Benedek
-2 °C
14 °C

Simor Dániel

Minek elégedetlenkedne, aki kap egy fél disznót? Minek elégedetlenkedne, aki kap egy fél disznót?

Húsvéti jutalmat kaptak Mészáros Lőrinctől a Mátrai Erőmű dolgozói. Majdnem mind örültek az ajándéknak.

március 8. 20:02

Fideszesek: A köztisztviselőknek a túlóra valójában lehetőség Fideszesek: A köztisztviselőknek a túlóra valójában lehetőség

A több munkával szerintük több pénz is jár, így semmi kivetnivalót nem látnak a megemelt munkaórákban, a szabadságok csökkentésében.

március 4. 21:33

Azt mondták, hogy szart csinálunk – de mégis kétmillióan nézik Azt mondták, hogy szart csinálunk – de mégis kétmillióan nézik

A kommentelők miatt majdnem abbahagyták, ma mégis ők uralják a magyar Youtube-ot. A KerekMesét a nappalijából készíti egy házaspár, és a gyerekek imádják a videóikat.

március 3. 20:25

Nem sűrűn fordul elő, hogy az internet meglepetést tud okozni. Az ember annyira hozzászokik a sokkoló hírekhez, fotókhoz, és videókhoz, hogy egészen extrém dolgoknak kell történni, hogy felemeljem a szemöldökömet.

A csodálatos filmhiradokonline.hu böngészése közben pötyögtem be a nagypapám, Monori Kovács Jenő nevét a keresőbe. Sajnos nem ismertem, de tudtam róla, hogy megrögzött sportember volt: amikor csak tudott futott, sífutott vagy evezett, és vitorlázórepült is, így láttam némi esélyt egy találatra.

De arra, amit találtam, egyáltalán nem voltam felkészülve. 

A nagypapám 1940-ben megnyert egy hajóhinta átforduló versenyt, 1111 fordulattal.

Nagyapám, Jenő jobbra, csíkosban
Nagyapám, Jenő jobbra, csíkosban
Fotó: filmhiradokonline.hu

Amennyire a mellékelt szövegből kiderül, a versenyt évente rendezték meg, és az indulók sportrepülők, azaz vitorlázórepülősók voltak. Ehhez jó edzés lehetett a fejen át fordulás.

Az 1111 fordulat díja egy tábla csokoládé volt, meg egy büszke unoka 79 évvel később.