Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

A KDNP frakcióvezető-helyettese cigányozós mémmel szállt be a börtön témába A KDNP frakcióvezető-helyettese cigányozós mémmel szállt be a börtön témába

A mindenféle tudományos alapot nélkülöző posztot azóta törölte dr. Aradszki László.

tegnap, 16:54

Rappelt a fóti gyerekotthon bezárásáról, két napja nem engedik dolgozni a 17 éves fiút Rappelt a fóti gyerekotthon bezárásáról, két napja nem engedik dolgozni a 17 éves fiút

Vizsgálatot indítottak Kislőrincz Dávid ellen, aki egy kritikus számmal állt ki az otthon és az ott dolgozók mellett.

tegnap, 15:53

Magára akarta robbantani a londoni Szent Pál-székesegyházat egy merénylő

A nő terepszemlét is tartott, és videót is készített, amit elküldött a támogatóknak hitt titkosszolgálati ügynököknek.

tegnap, 14:49

Az ausztrál Yarraka Bayle egy videót töltött fel fiáról, Quaden Baylesről, közvetlenül azután, hogy az iskolában többen gúnyolták törpenövése miatt. A videón a 9 éves összetört gyerek arról beszél az anyjának, miután a sokadik inzultus érte az iskolában, hogy adjanak neki egy kést, mert meg akarja ölni magát. A szívrepesztő videót több mint tizennyolc millióan látták, és a világ minden tájáról elkezdték feltölteni a videójukat, amiben a fiú mellett kiállnak. 

Videót töltött fel Hugh Jackman, aki azt üzeni a fiúnak, hogy  sokkal erősebb, mint gondolná, és az ő képében biztosan barátra talált. Az embereket pedig arra kéri, hogy legyenek kedvesek egymáshoz. 

Brad Williams amerikai komikus, aki maga is törpenövésű, egy nap alatt 130,000 dollárt gyűjtött a családnak, hogy el tudjanak menni Disneylandbe. 

Az adománygyűjtő oldal szerint a gyűjtés mindenki mellett kiállás, akinek valaha azt mondták, hogy nem tökéletes. Eric Trump, Donald Trump fia is arról beszélt, hogy megrendítette a videó, Enes Kanter Twitteren pedig azt üzente, hogy az egész világ a család mögött áll, és meghívta a őket egy NBA mérkőzésre. 

   

Talán a legnagyobb dobás az NRL rögbicsapat kiállása, akik nem csak üzentek a fiúnak, de meghívták, hogy ő vezesse őket pályára a soron következő mérkőzésükön. 

Az ószeresek szakmájához hozzátartozik, hogy olyan bizarr tárgyak forognak a kezük alatt, ami egykor valakinek sokat jelentett. Egy fotóalbum azért a belga Opnieuw & Co. bolt munkatársait is meglepte, ugyanis a képeket lapozgatva feltűnő, hogy az azokon szereplő nő mellett a hollywoodi színészek és filmesek szinte teljes felső polca szerepel. Bruce Willis, Walter Matthau,  Harrison Ford, Steven Spielberg, sőt még Jon Bon Jovi is feltűnik egy képen. 

Untitled-1.png
Fotó: facebook

A Mai Manó Ház posztja szerint a rejtélyes hölgy Maria Snoeys-Lagler, aki a Hollywood Foreign Press Association (HFPA) nonprofit szervezet tagja volt, amiben olyan fotósok és újságírók tömörültek, akik a szórakoztatóiparról tudósítottak. Snoeys-Lagler 2016-ban meghalt 87 éves korában, és a bolt Facebook-oldala szerint felvették a kapcsolatot a lányával, hogy eljuttassák neki az albumot, ami valószínűleg tévedésből került hozzájuk. 

designyoutrust.com / facebook

A Wichmann kocsma legendás pultosa, mindenki Pistája osztotta meg Facebookon azt a képet, amin látható, hogy estére mécsesek lepték el a kocsma művészbejáróját, a konyhába és a Wichmann család lakásához vezető bejárat előtti részt. 

