Fülöp, Evelin
15 °C
27 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

újságíró Politika

Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába Mellár Tamás belép a Párbeszéd frakciójába

A Pécsről bejutott független képviselő ezzel megmenti a Bősz kilépésével széteső frakciót.

május 20. 16:21

Feltörték a 30Y kisbuszát Nagyváradon Feltörték a 30Y kisbuszát Nagyváradon

És kiloptak egy sor hangszert. Keresik ezeket.

május 20. 13:14

 

clk

Petapixel.com cikkének felütése egy kérdés: Voltál már abban a szituációban, hogy elővetted a kamerádat, hogy fotózz, vagy videózz, de akkor jöttél rá, hogy elfelejtetetted beletenni a memóriakártyát otthon? 

Na, mert pontosan ez történt egy űrsétára induló asztronautával, Andrew Feustellel, aki egy GoPro-val indul neki, hogy felvételeket készítsen az űrben, az űrállomáson kívül, amikor felvetődik benne egy kérdés. Egy Csupasz Pisztoly vagy egy Airplane nem tud ilyen tökéletes párbeszédet hozni, mint ami az űrhajós és Houston között zajlott.

Asztronauta: Hey, ööö, Houston, lenne egy gyors kérdésem a GoPro-val kapcsolatban.
Houston: Csupa fül vagyok 
Asztronauta: Nyomom a gombot, és azt látom "No SD". Arra szükségem van a felvételhez? És amikor megy a felvétel, világítania kell a piros lámpának?

*Hosszú csönd*


Houston: Azt mondták, ha benne a kártya, akkor pirosan világít felvétel közben.
Asztronauta: És ha azt írja, "No SD", az mit jelent? 
Houston: Szerintem azt, hogy nincs benne kártya. Mindjárt utánanézünk.
Asztronauta: Oké, ezt akkor hagyjuk most, majd később megszerzem. Most ne aggódjunk emiatt.

És akkor nézze, hallgassa meg:

deport.PNG

Az üzenet, amire nem számítasz egy amerikai választási kampánybuszon:

"Kövessen Mexikóba!"

- vezeti fel cikkét a CNN. És hát tényleg a klasszikus 'nem láttam jönni' kategóriájú kampányt nyom Michael Williams, aki Georgia kormányzója szeretne lenni. 

Williams egyik kampányötlete volt, hogy átfestettek egy klasszikus iskolai buszt, és ráírták: DeportálóBusz, vagy KitelepítőBusz, ha így jobban tetszik. A hátuljára pedig a 'Kövessen Mexikóba!' - felirat mellett felsorolták, kiket is szeretne összegyűjteni ez a busz, vagy, más értelmezésben, körülbelül hogyan is látja ő, és sokan úgy általában az illegális bevándorlókat: gyilkosok, erőszakolók, emberrablók, gyermekeket molesztálók, stb.

Facebook-videójában meg is csapkodja az oldalát büszkén és elmondja, ezzel a busszal fognak összeszedni minden illegális bevándorlót, és visszaviszik oda, ahonnan jöttek.

Williams azt mondja, ezzel is támogatja Trump bevándorlás elleni küzdelmét. Szerinte ő egy nagyon fontos problémára hívja fel a figyelmet egy figyelemfelhívó eszközzel, míg mások szerint kampány-tanácsadóinak nem minden ötletét kellene megfogadnia.

Mindenesetre május 22-én előválasztás, ott eldől, ki lesz a republikánus jelölt, és mivel Williams nem áll túl jól (3-5%), így jól jön neki minden hírverés. (Persze vannak még érdekes jelöltek)

Délután kettő körülre az északi oldalról, a mélygarázs mellől hazamentek a tüntetők, a rendőrségi készenlét is megszűnt. A déli oldalon maradt a rendőrsorfalas folyosó, amivel a távozó vendégeket védik. Itt egy-kétszáz tüntető maradt.