Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rovó Attila

A NER szelleme mostanra mindenhová befészkelte magát A NER szelleme mostanra mindenhová befészkelte magát

Erős heteken van túl a nem pártpolitikai közélet, szinte minden napra jutott olyan sztori, amire utoljára talán a Kádár-korban lehetett volna példa. Öncenzúra az Akadémián és egy underground kulthelyen, tudományos folyóirat vonalasítása, eltitkolt középület-avató, ideológiai alapon tiltott-engedélyezett tüntetések.

5 órája

Fehér vagy? Visszavesszük tőled, ami a miénk volt Fehér vagy? Visszavesszük tőled, ami a miénk volt

Dél-Afrika és Namíbia visszarendezné a 100 évvel ezelőtti gyarmatosításnál felborult dolgokat. Nem lesz egyszerű, már most is elviselhetetlen a feszültség a farmerek és a feketék között, sok a támadás, a gyilkosság. A nyugati jobboldal szerint ez a Nyugat politikai vészhelyzete, kivételesen még Trump is megnézte a térképen, hol van Afrika.

október 13. 14:54

Lottómilliárdos volt, heroinista bankrabló lett Lottómilliárdos volt, heroinista bankrabló lett

Az egykor Ferrarikkal, Lambókkal villogó, színésznőkkel randizó kaliforniai Jim Hayes ma már piti rablásért ül, és örül, hogy a börtönben lehozták a függőségről. Egy amerikai lap részletesen feltárta luxuséletének, majd lecsúszásának húsz évét.

október 9. 18:58

Mottó: "Én nem hordalak el étterembe, és boldog lehetsz hogyha egyszer egy évben elviszlek a moziba te liba. A film vége után meg indulhatsz haza. Én meg megyek és intézem a dolgom, a spanokat sorban telefonon hívom. És elindulok az éjszakába, itt jön Dög meg a banda puncira vadászva. És ha ma este nem sikerül semmi, a faszom meg áll, jó lesz az otthoni. Belépek az ajtón reggel részegen, megszúrlak téged de rendesen. Ezért tartalak, te meg kitartasz, Döglégy strici nem egy bamba fasz." (Ganxsta Zolee - Nincs az a csaj)

"Mi kell a Nőnek" címmel hirdet konferenciát jövő tavaszra a genderszaktól éppen búcsúzó ELTE-n az Emberikapcsolatok.hu. A csavar a dologban, hogy csak férfi előadók lesznek, ők fognak majd beszélni a témáról. Az egyik meghívott Ganxsta Zolee, akinek a mottóban idézett magvas gondolatokat is köszönhetjük a nőkről. De ott lesz Szabó Győző és Harsányi Levente, akiket azért jelentettek fel legutóbb a médiahatóságnál, mert a női melleket osztályozták egy reggeli műsorban, kirabolt hátizsákhoz, vizslafülhöz és bevásárlószatyorba dobott vasgolyóhoz hasonlították a melleket, majd elnézést kértek.

A szervezők azt ígérik, az előadók arról beszélnek majd, hogy "szerintük mitől nő a nő, mi a vonzó egy nőben, a férfiak szerint hogyan lehet őket elvarázsolni, majd megtartani. Ismert előadóink mesélnek majd arról is, mi az amit a nőknek kerülni érdemes velük egy kapcsolatban".

No de itt nem áll meg a történet, a Facebookos kommentek azt mutatják, hogy néhány hölgy teljesen kiakadt ezen az egész koncepción. 

"Uristen, ne mar, ez undorito! ** Magyarorszagon miert lett hagyomany, h ffiak beszelnek a noi temakrol es nem a nok?"

"Hát ki vagyok akadva még mindig. Ez ócska provokáció! :D"

"Én egyelőre ezt nem is hiszem el, hogy ez tényleg történik, vagy történni fog. Szerintem ez egy vicc. Vagy provokáció. Vagy médiahekk. Ha nem, akkor meg annyira röhejes, hogy még felháborodni sem tudok rajta."

"Nekem például az kell, hogy erről engem kérdezzenek meg, ne random férfiakat."

A kommentelők között ott van egyébként Gregor Anikó is, aki a megszüntetett genderszakon is oktatott, és bírálta az ELTE-t, ahogy az egyetem a kormány megszüntetésről szóló döntést kezelte.

Slusszpoén: az ELTE-n lesz ugyan a rendezvény, de mint ahogy Gregor egy kommentben írja, ez valószínűleg egy sima terembérlés, szóval konferenciának nevezni kicsit önfényezés/túlzás/hazugság.

FRISSÍTÉS: az ELTE közleményt adott ki a Társadalomtudományi Kar honlapján, amelyben elhatárolódott a rendezvénytől. Mint írják, a Lágymányosi Campus nem tett ígéretet a rendezvény befogadására, a kar vezetése is csak szerdán értesült róla, hogy az ő épületük van megadva helyszínként. Ezért megkeresték a rendezvény szervezőit, hogy töröljék az ELTE-t a helyszín sorból. 

Remélem, olvasták már ezt a méltán nagysikerű cikket  arról az amerikai férfiről, aki dollármilliókat nyert a lottón, nagyvilági luxuséletet kezdett élni, de szépen lassan elcseszte a pénzt, gyógyszer-, majd heroinfüggő lett, végül bankrablásra adta a fejét. (Ha nem, gyorsan pótolják, én mondom, megéri!)

Mivel kicsi a világ, és mindenhol vannak magyarok, egy Index-olvasó, Tamás is ismeri ezt a férfit, írt is egy levelet nekem, amit az engedélyével közlök. Bónusz: Amerikában olyannyira más a pénzhez való viszony, hogy ott a lottónyertesekről külön kiadvány is készül, de nem lövöm le a poént, minden további a levélben:

Jó estét!

Olvastam a cikket a lottómilliomos californiai bankrablóról. 

Én személyesen ismerem. Együtt dolgoztam vele Kaliforniában a Dial Security-nél. Jóban voltunk, amíg el nem költöztem Kaliforniából Texasba 2014-ben (azóta nem beszeltünk). Még 2010-ben ismertem meg, amikor elkezdtem a Dial Security-nél dolgozni, egészen 2014-ig dolgoztam ott vele. Ő olyan supervisor-féle volt, illetve mellette riasztásokra ment ki a szolgálati autójával. 

Sokat beszéltünk a lottónyereményéről, illetve az utána következő időszakról. Mikor unatkozott, átjött beszélgetni oda, ahol én dolgoztam biztonsági őrként.

Még adott egy speciális kiadású újságot is a lottónyertesekről, amiben róla is volt cikk (beszkenneltem), illetve megmutatta a lottónyereményéből vett autóiról szóló albumát is.

Rendes, normális pasi, bár persze nem az eszével fog kitűnni :)  Mondta is anno, hogy igen, tudja, hogy nagyon elszúrta a lottónyereménnyel.

A háta már akkor régóta fájt, amikor még együtt dolgoztunk. DE ahogy a cikk is írta, nem volt biztosítása (vagy elég készpénze) a műtétre.

Gondoltam, írok a cikkhez egy érdekes adalékot. Most hallottam először róla, hogy bankrabló lett. A Facebookról törölte magát kb. 1-1.5 éve talán (eltűnt az ismerőseim közül), így már tudom, miért :)

Döme Tamás

(Az alábbi képre kattintva galéria nyílik, ezt lapozgatva az egész kiadvány olvasható)

Úgy látszik, a törököknél mások a diplomáciai szokások, amennyiben avatásos szalagátvágásról van szó, legalábbis a Gül Baba türbéjének átadásakor eléggé úgy tűnt a dolog, hogy mindenki tudja, mi mi után jön, csak Orbán Viktornak volt új a protokoll. A végén Erdogan felesége nyúlt az olló után, és adta át miniszterelnökünknek, miközben Erdogan magyarázta, hogy mi a pálya, For you, For me mondatok kíséretében. Ha sok klikkelést és sok Facebook-kommentet akarnánk begyűjteni, akkor azt mondanánk, hogy Nem Fogja Elhinni: Egy Muszlim Nő Mutatott utat Orbán Viktornak Budapesten.

.

erdogan.PNG