Siklós András

Eldőlt: a cseh elnökválasztáson alulmaradt Orbán Viktor szövetségese Eldőlt: a cseh elnökválasztáson alulmaradt Orbán Viktor szövetségese

A nyugalmazott tábornok lesz az új államfő.

január 28. 16:04

Sugárveszély miatt van riadó Ausztráliában, eltűnt egy radioaktív kapszula

A Rio Tinto bányából szállították el, de csak két hét után derült ki, hogy nem érkezett meg a raktárba.

január 28. 14:29

Csődbe ment egy brit légitársaság Csődbe ment egy brit légitársaság

A kirendelt csődgondnok azonnal leállította a járatokat.

január 28. 13:26

Mindezt maga az ukrán elnök közölte Twitter-oldalán. Ahogy arról a SkyNews beszámolt, Volodimir Zelenszkij azt írta, sajnálatos módon egy ukrán nő is meghalt a kelet-jeruzsálemi zsinagóga elleni véres merényletben pénteken. Együttérzéséről biztosította a nő családját. 

 

A hívők már távozóban voltak a zsinagógából, amikor a merénylő a bejáratnál tüzet nyitott rájuk. Heten meghaltak, sokan megsebesültek. Szombaton délben egy másik mecsetnél is lövöldözés volt, ott két izraeli és a támadó 13 éves palesztin fiú sérült meg.

Véget ért az Index pénteki élő hírfolyama az orosz–ukrán háború eseményeiről. Ezúton is köszönjük megtisztelő figyelmüket, tartsanak velünk holnap is.

Jó pihenést kívánunk!

Ukrajna franciaországi nagykövete pénteken a BFM francia hírtelevízióban közölte, hogy több ország összesen 321 nehéz harckocsit ígért Ukrajnának.

A mai napig számos ország erősítette meg hivatalosan a megállapodást 321 harckocsi Ukrajnának küldéséről” – közölte Vadim Omelcsenko a BFM-nek adott interjúban.

A szállítási határidő esetenként változik, minél előbb szükségünk van erre a segítségre” – tette hozzá a diplomata.

Omelcsenko arra nem tért ki, hogy országonként hány harckocsit küldenek.  
Németország vezetésével csütörtökön több nyugat-európai ország és az Egyesült Államok közölte, hogy modern tankokat fog küldeni Ukrajnának.