Emánuel
3 °C
13 °C

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Már nem is próbálok vitázni velük Már nem is próbálok vitázni velük

Szülei orosz televíziót néznek, nekik Ukrajna egy fasiszta állam, a Nyugat meg tele van buzikkal, akik térdre akarják kényszeríteni Oroszországot. Hat éve menne családjához a Hévíz mellett élő orosz menekült, de nem hagyják.

tegnap, 17:10

Szárnyal a holland szélsőjobb az utrechti támadás után Szárnyal a holland szélsőjobb az utrechti támadás után

A regionális parlamenti választáson új párt tarolt, nem csak a kormányt, de az eddigi radikális véleményvezért is kényelmetlen helyzetbe hozva.

március 22. 18:00

Hárman akarják Észak-Macedónia államfői posztját Hárman akarják Észak-Macedónia államfői posztját

A Magyarországra menekült exkormányfő pártja az első női jelöltet indítaná a posztért.

március 22. 13:01

Tápiószentmárton leghíresebb szülötte 1873-ban jött a világra és mindenki ismeri a nevét. Annyit mondunk csak 54/54. Ennyi futam, ennyi győzelem. 

Persze, hogy az angol telivér Kincsemről van szó, aki hat éven át uralta a lóversenypályákat, Budapesttől Berlinen át Londonig.

Kincsem 1879-ben.
Kincsem 1879-ben.
Fotó: H. Schnaebeli / Wikimedia Commons

Akkorra ízületei már elkoptak, így a csúcson, veretlenül hagyta abba a versenyzést, mai napig a toplista élén áll: mögötte a következő veretlen ló 25 futamot nyert, a harmadik csak 19-et, ők is csak 130 évvel később jutottak el oda.

Persze Kincsem nem nyugdíjba vonult, sokat ígérő utódokat ellő kanca lett belőle. Budagyöngye, Ollyan Nincs és Kincs volt a három kanca, mellettük két mén is született: Kincsőr és Talpra Magyar, akik szintén versenyeket nyertek. 

Kincsem 13 évesen, 1887-ben múlt ki Kisbéren.

Toroczkai László beszéde legnagyobb részét a balliberális összefogás ekézésének szánta, és hosszasan beszélt a "szivárványkoalíció" és a Fidesz országot kifosztó együttműködéséről is.

Toroczkai végigment a 12 ponton azt bizonygatta, hogy a balliberális kormányok és a Fidesz valójában kéz a kézben járnak. A sajtószabadság hiányáról és a cenzúráról szólva fontosnak érezte elmagyarázni a hallgatóságnak, hogy a Mi Hazánk miért nem működhet együtt az ellenzéki összefogással, annak ellenére, hogy azok szerint szerint sincs szabad sajtó. Toroczkai itt Orbán érvelését vette elő, eszerint hiába van a kormány által összevont médiaalapítvány, a legnézettebb híradó mégis az RTL Klub híradója.  “A Bertelsmann-csoport által irányított nemzetközi médiabirodalom még gazdagabb is, mint a kormány a központosított média alapítványa” – mondta.

Szerinte a kormányzati propagandisták éppen úgy hazudnak, mint a nem kormányzati médiumok. “Erről az eszméit kapcarongyként váltogató balliberális szivárványkoalíció politikusai nem beszélnek.” Toroczkai szerint a nem kormányzati médiumok létező cenzúrájának a bizonyítéka az is, hogy ő maga 23 éves politikai pályafutása során soha nem járt az RTL Klub stúdiójában, még akkor sem, amikor a “második legnagyobb párt” alelnöke volt.

A Mi Hazánk mozgalom elnöke, Toroczkai László beszédében arról beszélt, hogy a törvény előtti egyenlőség kérdéses Magyarországon. Szerinte ezt igazolja, hogy Manfred Weber az Európai Néppárt frakcióvezetője, amikor Budapestre jött, hogy “rendezze az ügyét a szövetség egyik tagjával”, akkor az első útja a Dohány utcai zsinagógába vezetett és onnan üzent. “Felvetődik bennem a kérdés, hogy nincsenek-e Magyarországon olyanok, akiknek előjogai vannak” – mondta.

Toroczkai szerint a márciusi 5. pont – ami a nemzeti őrseregről szól – megcsúfolása az is, hogy a Fidesz felszámolta a Magyar Gárdát. “Egy nemzeti kormány örült volna, hogy magyar emberek ezrei saját idejüket, pénzüket rászánva járták a rendezvényeket. Senkit nem támadtak meg, csak a megtámadott magyar emberek segítségére akartak sietni” – mondta.