Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Fél nap alatt bukott le a legbénább náci kém Fél nap alatt bukott le a legbénább náci kém

De lehet, hogy hármas ügynök volt, és akkor nem is volt olyan béna.

március 22. 05:06

Te lány, sírba viszel engem Te lány, sírba viszel engem

Alicia Vikander remek Lara Croft, és főleg neki köszönhető, hogy a legújabb a legjobb Tomb Raider-film. Ami így is elég rossz, sajnos.

március 14. 20:32

Egy üstbe szorult férfi és a világ legidegesítőbb játéka Egy üstbe szorult férfi és a világ legidegesítőbb játéka

A Getting Over It arról szól, hogy egy üstbe szorult férfival és a kalapácsával megpróbálunk feljutni egy hegyre. És közben megőrülünk.

március 4. 12:07

A police.hu az egyik legmeglepőbb hivatalos hírportál, mert két körözési fotó és lefülelt tolvaj között olyan kis színesek kerülhetnek be a hírfolyamba, mint a mai cukiság: a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság munkatársai megmentettek egy bajba jutott madarat.

Jó3 0

Halász Szabolcs őrmester és Kardos Zoltán zászlós délelőtt fél 12-kor a Hejőbába és Szakáld közötti útszakaszon észrevettek egy, az út mentén sántikáló bíbicet. Látták, hogy a madár bal szárnya feltehetően törött, és egyik lábára sántít. Betették az állatot a szolgálati autóba, bevitték a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányságra, majd értesítették a Bükki Nemzeti Park munkatársát. Kibicnek semmi sem drága, de ennek a bíbicnek ez nyilván sokat jelentett, még ha nem is írta meg az esetet a BíBíCí.

A Kotaku Japánban élő tudósítója érdekes jelenségről írt miniriportot: egy kisebb csoport „Semmisítsék meg a Valentin-napot!” feliratú transzparenssel tiltakozik a szerdai ünnep ellen. Az országban a Valentin-napot sajátosan ünneplik: népszerű szokás, hogy a nők édességet adnak a férfiaknak, cserébe egy hónap múlva, március 14-én ők kapnak finomságot a férfiaktól. A tüntető csoport – a hangzatos nevű Magányos Lelkek Forradalmi Egylete  egy kis létszámú tömörülés, aminek vannak férfi és női tagjai is, és 2006 óta vonulnak fel minden évben. Az a gondjuk, hogy a Valentin-nap egy nyugati ünnep, márpedig a nyugati kultúra ne mételyezze a japán hagyományokat, akármilyen sajátosan is építik be a japánok a szokásaik közé. Már ha ez egyáltalán tényleg problémájuk, a riport szerint ugyanis nehéz eldönteni, hogy ezek a tüntetések komolyan vett megmozdulások vagy a nyugati agy számára nehezen befogadható japán humor valami duplacsavaros megnyilvánulásai.

A Bullfrogból kivált fejlesztők Mark Webley hörcsögének nevét adták maguknak, pusztán azért, mert remekül hangzik – és amikor szegény jószág a cégalapítást megelőző héten megdöglött, azt mindannyian borzalmas ómenként élték meg.

Ez csak egy a rengeteg sztori közül, ami a Retroland videojátékos oldal igen alapos cikkében olvasható. A fenti éppen a Lionhead nevű cégről szól, de a cikk szépen végigjárja A-tól Z-ig (egészen pontosan 1C Companytól Zyngáig), hogy melyik játékfejlesztő cég hogyan választott nevet.

Akad pár meglepő megoldás, azt például nem tudtam, hogy a legenda szerint a Bungie egy disznó vicc után keresztelete el magát (magyar verziója is van) vagy hogy a Nintendo milyen kandzsikból áll össze. A teljes cikk itt olvasható, illetve az egész Retroland oldalt ajánlom, hasonlóan alapos cikkek sorakoznak rajta mindenféle videojátékos témában.

(Disclaimer: az oldal készítője jó barátom, de ez mit sem von le annak érdemeiből.)