Orbán
7 °C
19 °C
Index - In English In English Eng

Nyilas Gergely

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Brazíliában két vírus tombol: a Covid-19 és Bolsonaro Brazíliában két vírus tombol: a Covid-19 és Bolsonaro

Saját egykori szövetségesei támadják ezzel a továbbra is korlátozásellenes tüntetőket támogató brazil elnököt. Brazíliában berobbant a járvány, és a valós számok még borzasztóbbak lehetnek. Peruban javul a helyzet, Ecuador és Mexikó azonban játszhat az adatokkal.

május 23. 15:27

Egyedül a szakiskolások térhetnek vissza a tantermekbe júniusban Egyedül a szakiskolások térhetnek vissza a tantermekbe júniusban

Az iskolák erről saját hatáskörben dönthetnek. Másutt lényegében marad a digitális oktatás, de korrepetálás és felügyelet lehetséges.

május 22. 23:54

Meghalt Sitku Ernő Meghalt Sitku Ernő

A 149-szeres válogatott kosárlabdázó rosszullétének semmi előjele nem volt.

május 22. 22:45

Jó, ha tudja az ember, hogyan is állunk a vásárlásokkal kapcsolatosan bevezetett járványügyi korlátozásokkal. Közös érdekünk, hogy nyelvi korlátok ez elé semmiképp se gördítsenek akadályt. A Kálvin téren egy ABC-ben  szintén így gondolták: 

kalvin200521.png
Fotó: Olvasónk / Index

Azaz:

65 személy egy év alatt nem maradhat a boltban 9 és 12 órák között!!!

De tényleg ne, semmiképp sem!

Két hónap kényszerszünet után kinyitott az M7-es székesfehrévári pihenőjénél működő M7 Bistro. Ez magyarország első autópályán lévő étterme, 40 éve üzemel, ilyen hosszú szünete nem is volt, mint amilyet a koronavírus miatti korlátozások okozott. Az első napok máris meghozták a helyen az első, térfigyelőkamerákkal rögzített lopást.

Vajon mit vitt ki az arra járó vendég? A bejárathoz tett fertőtlenítőszert.

A parkoló bejárata

  A felvételekről nem csak az derült ki, hogy a nézelődő vendég kezében maradt a fertőtlenítő szer, de az is, hogy ezt többször is megcsinálta.

Most valahol mossa kezeit.

Miniszteri percek címen indít sorozatot Kásler Miklós a Facebookon. Az intró alatt az Emberi Erőforrások Minisztériumának lépcsőjén dolgozószobájába tartó minisztertől az első részből a nézők megtudhatták:

  • „Az ellenzék nagyon nehéz helyzetben van, mert a magyarországi koronavírus lefutása rendkívül kedvező, nincs a kormányon támadási felület.”
  • A kórházi ágyak felszabadítása azért volt indokolt, hogy a fertőzöttek részére akkor is legyen elegendő ágy és lélegeztetőgép, ha a járvány a legkedvezőtlenebbül alakul.
  • Egyelőre azonban „nem történt hasonló, mint New Yorkban, Olaszországban, Skandináviában vagy máshol”.