Illés
17 °C
29 °C

Rovó Attila

rovatvezető Politika

Délután a Budapest Pride-é lesz a pesti belváros Délután a Budapest Pride-é lesz a pesti belváros

A melegjogokért vonulnak az LMBTQ programsorozat idei hagyományos zárórendezvényén. A radikálisok ellentüntetést terveznek, a rendőrök is készülnek, a város egy része nagyjából járhatatlan lesz.

július 7. 06:55

A thai földalatti dráma második felvonása még csak most jön A thai földalatti dráma második felvonása még csak most jön

A legfontosabb dolgot már tudják: a thai ifjúsági focicsapat életben van a barlang mélyén. Most azt kell kitalálni, hogyan mentsék ki őket az elárasztott járatokból, miközben monszun van. Nem lesz egyszerű feladat.

július 3. 12:40

Totális hajtóvadászat a helikopterrel szökött francia csúcsbűnöző után Totális hajtóvadászat a helikopterrel szökött francia csúcsbűnöző után

Háromezer rendőrt állítottak a legkeresettebb franciára, Redoine Faidra, akit Al Pacino filmjei ihlettek. A vasárnapi szökéséről is új részletek derültek ki, valószínűleg drónokkal derítették fel a terepet.

július 2. 14:38

A Pride időpontja nagyjából egybeesik Toroczkai Lászlóék Jobbikból való kilépésével-önálló párttá alakulásával, úgyhogy a nagy kérdés a felvonulással kapcsolatosan az, hogy – ha már a néppártosodó Jobbik nem tüntet –, a radikálisok pontosan mit terveznek, hányan lesznek, és a rendőrség hogyan biztosítja majd a rendezvényt.

Az Orbán-Merkel sajtótájékoztató elején sikerült Merkelnek egy olyan nyelvbotlást produkálnia, amivel ugyan elszórakoztatta Orbánt is egy pár másodpercre, de azért annyira nem biztos, hogy örülnünk kéne neki. Arról beszélt ugyanis a két ország közötti jó kapcsolatokat ecsetelve, hogy milyen jó, hogy a Balatonra ennyi német jár.

A Balaton helyett azonban sikerült kb. azt mondania, hogy Balkán-tó, mindez németül úgy nézett ki, hogy a Plattensee helyett jött a szájára az, hogy Balkansee.

Aztán persze javítani próbál, akkor majdnem Bajkál-tavat mond (ami Oroszországban van), végül csak sikerül kimondania a Balatont. Közben Orbán is elmosolyodik.

Nem akarnám azt hazudni, hogy német nyelven doktoráltam földrajzból, úgyhogy maradjunk annyiban, hogy én nem ismerek Balkanseet, és a Google is csak annyit segített, hogy különböző balkáni kistavakat (Shkodrai-tó, Preszpa-tó, Ohridi-tó) szoktak ritkán így hívni, illetve a német keresztrejtvényekben szokás ezekre Balkansee-t megadni feladványként. 

Van egy Alfie Deyes nevű 24 éves vlogger, akiről még én sem hallottam soha, de a sztoriban most ez nem is érdekes, szóval ez a srác fontmilliókat keres a videóival, és kitalálta, hogy az egyiknek a témája az lesz, hogy hogyan lehet napi 1 fontból megkajálni. 

Szórakoztatásnak szánta, de a követői kiborultak, érzéketlennek nevezték, és azzal vádolták, hogy a szegénységből csinál szórakoztatást.

Mondjuk lehet benne valami, olyan részletek voltak a videóban, hogy a srác a Range Roverével megy a személyi edzőjéhez, és közben azon panaszkodik, hogy csapvizet iszik. Hát, ez így valóban nem hangzik túl szimpatikusnak. 

A srác aztán bocsánatot kért, és azt mondta, nem akart semmi rosszat, csak másoknál is látta ezt a témát, és gondolta, ő is műsort csinál róla. Minden egyéb részlet és pár gyűlölködő komment itt.

1font
Fotó: rovoa