Vince, Artúr
-5 °C
2 °C
Index - In English In English Eng

Simor Dániel

Orbán: Compensating Romas for school segregation is Orbán: Compensating Romas for school segregation is "unjust" for the rest of the community

Romas of a small north Hungarian town are to recieve compensation for suffering school segregation, the Prime Minister says the decision is unjust.

január 15. 14:17

Orbán cigányozása nem segít Gyöngyöspatán Orbán cigányozása nem segít Gyöngyöspatán

A miniszterelnök nem érti, miért jár 100 millió forint a gyöngyöspatai cigányoknak. Elmentünk a városba, ahol reményvesztett cigány fiatalokkal és dühös magyarokkal találkoztunk.

január 13. 07:48

Mennyi idő még? - Orbán maratoni sajtótájékoztatójának legjobb pillanatai Mennyi idő még? - Orbán maratoni sajtótájékoztatójának legjobb pillanatai

A miniszterelnök egy év után ismét a sajtó elé merészkedett, és Mészáros Lőrincről meg sem kérdezték.

január 9. 16:35

A IX. kerületben a független Baranyi Krisztina 57 százalékkal, nagy arányban legyőzte a fideszes Bácskai Jánost. Az eredményvárón az új polgármesterrel interjúztunk:

Baranyi Krisztina: Rég éreztem ilyen jól magam, ez a civilek diadala

Orbán Viktor feleségével Lévai, Anikóval szavazott a XII. kerületben, utána pedig igyekezett válaszolni az újságírók kérdéseire. A miniszterelnök azt ígérte, hétfőn elmondja a véleményét a szexbotrányba keveredett Borkai Zsoltról.

Miniszterelnök úr, mit gondol a Borkai-ügyről?

Csodálatos, a legszebb Monthy Pythonos időket idéző jelenetet rögzített a Channel 4 kamerája kedden a brit Konzervatív párt konferenciájára érkező Boris Johnsonról - írta a Guardian.Johnson egyik figyelmes asszisztense kávéval készült, amit azonban a kor követelményeitől eltérően, botor módon, egyszer használatos pohárban szolgál fel a részére. Johnsonnak megköszönni is alig van ideje, mivel egy másik asszisztens azzal a lendülettel kikapja a kávét a meglepett miniszterelnök kezéből, majd villámokat szóró tekintettel szól át a kollégájának, hogy szó sem lehet eldobható poharakról. 


A dolog pikantériája, hogy Nagy-Britanniában már jó ideje téma, hogy vissza kellene fogni az eldobható kávéspoharak fogyasztását, mivel évente 2,5 milliárdot dobnak a szemétbe. A tervek szerint büntetőadóval akarnak javítani a helyzeten. 

A történet egyébként happy enddel végződött. Boris Johnson a Twitteren már egy hagyományos, többször használatos bögrével a kezében jelentette, hogy megkapta a jól megérdemelt kávéját.