Hella
16 °C
28 °C

Pándi Balázs

Pándi Balázs

szerkesztő-riporter Videó

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Meghalt Alan Bean, a negyedik ember a Holdon Meghalt Alan Bean, a negyedik ember a Holdon

A képzőművészként is aktív űrhajós 86 évig élt.

tegnap, 21:12

Németh: Európát újra bejárja a marxizmus

A fideszes politikus szerint Marx és Engels szobrainak szellemei a tétényi szoborparkból kísértenek liberális köntösben.

tegnap, 19:14

Hiller nem indul újra az MSZP választmányi elnöki posztjáért Hiller nem indul újra az MSZP választmányi elnöki posztjáért

Szerinte tragikus vereség, de nem halálos csapás az MSZP-nek és a baloldalnak a választás eredménye.

tegnap, 18:04

Elrendelte az egyiptomi legfelső bíróság szombaton, hogy a hatóságok egy hónapra tegyék elérhetetlenné az országban a Youtube-ot egy Mohamed prófétát gyalázó videó miatt, ami miatt még 2013-ban perelt egy helyi ügyvéd - írja az MTI.

Az eljárás a Muszlimok ártatlansága című, 13 perces filmelőzetes miatt indult, amelyet Kaliforniában készítettek magán finanszírozók támogatásával. A felvétel 2012-es megjelenése után erős Amerika-ellenes érzelmeket szított Egyiptomban és más muszlim országokban.

Egy alsóbb szintű bíróság 2013-ban már felszólította a kommunikációs és informatikai minisztériumot, hogy blokkolja a YouTube-ot a szóban forgó videó miatt, de a döntés ellen fellebbeztek, és a határozat végrehajtása függőben maradt. Akkor azzal érvelt a tárca, hogy a YouTube-ot nem tudják anélkül elérhetetlenné tenni, hogy ne okoznának fennakadást a Google keresőmotor működésében, ami hatalmas költségekkel és akár munkahelyek megszüntetésével is járhat Egyiptomban.

A legfelső bíróság szombaton hozott végleges döntést, de a kommunikációs és informatikai minisztérium egyelőre nem reagált a legújabb bírósági határozatra. A Reuters tudósítója szerint a YouTube szombaton, helyi idő szerint délután 3 óra körül még elérhető volt Egyiptomban.

Amikor már azt gondolnám, hogy nem lesz szórakoztatóbb ételrendelés, mint hajdanán, amikor egy vendéglátós barátom lerendelte a "csülöknét pékné módra", feldobja az MTI Hosszú Ivett Kamilla és Nótár László Belfegor fantázianevű költeményét, ami a Magyarország étele 2018 szakácsverseny győztese lett szombaton. Hogy ez a név egész pontosan mit takar, megsaccolni se tudom, de elsőre egy rántott tramezzinivel és ökölnyi galuskával megtámogatott, Erős Pista emulzióval leöntött felsőcomb filé lehet, egy kis délutáni csendespihenőt töltő falatnyi zölddel. 

Magyarázkodásra kényszerült a FEZEN szervezője, miután többen nekiestek, amiért az eklektikus zenei fesztivál fő fellépői közé bekerült Dj Bobo és Pitbull is. A heves, ortodox zenerajongókat a szervező terjedelmes posztban próbálja a megértés felé terelni. 
Aggodalomra valójában nincs ok, mert ahogy a posztban is szerepel, a többi évhez hasonlóan idén is záporozni fognak a recsegő gitárok, ha nem is azon a színpadon ahol Pitbull meg Dj Bobo játszik. Egyébként ha már így összegyűltünk, megosztom azt a nekem is friss információt, hogy az egyik Szigeten nem más gitározott alkalmazott zenész minőségben, mint Jeffrey Dunn, azaz Mantas a Venomból!  A szervező reakciója a kommentekre alább olvasható: