Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Molnár Réka

Megfojtottak egy terhes nőt, majd kivágták méhéből a gyermekét Amerikában Megfojtottak egy terhes nőt, majd kivágták méhéből a gyermekét Amerikában

A nő testét eltűnése után három héttel találták meg, három embert őrizetbe vettek.

május 17. 14:20

Kiadták Franciaországnak a brüsszeli zsidó múzeum elleni támadót

Most Franciaországban is eljárás indul ellene.

május 17. 11:52

Véletlenül afgán rendőröket öltek meg egy légicsapással Véletlenül afgán rendőröket öltek meg egy légicsapással

Újabb áldozatai lettek a tálib lázadásnak.

május 17. 10:48

Már amennyiben van diplomája és korábbi tapasztalata a közösségi médiában, illetve weboldalak készítésében. Ugyanis ahogy arról a Daily Mail nemrég beszámolt, a brit királyi család hivatalos oldala állást hirdetett online kommunikátor pozícióra.

A cél, hogy a család online képeit felpörgessék, valamint nagyobb közönséget érjenek el velük világszerte. A pozíció betöltőjének cserébe évenkénti 30 ezer fontos (több mint 11 millió forintnyi) fizetést ajánlanak. A pályázók figyelmét külön felhívják arra, hogy több millió ember fogja látni posztjaikat, a munka helyszíne pedig a Buckingam-palotában lesz.

A királyi család hivatalos Instagramja már most 5,9 millió követésnél jár, a brit királyi Instagram-szakadás után pedig Harry herceg és felesége, Meghan hercegné új Instagramja Guinness-rekordot döntött, amikor csupán 5 óra és 45 perc alatt elérték az egymilliós követői tábort. 

Így az állásra pályázók bizonyára komoly feladattal állnak szemben, de ha érdekel valakit, vagy ismer valakit, aki szeretne a királyi család Instagram-csapatába tartozni, a hirdetést május 26-ig itt lehet elérni.

Sörényes farkasok után most Liszt-majmocska született a Szegedi Vadasparkban, ami amellett, hogy veszélyeztetett faj, egyben a vadaspark címerállata is, számolt be a vadaspark oldala.

lisztmajmocska 01
Fotó: Lajos Endredi / Szegedi Vadaspark

A szegedi születésű anyának és a németországi apamajomnak most született először kicsinyük. A Liszt-majmocskák viszonylag jól szaporodnak állatkertben, viszont vadon annál veszélyesebb a helyzet. A 60-as és 70-es években tízezrével fogták be őket kutatási célra vagy hobbiállatnak, élőhelyük csökkenése pedig mai napig nagy veszélyt jelent rájuk.

A fajból szabadon jelenleg mindössze kb. 2000 felnőtt példány élhet, a majmok nevüket egyébként Liszt Ferenc jellegzetes frizurája után kapták.