Illés
17 °C
29 °C

Pándi Balázs

Pándi Balázs

szerkesztő-riporter Videó

666?666

"Aki a kormányt támadja, a hazát támadja?"666

Jó döntés volt az ösztöneinkre hallgatni Jó döntés volt az ösztöneinkre hallgatni

A Crowbar vezérével a húszéves Odd Fellows Restről, a metál misztériumát oldó Facebookról és szellemekről beszélgettünk a Rockmaratonon.

július 18. 23:57

A Corvin Club fellebbez a bezáratása ellen A Corvin Club fellebbez a bezáratása ellen

Legutóbb június elején talált mindent rendben a rendőrség, majd kitalálták, hogy mégsincs minden rendben.

július 18. 21:48

Boris Johnson: Még van idő a Brexit megmentésére

A volt külügyminiszter élesen bírálta a lemondása után kidolgozott javaslatcsomagot.

július 18. 19:22

A Washingtonban élő macskák számát akarja megállapítani egy nagyszabású, három évig tartó felmérés, amely kedden kezdődött meg az amerikai fővárosban - írja az MTI.

A felmérés egy olyan módszer kidolgozásának ágyaz meg, amelyek segítségével országszerte számon lehet tartani a macskapopulációt.

A macskaszámlálásban többek között a Smithsonian Természetvédelmi Intézet és a Human Society is részt vesz. A 690 ezer lakosú főváros macskáinak megszámlálásához kamerás csapdákat, háztartásokban végzet felmérést és egyéb technikákat használnak. 

A macskaszámlálás támogatói szerint a vállalkozás azért is hasznos, mivel jobban fel lehet majd mérni az állatmenhelyek forrásigényeit és a kóbor macskák is kezelhetőbbé válhatnak.

A számlálás a tervek szerint 2021 júniusára fejeződik be.

Nem akarok ünneprontó lenni, de a kertünkben sátrat vert egy macska pár évre. Azon túl, hogy ő volt a környék bringája, és talán még pepita macskát is szült, szinte folyamatosan állapotos volt, és akadt, hogy pár hónapon belül kétszer is telepakolta utódokkal a kertet. Én ezt az egy macskát nem tudnám követni, de mondjuk nem is vagyok washingtoni tudós. 

Nem biztos, hogy teljesen magánál volt az olasz Ferrero céghez tartozó Nutella németországi marketingzsenije, amikor kitalálta a cég vb-re időzített promóciós húzását, mégpedig hogy 35 pont összegyűjtésével focilabdát ad a gyerekeknek a német válogatott aláírásával megnyomva. 

A német zöldpárti politikus, Renate Künast utánaszámolt egy kicsit, hogy ez mivel jár. A labdának örülő, tudatosan sportoló gyerek ezen a ponton: 

  • megevett 15,75 kiló Nutellát,
  • amiben volt 9 kiló cukor, 
  • és 5 kiló zsír, 
  • bevitt 85 ezer kalóriát, 
  • a családja elköltött 97,65 eurót (közel 30 ezer forintot)

Most több parlamenti képviselő azt próbálja elérni, hogy a német versenyhivatal vizsgálja meg a hirdetést, és függessze fel a promóciót, hogy ne hajszolják bele a fociért rajongó gyerekeket eszetlen és egészségtelen mogyorókrém fogyasztásba. 

(via thelocal.de)

Egyik értelmetlen retróbuli éri a másikat manapság, így óriási felüdülés a most pénteki jungle őrület, amire nem más porolja le a jungle lemezeit, mint az egykori aranylemezes Kartel-tag, énekes-rapper O.J. Sámson és az EMeRTon-díjas magyar zeneszerző, előadó, dalszövegíró, producer és játékfejlesztő, a Private Moon Studios vezetője és kreatív producer, Pierrot.

Ha van a magyar zenetörténetnek bizarr pillanata, akkor az a Ray Charles révén ismert Hit The Road Jack jungle átirata, amiben a PaDöDö sztárja, Falusi Mariann is feltűnik, de a Jingle Bells jungle változata is bomba, amiben a Kispesti Erkel Ferenc Általános Iskola Kicsinyek Kórusa énekel, miközben egy hang folyamatosan beüvölti, hogy GÁNDZSÁMÁÁÁÁNNNNNN

Részletek a buliról itt.