Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Munk Veronika

újságíró Politika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Négyszer adtak el szexrabszolgának az Iszlám Állam harcosai Négyszer adtak el szexrabszolgának az Iszlám Állam harcosai

15 évesen rabolták el Lámia Adzsi Bassárt az észak-iraki faluból, ahol élt, majd eladták szexrabszolgának az Iszlám Állam tagjai. Verték, kihasználták, másfél év után, 2016 márciusában menekült meg, miközben arca nagyon súlyosan megsérült. A 19 éves nő két napot tölt Budapesten.

december 13. 19:00

Meghalt az amerikai katona, aki negyven évig volt észak-koreai fogoly Meghalt az amerikai katona, aki negyven évig volt észak-koreai fogoly

Megivott tíz sört 24 évesen katonai szolgálat közben, majd átsétált Észak-Koreába. Nem volt jó ötlet, mondta utóbb, tekintve, hogy 40 évig nem engedték szabadon.

december 12. 10:44

Három hét alatt négy budapesti étteremből jött el fizetés nélkül

Volt, hogy arra hivatkozott, nem jó az étel, máskor pedig egyszerűen közölte, miután mindent megevett: nincs nála pénz. Csalás miatt emeltek vádat a 31 éves tárnoki nő ellen.

december 12. 10:23

A Libri könyvkereskedő december 1-je és 24-e között ezer könyvet rejt el országszerte, 20 vidéki városban és Budapesten. Most éppen Varró Dani író, költő az, aki a Libri nevében köztéri szobrok lábánál, kávéházakban, pályaudvarokon bújtatott el jó pár kötetet.

27 címet rejt az az 1000 könyvből álló könyvlista, amivel a Libri karácsonyra megajándékozza a könyvkedvelőket, pontosabban azokat, akik megtalálják az elrejtett köteteket.

A különleges karácsonyi csomagolású könyvekben minden megtaláló egy rövid ajánlót talál a Libri szakértőinek tollából, amiben röviden felvázolják, hogy mi az, ami az adott könyvben számukra a legérdekesebb volt.

A Libri karácsonyi oldalán egy térkép segíti az érdeklődőket, amelynek segítségével követhetik, hogy hol tart az 1000 ajándékkönyv elrejtése és megtalálása. A térkép folyamatosan frissül, kiegészülve a könyvekről szóló információkkal.

Az ELTE Babalaborjában egy csomó szórakoztató és játékos kutatás fut: azt vizsgálják például,

  • hogyan tanulnak a babák,
  • mit tudnak pár hónapos korukban,
  • miként keresnek valamit,
  • hogyan hoznak döntéseket,
  • mi alapján igazodnak el a társas világban - így a babák nagyon sokat segíthetnek abban, hogy a tudomány közelebb kerüljön az emberi elme megismeréséhez.
Segítse kisbabájával a tudomány haladását!

Regisztrálja kisbabáját (akár már születésekor, de hároméves koráig bármikor) az ELTE Babalabor honlapján, és várja a kutatók jelentkezését, akik minden kérdésére részletesen válaszolnak majd.

Az ELTE Babakutató vizsgálatai a babák igényeit figyelembe véve rövidek és játékosak, mindvégig a szülők jelenléte mellett történnek – leginkább egy játszóházi élményhez hasonlíthatók. És nem mellesleg a szülők számára is izgalmas felfedezés lehet új szemszögből megismerni kisbabájuk gondolkodását.

clk

Nem, egyáltalán nincs, csak valami vicces kedvű ember a Google Maps-en a Turán található Kónya-tavat átnevezte Deszpaszi-tóra