Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Brutális péntek az utakon: 2 halálos baleset, és egy ötös karambol az M7-esen Brutális péntek az utakon: 2 halálos baleset, és egy ötös karambol az M7-esen

A rendőrség kéri az autósokat, hogy fokozottan ügyeljenek.

tegnap, 19:05

Hasogdzsi-ügy: Szaud-Arábia nem fog beleegyezni a nemzetközi vizsgálatokba Hasogdzsi-ügy: Szaud-Arábia nem fog beleegyezni a nemzetközi vizsgálatokba

Közben Németország után Norvégia is felfüggesztette a szaúdi fegyverkiviteli engedélyeket.

november 10. 01:15

A két szám összegyúrásából létrehozott mashupok felett rettenetesen eljárt az idő, és már csak akkor kapja fel az ember a fejét, ha két radikálisan eltérő műfajú előadót kevernek úgy, hogy az valami perverz oknál fogva mégis működik, és illetve vagy humoros. Ebben az esetben mindkettő megállja a helyét az olyan részektől, mint például a refrén, ahol az első sor a fúvósokra, majd a második ritmikájában szinte egy az egyben ráül a szaxofonra, amitől úgy röhögtem, hogy majdnem behánytam. Kellemes nyerítést! 

Vége lehet a tivornyázásnak az angol reptereken, miután megelégelte a rendőrség, hogy rendszeresen kell előállítani már reggel saturészeg embereket a terminálokban, valamint a repülőkön is megszaporodtak a balhék. 

A Guardian értesülései szerint a belügyminisztérium csütörtökre ígért bővebb tájékoztatást.

Részegen cirkuszolni nem a legolcsóbb szórakozás. Egy hatályos törvény szerint akár 80 ezer angol font (közel 30 millió forint) is lehet a büntetés, ha meg kell szakítani az utat, de a sima részeg toporzékolás 5 ezer fontra ( 1,8 millió forintra) rúghat, valamint 2 év letöltendő börtönbüntetés is járhat érte. 

A BBC Panorama One tavaly augusztusi műsora szerint közel 70 százalékkal nőtt az ilyen esetek száma, a megugrást követően már átlagban napi több mint egy részeg balhé miatt kellett intézkedniük a hatóságoknak. 

A Get Closer csapata elég durván belehúzott, még ki se hevertük az Art Ensemble of Chicago varázslatos koncertjét, Roscoe Mitchell és Don Moye csapata után talán még tétet is emelve, elhozták Pharoah Sanderst, akinél nagyobb élő legenda talán nincs is a jazz világában. 

Az 1940-ben született Farrel Sanders egyike volt azoknak az amerika nyugati partján induló zenészeknek, akik végül a jazz bölcsőjébe, New Yorkba vonultak. Sanders gyakran lépcsők alatti zugokban aludt, míg nem a Szaturnuszon született látnok, Sun Ra befogadta, és bíztatta, hogy vegye fel a nagymamájától kapott Pharoah becenevet  művésznévként. 

Sanders a kor legelőremutatóbb törekvéseit összefogó ESP kiadónál jelentette meg első lemezeit, ahol Albert Ayler, Patty Waters, Sun Ra, William Burroughs és a fél New York-i loft-scéna krémje is otthonra talált, majd hatalmas lendületet vett pályája, amikor 1965-ben John Coltrane jobbkeze lett, hogy két tenorszaxofonnal tágítsák a sztratoszférát, egymásból táplálkozó energia-bombáikkal. Sanders játszott többek között a legendás Ascension lemezen, a Meditations-ön, a japán turnén, ami felforgatta japán jazz életét, valamint Coltrane halála előtti utolsó koncertjén, ami egy magnófelvételként maradt meg az utókornak, és Live at the Olatunji Center néven jelent meg. 

Sanders azóta is töretlenül aktív, és azért igazán kihagyhatatlan a koncert, mert nem egy megfáradt ember egykori teljesítménye miatti, koncertjének múzeális jellegű látogatásáról van szó, hanem egy ereje teljében lévő legenda jön el, akinek tónusa, mélysége nem kopott az évtizedek alatt, és több mint teljes értékű zenei élménnyel engedi haza a Mom Sport közönségét. 

Az estéről minden információitt, alább pedig egy friss videó Pharoah Sandersről, amint zenekarával John Coltrane-től a Welcome-ot játsszák a 2018-as North Sea jazz fesztiválon.