Áron
-4 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Egymillió fertőzötthöz közeledve így áll most a járvány Egymillió fertőzötthöz közeledve így áll most a járvány

Az összes eset közel negyede amerikai, az olaszok és a spanyolok már a tetőzésben reménykednek, a németek külföldi betegeket is fogadni tudtak. Svédország külön utakon, a kínai adatokról vita van, Indiában 1,3 milliárdos karantén, Törökországban bedurrant a járvány.

15 órája

Putyin távvezérlésre tért át a fertőzött orvossal való kézfogás után Putyin távvezérlésre tért át a fertőzött orvossal való kézfogás után

Az Kreml szerint az elnök teljesen egészséges, bár minisztereivel már távolról tartja a kapcsolatot.

tegnap, 17:41

A színháznak most annyi, helyette maszkokat varrnak A színháznak most annyi, helyette maszkokat varrnak

A Katona József Színház dolgozói házilag készítenek maszkokat kereskedelmi dolgozóknak. Ha ez nem lenne, nem is tudnának mást csinálni.

tegnap, 08:13

A globális korlátozások, a repülőgépek leállása, a turizmus összeomlása, a kijárási tilalmak, a mindenféle értelemben milliárdokat érintő karanténok, elmaradó olimpia, futball-Eb, mind, mind hihetetlenek lettek volna három hónappal ezelőtt, de a legkevésbé mindebből azt hittem volna el akkoriban, ha valaki azt mondja:

Grúziában betiltják az alkohol forgalmazását, beleértve a töMény mellett a sört és a bort.

Grúziában. Betiltják. A Bor forgalmazását.

Az országban, ahol háromezer éve is termesztettek már szőlőt, ez a borászat egyik bölcsője. Oké, nem globális bornagyhatalom, 2018-ban 65 millió liter bort exportált - Magyarország 81 milliót, de aránya a grúz gazdaságban jóval nagyobb, mint a magyarban.

A kiskereskedelem belföldi felfüggesztéséről tbiliszi kormány rendelkezett, a határozat keddtől rögtön életbe is lépett - írta az Rbc.ru orosz gazdasági portál. A rendelkezés hivatalosan a rendkívüli helyzet végéig érvényes, ez a jelenlegi állás szerint március 21-től április 21-ig tart. Grúzia az orosz határt már március 16-án lezárta. A 3,7 milliós országban is érvényes a karantén, tilos a tíz főnél nagyobb rendezvények megtartása - ezt segíti az alkoholtilalom is -, korlátozottak a belföldi utazások - de az áruszállítás nem. Grúziában jelenleg 110 fertőzöttet tartanak nyilván.

Egy 12 éves kislány is belehalt a koronavírus-fertőzésbe Belgiumban. Az országban eddig 700 ember életét követelte a fertőzés, a kislány a legfiatalabb áldozat.

A börtönbüntetés mellé kétmillió rubeles, azaz több mint 8 millió forintos büntetés is jár annak, akik a karantén megszegésével gondatlanságból mások halálát okozzák.