Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Sajó Dávid

újságíró Politika

Az ottnem egy kereszt

hanem egyporoltótartó

Miért kínozta 13 gyerekét a mélyen vallásos amerikai? Miért kínozta 13 gyerekét a mélyen vallásos amerikai?

A családi házat átalakították magániskolává, hogy a gyerekek ne tudjanak sehová se menni. A rokonok, szomszédok sejtették, hogy valami nincs rendben.

5 órája

Mi történik Andy Vajna kedvencével Amerikában? Mi történik Andy Vajna kedvencével Amerikában?

Vagy nagyon imádják Amerikában, vagy valami nem stimmel: ha nem lenne kétezer lelkes amerikai, akkor a Pappa Pia ott lenne a száz legrosszabb film között az IMDb-n. Az más kérdés, hogy hogyan került ennyi lelkendező pozitív értékelés egy olyan filmre, amit ott be sem mutattak.

tegnap, 16:15

Lopott zenével reklámozza magát a vadiúj hotel Ferihegyen? Lopott zenével reklámozza magát a vadiúj hotel Ferihegyen?

A Facebook-videó alatt hallható dalban bennemaradt a vízjel.

tegnap, 14:58

Oké, már lassan egy éve megírták, hogy a kortárs amerikai hiphop új kedvenc inspirációja az ezredfordulós poppunk, de eszembe sem jutott volna, hogy ez a trend ilyen hamar eljut Magyarországra.

Az már más kérdés, hogy Figura KurtCODEINE című száma mért ez a nevet kapta és miért a Nirvana frontembere szerepel a borítón, ha a dalban végig hallható gitárminta a Blink-182 Adam's Song című dalából van.

Na, igazából nem is érdekel, mert tök jó ez a szám, és ennek köszönhetően szerzett nekünk őszintén kellemes perceket a Gierotty Gang (ahová sejtésünk szerint Figura tartozhat) videója, amiben fiatal magyar rapperek tolják az amerikás stílust, miközben valamiért egy tyúkot dobálnak egymás között.

Ráadásul a rejtély tovább folytatódik, mert miközben ezt a posztot írom, Stubnya Bence kollégám, munkatársam, tyúkokért kölcsönösen rajongó barátom jelezte, hogy rohadtul le lehetünk maradva, mert a csirkefétis úgy néz ki, tényleg egy létező jelenség. Egy EGS nevű rapper konkrétan írt egy komplett dalt a csirkeetetésről:

Éljen a magyar internet, éljen az újsulis magyar hiphop!

Őszintén szólva, semmi kedvem végignézni egy 13 perces videót, de az Azonnali azt írja, hogy a Karácsony Gergellyel, az MSZP, a Párbeszéd és a Liberálisok közös miniszterelnök-jelöltjével készült anyagukban elhangzik az alábbi mondat:

Ahhoz, hogy valaki az én személyes népszerűségemen keresztül próbál bemászni a parlamentbe – legyen ez akár a saját pártom, akár az Együtt –, ahhoz én nem tartom a hátamat.

Ezzel a mondattal kapcsolatban az alábbi reakciókkal találkoztam az Index szerkesztőségében:

  1. Hahaha
  2. Mi van?
  3. Dehát nem azért vannak népszerű politikusok egy pártban, hogy húzzák felfele az egész párt eredményét, hogy minél több képviselő jusson be?

Csak a miheztartás végett, a tavaly decemberi Publicus-mérés szerint az Együttel szemben a Párbeszéd még csak külön oszlopot sem kapott a kimutatásban, hanem elrejtették az "egyéb pártok" kategóriába, a Liberálisok mellé. Ezeknek összesen 1% a támogatottságuk az összes megkérdezett közül.

Ugyanebben a felmérésben Karácsony az ötödik legismertebb politikus Orbán Viktor, Gyurcsány Ferenc, Vona Gábor és Kunhalmi Ágnes után. Viszont népszerűségben tényleg megelőzött decemberben mindenkit, szóval a kedves olvasó vonja le magának a tanulságot.

Fogalmunk sincs, hogy ez a videó pontosan hol és milyen meccsen készült, de innen is szeretnénk gratulálni annak a srácnak, akinek sikerült nemcsak a hetest belőni egy futsalmeccsen, de lövő lábáról lecsúszó cipőjével még egy zseniális hárompontost is szerzett.