Hella
16 °C
28 °C

Rovó Attila

rovatvezető Politika

Exit poll: Az írek 68 százaléka az abortuszszabályok enyhítése mellett voksolt Exit poll: Az írek 68 százaléka az abortuszszabályok enyhítése mellett voksolt

Ekkora különbségre nem számított senki. Európa legkeményebb szabályozása tűnhet el.

május 25. 23:22

Ketten meghaltak egy balesetben az M3-ason

Két autó ütközött Hajdúnánásnál. Hárman megsérültek.

május 25. 22:11

Bodrogi Viktor lehet Hosszú Katinka új edzője Bodrogi Viktor lehet Hosszú Katinka új edzője

Ő is ugyanott tanult Amerikában, mint Hosszú. Nem cáfolta a hírt, de nem is erősítette meg.

május 25. 21:48

Nemrég írtam arról, hogy mennyire régi időket idéz, hogy az MTI a szovjet, ja nem, az orosz gabonatermésről ad ki hírt. Azonnal jelentkezett agrárszakértő olvasónk, mellesleg egykori kollégám, Lajos, és elmagyarázta, mi a pálya, én pedig ezt most tolmácsolom:

"Az orosz gabonatermés extrémfontos piacbefolyásoló tényező, kb. mint a szaúdi olajkitermelés alakulása. Már csak azért is van hírértéke a dolognak, mert a hektáronkénti terméshozam eléggé nő az oroszoknál, és bár egyelőre messze elmarad az EU-átlagtól, idővel beérheti azt. A szaúdi példát annyiban kiegészíteném, hogy Magyarország méreteihez képest jelentős gabonaexportőr, szóval már csak ezért is van nagy jelentősége annak, hogy mennyi gabona termett az oroszoknál (ami nagyban hat az árakra). Az orosz termésre az egész világ figyel, nálunk meg az egyik legfontosabb tényező abban, hogyan alakulnak az árak. Oroszország, Ukrajna, EU, USA kb ez a négy nagy pólus most, télen meg a brazilok. Ezek adják a világtermelés kb. 80 %-át, a többi futottak még."

Hát, így.

Mutatjuk a friss MTI-hírt:

Cím: Idén 100 millió tonna feletti lesz az orosz gabonatermés

Hír: Az idei orosz gabonatermés várhatóan meghaladja majd a 100 millió tonnát - közölte az orosz mezőgazdasági miniszter pénteken. Dmitrij Patrusev rámutatott arra, hogy "ennél pontosabb becsléssel nem tud szolgálni, az idő haladtával tisztul a kép".

Aha, oké.

Azért rákerestem, más országról is kiadta-e ezt az MTI az utóbbi időszakban, de nem. Ellenben 2017. október 8-án volt egy olyan hír, hogy "Putyin: rekord gabonatermés várható Oroszországban".

Van, ami nem változik.

Frissítés:

Akárhogy is úgy tűnhet, kivételesen nem arról van szó, hogy újra 1971 van, hanem erről.

...Algyőn van, mert "Algyő jövőjének egyeztetése van napirenden".

Vajon nézi - legalább mobilon - , hogyan teljesít utódja, Gulyás Gergely?