Ivó, Milán
12 °C
24 °C
Index - In English In English Eng

Pálúr Krisztina

moana

Legrövidebb interjú2 perc

Leghosszabb interjú70 perc

Véletlenül ki/letörölt interjú1

Kedvenc interjús ereklyeKözös kép Tommy Ramone-nal

Az Örökség rendezőjének új horrorja után a nyár soha nem lesz ugyanaz Az Örökség rendezőjének új horrorja után a nyár soha nem lesz ugyanaz

Megérkezett a hosszabb előzetes a Midsommarhoz. A Magyarországon forgatott film hazai bemutatójáról egyelőre sajnos nincs hír.

május 14. 16:38

Álláskereső színészeknek segítene egy magyar startup Álláskereső színészeknek segítene egy magyar startup

A Szabadszínész egy online álláskereső platform szakmabeliek számára, az egyik alapító a Jászai Mari-díjas Lengyel Tamás. A cél egy kelet-európai színészadatbázis létrehozása.

május 14. 15:20

Daniel Craig megsérült, tovább csúszik az új James Bond forgatása Daniel Craig megsérült, tovább csúszik az új James Bond forgatása

Londonnak várnia kell, de a bemutató dátuma elvileg marad.

május 14. 14:08

Ma este rendezik az 64. Eurovíziós Dalfesztivál első elődöntőjét Tel-Avivban, egy izraeli művészekből, zenészekből, programozókból és vállalkozókból álló csoport pedig ennek apropóján letesztelte, vajon egy mesterséges intelligencia képes-e arra, mint a legnagyobb slágergyárosok. 

vhwJzvo - Imgur.gif

A projekt résztvevői több száz Eurovíziós dalt – dallamot és dalszöveget – tápláltak egy neuron-hálózatba, majd algoritmusok segítségével több ezer új hangsort és szövegsorokat alkottak. Ezek közül néhány gondosan kiválasztott zenei egység összeolvasztásából született meg a Blue Jeans & Bloody Tears  című szám.

A teljes mértékben mesterséges intelligencia által komponált dal magát az Eurovíziós Dalfesztivált ünnepli, annak melodrámáját, sokszor pátoszos, giccses-humoros hangulatát és trükkös megoldásait.

- áll a hivatalos közleményben. 

Hogyan készült?

  • Az ötlet kidolgozója Nimrod Shapira, kreatív igazgató és digitális művész.
  • Az Oracle szakemberei az Oracle Cloud segítségével alkották meg a több száz dalból több ezer dallamot alakító algoritmusokat.
  • Eran Hadas, költő és programozó készítette az algoritmust, amely a több száz dalszövegből több ezer új sort hozott létre.
  • A dallamok és szövegrészletek kiválasztását a zeneszerző-szövegíró Amir Sheinfeld végezte. Az anyag összegyűjtésében és összeállításában Ben Sheflen, Nimrod Shapira és Avshalom Ariel segítették.
  • A dal zenei rendezője Avshalom Ariel, a Bassa Sababa és a 2018-as győztes Eurovíziós dal, a Toy producere.
  • A dalhoz a korábbi izraeli Eurovíziós nyertes Izhar Cohen biztosítja az énekhangot, aki az Abanibi című dallal nyerte meg a versenyt hazájának 1978-ban, később pedig az Oleh Oleh (1985) című produkcióval ötödik helyen végzett.

Íme a végeredmény:

Május 16-án mutatják be Magyarországon a John Wick-trilógia utolsó részét. A Parabellumot részben Marokkóban forgatták, és a munkálatokat egy nagy csapatnyi szabotőr nehezítette meg. 

A film rendezője, Chad Stahelski és egyik főszereplője, Halle Berry az  Entertainment Weeklynek mesélt arról, hogy milyen komoly kihívásokkal kellett megküzdeniük a marokkói akciójeleneteknél. Amikor télen felderítették a terepet, még nem sejtették, hogy nyáron az utcákat elözönlik majd a kóbor macskák. Úgy készültek, hogy azt a pár példányt, ami majd arra jár, gondosan elhelyezik, amikor azonban megérkeztek, szembesültek azzal, hogy több száz állatot kellene valahogy kipaterolniuk a helyszínről, és hogy a macskák egyáltalán nem félnek semmitől.  Stahelski szerint falakat kellett építeniük a ketrecekből, és valószínűleg több pénzt költöttek macskakajára mint a stáb élelmezésére. 

Ugyan kóbor állatok, de szerettük volna jól tartani őket

- tette hozzá. 

A macskák jelenléte pedig nemcsak logisztikai problémát jelentett, hiszen - és ez nem spolier -  a filmben kutyák is szerepelnek, az ő figyelmüket pedig könnyen elterelték a "helyi erők", és ilyenkor elszabadult a káosz.  

Ha megláttak egy macskát, azonnal utánaeredtek, és emiatt egy csomószor újra kellett vennünk a jeleneteket 

- nyilatkozta az egykori Macskanő. 

tumblr nm0872jAzU1u2gpq8o1 500.gif

A Vinton megyei seriffhivatalba hétfőn érkezett be egy érdekes hívás: egy hamdeni lakos azt állította, hogy egy nő betört a házába a hátsó ajtón keresztül, majd leült a kanapéra, megsimogatta a kutyát, utána pedig kiment a konyhába, ahol elmosogatott.

Amire a hivatalos szervek kiértek, az állatbarát és házias betörőnek már nyoma sem volt,  de viszonylag hamar sikerült azért lekapcsolni.  Miközben a rendőrök éppen a lakókat kérdezgették, befutott egy hívás, hogy egy nő, akire illik a leírás, a közelben van, és sorra kopogtat be a házakba. Hamarosan el is kapták az asszonyt, aki szemmel láthatóan valamilyen szer hatása alatt volt, és állítása szerin már két napja nem aludt. 

Cheyenne Ewinget, aki először nem a saját nevét adta meg, betörés gyanúja miatt tartóztatták le, és 10 ezer dollárban állapították meg az óvadék összegét.

 

via