Géza
6 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Panyi Szabolcs

The WhoWho's Next (1971)

The JamSetting Sons (1979)

The Stone RosesThe Stone Roses (1989)

Oasis(What’s the Story) Morning Glory? (1995)

Kinyírták a független magyar médiát támogató 200 milliós amerikai pályázatot Kinyírták a független magyar médiát támogató 200 milliós amerikai pályázatot

Az amerikai külügy ötlete diplomáciai botrányt okozott, hiába nem ért volna sokat Mészáros Lőrinc médiabirodalma ellen. Az Obama-éra emberei bátorító gesztusnak szánták, kiábrándító üzenet lett belőle.

2018. július 22. 19:01

New Yorkba küldik a leváltott magyar kémfőnököt New Yorkba küldik a leváltott magyar kémfőnököt

Pásztor István dandártábornok az eddigi főkonzul, Kumin Ferenc helyére érkezik. Ő is a környéken marad.

2018. július 12. 17:36

Orbán Viktor szeptemberben találkozik Putyinnal Moszkvában Orbán Viktor szeptemberben találkozik Putyinnal Moszkvában

Tavaly az orosz elnök járt kétszer Budapesten.

2018. július 9. 19:54

Nazis fuck off, azaz menjetek a picsába, nácik! – ez a felirat tűnt fel pár napja a Teréz körút 24. előtt a járdán, amire a magyarázat, hogy ebben a házban volt Jim Dowson brit neonáci politikus irodája. A feliratot Bayer Lili amerikai újságíró fotózta le:

Az üzenet némileg idejétmúlt, ugyanis a TEK javaslatára a Belügyminisztérium nemrég valóban elküldte a picsába Dowsont, mindez hivatalos nyelvezetben: „Dowson James brit állampolgár Magyarországon nem kívánatos személy, akit a Bevándorlási és Menekültügyi Hivatal Magyarország területéről kiutasított, egyidejűleg vele szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. Az idegenrendészeti intézkedésekre a Terrorelhárítási Központ javaslatára került sor”. Dowson korábban jobbikosok, különösen Toroczkai László mellett tűnt fel.

A Teréz körúti irodát manapság az eredetileg Konzervatív Hallgatók Szövetsége néven megalakult, ma Identitesz néven futó identitárius-szélsőjobbos magyar ifjúsági szervezet használja, a járdára festett üzenet logikusan rájuk is vonatkozik. 

Kéjutca - Magyar szex euróért címmel jelent meg indexes kollégánk, Munk Veronika könyve a Németországban dolgozó magyar prostituáltak rejtett világáról. A könyv szexmunkásokkal, futtatókkal, bordélytulajdonosokkal folytatott számos beszélgetés és több éves kutatómunka eredménye (kedvcsinálónak mindenkinek ajánljuk Vera rendkívül alapos, videókkal illusztrált longformját és a szerzővel készült interjút a Könyvesblogon).

A könyvet ma,  csütörtök este 20 órakor mutatják be  a Premier Kultcafé nagytermében (Üllői út 2-4., bejárat a Baross utca 1. felől is), Munk Veronikával Varró Szilvia fog beszélgetni.

image uploaded from ios
Fotó: Huszti István / Index

A könyv ajánlója: „Böbe, a madám nem hagyhatja el Németországot, mert a magyar törvények értelmében azonnal letartóztatnák. Berta, az örömlány, bár álmodozik arról, hogy egyszer végleg leszámol a vörös lámpás negyeddel, a pénz mindig visszahúzza. Berta Böbének dolgozik, és Ivánnak, a stricinek, aki a szálakat Magyarországról mozgatja. Az észak-német kikötőváros, Bremerhaven egy egész magyar kolóniának biztosít munkalehetőséget, amely a liberális törvénykezés előnyeit kihasználva szabadon űzheti itt az ipart. Szereplőink bizalmát elnyerve Munk Veronika felteszi azokat a kérdéseket, amelyekre mindig is szerettük volna tudni a választ. Mi fér bele egy húszperces menetbe? Kiből lesz strici? Van a lányoknak orgazmusa? Tabu az óvszer nélküli szex? A személyes hangvételű, ám egy szociológiai tanulmány alaposságával megírt könyv egy saját szabályokkal bíró, zárt és veszélyes világba nyújt betekintést, ahol a pénz és a szex a kiszolgáltatottsággal és egy jobb élet reményével keveredik."

Egy évvel ezelőtt jelentette be az Indexen a visszavonulását a pártpolitizálástól Schiffer András, aki nem sokkal később le is mondott az LMP vezetéséről és parlamenti mandátumát is visszaadta. Az évfordulóra ismeretlen rajongók egy soundboardot állítottak össze Schiffer felszólalásokból és interjúkból kivágott jellegzetes szövegeiből, úgy mint

  • "bullshit generátor"
  • "álbaloldal"
  • "Ne hazudjon!"
  • neokonzervatív populizmus
  • vagy éppen "Mi az a Barátok közt?"

Schiffer a pártpolitikából való kivonulása ellenére továbbra is rengeteget nyilatkozik közéleti kérdésekről – sokaknak talán fel sem tűnik, hogy már nem LMP-s frontpolitikus, hanem egyszerű ügyvéd.

A tavalyi búcsúinterjút amúgy itt lehet elolvasni.