Beáta, Izolda, Lea
1 °C
17 °C

Stöckert Gábor

Stöki

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

100 éve kezdődött a Tanácsköztársaság 100 éve kezdődött a Tanácsköztársaság

Hogy juthattak Magyarországon hatalomra 1919-ben a kommunisták? Podcastban magyarázzuk el Kun Bélát és a vörösterrort Hatos Pállal és Csunderlik Péterrel.

tegnap, 00:01

Mit kezdhetünk a rémálmainkkal? Mit kezdhetünk a rémálmainkkal?

Lehet-e tanulni álmunkban? Mennyire rontják az alvásélményt a kütyük? El lehet-e aludni nyitott koponyával? Igaz-e a bepisiltetős legenda? Minderre válaszol egy alváskutató induló tech/tudományos podcastünkben, a TNT-ben.

március 10. 14:11

Földrengés volt Nagyatádnál Földrengés volt Nagyatádnál

A Richter-skála szerint 4,0 erejű földmozgás volt Nyugat-Magyarországon.

március 7. 20:28

A Brexit-szappanopera és a Trump-Kim-csúcstalálkozó mellett elképesztő izgalmakról számol be a BBC híroldala a németországi Bensheim állatmentőinek nyomán: két nappal ezelőtt, február 24-én kiszabadítottak egy méretes patkányt, aki azt hitte, átfér egy csatornafedő lyukán, de tévedett. Ő az:

52553605 2068980189864145 7709059631636545536 o
Fotó: BERUFSTIERRETTUNG RHEIN NECKAR

Nyolc önkéntes tűzoltó és egy állatmentési szakértő, Michael Sehr küzdött meg a feladattal: felemelték a fedőt és meglazították, hogy Sehr ki tudja emelni az állatot, és visszaküldeni a csatornába. "Sok téli hája volt, ezért szorulhatott be csípőtájt, aztán se előre, se hátra" - elemezte a helyzetet focivébés stúdiókommentátorokat megszégyenítően a szakértő a helyi médiának. Hogy a városban pontosan hol történt az eset, nem tudni, de gondolom, a Rathaus előtt. Az akcióról videó is készült:

Ahogy feltöltötték a felvételeket a Facebookra, a patkány sztárrá vált, és persze sokan elkezdték feszegetni, hogy kell-e ekkora erőfeszítés egy nem éppen finom renoméjú rágcsáló megmentésére. "Még a sokak által utált állatok is tiszteletet érdemelnek" - mondta erre Sehr. És hogy a pozitív végszó kapjon még egy kis extra gejl cukormázat is: a patkányt egy kislány vette észre, és neki annyira tetszett az állatmentő akciója, hogy rajzolt neki egy képet a patkányról, szívecskékkel körbevéve.

ebben példaképem ma este Mahershala Ali és Olivia Colman, de azért ne rejtsük véka alá azt a tényt, hogy házi tippjátékunkon MINDENKIT LEALÁZTAM, ANNYIRA PÖPECÜL TIPPELTEM A KATEGÓRIAGYŐZTESEKET!!! 24 kategóriából 18-at eltaláltam, köztük a négy legfontosabbat, nyeld utánam a port, Klág és Szabó Peti! Akarom mondani, köszönöm szüleimnek, a családomnak, az ügynökömnek, a publicistemnek, és Návai Anikó szellemének.

Olivia Colman a legjobb színésznő, nagyon megérdemli, ha engem kérdeznek, és egy csillagot is hozott a bingótáblára. Alfonso Cuarón viszont nem hozott, hiszen ő lett a legjobb rendező. Viszont már csak a legjobb film van hátra, szóval ebből nem lesz már bingó. (UPDATE: ez maradt a végeredmény, mert a legjobb film nem a Roma lett.)

indexoscarbingo7.png