György
16 °C
24 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Saját sejtjeivel gyógyulhat Igor, a szegedi tigris Saját sejtjeivel gyógyulhat Igor, a szegedi tigris

A vadaspark szibériai tigrise fájdalomcsillapítókon él csípőbetegsége miatt. Egy új, eredendően emberekre szabott eljárással javulhat állapota.

április 19. 20:01

Saját szememmel láthattam, hogy a Föld kerek Saját szememmel láthattam, hogy a Föld kerek

Hazánkban járt Reinhold Ewald német űrhajós, aki 21 évvel ezelőtt megküzdött a Mir űrállomáson felcsapó lángokkal.

április 18. 13:16

Bosszantó hibát javított a Panasonic cikkünk után Bosszantó hibát javított a Panasonic cikkünk után

Fényszegény körülmények közt az elvártnál lomhább volt a Lumix G9 autófókusza, egy szoftverfrissítés kellett a gyógyításhoz.

április 16. 16:49

Este 8-ig ezt a három képet adta ki az Magyar Távirati Iroda fotószerkesztősége a mai tüntetésről:

Képzeljük el, hogy hétfőn, ha egyáltalán megjelenik valamiféle tudósítás például a megyei napilapokban a Budapesten történtekről, akkor ez a kép, és ez a szöveg jelenik meg majd:

A 2.0 Mi vagyunk a többség - újabb tüntetés a demokráciáért! címmel meghirdetett demonstráció résztvevői vonulnak Budapesten a Bajcsy-Zsilinszky úton 2018. április 21-én.

Nem szoktam kényszeresen cserélgetni telefonomon, számítógépemen a háttereket (aka wallpaper, tapéta), jól elvagyok egy-egy kedvenc képpel hosszú hónapokig, nincs külön appom, ami cserélgetné őket. Az orosz állami űrügynökség (Roszkozmosz) most kiadott pár remek háttérképet, amik láttán még az olyanokban is felmerülhet a csere gondolata, mint én. A képek alapjául szolgáló fotókat Szergej Rjazanszkij orosz űrhajós készítette a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről, és Marina Fandejeva grafikus, illusztrátor varázsolta át őket mesebeli jelenetekké, nézzék csak:

A háttérképeket innen lehet letölteni, háromféle méretben.