Taksony
-2 °C
3 °C

Patthy Loránd Imre

Beomlott egy aranybánya Zimbabwében, legalább negyvenen a föld alatt rekedtek Beomlott egy aranybánya Zimbabwében, legalább negyvenen a föld alatt rekedtek

Beszámolók szerint az embereket illegálisan foglalkoztatta az üzemeltető cég.

november 26. 14:13

Magyar kutatónők nyerték az idei L’Oréa–-UNESCO-díjat Magyar kutatónők nyerték az idei L’Oréa–-UNESCO-díjat

Bagoly Zsuzsát a stroke hatékonyabb kezeléséért, Csuka Dorottyát a ritka vesebetegségek felismerését elősegítő tudományos munkájáért díjazták.

november 26. 12:53

Többen fizetik elektronikusan a számláikat

Nő a Díjnet forgalma a karantén bevezetése óta, az elmúlt egy évben a befizetések megközelítették az 50 milliárd forintot.

november 26. 11:46

Halálra rémült egy nő Ausztráliában, miután egy veszélyes mérges kígyót talált a kenyérpirítója mögött, reggelikészítés közben – írta meg a Daily Mail.

A hüllő akkor kúszhatott be a lakásba, amikor reggeli futásra indulva a nő véletlenül nyitva hagyta a bejárati ajtót. Az állatot kígyófogó szolgálat fogta be.

A vöröshasú fekete kígyó az egyik leggyakrabban előforduló kígyófaj Ausztrália keleti partján. Az ilyenkor errefelé szokásos meleg éghajlat miatt a számuk megnő az év ezen szakaszában. Harapásuk igen fájdalmas és akár halált is okozhat.

Nem számított a Római Nemzeti Múzeum vezetése arra a vastag borítékra, amelyben egy ókori márványdarabot találtak, rajta az alábbi szöveggel:

Samnek szeretettel Jesstől, Róma, 2017

A márványdarabhoz egy levelet is mellékelt a Jess nevű nő – írja a Guardian. Ebben bocsánatot kért, amiért „igazi amerikai seggfej” módjára viselkedett, amikor elvett valamit, ami nem az övé.

Hozzátette, hogy a feliratot megpróbálta lemosni, de sajnos nem sikerült. 

Az nem egészen bizonyos, hogy pontosan honnan vitte el a márványdarabot, de valószínűsíthetően a Forum Romanum környékéről, az ókori Róma fő közteréről.

Stéphane Verger, a Római Nemzeti Múzeum igazgatója elmondta: megérintette a történet, mivel a fiatal nő belátta, hogy hibázott.

Visszatérhetett a vadonba Rocky, a New York-i Rockefeller Center előtt felállított karácsonyfa ágai között megbúvó kis fűrészbagoly a gyógyulása után – adta hírül az MTI.

A kicsiny madarat november 16-án nevezték el a manhattani központról, amely elé a 23 méter magas lucfenyőt felállították. Akkor ragadt az ágak között, amikor november 12-én kivágták a fát New York állam északi részén, a metropolisztól 275 kilométerre.

Amikor megtalálták, úgy vélték, hím, később kiderült, hogy tojó. A háromnapos út alatt nem sérült meg, de nem evett, nem ivott, így a Saugerties városban található Ravensbeard állatkórházba vitték. Itt egy héten át lábadozott, megitatták és egerekkel etették, míg végre készen állt, hogy vándorútját folytassa dél felé.