Ödön
1 °C
11 °C

Rovó Attila

Trump: Könnyedén megválaszoltam Mueller kérdéseit

A Fehér Házban jelentette be, hogy kitöltötte az orosz-szálat nyomozó ügyész kérdőívét, de még nem küldte el.

11 perce

Steve Bannon segít a Fidesznek az EP-választásokban

A Breitbart jobbos propagandalap felfuttatója, Trump extanácsadója például közvélemény-kutatásokat csinál majd.

38 perce

Orbán: Úriember nem csibész, ezt az elvet követi a magyar kormány Orbán: Úriember nem csibész, ezt az elvet követi a magyar kormány

A kormányfő két nagyívű beszédet is mondott ma. V4-ek, összefogás, Európa, foci.

2 órája

Tele van velünk a világsajtó amiatt, hogy Nikola Gruevszki macedón exkormányfőt kvázi Magyarországra menekítettük a börtön elől, felrúgva nagyjából minden menekültügyi eljárási szabályt, úgyhogy épp itt volt az ideje, hogy Áder János is mondjon valamit. Mondott is:

Az emberiség a Föld egy évre elegendő erőforrásainak mintegy 1,7-szeresét használja fel évente, jóval többet annál, mint amennyit a bolygó reprodukálni tud.

Igen, ez fontos dolog, köszönjük szépen. Áder egyébként nagy bajnoka a napi politikától való elrugaszkodásnak,

Viszont ne vitassuk el, hogy néha nagyon naprakész, például a lakáskassza-törvényt

másodpercek alatt 

aláírta.

Deák Dániel politológusra mindig lehet számítani, ha az M1-en meg kell magyarázni, mit miért csinál nagyon jól, mondhatni tökéletesen a magyar kormány, és hogy mennyire borzasztó/szóra sem érdemes/nemzetellenes az ellenzék.

Szóval rá oda kell figyelni, ha a Fidesz rezgéseire rá akarunk hangolódni, ezért is jó, hogy végre kimondta, amit mindenki tud. Az MTI híre úgy szól, hogy 

Deák Dániel politológus, a Figyelő főmunkatársa szerint "az ellenzéki pártokra" - akárcsak a bevándorlás kérdésében - a családtámogatási rendszer további bővítésében sem lehet számítani.

Itt jön egy kis blabla ennek a hírnek az apropóján, majd a lényeg, amit amúgy mindenki tud, de köszönjük, hogy végre ki is mondták, már csak az a kérdés, hogy akkor minek ez az egész hajcihő.

Deák Dániel úgy fogalmazott: lényegében nincs olyan kérdés a nemzeti konzultációban, amellyel Egy magyar ember ne értene egyet.

Nézzék meg hétfői videónkat.

Felmérést készített a londoni metró, hogy mikor és hányan ájultak el eddig a szerelvényekben, írja a BBC

A csodás statisztika szerint a hétfő és a csütörtök a leginkább elájulós nap, és  természetesen a reggeli csúcsforgalom a legveszélyesebb, az adatok szerint 2016 óta 825-en ájultak el 8.00 és 8.59 között a metrón, ami kiugróan sok, a következő legájulósabb óra a 9-10 közötti, akkor 400-nál kevesebb ez a szám. Ez a szakszervezet szerint aggasztó szám. A BBC azt is írja, hogy bár az utasok gyakran panaszkodnak hőségre és tömegre, a cég azt állítja, folyamatosan igyekezett normális hőmérsékletet tartani. Ezután a cikk utasokat idéz, akik már ájultak el a tömegben amiatt, hogy összenyomták őket és/vagy hőség volt. 

Az üzemeltető adatai szerint a szerelvények 40 százalékán van légkondi, a személyzetet pedig kiképezték arra, mit tegyenek, ha valaki nincs jól.