Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Munk Veronika

A kosárpályán eltöltött idények száma:21

Lánygyerekek száma:2

Amikor Hamupipőke parázik a szextől Amikor Hamupipőke parázik a szextől

Mi lesz Piroskával, miután kiugrott a farkas hasából, vagy Pöttyös Pannival, amikor kijárta az iskolát? Na és Hófehérkével, amikor az üvegkoporsóban felébred? Tizenhat magyar író folytatta az ismert mesehősnők történeteit ott, ahol a mese véget ért.

október 13. 23:09

Futni készültem alapvetően, nem újraélesztésre Futni készültem alapvetően, nem újraélesztésre

Megszólalnak az orvosok, akik újraélesztettek egy férfit a Budapest Maratonon. Keringése és légzése már nem volt, de pár percen belül három orvos termett mellette, akik bár nem ismerték egymást, együtt dolgozva fáradoztak a mentésén.

október 8. 16:52

Az iszap úgy vitte az autónkat, mint a papírhajót Az iszap úgy vitte az autónkat, mint a papírhajót

Nyolc éve szakadt át Ajka mellett a vörösiszap-tározó fala, a kiömlő iszap utcákat söpört el Kolontáron és Devecseren. Az évforduló alkalmából beszélgettünk a tragédia átélőivel.

október 4. 07:18

Ha mindig is kíváncsi volt, hogy néz ki egy zárka, vagy milyen udvaron sétálnak a rabok, de nem szívesen próbálná ki belülről az élményt, most otthona megszokott nyugalmából megnézheti, hogy néz ki a kis szoba, ahol akár hosszú évekig többedmagával él valaki.

Megújult ugyanis a hazai börtönöket felügyelő BVOP (Büntetésvégrehajtás Országos Parancsnoksága) honlapja, és ezen a korábbinál sokkal érthetőbben, fogyaszthatóbban és átláthatóbban mutatja be a börtönök, fegyházak, fogházak életét.

Lett Instagram-oldaluk és Youtube-csatornájuk is, az új honlap pedig tele van informatív videókkal (például arról, hogy mit jelent egyáltalán a büntetésvégrehajtás, hogy miként lehet jelentkezni smasszernek), Tudta-e? típusú fun fact-ekkel (jobb oldalt lévő kis villanykörtére kell kattintani), a legszuperebb pedig hogy 360 fokos felvételeket mutatnak egy zárkáról, egy börtönudvarról, és egy börtön tetejéről.

Itt a honlap, itt az Instagram, itt a Youtube.

teva
Fotó: Olvasónk, Bogi / Index

Mi más juthatna eszébe az amúgy nagyszerű sebgyógyító kenőcs forgalmazójának, mint hogy egy női lábbal és egy tűzpiros magas sarkú cipővel reklámozza termékét? Az üzenet egyszerű:

ha nő vagy, akkor tűzpiros magassarkút kell hordanod, ami viszont rohadt kényelmetlen, de nem baj, mert nő vagy és tűzpiros magassarkút kell hordanod, úgyhogy ha sebesre marta a lábad, akkor is hordd a tűzpiros magassarkút, tekintve, hogy nő vagy.

 De hát, TEVA, 2018 van, igazán eszetekbe juthatott volna valami frappánsabb is.

1500 intézményvezető, pedagógus és oktatási szakember jelenlétében hétfőn az Erkel Színházban adták át a Boldog Óvoda és Iskola okleveleket a boldogságóra nevű kezdeményezés magyarországi meghonosítói.

A Boldog Óvoda és Iskola program fókuszában az áll, hogy hogyan lehet a negatív gondolkodásmódon változtatni és a tanulásban az optimista hozzáállást kialakítani a diákok körében.  A Bagdy Emőke pszichológus fővédnökségével vezetett programban  az ELTE PPK által igazolt programot fejlesztettek ki, írja a közleményük, ami mind a tanárok, mind a gyerekek jól-létével foglalkozik és ahol lehetőség van a szülőket is bevonni a programba.

A 2018-19-es tanévben a Jobb Veled a Világ Alapítvány boldogságóra programjához közel 1100 iskola csatlakozott, így több mint 6000 pedagógus vesz részt a programban, ami 100000 gyereket érint, fogalmaznak.

„A Boldogságórák célja nem az, hogy problémamentes életmodellt állítson a fiatalok elé, hanem, hogy vezérfonalat adjon az iskolásoknak, hogy könnyebben nézzenek szembe a kihívásokkal, képesek legyenek megbirkózni a problémákkal, valamint a testi-lelki egészségmegtartás tényezőinek tanulmányozására adjon lehetőséget” – mondta Bagdi Bella, a 2014 szeptemberében indított program vezetője, a Jobb Veled a Világ alapítvány elnöke.

IMG 2001