Irén, Írisz
-2 °C
8 °C

Nyilas Gergely

újságíró Politika

Leghosszabb út stoppal (km)6200

Leghosszabb út vonattal11500

Leghosszabb út gyalog100

Leghosszabb út úszva5

Értelmetlen infografikák: Hússzor annyi gólt lőttünk, mint a kazahok Értelmetlen infografikák: Hússzor annyi gólt lőttünk, mint a kazahok

Osszuk csak le a gólokat az ország területére!

tegnap, 18:47

Ezekkel a krízishelyzetekkel küzdöttünk 2017-ben

A legsúlyosabb tragédiában inkább elfogadható, a kisebb kríziseknél inkább borzalmas volt a kommunikáció – derült ki a tavalyi év krízistérképéből.

március 23. 18:13

A saját udvarán lőttek szitává egy fegyvertelen férfit a sacramentói rendőrök A saját udvarán lőttek szitává egy fegyvertelen férfit a sacramentói rendőrök

A fekete férfi 20 golyót kapott pár pillanat alatt. Egy telefon volt nála.

március 22. 11:40

Már a futballig ér a Szkripal-ügy. A március elején Salisburyben, vélhetően ideggázzal megmérgezett egykori, London számára kémkedő orosz katonai elhárító esete miatt az angol válogatott kiemelt óvatossággal ellenőrzi az ételeket, amelyeket az oroszországi futball-vb-n kapnak a házigazdáktól – írta a The Sun. (A Kreml nem ismeri el, hogy érintett lenne a 2006-ban hazaárulásért elítélt, majd egy megállapodás nyomán 2010-ben Londonnak átadott  Szergej Szkripal és lányának megmérgezésében.)

A csapatvezetés megerősítette, hogy a válogatott érkezése előtt egy héttel már kiküldenek Szentpétervárra egy szakembert, aki ellenőrizni fogja a csapatnak szánt ételek forrását. Megvizsgálják a húst, a halat, a tésztát, a rizst és a zöldségeket. 

12 évvel ezelőtt már volt egy hasonló ügy, akkor az FSZB egykori tisztjét likvidálták Londonban, radioaktív anyagot csempészve az áldozat teájába. Arról nincs szó, hogy az angol válogatott emiatt Geiger–Müller-számlálóval felszerelkezve érkezne Oroszországba.

Kedves Hadházy Ákos! Tekintettel arra, hogy az utóbbi pár napban azt vesszük észre, hogy az LMP kommunikációjában inkább te vagy az, aki szeretnél megegyezni az ellenzéki pártokkal, és Szél Bernadett pedig kevésbé, ezért hozzád fordulok most

– mondta a DK szóvivője az ATV élő adásában. Üzenete jelzi, benne van még a pártban a tüske Vágó Gábor Gyurcsánnyal kapcsolatos beszólása miatt.

Gréczy szerint Szél helyén tartaná Polt Péter legfőbb ügyészt és nem törekszik annyira az ellenzéki megegyezésre, mint tenné a DK, amely visszaléptette jelöltjét az LMP társelnökének körzetében. A szóvivő fel is sorolta azokat a körzeteket, ahol szerinte az LMP-nek is gesztust kéne gyakorolnia és visszaléptetnie jelöltjeit, nem csak a DK hanem az MSZP-P jelöltjeivel szemben is, többek között Újbudán, Újpesten, Pesterzsébeten, Erzsébet- és Terézvárosban, Óbudán.

A helyieket is meglepve Bakonysárkányba látogatott Orbán Viktor. Az apropó egy óvoda alapkőletétele volt a Komárom-Esztergom megyei faluban. A kormányfő Facebook-oldalán mutatta be a videót, ahol az ünneplőbe öltözött ovisokkal kezel le, miután elmondta a beszédét arról, hogy az ország demográfiai problémáit családalapítással, nem pedig migrációval kell megoldani.

A bakonysárkányi látogatás – amelyről a bejátszást most tették ki a kormányfő Facebook-oldalára –  ugyanannak a túrának  a része, amely során Kisbéren is meglátogatott egy óvodát Orbán és kampányolt Czunyiné Bertalan Judit mellett. A videóban (a vége felé) megint sikerült egy szomjasnak nem tűnő alakkal is beszélgetni.