habos törődés);
  • "a hab puhaságú careMOUSSE a bőr ph-értékéhez állított és dermatológiailag tesztelt";
  • "olyan bőrnyugtató anyagok, mint az Aloe Vera gondoskodnak a tisztaság és kényelem érzetéről".

Hát, így.

A Ripost című kiadvány ma olyan címoldallal és vezető anyaggal jelent meg, ami messzebb esik a civilizált közbeszédtől, mint Ómolnár Miklós főszerkesztő a Nobel-békedíjtól. Nem kímélték a Ripostot a kommentelők sem, ám az eset még a Magyar Kétfarkú Kutya Párt humorérzékét is lenullázta:

 

 A hajtás alatt a szerkesztőség amúgy egy címlapi Schopenhauer-idézettel próbál a magaskultúra intellektuális ködjébe burkolózni:

Az élet ingaként leng a fájdalom és az unalom között.

„Vajon benne lesz-e a híradóban, hogy 120 ezer aláírás gyűlt össze az európai ügyészséghez való csatlakozásért?" – tette fel a kérdést Hadházy Ákos. Azt mondta, hogy amíg a néphülyítés megy, vissza fognak ide jönni. Ezzel véget ért a Hadházy által az MTVA-székházhoz meghirdetett tüntetés. A többség itt maradt a beszédére, a továbbinduló jobbikosok kevesebben voltak.