Lőrinc
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Peszto Eurológus

Majdnem 20 százalékkal csökkent a GDP Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban Majdnem 20 százalékkal csökkent a GDP Spanyolországban, Olaszországban és Franciaországban

Ausztria és Németország az eurózóna átlagánál kicsit jobb helyzetben van.

július 31. 11:57

30 ezer betegnek juttat koronavírus-gyógyszert az EU 30 ezer betegnek juttat koronavírus-gyógyszert az EU

63 millió euró értékben vásárol remdesivirt az Európai Bizottság az amerikai gyógyszergyártó Gileadtól.

július 29. 13:45

EU-s költségvetésről, jogállamiságról vitatkoztak az EP-ben: elégedetlenek a képviselők EU-s költségvetésről, jogállamiságról vitatkoztak az EP-ben: elégedetlenek a képviselők

Pár nappal a tagállamok alkuja után az Európai Parlamenten a sor, hogy véleményt mondjanak a pénzügyi és jogállamisági kérdésekről.

július 23. 16:09

A kínai cenzorok belenyúltak a 27 pekingi uniós nagykövet levelébe, amelyet a China Dailyben publikálták szerdán az EU és Kína közti diplomáciai kapcsolatok felvételének 45. évfordulója alkalmából. A szövegből egyszerűen kihúztak egy félmondatot, miszerint a koronavírus-járvány Kínából terjedt szét a világban – vette észre a változtatást a Süddeutsche Zeituing német napilap.

 

Példátlan mértékű recesszióra számíthat az Európai Unió az Európai Bizottság szerdán nyilvánosságra hozott tavaszi gazdasági előrejelzése szerint: az euróövezet gazdasága 2020-ban 7,75 százalékos rekordmértékben fog zsugorodni, majd 2021-ben 6,25 százalékos növekedésre van kilátás. Az EU gazdasága a várakozások szerint 2020-ban 7,5 százalékkal zsugorodik, míg 2021-ben megközelítőleg 6 százalékkal bővül. Az EU-ra és az euróövezetre vonatkozó növekedési előrejelzések a 2019. őszi gazdasági előrejelzéshez képest mintegy kilenc százalékponttal lefelé módosultak. Magyarország esetében az előrejelzés erre az évre hét százalékos csökkenéssel számol, amelyet jövőre hat százalékos növekedés követ.

 

A magyar koronavírus-törvényről és a jogállamiság helyzetéről rendez vitát az Európai Parlament a jövő heti plenáris ülésén, derült ki Gwendoline Delbos-Corfield francia zöldpárti képviselő, a hetes cikk szerinti eljárás EP-jelentéstevőjének online sajtótájékoztatóján.