Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Rovó Attila

Fertőző májgyulladás terjed Nagydoboson

Hivatalosan senki nem árulja el, hányan érintettek, az ATV 11 emberről tud. Az állam ingyen védőoltást ad.

július 31. 23:12

Hírszerzési jelentések szerint meghalt Oszama Bin Laden fia és örököse Hírszerzési jelentések szerint meghalt Oszama Bin Laden fia és örököse

Hamza bin Laden halálhírét hivatalosan még nem erősítették meg. Őt tekintették az al-Kaida leendő vezérének.

július 31. 22:06

Balesetet szenvedett egy F-18-as vadászgép Kaliforniában, nincs hír a pilótáról Balesetet szenvedett egy F-18-as vadászgép Kaliforniában, nincs hír a pilótáról

Los Angelestől körülbelül 240 kilométerre, egy hadibázisnál.

július 31. 21:22

Ahogy így rákerestünk, a helyi médiában már végigfutott a hír, de az országos áttörést most az ATV híradója hozta el: Nyírturán egy férfi elment betörni, de megzavarták, elkezdett menekülni, mire kiesett a zsebéből a mobil.

A rendőröknek nem volt sok dolguk az üggyel, a mobilon rögtön a tulajdonos-elkövető Facebook-profilja jött szembe. Nem sokkal később őrizetbe vették a gyanúsítottat, gyorsított eljárásban fél év letöltendő börtönre ítélték. További részletek a videóban.

 

Mintha kicsit lecsengőben lenne mostanában a téma, hogy ugyanaz a termék vajon mennyire más (=jobb) Nyugat-Európában, mint kicsit keletebbre, például nálunk. Tudják, üdítők, mogyorókrém, mosópor, ilyesmiknél mindig felmerül, hogy más (=rosszabb) összetétel jön hozzánk, persze jobbára olcsóbban.

Volt erről NÉBIH gigaösszehasonlító teszt is, legutóbb júniusban írtuk meg, hogy Brüsszel szerint szó sincs ilyesmiről.

Olvasónk, Attila gyönyörű találattal jelentkezett, hogy a témát újra bedobjuk a köztudatba, és a képeket látva, ahogy a nagyok mondják, üzenjük Brüsszelnek, hogy több tiszteletet a magyaroknak.

"Baráti családdal gyerekestől kiutaztunk Ausztriába pár napra kirándulni. A gyerekek miatt vittünk magukkal sparos Budget chicken nuggets-et, de mivel kiderült hogy nem lesz elég, ezért az itteni Sparban is vettünk még egy zacskóval. A ķépeket csatolom,  önmagukért beszélnek", írta. 

És tényleg. Rózsaszín ipari hulladék csirkehús kontra fehér csirkehús, panírjellegű panír kontra recés bevonat, és a képen nincs ugyan rajta, de Attila elküldte a fotót a zacskó hátuljáról amiről kiderül, hogy 66 százalék hús kontra 27 százalék hús.

(Frissítés: olvasóinkban felmerült, hogy az osztrák nuggets biztos többször annyiba kerül, de nem: ott kilója 5.19 Euró, azaz a mostani rekordgyenge forinttal is 1700 forint alatt van, nálunk kilója 1438 Forint. Ez kevesebb, mint 20 százalékos különbség.)

Elárasztottak minket ma (szombaton) az olvasói levelek arról, hogy a TV2 Tények Facebook-oldalán az info@fidesz.hu van megadva kapcsolattartási címnek.

Ez tényleg így van, itt meg is lehet nézni, és egy ilyen olvasói képet a poszt alján is megnézhetnek. (Frissítés: szombat délutánra kiszedték.)

Az első ilyen levelet tegnap (péntek) este kaptuk, és el is kezdtük nyomozni, hogy ez komoly-e, vagy sem, majd arra jutottunk, hogy valami hekkelés történhetett, vagy bug van a rendszerben. Onnan gondoltuk ezt, hogy a fideszes mailcím mellett a telefonszám is nagyon furcsa volt, amit megadtak. Rákerestünk a számra, és a végén egészen Kelemen Annáig, Erős Antóniáig, Hajdú Péterig jutottunk a sztori felgöngyölítésében. 

Az oknyomozásunk itt olvasható. És akkor a kép: