Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Németh Sz. Péter

fotó Velvet

Minden család tele van legendákkal Minden család tele van legendákkal

Magócsi Márton a sorozatában összeházasította a családja történetét a mai jelenével. 2017 magyar mindennapjai, mintha évtizedekkel ezelőtt történtek volna.

március 18. 15:31

Így megy ez évek óta, napok óta, órák óta Így megy ez évek óta, napok óta, órák óta

Budapest groteszk karácsonyi pillanataiból válogatottunk egy Nagyképre valót. Fenyőárus, próbababák, karácsonyfák, kirakatok – mégis, mintha minden a valóság kereteit feszegetné.

2017. december 21. 13:05

Elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter, a Sajtófotó kiállítások atyja Elhunyt Szalay Zoltán fotóriporter, a Sajtófotó kiállítások atyja

Latinovitstól Gobbi Hildáig számos remek művészt fotózott, de neki köszönhetjük a magyar sajtófotó éves seregszemléit is.

2015. május 16. 12:51

Mély fájdalommal és megtört szívvel tudatjuk, hogy 

Bento, a zongorázó macska

elhunyt.

6YFVzC.gif

Bentóról először azt állította gazdája, hogy rokona a másik híres zongorázó macskának, Fetsónak. Erről később aztán kiderült, hogy nem igaz, Bentót egy menhelyen fogadta örökbe 2010-ben, ennek ellenére tehetsége talán elődjét is túlhaladta.

Szerkesztőségünk egy emberként gyászol.

 

Legyen neki könnyű föld!

Belegondoltak már valaha, hogy milyen lenne az élet egy atomháború után? Vajon fel kéne adnunk emberi mivoltunkat, hogy a túlélési ösztöneinknek engedelmeskedve gyilkolásszuk egymást a végtelen, halott pusztában néhány löncshúskonzervért? Esetleg megpróbálnánk felépíteni valamiféle eltorzult társadalmat a valaha volt világ romjain? Vagy csak simán sütit sütnénk a műtőtisztaságú konyhában gázálarcban, mintha mi sem történt volna? A mai kedvenc stockfotónkat alkotó művész erre a kérdésre próbált meg választ adni, a kép címe hevenyészett fordításban pedig:

Anya és lány élvezik a mogyoróvajas kekszet a konyhában, miközben gázmaszkot viselnek a posztnukleáris téli jövőben

Sorozatunk korábbi részei:

Androgün teniszgót

Fiatal férfi szürke macskát nyal

Ismét jelentkezik a "mi a jó úristent nézek én" kérdéskörrel foglalkozó stockfotós sorozatunk. A mai kedvencünkhöz felesleges is lenne különösebb kommentárt fűzni. Tekintsék meg a művet, melyhez az alkotó leírásként csak ennyit közölt:

androgün teniszgót

A sorozat első részében a "fiatal férfi szürke macskát nyal" című műalkotást mutattuk be.