Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Pintér Luca

pl
Nem volt bizonyítható, hogy halálra verték a kutyát a siófoki állatbarát szálláson

A rendőrség ezért megszüntette az eljárást az 58 éves férfival szemben, aki az állat gazdája szerint egy csővel verte fejbe a kétkilós állatot.

február 19. 15:21

Beszámítható a győri diák, aki megkéselte tanárnőjét Beszámítható a győri diák, aki megkéselte tanárnőjét

Elkészült az igazságügyi orvosszakértői vélemény, mely szerint a 17 éves fiú nem elmebeteg. Igaz, a diákot csak két hónappal a történtek után vizsgálták meg.

február 19. 12:18

M. Richárd mobiltelefonos bizonyítási kísérletbe kezdett M. Richárd mobiltelefonos bizonyítási kísérletbe kezdett

Ugyanolyan autóval és pohártartóval modellezte le, miért nem vehette a kezébe a baleset előtt a mobilját. Csakhogy a szakértő nem is ezt állította.

február 18. 16:35

Megszokott, hogy nagyobb balesetek helyszínén egy-egy koszorúval és mécsesekkel emlékeznek a halálos áldozatokra, aztán ahogy az érintettek időben egyre távolodnak a tragédiától, az elszáradt koszorúk maradnak. A XIII. kerületben, a Dráva utca és a Pannónia utca kereszteződésében viszont valaki időről-időre friss koszorút akaszt a villanyoszlopra, írja a Facebookon egy férfi, aki az elmúlt harminc évben havonta egyszer-kétszer elhalad a kereszteződésnél.

Pár hete azt láttam, hogy megint új (a koszorú - a szerző) és most a földön fehér rózsák is vannak szétszórva. Emlékeztem az itt történt balesetre, de hogy pontosan mikor volt, arra már nem, csak hogy jó régen.

Egész pontosan húsz éve. 2000 január 16-án egy szirénázó mentőautó és egy kisteherautó csapódott egymásnak a Dráva utca és a Pannónia utca találkozásánál.  Az ütközés olyan erejű volt, hogy a mentőkocsi az oldalára borult. A mentők Dunakesziről szállítottak kórházba egy 23 éves várandós kismamát. A nő a balesetben olyan súlyosan megsérült, hogy a kórházba szállítást követően meghalt. Császármetszést hajtottak rajta végre, hogy megmentsék csecsemőjét, de a korai beszámolók szerint a baleset következtében elszakadt a köldökzsinór. A háromkilós kislányt többször is újraélesztették, de még aznap délután ő is meghalt.

Egy állapotos asszonyt szállító mentőkocsi és kisteherautó ütközött össze Budapest XIII. kerületében, a Dráva és a Pannónia utca sarkán.Forrás: Népszava 2000. január 13. szám / Arcanum adatbázis  Arcanum Digitális Tudománytár
Egy állapotos asszonyt szállító mentőkocsi és kisteherautó ütközött össze Budapest XIII. kerületében, a Dráva és a Pannónia utca sarkán.Forrás: Népszava 2000. január 13. szám / Arcanum adatbázis  Arcanum Digitális Tudománytár
Fotó: Molnár Péter /

A balesetben súlyosan megsérült a mentőkocsit vezető 29 éves sofőr és a mentőápoló,  valamint egy 71 éves férfi is, aki éppen a kutyáját sétáltatta, amikor a Renault kisteherautó és a mentőkocsi összeütközött.

Még akusztikai szakértőt is bevetettek

Mivel a nyomozás holtpontra jutott, 2000 áprilisában ugyanabban a napszakban és ugyanolyan körülmények között rekonstruálták a balesetet. Szemtanúk szerint a mentőautó a piros jelzés ellenére, de kék lámpával és szirénázva hajtott be a kereszteződésbe, a kisteherautó pedig a zöld lámpán próbált áthaladni. 

A bizonyítási kísérlethez egy akusztikai szakértőt is kirendeltek. Pontosítani szerették volna a két jármű sebességét, de leginkább azt, hogy a szabad jelzésen érkező kisteherautó vezetője féktávolságon kívül hallhatta-e, illetve kellett-e hallania az érkező mentőautó szirénáját. 

Az ügyészség végül

MINDKÉT SOFŐR ELLEN HALÁLOS KÖZÚTI BALESET GONDATLAN OKOZÁSA MIATT EMELT VÁDAT. 

A vád szerint a mentőautó vezetője 50-55 km/óra sebességgel, a piros jelzés ellenére hajtott be a kereszteződésbe. A kisteherautó vezetője pedig a megengedett 50 km/órás sebesség helyett 70 km/órás sebességgel haladt. Az igazságügyi szakértők szerint a Renault sofőrje vészfékezéssel el tudta volna kerülni a balesetet. A mentőautó vezetője annak idején a bíróságon arról beszélt, hogy amikor meglátta a kisteherautót, nem hitte, hogy veszélyt jelent, azzal számolt, hogy „még átfér előtte.” 

Próbáltuk kideríteni, hogy a sofőrök végül milyen büntetést kaptak, de a korabeli beszámolók között nem találtuk, és a Fővárosi Törvényszék sem tudta az ügyet beazonosítani. A XIII. kerületi önkormányzatnál pedig nem tudják, ki cserélgeti a koszorúkat, ön viszont lassítson, ha szirénázó mentőautót hall.

Ugyan a Tökéletes hang, a Koszorúslányok és a Hogyan legyünk szinglik című filmek ausztrál sztárját egyetlen alakításáért sem jelölték Oscar-díjra, a színésznő így is készül nyugati parti idő szerint február 9-i átadóra.

Ha például választania kéne, akkor biztosan Leonardo DiCaprio és Brad Pitt között foglalna helyet, de tekinve, hogy Wilson a díjat fogja átadni, minden bizonnyal máshol kapott széket. 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Bags’ing my seat for the Oscars *

Rebel Wilson (@rebelwilson) által megosztott bejegyzés,

A két színészt egyébként a Volt egyszer egy… Hollywood című Tarantino-film miatt jelölték. DiCaprio a legjobb férfi színésznek, Pitt pedig a legjobb férfi mellékszepereplőnek járó díjat hozhatja el. Tavaly a gála formát bontott azzal, hogy 1929 óta másodszor nem volt műsorvezetője (1986 volt a másik év), a dolog pedig annyira bejött, hogy idén sem lesz. 

Donald Trump amerikai elnök a Twitteren reagált az internetet napok óta lázban tartó égető kérdésre:

vajon mi történik az elnök arcbőrének színével??? 

William Moon fehér házi fotós még pénteken kapta el egy olyan pillanatban az elnököt, amikor a haját a szél hátrafújja, emiatt különösen jól látszik, hogy a rá jellemző narancssárgás bőrszín valójában az arcára van fújva. Természetesen az elnök szerint ez hülyeség!

Még több fake news! Ez nyilvánvalóan photoshop. A szél fúj, de a hajam tart. Ennél már nincs lejjebb!

– kommentálta a találgatásokat.

A Vanity Fair magazin korábban egyébként foglalkozott az amerikai elnök arbőr-problémájával.  Az újság egy sminkszakértőt kérdezett arról, hogy mit tehetne az elnök annak érdekében, hogy emberi színű legyen az arca. A kezelés nagyon egyszerűen és olcsón elkészíthető: szódabikarbóna és citrom dzsúz keverékéből kell készíteni egy masszát és ezt feltenni az arca reggel meg este 10 percre. Az eredménynek nagyjából egy hét után látszania kellene.