Móric
14 °C
15 °C

Nagy Attila Károly

nak

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Szemtől szemben a trónkövetelővel Szemtől szemben a trónkövetelővel

Elsők között próbálhattuk ki, hogy mit tud a Nikon új csúcskategóriás, 45,7 megapixeles, full frame-es, tükör nélküli gépe. A csúcskategóriához csúcsdrágaság, egymillió forint fölötti ár társul.

szeptember 18. 21:13

Sípláda, lyukkártya, DNS Sípláda, lyukkártya, DNS

A Mentsük, ami menthető című, retrótárgyakban és ritkaságokban bővelkedő kiállítás a barlangrajzoktól a felhőig mutatja be az adattárolás történetét.

szeptember 12. 05:23

Bátran rábízhatja a gyerekre a Lumix FT7-et Bátran rábízhatja a gyerekre a Lumix FT7-et

A Panasonic vízálló és strapabíró kompaktjával meglehetősen szórakoztató a nyaralási emlékek megörökítése, amit akár le is passzolhatunk a gyereknek.

szeptember 10. 09:39

A CNN alábbi felvételén azt láthatjuk, hogy kanadai  tűzoltók próbálnak megfékezni egy tűztornádót, vagy legalábbis küzdeni ellene. A félelmetesen nagyra, hetvenméteresre nőtt pokoli forgószél azonban legyőzhetetlen, még a vizestömlőt is kiragadja a tűzoltók kezéből, amire korábban még nem volt példa. A rövidke felvétel végén az egyik tűzoltó elkeseredettségében felkap egy követ és a gyorsan forgó tűzoszlop felé hajítja. Ez a szomorú-dühödt-ironikus mozzanat annyi mindent szimbolizál az életünkben, hogy kevés arra minden vicces mém, amit az internet az elmúlt években kitermelt. Nézzék:

 

 

Mindössze 1947 példányban jelentet meg a Taschen művészeti könyvekben utazó kiadó és a Ferrari közösen, egy a neves olasz autómárka történetét páratlan gazdag és exkluzív információ- és képanyaggal feldolgozó 514 oldalas könyvet. A kézzel kötött, vörös bőrkötéses, lapszélein krómozott gyűjtői könyvhöz Marc Newson tervezett különleges, Ferrari motorblokkot idéző alumínimum tokot, amit két oldalra szétnyitva lehet a jókora, Piero Ferrari által dedikált könyvhöz hozzáférni.

Az egyszerű alutokos verzió 5000 euróba (1,6 millió forintba) kerül, de aki ezt kevesli, megrendelheti a Ferrari-alkatrészekből készült krómacél állványos, ugyancsak dedikált Art Edition verziót is, 25 000 euróért (8,1 millió Ft). A könyvet a Grand Basel 2018 autókiállításon láttuk, ahol megtudtuk, hogy az Art Editionből csak 250 példány kapható, és ennek kb 80 százaléka már el is fogyott zárt körű, Ferrari tulajdonosoknak szervezett bemutatókon. A könyv októbertől rendelhető, úgy tessék igyekezni, hogy viszik, mint a cukrot!

Jól jönne egy speckó Buddha-szobor a nappaliba, a süllyesztett jacuzzi mellé? És unja már a lepattant Royce-ot? Van megoldás! Íme:

A fenti műalkotást a Grand Basel 2018 autókiállításon láttam, ahová azért kerülhetett, mert egy 1981-es Rolls-Royce Corniche alkatrészeiből készült. A művész, a bázeli Nikolai Winter egyik műgyűjtő kuncsaftjától ajándékba kapta az alapanyagul szolgáló luxusautót. A jelek szerint nélkülözéstől nem szenvedő művész épp Herman Hesse Sziddhárta című könyvét olvasta akkortájt, és úgy döntött, hogy az anyagi javak és jólét autóba öntött szimbólumát a szellemi javak és megvilágosodás jelképévé transzformálja. Winter két év alatt készítette az ülő Buddhát a szétvágott autóból, miután korábbi távol-keleti utazásai alatt nagy benyomást tett rá egy Hong Kong-i Buddha-szobor. Az eredmény nyolchengeres, krómozott nirvána a javából.