Bernadett
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Rovó Attila

Kiszivárgott hangfelvételen a Jobbik belső háborúi Kiszivárgott hangfelvételen a Jobbik belső háborúi

Jakab Péter új Jobbik-elnök kongresszusi beszédében a párt megosztottságát ostorozta, hátbaszúrást emlegetett, és az előző vezetés állítólagos fideszes kapcsolatairól mondott sztorit.

tegnap, 17:19

Élet egy szállodahajón, karanténban Élet egy szállodahajón, karanténban

Japán partjainál rostokol egy óriási óceánjáró, amelynek utasai között kimutatták a koronavírust. Néhány utas buzgón tudósít a mindennapokról, a luxusban megélt gyötrő unalomról, elzártságról, félelemről.

február 7. 12:51

Veszélyes terrorista, de muszáj elengednünk Veszélyes terrorista, de muszáj elengednünk

Nagy-Britanniában rövid időn belül másodszor fordul elő, hogy egy terrorvádakkal lecsukott iszlamistát kiengednek a börtönből, ő pedig gyilkos ámokfutásba kezd. Miért csinálnak ilyet a britek, és van-e megoldás a problémára?

február 7. 09:32

Ha valaki lemaradt volna a hírről, akkor most pótolhatja: a kormányfő a reggeli rádiós interjújában azt mondta, hogy őt a Soros-hálózat 

már nyolcszor megölte, ő pedig nyolcszor feltámadott. 

Elég konkrét szavak, és érdemes róluk elgondolkodni, főleg azért, mert valószínűleg nem szó szerint kell venni őket. Azt hiszem, tudnánk róla, ha Orbán Viktor végrehajtotta volna a feltámadás műveletét, nem is egyszer, hanem nyolcszor, miközben legutóbb kétezer éve sikerült ez valakinek, és neki is csak egyszer.

CBELO20100405014
Fotó: Beliczay László / MTI

Úgyhogy maradjunk annál a verziónál, hogy Orbán csak átvitt értelemben beszélt gyilkosságokról és feltámadásokról. Ez eddig tiszta, a nagy kérdés az, hogy ha már átvitt értelem, szimbólum, metafora, hasonlat, költői kép, ilyesmi, akkor

vajon van-e jelentősége a nyolcas számnak, és ha igen, mi?

Megpróbáltunk magyarázatot találni rá, de nincs olyan, ami nagyon adná magát, úgyhogy egyrészt ha valakinek van ötlete, írja meg nekem (rovoa@index.inda.hu), addig is szavazza meg, ön szerint mi a megoldás! (Frissítés: egy olvasói tipp szerint 8 választáson indult eddig, ami nem tűnik rossz iránynak, bele is vesszük a szavazásba, kicsit gyengíti ugyan, hogy az elején még segítette őket Soros.)

Azért nyolcszor, mert...

 • 1108
  Orbán tényleg megjegyzett és számon tart nyolc olyan alkalmat, amikor Soros megnehezítette a dolgát
 • 778
  utalás a macska kilenc életére
 • 743
  nyilván foci, 2013-ban 8-1-re kaptunk ki a hollandoktól, mégsem halt meg a magyar foci, leszünk mi még világbajnokok
 • 581
  semmi extra, ugyanolyan fordulat, mint az "ezerszer megmondtam már"
 • 465
  üzenet a 8-as számot számmisztikai okokból gyűlölő Matolcsy Györgynek
 • 464
  Olvasói tipp: 8 választás volt eddig 1990 óta
 • 325
  biztos, hogy bibliai utalás, például Jézus nyolcszor mutatta meg magát feltámadás után, a zsidó napszámítás szerint a 8. napon támadt föl, vagy ilyesmi

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány áttekintette a csepeli és a ferencvárosi önkormányzatoknak a budapesti atlétikai világbajnokság megrendezésére és az érintett csepeli és ferencvárosi városrészek fejlesztésére, az új szabadidő- és sportparkra és a kapcsolódó közlekedési fejlesztésekre vonatkozó, képviselő-testületi határozatokban foglalt javaslatait.

A részletesebb cikkünkhöz kattintson ide!

Szerda reggeltől ülésezik a fővárosi közgyűlés. A Karácsony Gergely fémjelezte új ciklus első rendes ülésén a képviselők szavaznak a többi között a parkolási szabályok változásáról, a tervezett atlétikai stadionról, valamint a hajléktalanszállók soron kívüli poloska- és csótányirtásáról.

Bővebben ebben az előzetesünkben olvashatnak a témákról.