Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Nagy Attila Károly

nak

újságíró Tech-Tudomány

Apollo-Soyuz Test Project1975

Soyuz 171975

Soyuz 18a1975

Viking 11975

Csoda, hogy nem veszett oda 162 utas Csoda, hogy nem veszett oda 162 utas

Kis híján katasztrófával indult a 2018-as év a polgári repülésben. A török fapados példája is mutatja, hogy a repterek a legveszélyesebbek az utasokra.

6 órája

Bepillantottak tudósok a negyedik dimenzióba Bepillantottak tudósok a negyedik dimenzióba

Két egymástól független kutatócsoport is a miénknél magasabb szintű térbeli dimenzió fizikai nyomaira bukkant. Kvantumos Hall-effektus, csapdába ejtett rubídiumatomok és egy megcsavart üvegszálköteg vezet minket a magasabb dimenzió felé.

január 15. 10:36

Merészet húzott a Panasonic új kamerája Merészet húzott a Panasonic új kamerája

Miközben a kamerapiacon dúl a megapixelharc, az új Lumix érzékelője feleakkora, mint az elődjéé.

január 10. 16:35

Szörnyű fotókat adott ki az MTI az indiai Jamuna folyóról, ami a Gangesz leghosszabb és második legnagyobb hozamú mellékfolyója, és egyben a világ egyik legszennyezettebb vize. A Jamuna a Himalája Jamunotri-gleccserének kristálytiszta olvadékvizéből ered, átfolyik az indiai fővároson, Újdelhin és Uttar Prades szövetségi államban ömlik a Gangeszbe.

A Jamunát és a Gangeszt is vallásos tisztelet övezi, a hinduk hite szerint a két folyó vize szent, a bennük való megmártózás megszabadít a halál gyötrelmeitől. Nem sok minden jogosít fel arra, hogy más, szegénységgel és elmaradottsággal küzdő országok környezetvédelmi és vallási kérdéseibe beleüssem az orrom, de mégis, ha ennyire szent ez a két folyó az indiaiaknak, miért tűrik, hogy ennyire szörnyű állapotba kerüljenek? Nem értem, nem értem.

Hiányzik a francnak az a jeges halálfélelem, amit ezek a síelők élhettek át a vorarlbergi sípályán tegnap, amikor viharos szél söpört végig Európa nyugati felén.

 

Hollik István, KDNP-s országgyűlési képviselő és Hadházy Ákos, az LMP társelnöke vitázott csütörtök éjszaka az RTL Klubon, Baló György műsorában (akit Kéri Barna helyettesített betegség miatt). A KDNP-s politikust, aki a kedden 142 igen és 3 nem szavazattal elfogadott Soros-terv elleni országgyűlési határozati javaslat egyik beterjesztője, az utóbbi időben egyre többet látjuk nyilvános vitákban szerepelni, ami a kormánypártok többi politikusára nem annyira jellemző. Úgy tűnik, mintha azt tesztelnék a fiatal, még gyűrődésmentes Hollikkal, hogy lenne-e esélye mondjuk az ötödik kerületben Juhász Péter ellen a tavaszi választásokon.

Nos, 5:50-nél Hadházy olyan gyomrost vitt be Holliknak, ami alapján kénytelenek vagyunk azt gondolni, hogy ráfér még némi kiképzés a Habony-művekben:

 

A fenti jelenet szövegkönyve:

Hadházy (hamiskás félmosollyal): Én hadd kérdezzek már egyet a képviselő úrtól, és látszólag távol áll a témától, de majd megmagyarázom, hogy miért. Mondja meg nekem legyen szíves, hogy melyik évben vezették be önök az egészségügyi reformot.

Hollik (értetlenkedve ráncolja homlokát): Milyen reformot? Mire gondol?

Hadházy (ba-dumm-ts): Ez egy jó válasz, mert nincs. Azért kérdeztem, mert nincs, nem vezettek be semmilyen egészségügyi reformot.

Hollik (kétségbeesetten próbál menteni): Azt kérdezi, hogy mikor? 2010 óta például, ööö, aaa várólistákat 2017-re egyharmadával csökkentettük.

A teljes műsor itt tekinthető meg.