Sára, Márió
-6 °C
2 °C

Presinszky Judit

BESZTOF
Három évtizeddel a gyilkosság után egy kólásdobozon hagyott minta azonosította Három évtizeddel a gyilkosság után egy kólásdobozon hagyott minta azonosította

1989-ben megöltek egy egyetemista lányt Washingtonban. 2017-ben a gyanúsított egyik munkatársa segített a rendőröknek begyűjteni a férfi mintáját egy kukába dobott fémdobozról.

január 5. 22:59

Miért elégedetlenek Lucfalván a tanodával? Miért elégedetlenek Lucfalván a tanodával?

Egy kis Nógrád megyei zsákfaluban a helyi, többségben roma gyerekeket felzárkózásra és továbbtanulásra ösztönzik. A helyiek mégsem látják értelmét, és valahogy mindenhonnan kiteszik őket. A tanoda ma kezd a harmadik helyen – egy öltözőben.

január 3. 11:01

A férfi, aki a náci Németországból hét és fél év alatt elkajakozott Ausztráliába A férfi, aki a náci Németországból hét és fél év alatt elkajakozott Ausztráliába

Ahol aztán hat évre jól letartóztatták, mert épp kitört a második világháború, és az ellenséges országból érkező Oskar Specket nem nézték jó szemmel.

2018. december 29. 23:43

Elég ütős reklámot talált ki magának az AeroMexico repülőtársaság: mivel sokkal kevesebb észak-amerikai utazik Mexikóba, mint fordítva, így mindenki, akiben csörgedezik némi mexikói vér, kedvezménnyel repülhet át hozzájuk.

Ahány százalékban mexikói az ember, pontosan annyi százalék a kedvezmény is.

A reklámban megkérdeznek párt embert, hogy átutazna-e Mexikóba, mire a válasz - nem nagy meglepetésre - az, hogy nem, pedig a burrito meg a tequila az jöhet ezerrel. Aztán nagyokat döbbennek, mikor megtudják, hány százaléknyi mexikói DNS-ük is van. A kedvezményes repülőjegyre pedig természetesen még a szemük is felcsillan.

 

A reklám tavalyi, de az egyre forrongóbb trumpi politikai hangulatban még mindig elég aktuális. 

(CNN)

Pedig még esküvőkön is énekel!

Abdul Salam Maftoon a helyi tehetségkutatón indult el, amikor az egyik zsűri felhívta arra a figyelmét, hogy épp csak egy kicsit néz ki úgy, mint a kanadai miniszterelnök. Néhány rajongója viszont már ennél is tovább ment, és valósággal úgy tekintenek rájuk, 

mint az ikerpárra, akit születésüknél választottak el egymástól.

tr.png

Bár Maftoon állítja, korábban nem is hallott a kanadai hasonmásáról, és hát van is köztük tizennyolc év (az afgán huszonkilenc éves), de szerinte ez a kis hírnév még jót is tehet neki, és akár még a versenyt is megnyerheti. Most már azt is reméli, hogy egyszer találkozhat Trudeau miniszterelnökkel. 

Így énekel egyébként Maftoon a tehetségkutatóban:

 

(Sky News)

A siroki óvodának még esténként is rendszeres látogatói vannak:

öt-hat szarvas.

A polgármester szerint eddig hiába próbálkoztak bármivel,  a tuják hálóval bevonásával vagy ultrahangos vadriasztással, "az állatok idén nagyon elszemtelenedtek". Már így is körülbelül 350 ezer forintnyi kárt okoztak a tuják megkopasztásával és a kerítések megrongálásával. És hiába magasították a kerítést, a szarvasok kerülőúton, a szomszéd telekről jönnek át az óvoda területére.

A helyiek szerint az állatok a lakótelepre is bemerészkednek, és az illetékes vadásztársaság is hiába ad le riasztólövéseket, és most a rendőrkapitányságtól várják az engedélyt, hogy ritkíthassák őket. (Kékes Online)