Móric
14 °C
15 °C

Miklósi Gábor

Nyilas Gergőtől elszenvedett vereségek közben/után összetört pingpongütők száma2

Indulatkezelési problémák megoldását célzó terápiában töltött órák száma0

Leghosszabb ideig ígérgetett cikk megírásáig eltelt idő7 hónap

Soha meg nem írt cikkek száma4 (a mai napig összerándul a gyomrom, ha valamelyik eszembe jut)

BESZTOF
Ha nem érdekli a meccs, hallgasson komolyzenét! Ha nem érdekli a meccs, hallgasson komolyzenét!

Ne féljen, ha úgy érzi, nem érti Bartókot. Nincs rajta mit érteni, csak hallgatni kell, és különben is próbálunk segíteni. Kapcsoljuk a Zeneakadémiát.

szeptember 20. 19:20

Hazafias este lesz az Indexen Hazafias este lesz az Indexen

Este ismét adunk a kultúrának: komolyzenét közvetítünk a Zeneakadémiáról, olyan műsort, amit évtizedek múlva hallhat csak megint.

szeptember 20. 13:23

Sokan nem értik, miért simogatjuk, puszilgatjuk őket Sokan nem értik, miért simogatjuk, puszilgatjuk őket

Jószolgálat-díjat kapott az újpalotai FENO, ahol a gondozottak átlagos életkora 36 év, az értelmi szintjük a féléveseké. Az utcán szinte sosem látjuk őket, mert a társadalom nincs rájuk felkészülve.

szeptember 5. 17:26

Nem mindennapi leletre bukkant egy horgász, Juhász Donát Gyula Süttőnél, a kiapadóban lévő Duna medrében.

40027898 1035767416590692 8735521046892904448 n
Fotó: Facebook / Juhász Donát Gyula

Egy ötforintos tejeszacskóra. A gyártási dátum sajnos már lekopott, de nem kellett sokáig keresgélnem, hogy kiderüljön: a 2,8-as literes zacskós tej ára 1973. január 8-án nőtt 5 forintra, és 1979. július 23-án drágult tovább 6-ra.

Ezt a zacskót tehát 39-45 éve gyártották.

Elég megdöbbentő, hogy ennyi év után milyen jó állapotban van. Ha csak el nem égették őket, valószínűleg sok millió társa is ugyanilyen ragyogó formában virít a rég lezárt szemétlerakók mélyén.

Na ja, akkor még volt a dolgokban anyag. Nagyanyámék 50-es évek elején vásárolt Szaratov hűtője is 50 évig bírta, de azért azt nem gondoltam, hogy a tejeszacskót is úgy gyártották, hogy kibírja az atomháborút.

Hogy mikor került a Dunába, azt persze nem tudni, simán lehet, hogy csak nemrég, bár a kommunális szemetet nem szokás évtizedekig féltve őrizgetni. Mindenesetre amikor legközelebb épp PET palackot vagy más műanyag szemetet hajítana el, nem baj, ha egy pillanatra bevillan ez a fotó.

Az, hogy senki sem tudja, hol van, de amikor az ember rátalál, az csodálatos.

Vilnius-poster

Ezt az épületes poént nem mi, az esti hírügyelet egymást néha idióta viccekkel szórakoztató bérrabszolgái találtuk ki. Ez a litván főváros holnap induló, Nagy-Britanniát és Németországot célzó hivatalos turisztikai kampányának új tételmondata. A szlogen pedig az, hogy

Vilnius – Európa G-pontja.

Hogy ez beválik-e, majd kiderül, de azt el kell ismerni, hogy merész. Én legalábbis nem látom, ahogy mondjuk Tarlós István és a fővárosi önkormányzatban ülő kerületi polgármesterek rábólintanak, hogy a budapesti fürdőket az

Enjoy the Squirt of Budapest!

– szlogennel reklámozzák a külföldieknek.

A Buzzfeed összefoglalója szerint némi problémát jelent, hogy Ferenc pápa szeptemberben épp Vilniusban kezdi meg baltikumi körútját. Saulius Skvernelis miniszterelnök, bár kicsit furának tartja a szlogent, azt mondta, hogy egy demokratikus országban ennyi belefér.

1080
Fotó: Makenzie Noland / instagram

Nem az a hagyományos diplomaátadós kép – így kommentálta a közösségi médiában megosztott fotóját Makenzie Noland, egy végzős texasi diáklány, aki a vadon élő állatok ökológiájára szakosodott. A képen a végzős egyetemista térdig a vízben az amerikai diplomaátadók hagyományos sapkájában és hobbiállatkájával, a Big Tex nevű, több mint négyméteres aligátorral látható.

 

Noland a gyakorlatát az állatot befogadó korokodilmenhelyen töltötte, ahol, mint mondja, mindennap bement hozzá a vízbe. "Akkora, mint egy életnagyságú dinoszaurusz" - számolt be a tapasztalatáról, hozzátéve, hogy meglepte, mekkora érdeklődést váltott ki a posztja. (Guardian)