Jenő
-3 °C
6 °C

Sajó Dávid

Az ottnem egy kereszt

hanem egyporoltótartó

Amerikában lassan nem tudják mivel kivégezni a halálra ítélteket Amerikában lassan nem tudják mivel kivégezni a halálra ítélteket

A sok komplikáció miatt az egyik elítélt méreginjekció helyett a villamosszéket választotta. Az eszköz készítője szerint viszont a szerkezet nem biztonságos.

november 1. 22:12

Saját gyerekei kampányolnak a rasszizmussal vádolt amerikai képviselőjelölt ellen

Fia és lánya szerint apjuk eltávolítaná a zsidókat az Egyesült Államokból.

november 1. 21:20

HENRI – a Fran Palermo-film HENRI – a Fran Palermo-film

Több, mint egy évig forgattunk Henrivel és zenekarával, a Fran Palermóval. Mi lehet ma a siker egy magyar zenekarnak? És mi a szerepe ebben a frontembernek, Henrinek?

november 1. 20:57

Action Bronson albán-amerikai rapper leginkább három dolgot lehet tudni azon kívül, hogy rapper.

  1. szeret főzni és enni
  2. szeret füvet szívni
  3. és szeret a haverjaival lógni
dasda

Ennyi elég volt ahhoz, hogy a Vice-on legyen egy saját főzőműsora Fuck, That's Delicious címmel, amiben főz, eszik, szív és a haverjaival lóg közben, illetve a rendes kiadója is a Vice Media lett.

Nemrég azonban elmondta, hogy nem érzi magát sem szakmailag, sem emberileg, sem anyagilag megbecsülve, és a szerződése kitöltése után megpattan a Vice-tól.

Ezért valószínűleg a most megjelent White Bronco c. nagylemez az utolsó, ami még a Vice-nál jött ki. Itt meg is lehet hallgatni, az első számban például a gulyáslevesről is beszél.

Egyre kevésbé újdonság, hogy a milliárdos NBA-sztárok a pénzüket a szórakoztatóiparba fektetik, elég csak mondjuk LeBron Jamesre gondolni, aki például producerként dolgozik a Showtime "Shut Up and Dribble" (kussolj, és cselezz) című dokusorozaton, ami a sportolók politikai szerepvállalását dolgozza fel.

Most csatlakozik hozzá Stephen Curry, a Golden State Warriors irányítója is, aki a Deadline szerint executive producerként vesz majd részt egy charlestoni mészárlásról szóló dokumentumfilm elkészítésében az Oscar-díjas Viola Davis színésznővel.

Az Emanuel című doku azt próbálja bemutatni, hogy egy ilyen tragédia hogyan tudd összehozni egy közösséget, és rávilágít arra, mennyire fontos a megbocsátás.

2015 júniusában egy Dylan Roof nevű 21 éves fehér fajvédő tűzet nyitott egy charlestoni, az egyik legrégebbi főleg feketék által látogatott templomban, megölve ezzel kilenc embert. Roof később bevallotta, hogy ezzel akart faji harcot kirobbantani a feketék és a fehérek között.

84 éves korában elhunyt Mario Segale, akiről annak idején elnevezték minden idők egyik legismertebb játékkarakterét, Super Mariót. A Kotaku írja, hogy az ingatlanfejlesztéssel foglalkozó férfi adta ki 1981-ben azt a raktárat, ahol az amerikai Nintendo központja volt akkoriban.

Mario Segale
Mario Segale

Az először a Donkey Kongban felbukkanó karakter eredetileg a Jumpman, a megmentésre váró hercegnő pedig a Lady nevet kapta, de az anyacég jelezte, hogy tessék rendes nevet adni a két karakternek. Így lett a főbérlő miatt a neve Mario a bajszos vízszerelőnek, a hercegnőnek pedig Pauline, aki pedig az amerikai Nintendo egyik dolgozójának feleségéről kapta a nevét.

Segale hosszú évekig igyekezett titkolni, hogy bármi köze lenne a karakterhez, mert attól félt, hogy negatív hatással lenne az üzleteire. Egy 1993-as interjú szerint nem kapott jogdíjat a karakter után.