Gál
6 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Pándi Balázs

Pándi Balázs

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

A kormány hivatalosan is megszüntette a gender szakokat A kormány hivatalosan is megszüntette a gender szakokat

Az eddig felvett hallgatók befejezhetik a tanulmányaikat.

tegnap, 23:57

Lezárták a Szabadság-hidat, két embert próbálnak a tűzoltók lehozni Lezárták a Szabadság-hidat, két embert próbálnak a tűzoltók lehozni

A híd budai oldalán történt az eset.

tegnap, 20:26

Megszűnik a Castro Bistro a Madách téren Megszűnik a Castro Bistro a Madách téren

Decemberig még ezzel a névvel várják a vendégeket, közben fokozatosan átalakítja az új tulajdonos a helyet.

tegnap, 20:00

Mint korábban megírtuk, a rendőrség nyomoz a Basky néven Banksy stílusában alkotó ismeretlen művész ellen, aki megénekelte már Orbán Viktort vonaton ülve, újabban pedig repülővel közlekedve is. A rendőrség megkereste a Kétfarkú Kutyapártot, akik a művészetet hívták segítségül a válaszadáshoz. 

DrMáriás a közéletet a lényegénél megragadva, határt nem ismerő szorgalommal dolgozza fel országunk legabszurdabb embereit, történeteit és szinte nincs is olyan hét, amikor ne nevettetne és borzasztana el minket művészetével.Ez a hét se kivétel, most épp a pelenka-gate-ről, és a kétlábonállást luxuskiegészítőkkel szemléltető Orbán Ráhelt festette meg. A művész saját szavaival mondja el, hogy mire gondolta a kép megfestése közben:   

Orbán Ráhel neve hallatán az "Arany" szó jut az eszembe. Mivel nagyon szép és gazdag, nagyon drága és szép cuccokat visel, nagyon szép és drága helyeken nyaral.

Aranyom! - mondogatom sokszor magamban.

Nem csoda hát, hogy emiatt a századelő Bécsének gazdag világába, annak is aranykorába, a festményei megalkotásához aranyport és aranylemezeket felhasználó zseniális Gustav Klimt műtermébe varázsoltam őt.

Bevallom, sokat vívódtam azon, milyen is legyen művészi ábrázolása, beállítása, arckifejezése, s végül a modern, trendi, magazinszerű, manökenszerű, sovány és elegáns, univerzálisan cuki megoldást választottam. Annyira arany, hogy színmetál.

Az alkotás november 27-én az A38 Hajón nyíló Magyar Nemzeti Festészet című tárlatomon lesz először látható számos más új alkotás társaságában.

Íme a kép:

Felkerült az Ebay-re a drága sportkocsikat gyűjtő jazz-legenda Miles Davis egyik kedvenc járgánya. Az 1980-as 308 Ferrari GTSI szeptember 18-án került fel, és az aukció 10 napig tart, amit Davis halálának 27-ik évfordulóján zárnak le. 

A cikk írásakor az 1 dolláros kezdőlicittel induló kocsi épp 75 ezer dollárnál járt, ami nagyjából 20 és fél millió forint körüli összeg, így nem túlzás kijelenteni, hogy minimum egy kisebb budapesti lakás árát kell majd leszurkolnia a győztesnek, de ugye még hátra van kicsivel több mint 4 nap.

s-l1600
Fotó: beverlyhillscarclub / ebay

Az aukció galériáját érdemes átpörgetni, mert az eredetiséget igazoló dokumentumokon kívül egy fekete-fehér kép, amin barátnője Cicely Tyson beszél Mileshoz, valamint Jim Rose turnémenedzserhez.