Lajos, Patrícia
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Csak a Magyarországra belépők használhatják a röszkei közúti határátkelőt vasárnap

Az autópálya-átkelőn folyamatos a kiléptetés is.

tegnap, 23:06

Síparadicsomban rejtőzködött a Macedóniában elfogott német kokaincsempész

Az elfogott férfi hónapokon át rejtőzködött egy házban 60 kilométerre Szkopjétól.

tegnap, 21:54

Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket a lángoló Amazóniában Több száz újabb helyen észleltek erdőtüzeket a lángoló Amazóniában

A bolíviai kormány egy átalakított Boeing 747-est vet be az ország keleti részében tomboló erdőtüzek eloltására.

tegnap, 20:46

Az emberek természethez való viszonya egészen furcsa, valami nagyon félrement a világban.

Egyrészt az Amazonas-medencében lángol az esőerdő. Annak ellenére, hogy Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció képviselője már három hete írt egy levelet a Föld tüdejének védelmében (before it was cool). Másrészt Kecskeméten rekordott döntöttek azzal, hogy 542 ember ivott egyszerre kecsketejet.

A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseképp pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.
A Hírös Hét Fesztivál augusztus 23-ai Kecskeméti Fiatalok Napján megszállták a várost a kecskék: az egyetem gólyáinak vetélkedői között szerepelt kecskenyájterelés és kecsketejben fürösztés, a nap levezetéseképp pedig 542-en ittak egyszerre egy-egy pohár kecsketejet, így megszületett az új világrekord is.
Fotó: Varga-Fekete Dániel / Hírös Hét Fesztivál

Egyetlen dolgot nem értek, hogy én miért nem voltam meghívva az utóbbi eseményre, ugyanis nagyon szeretem a kecsketejet. Majd talán jövőre, és akkor 543-an új rekordot döntünk. Ha még lesz élet a Földön.

A periférikus zenéket hallgató embereknek egyáltalán nem ismeretlen Ryosuke Kiyasu, aki a Sete Star Sept nevű noisecore zenekarával többször is járt Magyarországon. Egy időre pedig a mainstream média is foglakozott vele a maga 15 percében, amikor kikerült Facebookra egy berlini performanszának a vége, amihez egy pergődobot és egy asztalt használ, illetve esetenként mikrofont. A BBC egy értelmezéshez támpontot adó videót is forgatott vele. 


Akik túljutottak azon, hogy "ezt én is meg tudnám csinálni", és élőben is át akarják élni, ahogy Kiyasu felrobban a pergődobjával, este a Vittulában tudják megnézni. További információk ezen a linken. 

twtt
Fotó: @RyosukeKiyasu / Twitter

Novák Előd helyében már a pingvin-pedofília megelőzése miatt indítanék karavánt a berlini állatkert bejáratához, ugyanis a gyermekek szeme előtt vett oltalmába egy tojást két azonos nemű pingvinből álló pár az állatkertben, és gondozza azt folyamatosan.

A 10 éves pingvineknek azután adták oda a tojást, hogy júliusban az állatkert egyetlen nőstény királypingvinje nem gondozta tojásait. 

Az állatkert szóvivője szerint annál nagyobb érdeklődést mutatott a két hím, akik abban a pillanatban gondozni kezdték a tojást, ahogy eléjük tették. A pár azóta is mintaszülő  módjára viselkedik, folyamatos váltásban tartják melegen a tojást. 

A boldog pingvinek szeptemberre várhatják a fióka születését.

(Independent)