Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Németh Sz. Péter

Csak a mocsok maradt, és a dicsőség Csak a mocsok maradt, és a dicsőség

Ezerféle út vezet a csúcsra az NFL-ben, de a végső cél mindenkinek ugyanaz: a Super Bowl megnyerése és az ezzel járó halhatatlanság. 100 év NFL-szezon legjobb képei.

január 31. 18:30

Az évszázad árvízétől a Hableány-katasztrófáig Az évszázad árvízétől a Hableány-katasztrófáig

Fotóriportereink az elmúlt tíz évben is mindenhol felbukkantak, ahol két tányért összeütöttek, és lefotózták, dokumentálták a történéseket. Az Index többszörösen díjazott fotórovatának a 2010-es években készült legjobb és legfontosabb képeit gyűjtöttük össze.

2019. december 29. 21:58

Az igazi laszt kriszmasz: Isten nem boldogul a webkettővel Az igazi laszt kriszmasz: Isten nem boldogul a webkettővel

Hanem golfozni megy Donalddal. Majdnem koravén arcú Jézuskák lepik el a Földet, a Greta Thunberg Emlékparkot ezüstvadászok pusztítják el. Egy polgármester elszáll, a szalmabála mesélni kezd. Karácsonyi groteszk nagykép az Indexen.

2019. december 24. 14:26

Bevallom őszintén, hogy amikor először halottam "Phlat" Sanyit rappelni, valami olyasmit mondhattam magamban, hogy

jézusom, ki ez a srác, és miért rappel úgy, mintha a Google Translate gépi felolvasó hangját benyugtatózták volna?

Aztán rájöttem, hogy Sanyi kicsit olyan, mint a sör, a penészes sajt, meg az olivabogyó, először kicsit fura, szokni kell, de ha ezen túl vagy, igazán jó tud lenni.

A magyar underground hip-hop színtéren jártasabbaknak talán nem kell bizonygatni, hogy Mulató Aztékokból ismert Phlat mind szövegeit, mind pedig stílusát tekintve a szcéna egyik legegyedibb színfoltja. Szerencsére az egyik legtermékenyebb is. A tavaly nyáron megjelent Doktor Monoton az egyik kedvenc magyar raplemezem volt az utóbbi évekből, aminek a most megérkezett folytatása a Doktor Monoton II. nevet kapta. Ez nem is csoda, az anyag nagyjából ugyanott veszi fel a fonalat, ahol az előző véget ért, és azt a kicsit filozofikus, kritikus, de mindig a pozitívra törekvő önismereti vonalat viszi tovább. Az alapok nagy részét is maga Phlat jegyzi, de néhol besegített a Mulató Aztékok beatmakere, Emekajji is.

A lemezen vendégeskedik Odákovics, Orion, természetesen a Mulató Aztékok másik fele Tink, és Gege is, akivel jövőre közös lemez is érkezik. No de nem szaporítanám a szót, azt meghagyom Sanyinak:

 

Noha a pesti alsó rakparton rengetegen várakoznak a kiemelésre, sokan különböző eszközökkel vagy akár kempingszékkel felkészülve mentek ki a Képviselői Irodaház oldalába, a budai oldalra ez nem jellemző. Egy, csak egy érdeklődő van a vidéken, ő viszont távcsővel felszerelkezve szemléli az eseményeket.