Julianna, Lilla
1 °C
11 °C

Német Tamás

RAJONGÓI OLDAL

Kósa Lajos pert nyert egy őt prostituáltakkal hírbe hozó cikk ügyében Kósa Lajos pert nyert egy őt prostituáltakkal hírbe hozó cikk ügyében

A törvényszék nemcsak a Vagy.hu-n megjelenő cikket, hanem az abban linkelt cikkek tartalmát is figyelembe vette. Kósa 5 milliót kért, végül 500 ezret ítélt meg a bíróság.

tegnap, 12:07

Nem is szégyellik, hogy ez nem média, hanem kormánypropaganda-gépezet Nem is szégyellik, hogy ez nem média, hanem kormánypropaganda-gépezet

Az MTA Politikatudományi Intézetének munkatársa, Szűcs Zoltán Gábor szerint tavaly április óta szabadesésben vagyunk.

február 14. 05:06

Kaptak egy buszpályaudvart a Verseny utca lakói Kaptak egy buszpályaudvart a Verseny utca lakói

Hajnaltól jár a vonatpótló buszok motorja az utcában a házak alatt, ráadásul ez év végéig így lesz. A lakók attól tartanak, hogy nyáron ablakot sem tudnak nyitni.

február 12. 08:15

 

Kálmán Lászlóval a Népszava készített interjút. Ebben a nyelvész többek között arról beszél, a csendes agresszió pusztítóbb a trágárságnál, és hogy szerinte idegesítő, ha valaki azon siránkozik, mennyire eldurvult a közbeszéd, és ezért egyenlő mértékben teszi felelőssé az ellenzéket és a fideszeseket.

De az interjú felütése már tökéletes:

Népszava: Tehetséges szónoknak tartja Orbán Viktort?

K.L.: Ellenkezőleg. Ha nem előre megírt szöveget olvas fel, akkor kifejezetten gyengén teljesít. Híveit láthatóan nem zavarja, de Orbán retorikája és beszédtechnikája akkor is borzalmas, amikor papírból beszél. Minden szót, minden szótagot külön hangsúlyoz. Vélhetően úgy szeretne tenni, mintha kimunkált, veretes gondolatokat fogalmazna meg. Valójában kerékbe töri a magyar nyelvet.

Népszava: Mégis hatásos.

K.L.: Mit tehetek én erről?

A nyelvész ezután a fantasztikus visszakérdezés után viszont megpróbál embereket mondani az ellenzéki oldalról, akik jó szónokok, de valamilyen furcsa, megmagyarázhatatlan okból Vonát említi meg Kunhalmit, ami szónoki képességeiket tekintve minimum véleményes.

Kálmán szerint egyébként már nem is nagyon van szükség jó szónoki képességre, hiszen az információkat más csatornákból szerzik az emberek, a szónoki erények háttérbe szorultak. A Fidesznél is látszik, hogy a győzelmi sorozat döntő részben a propagandagépezet terméke. Az ellenzék pedig nem tud úgy saját szavakat, kifejezéseket átvinni a köztudatba, egyedül a "rabszolgatörvény" kifejezés volt ilyen az utóbbi évekből. 

Aztán beszél az O1G-ről, Nagy Blankáról, majd az utolsó válaszában úgy fogalmaz:

Amikor fideszes tisztségviselők nem hajlandók válaszolni alapvető kérdésekre, vagy nem arra válaszolnak, amit kérdeznek tőlük, agressziót követnek el. Akkor is, ha egyébként szalonképesen fogalmaznak. (...) A csendes agresszió pusztítóbb a trágárságnál.

senj.PNG

Bóra (Bernus, Barnus, Borino, horvátul bura, szlovénül burja). Az isztriai és dalmát tengerparton, legtöbbször a téli évszakban fújó száraz, hideg szél, időnként rendkívül erős rohamokkal - írja a Wikipedia.

A Severe Weather Europe Facebook-oldalára töltöttek fel egy rövid videót, amin azt próbálják megmutatni, milyen egy pohár borral koccintani, amikor a bóra fúj a horvát tengerparton. Ilyen. A videót ide kattintva tudja megnyitni youtube-on. (Beágyaznám szívesen, de sajnos le van tiltva a beágyazott lejátszás.)

Ha valakiben esetleg felmerült volna a kérdés, hogy de mégis mi értelme van ennek a videónak, annak megnyugtatásul jelzem: semmi.