Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Pintér Luca

pl
Támadás ért egy szíriai várost

Izrael a Hezbollah állásait támadhatta. A csapás célpontja el-Harra városa volt.

22 perce

Földcsuszamlás volt Kína délnyugati részén

Eddig összesen hét halottról tudni. A mentőcsapatok folyamatosan túlélők után kutatnak.

1 órája

Meggondolta magát a Wizz Air, mégis fizet Meggondolta magát a Wizz Air, mégis fizet

A W6 2222 London-Budapest járata június 6. helyett június 7-én szállt le Budapesten. A cég „rendkívüli körülményekre″ fogta a késést. Eddig.

július 22. 18:18

Szerda délután sétált be a VIII. kerületi tűzoltó-parancsnokságra egy fiatalember, ugyanis

az ujjára szorult a gyűrűje és minden áron meg akart tőle szabadulni.

A tűzoltók nem sokat haboztak, egy speciális kis fűrésszel levágták a férfi ujjáról a gyűrűt, amit egyébként a beavatkozás alatt folyamatosan vízzel hűtöttek, hogy minél kevesebb sérülést okozzanak a fiatalembernek. A mini műtétről videó is készült, íme: 

 

50 éve egy kisfiú írta azt a levelet, amelyet most talált meg egy halász Ausztrália déli partjainál. Paul Elliot és fia halászatuk alatt bukkant a palackra. A férfi azt mondta, hogy szeretné megtalálni a levél íróját, aki most 63 éves lehet.

A palackban talált levelet a 13 éves Paul Gibson írta, aki egy hajóúton vett részt Dél-Ausztrália partjainál – írja az Independent. 

David Griffin, óceánkutató szerint a palack 50 évig nem úszhatott a vízen, hiszen „az óceán mindig mozgásban van.″

Untitled-2
Fotó: ABC Great Southern / Facebook

„Ha valahol Ausztráliától délre dobták volna be, semmiképpen nem maradhatott volna ezen a helyen körbe-körbe járva egy-két évig. " – mondta Griffin.

Az 1960-as években százezrével vándoroltak a britek Ausztráliába, az útiköltséget pedig az ausztrál állam fizette, a gyerekek azonban ingyen utazhattak. Néhány évvel később viszont sokan tértek vissza Nagy-Britanniába, miután Ausztrália nem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

A világ legrégebbi palackba zárt üzenetét egyébként tavaly Ausztrália nyugati partjainál találta meg egy pár. Az üveg körülbelül 132 éves volt, a levél pedig 1886. június 12-én Németországban kelt.

A hajók elindultak azokba a kikötőkbe, ahonnan elindultak délelőtt. A megemlékezésnek vége.