Albert, Lipót
3 °C
12 °C

Presinszky Judit

BESZTOF
A Fox News kiáll a CNN mellett a Fehér Házból kitiltott újságíró ügyében A Fox News kiáll a CNN mellett a Fehér Házból kitiltott újságíró ügyében

Az örök vetélytárs bevédte a csatornát Trumppal szemben.

tegnap, 19:22

Bivalyok támadtak meg két embert Mályinkán Bivalyok támadtak meg két embert Mályinkán

A két súlyos sérültet mentőhelikopterrel vitték kórházba.

tegnap, 18:18

Az Európai Parlament újabb vészhívó rendszert vezet be Az Európai Parlament újabb vészhívó rendszert vezet be

És felső árat is kiszabott az unión belüli hívásoknak.

tegnap, 16:51

Néhány indonéznek igen.

A világ legbüdösebb gyümölcse ugyanis (majdnem) kisebb légi incidenst okozott Indonéziában. Indult volna egy gép Bengkuluból Jakartába, de a járat nem csak embereket szállított volna, hanem a csomagtérben valami mást is:

több mint két tonna duriánt. bizony, Azt a kibírhatatlan szagú dél-ázsiai gyümölcsöt.

Az emberkék viszont eléggé elkezdtek panaszkodni az utastérben terjengő aromákra, ezért aztán mit volt mit tenni, kipakolták az összes gyümit a gépből. Egy órás késéssel aztán útnak is indult a repülő.

Kutatók egyébként megfejtették, hogy mitől olyan iszonyatosan büdös a durián: szokatlanul erőteljes benne a kénképződés. A jellegzetes szagnak a vadonban fontos feladata van: magához vonzza az állatokat, amik megeszik a gyümölcsöt, és szétszórják a magvait. Csakhogy civilizált területen ez a bűz elviselhetetlen. Szingapúrban például sok helyen még a szabad ég alatt is tiltják a duriánfogyasztást, a tömegközlekedési eszközökről pedig egyszerűen ki vannak tiltva. 

(Usa Today)

Egy floridai férfi hétfő éjszaka betört a helyi aligátorfarmra, beugrott a krokodilokkal teli medencébe, a stílusosan "Nílus oázisa" elnevezésű látványosságba, ahol aztán - valószínűleg senki nem fog meglepődni - a krokodilok jól betámadták a férfi lábát.

Bár sikerült elmenekülnie, a huszonhárom éves férfi ruháját és egy szál gumipapucsát (angolul sajnos jobban hangzik a Crocs-papucs elnevezés ebben a kontextusban) hagyta maga után.

 

A férfira másnap reggel, a helyszíntől nem messze, egy lakóparkban, egy nő udvarában találtak rá, ahol vérezve kúszott a füvön.

Betöréssel és vandalizmussal vádolják. A krokodiloknak nem lett bántódásuk.

(Usa Today)

Képzelje el, hogy egy halál nyugodt városnézésekben van éppen Barcelonában, megtekinti a 136 év után végre építési engedélyt kapott Sagrada Familiát, és egyszer csak összetalálkozik a tekintete egy vaddisznóval. 

Ha konkrétan a templomnál még nem is, de a tőle pár utcányira található Szent Kereszt és Szent Pál Kórháznál már grasszált egy példány az utcákon múlthéten a The Guardian szerint. Egy nappal később még három másik kutatott kaja után a város másik felében.

A fotó illusztráció!
A fotó illusztráció!
Fotó: Anadolu Agency / Getty Images Hungary

A spanyol vaddisznók egyébként gondtalanul lézengenek a Barcelonához közeli Serra de Collserola nevű hegységben, nyugalmukat alig pár vadász zavarhatja meg. Néhanapján viszont bemerészkednek a vad városba, bár ebben az évben eddig csak 369 alkalommal látták őket. Ez a szám 2016-ban közel ezerkétszáz volt.

Ha épp arra jár, kellemes városnézést!