Marcell
19 °C
32 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Még él, és keresi a szexet a legelső webkereső Még él, és keresi a szexet a legelső webkereső

Bár már rég nem indexel weboldalakat, a 24 éve indult AliWeb ma is elérhető, és kész időutazás keresgélni vele az internetes őskövületek közt.

július 28. 07:03

Két vörös égitest uralja a péntek éjszakát Két vörös égitest uralja a péntek éjszakát

Ha az időjárás is kegyes lesz, egy fantasztikus holdfogyatkozás mellett a mindennél ragyogóbb Marsban is gyönyörködhetünk. De van még hab a tortán!

július 27. 09:28

Most fogjuk csak igazán megismerni a Naprendszert Most fogjuk csak igazán megismerni a Naprendszert

Ha minden jól megy, pár év alatt 20-30 szondát küldünk az űrbe. Lesz amelyik megérinti a Napot, visszamegyünk a Merkúrhoz, és megszálljuk a Holdat.

július 19. 23:59

Száznál is többen vettek részt a hétvégén az Országos és Nemzetközi Origami Találkozón Kecskeméten. 
Talán kevesen tudják az olvasók közül, de idén 30 éves a Magyar Origami Kör. 
Özönlöttek is a világ minden tájáról a papírhajtogatás művészei a Bács-Kiskun megyei járási székhelyre. 
Karlócainé Kelemen Marianne, akinek elsők között jelent meg Magyarországon origamival foglalkozó könyve, az éves magyar közgyűlés jeles vendége volt.
Idén 29. alkalommal tartották a közgyűlést, ami a 650 éve mezővárosi rangra emelt Kecskemét előtt is tisztelgett. 

A találkozóra érkeztek Erdélyből, Hollandiából, Franciaországból, Lengyelországból, Kínából és Japánból is neves művészek.

Kriskovics Zsuzsanna origamiművész, a Magyar Origami Kör alapítója kiemelte: a kezdetekben a találkozók megszervezését az új módszerek megismertetése, az újdonságok átadása, az egymástól tanulás motiválta. 
Idén visszanyúltak a gyökerekhez: leginkább a hagyományos japán alapokra épülő hajtogatással foglalkoztak.
Rajz- és íráskészség fejlesztése, a két agyféltekés gondolkodás, a koncentrálóképesség erősítése – csak pár dolog az origami áldásos hatásai közül. 
Általában azt gondolja az origamihoz kevéssé értő ember, hogy a papírhajtogatás japán ága a bonyolultabb, pedig ez nem így van.
Lehet, hogy meglepő, de az inkább geometriai alapokra épülő európai origami némileg bonyolultabb, míg a japán egyszerűbb, kevesebb hajtogatást igényel.
Yoshizawa Akira (magyar átírással: Josizava Akira) - őt tartják az origami nagymesterének, atyjának, ő az akit mindenképp érdemes zárásképp megemlíteni, bámulatos alkotásai bárkivel meg tudják szerettetni a papírhajtogatás művészetét.

Először rendezték meg Budapesten a Dogmopolitan Jótékonysági Kutyafesztivált, amelynek a Bókay-kert adott otthont 2018. május 21-én, szombaton. Az esemény egyik fő célja a menhelyi kutyák életkörülményeinek javítása volt, a rendezők az Ebárvaháznak ajánlották fel a jegyekből befolyt pénzt.

A rengeteg kutyás bemutató mellett több játékos feladat is várta a látogatókat, ezenfelül állattartással és állatvédelemmel kapcsolatos előadásokat is tartottak. Számos kirakodóvásár, fajtamentő- és állatmentő egyesület települt ki a fesztivál területére, hogy segítse információhoz jutni az érdeklődőket.

Oké, azt hiszem a cukiságversenyt az Üllői úti FSZEK fiókkönyvtár nyerte ezzel a szerdai Facebook-poszttal: