Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Sajó Dávid

újságíró Politika

Az ottnem egy kereszt

hanem egyporoltótartó

Lelőtték a franciaországi túszejtőt Lelőtték a franciaországi túszejtőt

Egy szupermarketben ejtett túszokat. Legalább két ember meghalt, hárman megsérültek, egyikük súlyosan. A túszejtő állítólag az Iszlám Állam nevében követte el a támadást.

tegnap, 12:04

Orosz mintára teríti a gyűlöletet és az álhíreket a teljes Fidesz-média Orosz mintára teríti a gyűlöletet és az álhíreket a teljes Fidesz-média

Szándékosan meghamisított tények, gyerekmesék előtt felvillanó propaganda: a közösségi oldalak és a kormánypárt harcában az utóbbi tűnik győztesnek.

március 22. 19:51

A Momentum is beszólt a köztévében A Momentum is beszólt a köztévében

5 percet kaptak, ők is beleálltak.

március 22. 09:42

Ellenzéki politikusok (vagy igazából bármilyen kormánykritikus véleménnyel bíró ember) évek óta egy perc műsoridőt sem kapnak az adófizetők pénzéből fenntartott köztévén, azonban a választások előtt a törvény előírja, hogy minden országos listát állító pártnak kötelező öt perc adásidőt biztosítaniuk. Legutóbb ez annyira jól sült el, hogy a Jobbik részéről Mirkóczki Ádám egy hatalmas monológgal porig rombolta a közmédia egyoldalú szerkesztési elveit, most pedig a Momentum következett Hajnal Miklóssal.

A 444-en látható videón látható, hogy Hajnal először is azzal kezdi, hogy a párt létezése óta még egyszer sem kaptak meghívást a köztévébe, ezért ezt az időt arra használta ki, hogy ha már Orbán Viktor se vitára, se interjúra nem hajlandó senkivel a Fidesz holdudvarán kívül, akkor a Facebook-oldalukon feltett felhasználói kérdéseket fogja felolvasni, ha már évi 80 milliárd forintba kerül mindenkinek az MTVA fenntartása.

Hajnal felsorolásában érinti a soha nyilvánosságra nem hozott ügynökaktákat, a stadionokat, Orbán diktátorokkal való barátkozását, végül pedig kérdésként kéri számon a Népszabadság bezáratását, a magánnyugdíjpénztár ügyét, az NVI-hez kivezényelt Fradi-szekuritiseket, Orbán Ráhelt, Tiborcz Istvánt, Andy Vajnát, Mészáros Lőrincet, a letelepedési kötvényeket, Paks 2-t, Kósa Lajos édesanyjának sertéstelepét, Lázár János kastélyát és sok más érzékeny témát a közelmúltból, amelyekkel megoldásával, kivizsgálásával vagy feltárásával azóta sem történt semmi.

A végén még maradt Hajnalnak 30 másodperce, amire az ismét csak biodíszletként funkcionáló műsorvezető fel is hívta a figyelmet, de a politikus nem kívánt ezzel élni, és szimplán kisétált az adásból, ahogy a rapperek szoktak a színpadról, miután hozzávágták a földhöz a mikrofont.

Frissítés: Az adást azóta felrakta a Momentum a Youtube-ra:

Lovaggá ütötték Ringo Starrt, írja az MTI. Starr egykori zenésztársa, a 75 éves Sir Paul McCartney, a Beatles volt dalszerzője és basszusgitárosa 21 évvel ezelőtt kapta meg a lovagi címet.

Egyébként a Beatles testületileg már 1965-ben a Brit Birodalom Rendjének tagja (MBE) címben részesült, de Sir Paul McCartney és Sir Ringo Starr lovagi rangja ennél is jóval magasabb uralkodói kitüntetést jelent.

Ringót, aki Richard Starkeyként szerepel a lovagi címben részesítettek listáján, de a királynő engedélyezte számára a Sir Ringo változat használatát, Vilmos herceg ütötte lovaggá a Buckingham-palotában megrendezett keddi ceremónián.

Végezetül hadd tegyük ide ezt a videót, amelyben Keith Richards mesél arról, mit gondol Mick Jagger lovagi címéről.

 

A Fidesz toronymagasan vezet. Erről bővebben itt lehet olvasni.