Sámuel, Hajna
19 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Munk Veronika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Éjszaka is nyitva az ovi, hogy bulizhassanak a szülők Éjszaka is nyitva az ovi, hogy bulizhassanak a szülők

Egy szolnoki óvoda péntekenként éjszaka is fogadja a gyerekeket, a cél az, hogy a szülők minőségi időt tölthessenek kettesben.

augusztus 18. 14:03

A 130 centinél kisebbek pódiuma is buliközpont a Szigeten A 130 centinél kisebbek pódiuma is buliközpont a Szigeten

Milyen egy családként végignyomni az egyhetes fesztivált? Olyan jó, hogy egy holland család már másodszorra jött, és jövőre is itt lesznek.

augusztus 16. 16:08

Ellepi Budapestet a hullámkarton, nem győzik a hulladékudvarok Ellepi Budapestet a hullámkarton, nem győzik a hulladékudvarok

A cégek annyi csomagolóanyagot visznek a lakosságnak szánt ingyenes hulladékudvarokba, hogy azok megteltek.

augusztus 16. 05:00

Fészkéből eshetett ki az a fióka, amin a rendőrök segítettek. A hajdúszoboszlói járőrök szerdán kaptak bejelentést a Bercsényi utcából, hogy egy sérült madár fekszik az árokban, írja a rendőrség honlapja.

Az egyenruhások a helyszínre siettek, megtalálták a gólyát, egy dobozba tették az állatot, majd értesítették a Hortobágyi Madárkórházat. A fiókát a madárkórház munkatársa a rendőröktől átvette és elszállította.

Screenshot 20190731-145300 1.png
Fotó: Police.hu

Karácsony Gergellyel fényképezkedő felvonulókat lehet felfedezni az egyébként szellős Kossuth téren. Az ellenzéki főpolgármester-jelölt közelében a magyar medve szubkultúra tagjai macizászló alatt gyülekeznek.

Vakok és gyengén látók számára fejlesztett utazást segítő applikációt egy magyarok által vezetett nemzetközi konzorcium.

Az úgynevezett VUK projektben (Visionless sUpporting frameworK - Látássérült embereket támogató keretrendszer) a városi közlekedésben használható, háztól házig navigáló rendszert fejlesztett a vakoknak és a gyengén látóknak. A hanggal is vezérelhető navigációs és közlekedést segítő rendszer magyar, angol és német nyelven is működik. 

A Vakok Európai Szövetsége szerint Európában nagyjából 30 millióan vannak a látásukban valamilyen szinten korlátozott emberek. 

(MTI)