Pandora, Gabriella
0 °C
3 °C
Index - In English In English Eng

Stöckert Gábor

Stöki

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Egyre több a gyűlöletbeszéd Magyarországon Egyre több a gyűlöletbeszéd Magyarországon

Rejtőzködő bűnözőket is lebuktathat a saját nyelvhasználatuk. Az O1G és a parlamenti lófaszozás ugyanolyan káros a társadalomra. A TNT podcastban Ránki Sára bűnügyi nyelvésszel beszélgettünk.

november 10. 14:13

A zseniális játék, ami nem lett az A zseniális játék, ami nem lett az

A Death Stranding az elmúlt évek egyik legizgalmasabb videojátékos vállalkozása, fájó tökéletlenségekkel. A magányos baktatás viszont még sosem volt ennyire menő.

november 7. 23:41

Hogy kerül a magyar népmesésre rajzolt Trónok harca egy flippergépre? Hogy kerül a magyar népmesésre rajzolt Trónok harca egy flippergépre?

Úgy, hogy a hétvégén zajlik az Arcadia kiállítás, ahol több mint 300 régi játékgépet lehet kipróbálni.

november 2. 13:26

Persze a falbontós játék mint műfaj nem egy bonyolult zsáner, nem véletlenül talála ki Steve Wozniak már 1976-ban (akivel egyébként nemrég volt interjúnk). Adott egy csúszkaszerű ütő, egy labda, és egy csomó tégla; az ütővel a labdát kell visszapattintani, a labdával meg a téglákat eltalálni - ez az alap, Woz mester játéka, a Breakout ezt már tudta. Aztán később a Breakoutnak csomó továbbfejlesztése született, például a Krakout, az Arkanoid, a C64-es Traz vagy a DOS-os TwinBlok. És hát a műfaj 2019-re sem halott, erre bizonyíték a Beautiful Bricks, ami nemrég jelent meg Steamen, és elég jó kritikákat kapott.

A fejlesztő ReadyWolf azt a szemléletet követte, hogy a látványvilágot meghagyta a 8-bites érában, a játékmentet viszont felturbózta. Van itt négyszemélyes kooperatív mód, de lehet egymás ellen is játszani, akadnak mindenféle spéci játékmódok, főszörnyek, 230 pálya, 40 különböző felszedhető fejlesztés, repülő ütők, óriási bontógolyó, őrület. Leszedtem, kipróbáltam, első gyorstesztem alapján nem sajnálom rá azt a 6,60 eurót, amit kiadtam érte. Wozniakkal kezdtem, vele is fejezem be: Woznak barátja, Steve Jobs szerezte a Breakout-melót, de elhallgatta azt a részletet, hogy a tervezéskor megspórolt csipekért bónusz jár. És mivel Woz remek munkát végzett, Jobs több mint ötezer dollárt tett zsebre pluszban - amiről elfelejtett szólni a barátjának.

Andrew Rae brit művész "Phone Buddies" (magyarul kb. "telefonhaverok") című sorozata Rae Instagram-oldaláról indult el, és mostanra a web egyik aktuális virális művészeti projektje lett. Rae képeinek alapja egy-egy fotó, amiken okostelefonjaikba temetkezett emberek láthatók, a művészi hozzájárulás pedig valamilyen rajzolt szörny vagy effekt, ami a telefonból indul ki, és szinte teljesen eltünteti az embert. Rae első ötlete az volt, hogy a telefonokat valamilyen háziállat formájában rajzolja meg, mintha az emberek azokat dédelgetnék, de a készülékek kis mérete miatt ezt elvetette. Így egészen más irányba ment el: a telefonokból nyomasztó hangulatú dolgok ugranak a mit sem fejtő felhasználóra, aminek értelmezése nem túl nehéz. Lent három ilyen kép látható, a többit Rae Instagram-oldalán lehet megtekinetni.

mobilszorny.png
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Phone buddies Photography: @ruskkyle #illustration #streetphotography #phonebuddies

Andrew Rae (@andrewjrae) által megosztott bejegyzés,

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Thanks It’s Nice That for writing a piece about this series. Phone buddies Photography: @ruskkyle #illustration #streetphotography #phonebuddies

Andrew Rae (@andrewjrae) által megosztott bejegyzés,

(LaughingSquid)

Trey Parker éppen ma ötvenéves - ő az az amerikai filmes, aki állandó tettestársával, Matt Stone-nal együtt megalkotta minden idők egyik legsikeresebb rajzfilmsorozatát, a South Parkot. Az animációs sorozat 1997-ben indult a Comedy Centralon, azóta is tart, éppen a 23. évadját tapossa, és Parkerék eddigre már kicikiztek minden fontosabb nemet, rasszt, felekezetet, filmes franchise-t, internetes mémet, társadalmi jelenséget, popkulturális ikont és hírességet. Ezenkívül pár vicces filmet is csináltak együtt (Spermafióka, Basebolondok, Amerika kommandó), és humoruk nem sokat kopott az évtizedek alatt.

parker.png

Parker a South Park helyszínén, Coloradóban nőtt fel, egy Conifer nevű kisvárosban, majd Bostonban és a szintén coloradói Boulderben filmművészetet és komolyzenét tanult. A South Parkkal még egy darabig lesz dolga, mert idén szeptemberben a Comedy Central három újabb évadot rendelt be. Ehhez jó egészséget, a mai naphoz sok boldogságot kívánunk Parkernek. És most nézzük meg együtt, milyen volt, amikor a 2000-es Oscar-gálán (ahol Parker a South Park-film "Blame Canada" című betétdalának szerzőjeként jelölt volt) Parker és Stone LSD hatása alatt, női ruhában majomkodott a vörös szőnyegen.