Bernát, Felícia
13 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Pál Tamás

Egy osztállyal közelebb került a Sport utca két oldala Egy osztállyal közelebb került a Sport utca két oldala

Egy tribünről két meccset lehet nézni Budapest egyedülálló utcájában. A BKV Előrénél megállt az idő, a régi idők fociját idézi, de a modern arénájú MTK közelebb került hozzá a kieséssel.

4 órája

A bútorkereskedő futballklubja megmutatta, mi az igazi bungee jumping A bútorkereskedő futballklubja megmutatta, mi az igazi bungee jumping

A Paderborn a Bundesliga éléről zuhant a mélybe, de két év alatt két osztályt ugorva újra az első osztályba repítheti magát. Hat év alatt ez lehet az ötödik liftezése a kis német futballcsapatnak.

május 18. 23:46

A Manchester City átgázolt a Watfordon, 6-0-val övé a FA-kupa A Manchester City átgázolt a Watfordon, 6-0-val övé a FA-kupa

Pep Guardiola csapata a szezon összes hazai sorozatát megnyerte.

május 18. 20:15

A lóversenyzéssel foglalkozó újságíró, Neil Morrice 1998-ban előre látta a jövőt. Neil fia, Richard sznúkerjátékos volt akkoriban, akit apja mindig elvitt a Bristol környéki klubokba játszani. Az egyik ilyen alkalommal elmentek a Keynsham Clubba, ahol egy 8 éves fiú odament hozzájuk, és kihívta Richard-ot egy frame-re. A gyereket Judd Trumpnak hívták, aki csak egy dobozra felállva érte el az asztalt. De ahogyan játszott, az egészen különleges volt.

Morrice egyből felismerte Judd tehetségét, és odahívta az egyik ismerősét, aki egy fogadóirodánál dolgozott. Neil 1000-szeres szorzó mellett 10 fontot tett arra, hogy Judd Trump még a 30. születésnapja előtt világbajnok lesz. És bejött: Trump két napja, fantasztikus játékkal legyőzte John Higginst a világbajnoki döntőben, és megszerezte élete első vb-ícmét. Még épp időben, ugyanis augusztus 20-án lesz 30 éves.

Az újságíró egyszer már közel járt a nyereményhez, Trump 2011-ben is döntőt játszott, akkor is John Higginsszel, de akkor még alulmaradt vele szemben. Morrice azt mondta, nem volt ideges a döntő alatt, Trump végig nyugodtan játszott, nem volt kérdés, hogy meg fogja nyerni a vb-t.

(via Guardian)

Korábbi rögbijátékosok egy csoportja sorra dönti a világrekordokat, hogy így hívják fel a közvélemény figyelmét a jótékonysági szervezetek munkájára. Az egyik ilyen, a Wooden Spoon gyermekjóléti alapítvány, amely a fogyatékkal élő és hátrányos helyzetű gyerekeken segít Nagy-Britanniában és Írországban. A volt rögbisek, Lee Mears, Ollie Phillips, Shane Williams és Tamara Taylor az alapítvány támogatására expedíciót szerveztek a Himalájába, hogy minden eddiginél magasabban játsszanak rögbimeccseket, és ezzel bekerüljenek a Guinness Rekordok Könyvébe.

Team-under-posts-FINAL-web-large-1024x803
Fotó: everestrugby.org.uk

Az első rekorddöntésre 5119 méteren, az Everest alaptáborában került sor. A csoport tagjai két hétig akklimatizálódtak ezen a magasságon, mielőtt továbbindultak a keleti Rongbuk gleccsernél, 6331 méteren lévő előretolt alaptáborba. Itt felállítottak egy szabályos méretű pályát, kapukkal és zászlókkal, hogy a Guinness Rekordok Könyve hivatalos rögbimeccsként ismerje el a játékot.

Williams, az egyik csapat kapitánya elmondta, hogy a lehető legszebb környezetben, de a legkevésbé ideális körülmények között a játék hihetetlenül kemény volt. Ezen a magasságon 40 százalékkal alacsonyabb a levegő oxigénszintje a megszokotthoz képest. Egy-két futás után 10 perc is kellett a regenerálódáshoz.

Playing-the-game-1024x228
Fotó: everestrugby.org.uk

A rögbiseknek nem ez volt az első jótékonysági akciójuk. 2015-ben a mágneses északi sarkpontig utaztak el, hogy ott lejátsszák a világ legészakibb rögbimeccsét. A hírveréseikkel és rekordjaikkal több százezer fontnyi adományt gyűjtöttek jótékony célokra.

(via Yahoo)