Etelka, Aletta
3 °C
4 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Az összeesküvés-elmélet lett Putyin legfőbb szövetségese Az összeesküvés-elmélet lett Putyin legfőbb szövetségese

A társadalom jelentős része ma már úgy tekint hazájára, mint a Nyugat által ostromlott erődre. Az orosz elnöknek otthon a Nyugat-ellenes, külföldön a Kreml-ellenes elméletek játszanak a kezére, de ez még visszaüthet.

december 14. 10:03

Télen se hagyjuk magára a Balatont Télen se hagyjuk magára a Balatont

Van egy óriási tavunk, amit az év felében senki sem használ. De mit lehetne tenni a Balatonnal - azon kívül, hogy megfürdünk a négyfokos vízben?

december 10. 08:34

Karácsony Gergely csütörtöki ATV-s be nem jelentése után, ami olyan jól sikerült, hogy még a Fidesz spin doctorainak munkája is feleslegessé válhat, jött azért valami vigasztaló azoknak, akik szerint van remény, hogy új alapokról kezdve, összefogással elérhető az összefogás, hogy összefogjanak, hogy új alapokról elkezdjék az összefogást.

Vagy ha azt nem is, de legalább egy erőteljes, érzelmekre ható kampányfilmmel fellelkesítve úgy érezzék, hogy ... na, szóval jöjjön a kampányfilm, az Élet Iskolája dékánjának legtitkosabb noteszéból előhúzott bölcsességekkel:

„Mindannyiunknak van egy célja, amely utat mutat egy egész életen át...De mi történik akkor, ha a cél felé vezető úton egyszerre elhagy minden erőnk?

...Amikor a leggyengébbnek érezzük magunkat, akkor vagyunk a legerősebbek...Akkor mozgósítjuk a legtöbbet magunkból. Legmélyebb hitünk erejét.”

Oké, tényleg nem nagyon lehet mást tenni, mint a vert helyzet beismerésével indítani, hiteltelenebb lenne e nélkül. Sőt, a koreográfia talán már túl őszinte is: 

  • az ismeretlen nő egyedül fut, se társak, se ellenfelek,
  • láthatóan önmagáért, önmaga ellen, versenyen kívül,
  • nem tudni, hova, miért.

Futni viszont tényleg jó dolog, ajánlom mindenkinek.

Makó szállodái kapták a legjobb értékelést a magyar városok szállodái közül a trivago.hu szálláskereső weboldal adatai alapján – írta az MTI.

Az Európai országok között Magyarország az első negyedben végzett, a 13. helyet szerezve meg. Az élen Bosznia-Hercegovina végzett, Ausztria és Szerbia előtt. Tavaly Magyarország a lista ötödik helyén végzett.

A Trivago.hu minden évben elkészíti a legmagasabb értékelést kapott európai országok és magyar városok listáját több mint 175 millió utazói véleményt összesítő trivago Rating Index (tRI) alapján, ami nullától tízig terjedő skálán mutatja a hotelek értékeléseit. A 2018-as évre vonatkozó trivago Rating Index az idei, 2017-es évben leadott utazói véleményeken alapul.

Magyarországról a dél-alföldi régió kiemelt helyet foglal el, a tíz legjobb magyar városból a 8,67 pontot szerzett Makó mellett négy további itt van. Főleg fürdővárosok kerültek be a legjobbak közé, mellettük Villány, Szentendre, Kecskemét és Szeged. Budapest, mint a turisták által leglátogatottabb úti cél, 8,32-es pontszámmal a 9. helyezést érte el.

Helyére emelése közben kettétört a Békéscsaba főterére szánt hatalmas karácsonyfa. A Behir.hu helyszínen lévő munkatársa szerint a fa törzse korhadt volt, ezért nem bírta el a méretes fenyő súlyát. (A tízmillió faszakértő országában a kommentelők szerint azonban nem a korhadás okozta a bajt, hanem, hogy a vélhetően dupla törzsű fát csak az egyik törzsénél fogva emelték fel, ebbe roppant bele.)

24203537 1764931310185665 1725003767 n-720x445
Fotó: behir.hu

Nem tudjuk, hogy mi volt a célja az ünnep tönkretételével a korhadásnak, mindenesetre összehangolt karácsonyellenes akcióról lehet szó, hiszen a napokban a Kossuth téren felállított fán éktelenkedő barna foltokról számolt be az RTL Klub, majd ezt erősítették meg mások is.

Az Országgyűlés Sajtóosztálya akkor közölte:

„Az RTL Klub »Sérült az ország karácsonyfája« címmel megjelent összeállítással nem tudjuk mi a televízió célja, de biztos, hogy a csatorna nem tartozik az önzetlen felajánló család és segítőkész szervezetek sorába – beleértve a katasztrófavédelmet, a honvédséget és az Országgyűlés Hivatalát – , amely illetve amelyek azon fáradoznak, hogy az adventi időszak kezdetére mindenkinek, aki a Kossuth térre látogat örömére szolgáljon a látvány. A feldíszítés befejezésével, reméljük Ön és olvasóik is saját szemükkel győződhetnek meg az Ország Karácsonyfájának szépségéről”.