Eleonóra
-2 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Német Tamás

Vitézy és Fürjes is bírálja Karácsonyt a kerékbilincselés miatt Vitézy és Fürjes is bírálja Karácsonyt a kerékbilincselés miatt

A főváros költségvetési terve szerint a FÖRI újból bilincselne az elszállítás helyett.

február 19. 11:11

TASZ: Nem bojkottálhatja a Hír TV nézőit a főpolgármester TASZ: Nem bojkottálhatja a Hír TV nézőit a főpolgármester

A szervezet szerint is szégyenteljes volt a csatorna „becsületnapi” beszámolója, de akkor sem hozhat ilyen döntést Karácsony.

február 18. 10:49

Halott barátjuk hamvait dobták színpadra a Mr. Bungle koncerten Halott barátjuk hamvait dobták színpadra a Mr. Bungle koncerten

A Faith No More énekesének projektje 20 év után állt újra össze, jó is lett a brooklyni koncert.

február 18. 07:32

A BKV időnként kiteszi Facebookra, ha kapnak valami érdekes, vagy megható levelet az utasoktól. Így tett ma, vasárnap is a cég.

És ez a levél bizony tökéletes! Íme:

"Tisztelt BKV Vezetőség!

Arról szeretném tájékoztatni Önöket, hogy 2019. dec. 3-án kedden délután fél ötkor szálltam fel a Széll Kálmán téren a 156-os buszra, amivel a Traumatológiáig utaztam.

Már a végállomásra való beállás feltűnt, olyan finoman, pontosan, precízen vitte végbe a vezető.

A Szilágyi Erzsébet fasorban olyan rátermetten, érzéssel vezette a buszt, mintha külön vigyázna, hogy kímélje a munkaeszközét. Pedig ezen a szakaszon gyakran majdnem megválunk a fogsorunktól.

Bezzeg ez a fiatalember! Úgy vezetett, mintha külön örömöt jelentene neki. Mi utasok igazán jól éreztük magunkat.

Én legszívesebben mentem volna még egy kört, de nem tanácsos sötétben járkálni. Így hát szépen, köszönve leszálltam és hazavonultam.

De mondhatom, volt egy kellemes estém. Köszönöm.

A busz jele LYH 128 volt."

Bennem természetesen nem, de volt, akiben felmerült, hogy a levél tökéletesen működne iróniaként is. Így - bár nem szívesen -, de kénytelen vagyok megszavaztatni olvasóinkat:

Ön szerint?

  • 15725
    Teljesen komoly
  • 5874
    Irónia

Szerintem minden világos:

A jelenleg legfontosabb témáról legutóbb akkor írtunk, amikor arról számoltunk be, hogy december 5-től tilos rollerezni a Kossuth téren – a kormány ugyanis módosította a kiemelt nemzeti emlékhely (vagyis az Országház és környéke) használatának rendjéről szóló rendeletet.

Kollégáinkat egyébként megbüntették egy ártatlan videóért, amiben kerékpárúton próbáltuk ki az elektromos rollert, a rendőrség szerint az ugyanis segédmotornak számít, és az autók közt kell vele menni. Ki is próbáltuk, milyen az, ebben a videóban tudja megnézni.

végre.PNG

Dezső Károly önkormányzati képviselő volt fideszes színekben Komlón, ám az október 13-i választáson hiába indult újra, már nem jutott be. Az egész testületben bukta a Fidesz egyébként a többségét, a polgármesterséget azonban megszerezte. Ez változhat meg esetleg most vasárnap, mert egy szavazókörben megismétlik a választást.

Dezső Károly, volt fideszes önkormányzati képviselő a választási vereséget még úgy tűnt, jól viseli, szép posztban köszönte meg a szavazóknak és kívánt sok sikert a győztes képviselőknek, de jött november 7-e, és valami elszakadt nála, mutatott rá a Szabadpécs.

Facebook-aktivitásából látszik, egyre komolyabb posztokat osztott meg; egy visszafogott origós anyag a Putyin hátát simogató Gyurcsányról közmédiás Híradó-szemlében, aztán jöttek az igazi mélységek Dobrev Kláráról, Karácsony Gergelyről többek között a legendás ELÉG Facebook-csoportból, aztán egy sima vasárnapra kampányolós poszt után felrobbant a politikai kommunikáció baranyai atomerőműje, és ez ugrott ki belőle:

zabál.PNG

Igen, ennyi. Mindenféle kontextus nélkül, egy kép egy ellenzéki jelöltként képviselői mandátumot szerző emberről (Kispál László), aki ül egy padon, eszik, és hozzá a szikár lórúgás:

"A rohadék zabál."

PONT!!!

A poszt 7-i, nyilvános, több komment is van alatta, a képviselő pedig azóta is töretlenül posztolja a kormánysajtót.