Aliz
6 °C
14 °C

Munk Veronika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Sem látni, sem büntetni nem akarja az átlagos magyar a hajléktalant Sem látni, sem büntetni nem akarja az átlagos magyar a hajléktalant

Az Index megbízásából készült közvélemény-kutatásból az derül ki, hogy kettős az emberek hozzáállása a problémához: zavarja őket a hajléktalanok látványa az utcán, de nem tartják őket tanulatlan bűnözőnek, sem kizárólagosan felelősnek a sorsukért.

november 8. 07:15

35 év után megint reménykedhetnek a Vatikánban eltűnt lány rokonai 35 év után megint reménykedhetnek a Vatikánban eltűnt lány rokonai

Egy titokzatos, 1983-as eset oldódhat meg, ha bebizonyosodik, hogy a Vatikánban talált emberi csontok egy nyom nélkül eltűnt tinédzser lányhoz tartoznak. Emanuela Orlandi rejtélyes ügyében emlegették már a pápa merénylőjét, a sátánistákat és a vatikáni bankot is.

november 6. 00:00

Tíz éve öltek először a romagyilkosok Tíz éve öltek először a romagyilkosok

A nagycsécsi támadásban a 43 éves Nagy József és a 40 éves Illés Éva vesztette életét. A tragédia évfordulóján emléksétát tartanak a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei faluban.

november 3. 14:34

Mi sem bizonyítja jobban, hogy egy munkagép is adhat a megjelenésére, mint ez a rózsaszín, Hello Kitty-s bobcat, amivel az újbudai Fehérvári úton találkozott olvasónk, Pali.

media.png
Fotó: UNICEF

2018. november 20-án, a Gyermekek Világnapján ismét a gyerekek veszik át a vezető szerepet: az UNICEF Magyarország másodszorra is csatlakozik a világszervezet legvidámabb kampányához, a Gyerekhanghoz, amelyet az ENSZ gyermekjogi egyezmény elfogadásának évfordulóján tartanak. November 20-án kékbe borul az ország több pontja, számos intézményben a gyerekek kipróbálhatják a felnőtt szerepeket, és rajzpályázaton is indulhatnak. Rajzaik óriásplakátokon is megjelennek majd.  

rendorseg
Fotó: UNICEF

Figyeljünk a gyermekekre! Hallgassuk meg a véleményüket, adjunk nekik elég információt a világról, vonjuk be őket az életüket érintő döntésekbe

– ezek a fő üzenetei az UNICEF Gyerekhang kampányának. November 20-án az üzleti életben, a kultúra, a média, a szórakoztatóipar és a sport különböző helyszínein fordított napot tartanak, ahol a gyerekek belekóstolhatnak a felnőtt szerepekbe és elmondhatják, mit gondolnak az adott közegről, milyen jövőről álmodnak.

mentok
Fotó: UNICEF

A város számos pontján UNICEF kékbe öltöznek majd az ikonikus épületek, például a MÜPA és a Clark Hotel. November 20-án az UNICEF fiatal nagykövetei a Parlamentben is megjelennek, majd a gyerekcsoportokat gyerekek vezetik körbe az Országházban. 

Ha mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki egy zárka, vagy milyen udvaron sétálnak a rabok, de nem szívesen próbálná ki belülről az élményt, most otthona megszokott nyugalmából megnézheti, hogy néz ki a kis szoba, ahol akár hosszú évekig többedmagával él valaki.

Megújult ugyanis a hazai börtönöket felügyelő BVOP (Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága) honlapja, és ezen a korábbinál sokkal érthetőbben, fogyaszthatóbban és átláthatóbban mutatja be a börtönök, fegyházak, fogházak életét.

Lett Instagram-oldaluk és Youtube-csatornájuk is, az új honlap pedig tele van informatív videókkal (például arról, hogy mit jelent egyáltalán a büntetésvégrehajtás, hogy miként lehet jelentkezni smasszernek), Tudta-e? típusú fun fact-ekkel (jobb oldalt lévő kis villanykörtére kell kattintani), a legszuperebb pedig hogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről.

Itt a honlap, itt az Instagram, itt a Youtube.