Zelma, Rajmund
-5 °C
-1 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

Ahmed H. idegenrendészeti őrizetbe került, amint elkészülnek a papírjai, felteszik egy gépre Ahmed H. idegenrendészeti őrizetbe került, amint elkészülnek a papírjai, felteszik egy gépre

A röszkei zavargások után elítélt szír férfi a kiszabott 5 év kétharmadát ülte le.

január 19. 12:24

Ahmed H.: Napokig sírtam és imádkoztam a nemzeti konzultáció miatt Ahmed H.: Napokig sírtam és imádkoztam a nemzeti konzultáció miatt

A röszkei per vádlottja beperelte a Rogán-féle minisztériumot. A férfit pár nap múlva kitoloncolják, ma személyesen hallgatta meg a bíróság.

január 17. 13:13

Bayer Zsolt pert vesztett, 300 ezret kell fizetnie Hadházynak Bayer Zsolt pert vesztett, 300 ezret kell fizetnie Hadházynak

Izgalmas bírósági döntés egy mostanában felkapott, közéleti kritikában használatos g betűs kifejezésről.

január 16. 13:32

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

Január 18-án, pénteken érkezett bejelentés a rendőrségre, hogy Budapesten a Hungária körút 128. szám előtt egy mozgássérült idős hölgy balesetet szenvedett. A kiérkező járőrök megtalálták a székben ülő nőt, aki elmondta, hogy nem szenvedett balesetet, hanem az elektromos kerekesszéke romlott el.

A rendőrök próbálták megjavítani, de ez nem sikerült, ezért a hideg idő és a hölgy egészségügyi állapota miatt otthonáig tolták a bajba jutott idős nőt.

A rendőrökre ezekben az esetekben láthatóan lehet számítani, tavaly Kunszentmiklóson lapátolták el a havat egy kerekesszékes háza elől, hogy el tudja hagyni otthonát, pár éve pedig Budapesten szerelték szakadó esőben egy kerekesszékes fiatal defektes járművét.

Az Időkép oldalán sok élő adást lehet nézni, az ország több településének több terét, utcáját nézhetjük, hogy mi történik éppen arra felé, milyen az idő stb. Debrecenben több is van, az egyik az egyetem előtti teret mutatja. Itt páran a tér közepére a friss hóba január 5-én beletapostak egy nagy O1G-t, aznap, amikor Budapesten kormányellenes tüntetés volt.

idok1
Fotó: idokep.hu

A webkamera adása azonban éppen ahogy elkészült a felirat, megszakadt. Majd egészen vasárnap estig adásszünet volt, mindaddig, amíg kérdéseket nem küldtünk az Időképnek.  

idok2

Az archívumban látszik, hogy minden napon 00:00-tol 23:59-ig tartanak a visszanézhető felvételek, kivéve az O1G napját, amikor a felirat elkészítése után körülbelül 20 perccel, 21:41-kor az adás megszakad. Az archívumban is csak idáig van a felvétel.

Az egyetem oldalán egyébként most megy az élő, a téren már nem látszik az O1G, valakik széttaposhatták azt. (A Debreciner Facebook-oldal kitett egy fotót, ahogy három alak tesz-vesz a feliraton) Nem tudni, hogy az Időkép - amely felületet ad ezeknek a webkameráknak - magától állította-e le a felvételt miután megjelent az O1G, vagy a kamera működtetője kérte ezt az Időképtől, mindenesetre a Facebookon azt írják, az egyetem elérhetetlenné tudja tenni az Időkép számára a kamerát.

Miközben az Időkép oldalán a tegnapi napig több évre visszamenőleg megvan az archívum erről a térről, tegnap este viszont a debreceni kamerák felsorolásából is eltűnt. Próbáltuk elérni az Időképet, a weboldalon feltüntetett mobilszámok egyikén sem sikerült elérnünk senkit, ezért levélben érdeklődtünk. Levelünkben feltett kérdésünkre - miért állt le tegnap este a felvétel - nem válaszolt az Időkép, csak annyit, hogy most helyreállították a linket, újra lehet látni az élőképet a térről az oldalukon. (Ezzel párhuzamosan a listára is visszakerült)

Az Időkép Facebook-oldalán is többen érdeklődtek az esettel kapcsolatban, ott a cég a kérdésekre annyit válaszolt: "A kamerát ideiglenesen letiltottuk." (Aztán ezt is törölték)

(via A budai Simicska - O1G Facebook-oldal, via Debreciner Facebook-oldal)

Lefelé tömött sor, a tér felé senki.

nemettomi mozgolepcso
Fotó: Német Tamás / Index