Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Molnár Csaba

molcsa

Intelligenciahányados137

Tudományos tanulmányok összes idézettsége605

Hogyan nyomorította meg a gyilkos rizs Japánt? Hogyan nyomorította meg a gyilkos rizs Japánt?

Évszázadokig ölte a rejtélyes kakke betegség a japán uralkodó elitet, és senki sem tudta, hogy mi okozza.

7 órája

Gyerekek teájába keverik az opiátot, hogy ne érezzék az éhséget Gyerekek teájába keverik az opiátot, hogy ne érezzék az éhséget

A harmadik világban javában dühöng a második opiátválság. A krízis középpontjában egy fájdalomcsillapító áll, ami szó szerint olcsóbb, mint az élelmiszer.

tegnap, 20:17

A szovjet gyerekek imádták a vérből készült édességet A szovjet gyerekek imádták a vérből készült édességet

A marhavérből készült Hematogen szelet igazi szovjet relikvia. Azt persze nem feltétlenül tudták a gyerekek, hogy pontosan mit is esznek.

tegnap, 04:58

Amint olvasónk fotója is bizonyítja, a szentendrei piacon m.i.n.d.e.n. kapható. Némely portéka az idegenforgalmi recesszió idején kifejezetten hasznos lehet.

ryan-reynolds-sandra-bullock-betty-white-happy-birthday-video-5e

Betty White-ot Magyarországon az Öreglányok című sitcomból ismerik a legtöbben. A most 98 éves színésznő azonban Amerikában valóságos intézmény. Nincs még egy olyan színész, akinek karrierje szó szerint végigkísérte volna a televíziózás történetét.

White 1939, tehát 17 éves kora óta aktív színész, és ő a legidősebb, akit Emmy-díjra jelöltek (2013-ban, 91 éves korában). 2009-ben mutatták be Sandra Bullockkal és Ryan Reynoldsszal közös vígjátékát, a Nász-ajánlatot. A három színész minden bizonnyal azóta is tartja a kapcsolatot, mert Bullock és Reynolds most összeálltak, és közösen köszöntötték föl White-ot. Így:

 

cat-destroys-doraemon-figure-4-5e0c5caec3427  700
Fotó: ภูมิมัย พรทอง / Facebook

Doraemon egy rettentően népszerű japán mangasorozat címszereplője. Foglalkozására nézve robotmacska, ami a történet szerint a jövőből tért vissza, hogy segítse tizenéves barátját az élet útvesztőjében. A szigetországban annyira népszerű, hogy a jövő évi tokiói olimpián is nagy szerepet fog kapni.

De nem mindenki szereti. Egy másik macska, ami egy thaiföldi játékboltban rezidens, láthatóan kifejezetten féltékeny rá. Vagy inkább a játékboltban dolgozó gazdájára munkájára, aki egy teljes héten keresztül építette a Balody építőkockákból (olcsó kínai Lego-klón) Doraemon figurát.

cat-destroys-doraemon-figure-2-5e0c5cabc7bfe  700
Fotó: ภูมิมัย พรทอง / Facebook

Az építőkocka macska 2432 darabból állt, és legalább 60 centi magas volt.

A múlt idő azért indokolt, mert az élő macska, valamilyen rejtélyes rosszindulattól vezérelve, néhány jól irányzott lökéssel felborította, és ripityára törte. A gazdája katasztrófát dokumentáló Facebook-posztja természetesen virálissá vált.

cat-destroys-doraemon-figure-3-5e0c5cad5ea33  700
Fotó: ภูมิมัย พรทอง / Facebook

Olyannyira, hogy az eredeti bejegyzésében szereplő felkiáltást, miszerint szándékában áll a macska megölése, egy későbbi bejegyzésben pontosítania kellett, és a macskáról készült friss fényképpel bizonyította, hogy akkor még életben volt.

 

(Mothership)