A kocsma 32 éven át volt Tamás második műszakjainak helyszíne, amikor a nappal megtartott edzések után elindult bevásárolni, hogy estére fel legyen töltve a pult, és készen álljon a konyha. Innen egy átlagos napon is futószalagon jöttek ki a legendás rántotthúsos szendvicsek, de a csókosok tudták, hogy ha vacsoraidőben sétált arra az ember, leeshetett valami más is, ha éppen egy törzsvendég kérésére lefőzte valamelyik legendás ételét, a Tamás-szeletet, vagy egy sűrű vadast. 

Kapcsolatom akkor kezdődött a kocsmával, amikor a bulinegyed elburjánzása előtt az egész környéken annyi hely volt, hogy akkor is meg tudnám számolni egy kezemen, ha pocsék asztalos lennék. Én a Fészek Apáthy-termének klímáját tartottam szinten a pult mögött, Pista pedig jött át műszak után, ahogy mindenki oda jött, amikor bezárt, mert akkoriban nem volt a Fészekben olyan, hogy záróra, még névlegesen sem. Jártunk egymáshoz, mert kihez jártunk volna, ha már így összejöttünk? 

A Wichmann volt a törzshelyem. Természetesen a legszarabb helyet találtam meg minden egyes alkalommal az ácsorgásra (bazsikámbazdmegneideálljlégyszibazdmeg), merthogy kocsmában utálok ülni. Ülök eleget a dob vagy a számítógép mögött, ráadásul a pultozás is hozzászoktatott az ácsorgáshoz éjszaka, úgyhogy inni én biztos, hogy állva fogok. Ráadásul pont ott álltam, ahonnan Tamást lehetett látni a konyhában, és bár néha bebólintott a fáradtságtól, mindig volt ereje kijönni, és köszönni, köszönteni az ismeretlen csodálókat.

Mert a pultnál ácsorogva, amikor nem a barátokkal gyülekeztünk, megfordult velem a nemzetközi nehézzenei színtér krémje, akik csillogó szemmel ájuldoztak Tamás vendégszeretetéről, és az obskúrus pálinkáról, ami egy ízben lemarta a pult  furnérlapjáról a barna festéket, amikor magyarázás közben felborítottam a hatodikat. 

Mindenkit megragadott Tamás élettörténete, és miközben egy percet se láttak egyetlen versenyéből, a mai napig emlegetik minden részletét, amit elmeséltem. Mire eljutottunk oda, hogy koccintsunk vele, már tudták, hogy egy olyan életmű az övé, aminek súlya van, ahogy annak is aminek a közepén vagyunk. Egy ismeretlen városban, egy cégér nélküli kocsmában iszunk egy legendával.

Talán a legkedvesebb történetem a sok közül, amikor a Mastodon dobosa, és turnémenedzserük Tim Moss volt a vendégem a budapesti koncertjük előtti napon. Miután megvacsoráztunk a Rosensteinben, és lehúztunk egy pálinkát távozás előtt, mondták, hogy tekintettel a másnapi koncertre, ők most visszamennének a hotelbe. Erősködtem, hogy van egy hely, amit látniuk kell, és mivel Timmel turnéztam már, és sokszor éjszakáztunk, tudta, hogy bár elájulnának, minimum megsértenének, de ami rosszabb, kihagynának valamit, amit nem szeretnének. Taxiba ültünk, hogy egy záróitalra benézünk. A helyet szokásos hétköznapi állapotban találtunk, ahogy benéztünk. Aztán beléptünk a jelzés nélküli ajtón, és Pistát haladó szintre kapcsolva találtam, mert az ritka volt, hogy köszönéskor töltsön rögtön. Töltött. Tamás közben a hátsó asztalnál gitározta azt a dalt, ami az utolsó dal volt, amit nagymamám énekelt nekem, hogy mások vittek rossz utakra engem. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

* *

Balazs Pandi (@balazs_pandi) által megosztott bejegyzés,

Az egy italból lett sok, vagy három lemezre elegendő dalt hallottunk Tamástól, közben készült pár szendvics, koccintottunk, és nem először és utoljára a tökrészeg zenekar egy üveg pálinkával meg egy akkora élménnyel távozott, ami még a másnapi interjúkat is belengte, és mindig feljöttek a későbbi találkozásokkor. 

Nehezen elengedtük a helyet, most pedig Tamást. Vége az utolsó mérkőzésnek, és a műszakoknak. Tamás pihenhet, mi pedig megyünk tovább egy kicsit árvábban, mint eddig.