Iván
9 °C
22 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Végigjártuk a paksi uránutat Végigjártuk a paksi uránutat

Vasúton jön az urán az atomerőműbe, és miután kiégett, jó ideig Pakson is marad. Íme az üzemanyagút főbb állomásai a reaktortól az ideiglenes tárolóig.

június 9. 10:22

Komoly fejlesztési kihívásokkal küzdött a lezuhant magyar e-repülő Komoly fejlesztési kihívásokkal küzdött a lezuhant magyar e-repülő

Nem szeretnének úgy járni, mint a Samsung a Galaxy Note 7 telefonnal – mondta korábban a repülőgép gyártója. Ami aztán kigyulladt és lezuhant.

június 1. 16:36

Nála jobban senki nem festette meg a Holdat Nála jobban senki nem festette meg a Holdat

Negyedikként lépett a Holdra, majd űrállomás-parancsnok lett, végül ihletett festőként fejezte be földi és égi pályafutását a néhány napja elhunyt Alan Bean.

május 30. 23:14

Oké, azt hiszem a cukiságversenyt az Üllői úti FSZEK fiókkönyvtár nyerte ezzel a szerdai Facebook-poszttal:

 

Az alábbi animáció az Copernicus Sentinel-2 műhold (ESA) két felvételének felhasználásával készült: a Kilauea-vulkán május 23-i és a június 7-i lávafolyását lehet a segítségével összehasonlítani. A rendkívül rövid időn belül körülbelül 600 otthont elpusztító tűzfolyam jól láthatóan haladt a sziget csücske felé két hét alatt, az olvadt kőzetfolyó közben utat is változtatott, és új lejtőn kezdett az óceánba csorogni.

Rég láttam ennyire jó képet, amin van minden, mint a búcsúban. Paul "Loco" Lopez parancsnok, az Egyesült Államok légi erejének őrnagya repüli az F-22 Raptor Demonstration Team egyik gépét, és ha megnézik nagyban (a képre kattintva, vagy itt), akkor találnak rajta bőven csemegézni valót. Kétféle, egymással keveredő páraleválás, pici szivárványosodás/irizálás, foszladozó dekorfüst, hajtóműlángcsóva és forró gázkiáramlás, no és maga a rövid szárra fogott Raptor – jól elkapott pillanat az egyszer biztos.