Géza
6 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Rácz Attila

A sok hegy megy? Fuss 167 km-t a Mont Blanc körül! A sok hegy megy? Fuss 167 km-t a Mont Blanc körül!

A világ egyik legkeményebb futóversenyén mindenki győztes, akin nem fogtak ki az Alpok csúcsai és a szélsőséges időjárási körülmények. Nyolc magyar is köztük van.

2017. szeptember 4. 12:37

Fellépcsőzne 330-szor a tizedik emeletre? Fellépcsőzne 330-szor a tizedik emeletre?

Tízezer méternyi emelkedő, hideg, sötétség, szél, eső, hó vár a legbrutálisabb terepfutás, a 171 km-es UTMB magyar versenyzőire is.

2017. augusztus 31. 05:10

Rockaway Beach-i aranynapok Rockaway Beach-i aranynapok

Az USA nyugati partján és Hawaiin talán jobb az idő és egyenletesebbek a hullámok, ám a közösségi élmény mindenért kárpótol keleten. Szörfélet a Sandy hurrikán érkezése előtt, Nagykép.

2016. szeptember 9. 00:06

Az Indexhez eljuttatott olvasói levélben kelt ki Galla Miklós humorista a Monty Python tulajdonnév helytelen rögzítése ellen.

A Holló Színház megalakulása, azaz huszonnégy éve küzdök sikertelenül azért, hogy a Monty Python csoport nevét Magyarországon helyesen írják. A lényeg: az első  szóban NINCS „h” betű. Monty. Miért is lenne, mikor ez a Montgomery név beceneve? László nevű ismerőseinket sem Lachinak becézzük, és engem se Mikhinek.

A levél apropója egy múlt pénteki sajtótájékoztató, ahol a humorista bejelentette: elindul a Kompót Dumaklub, amelynek egyik produkciója a Monty PythonTÓL, Monty PythonRÓL című spontán, rögtönzéses est lesz.

Azóta elárasztotta az internetet és a nyomtatott sajtót a hibás írásmód. Kérem a Magasságos, Központi Internet Kontrolláló, Ellenőrző és Gyorsan  Reagáló Hatóság (MKIKEGyRH) intézkedését, hogy a hibát  mindenhol javítsák ki 

– jelezte Galla.