Fábián, Sebestyén
-2 °C
3 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Kisújszállás, bagolyszállás Kisújszállás, bagolyszállás

Százával költöztek be Túrkevére és Kisújszállásra fülesbaglyok. Honnan jöttek és mit akarnak? Igazából mindegy is, mert végtelenül cuki mindegyik. És még hasznosak is.

tegnap, 13:39

Csoda, hogy nem veszett oda 162 utas Csoda, hogy nem veszett oda 162 utas

Kis híján katasztrófával indult a 2018-as év a polgári repülésben. A török fapados példája is mutatja, hogy a repterek a legveszélyesebbek az utasokra.

január 17. 10:54

Bepillantottak tudósok a negyedik dimenzióba Bepillantottak tudósok a negyedik dimenzióba

Két egymástól független kutatócsoport is a miénknél magasabb szintű térbeli dimenzió fizikai nyomaira bukkant. Kvantumos Hall-effektus, csapdába ejtett rubídiumatomok és egy megcsavart üvegszálköteg vezet minket a magasabb dimenzió felé.

január 15. 10:36

Szörnyű fotókat adott ki az MTI az indiai Jamuna folyóról, ami a Gangesz leghosszabb és második legnagyobb hozamú mellékfolyója, és egyben a világ egyik legszennyezettebb vize. A Jamuna a Himalája Jamunotri-gleccserének kristálytiszta olvadékvizéből ered, átfolyik az indiai fővároson, Újdelhin és Uttar Prades szövetségi államban ömlik a Gangeszbe.

A Jamunát és a Gangeszt is vallásos tisztelet övezi, a hinduk hite szerint a két folyó vize szent, a bennük való megmártózás megszabadít a halál gyötrelmeitől. Nem sok minden jogosít fel arra, hogy más, szegénységgel és elmaradottsággal küzdő országok környezetvédelmi és vallási kérdéseibe beleüssem az orrom, de mégis, ha ennyire szent ez a két folyó az indiaiaknak, miért tűrik, hogy ennyire szörnyű állapotba kerüljenek? Nem értem, nem értem.

Hiányzik a francnak az a jeges halálfélelem, amit ezek a síelők élhettek át a vorarlbergi sípályán tegnap, amikor viharos szél söpört végig Európa nyugati felén.

 

Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke vitázott csütörtök éjszaka az RTL Klubon, Baló György műsorában (akit Kéri Barna helyettesített betegség miatt). A KDNP-s politikust, aki a kedden 142 igen és 3 nem szavazattal elfogadott Soros-terv elleni országgyűlési határozati javaslat egyik beterjesztője, az utóbbi időben egyre többet látjuk nyilvános vitákban szerepelni, ami a kormánypártok többi politikusára nem annyira jellemző. Úgy tűnik, mintha azt tesztelnék a fiatal, még gyűrődésmentes Hollikkal, hogy lenne-e esélye mondjuk az ötödik kerületben Juhász Péter ellen a tavaszi választásokon.

Nos, 5:50-nél Hadházy olyan gyomrost vitt be Holliknak, ami alapján kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy ráfér még némi kiképzés a Habony-művekben:

 

A fenti jelenet szövegkönyve:

Hadházy (hamiskás félmosollyal): Én hadd kérdezzek már egyet a képviselő úrtól, és látszólag távol áll a témától, de majd megmagyarázom, hogy miért. Mondja meg nekem legyen szíves, hogy melyik évben vezették be önök az egészségügyi reformot.

Hollik (értetlenkedve ráncolja homlokát): Milyen reformot? Mire gondol?

Hadházy (ba-dumm-ts): Ez egy jó válasz, mert nincs. Azért kérdeztem, mert nincs, nem vezettek be semmilyen egészségügyi reformot.

Hollik (kétségbeesetten próbál menteni): Azt kérdezi, hogy mikor? 2010 óta például, ööö, aaa várólistákat 2017-re egyharmadával csökkentettük.

A teljes műsor itt tekinthető meg.