Lukács
5 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Stöckert Gábor

Stöki

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Gyötrelmes túra a Fudzsi tetejére Gyötrelmes túra a Fudzsi tetejére

Jó mókának tűnt, hogy megmásszuk Japán legmagasabb hegyét, de a végére úgy éreztük magunkat, mintha Mordorban lennénk. Ezen a szóviccek sem segítettek.

október 7. 10:30

Látogatórekord és bizarr cosplayerek a Tokyo Game Show-n Látogatórekord és bizarr cosplayerek a Tokyo Game Show-n

A két nyilvános nap nagyon megdobta a látogatószámot, de a cosplayeseket még mindig periférián kezelik.

szeptember 24. 13:48

Láttam a Tetris jövőjét Láttam a Tetris jövőjét

És nagyon tetszett, bár pontosan ugyanazt tudja, mint eddig bármelyik Tetris. Az idei Tokyo Game Show VR-részlege tele van meglepetésekkel.

szeptember 21. 19:11

Éppen címlapon van ez a videó, amiben rengeteg szerencsétlenkedés árán felküzdöm magam Japán legmagasabb hegyére, a Fudzsira. Ennek nagyon örülök azóta is (mármint annak, hogy megmásztam, nem annak, hogy benne vagyok az internetbe'), és még élénken él bennem, mennyire fura érzés volt 3776 méteren átélni a magassági betegséget. Aminek nálam volt egy furcsa tünete (bár lehet, hogy nem csupán ez volt az oka): a csúcson sürgető szükségét éreztem annak, hogy kinyilatkoztassak valami magasztosat. Konkrétan Madáchtól ugrott be egy idézet, Az ember tragédiája 13. színében Ádám mond egy szépet az űrben, és addig egyszerűen nem bírtam megindulni lefelé, amíg ezt rá nem idéztem a felhőkre. A videóba végül koncepcionálisan nem passzolt bele, ezért kimaradt belőle, de egy Mindeközben-posztban talán elfér:

Aztán pár nap múlva beugrott – illetve rá kellett keresnem, mert sajnos az online újságírók foglalkozási ártalma az aranyhal-memória –, hogy tudat alatt valószínűleg Madách mellett Charles Simonyi is megihletett. Kilenc éve ő éppen ezeket a szavakat küldte a Földre a Nemzetközi Űrállomásról. Persze hol vagyok én egy Charles Simonyihoz képest (megmondom: sehol), de egy kicsit sem bántam, amikor rádöbbentem, hogy igazából csak majmoltam a híres magyar űrturistát. Odafent nagyon helyénvalónak tűnt madáchozni egy kiadósat.

Emlékszünk még arra, amikor egy Chris Crocker nevű emós srác azért kesergett a YouTube-on, hogy az emberek HAGYJÁK MÁR BÉKÉN Britney Spearst, és ezzel mémmé vált? Jó esélye van most valami hasonlóra Kanye West... bocsánat, új nevén: Ye reppernek, aki egy detroiti művészeti főiskolán kedden felugrott egy asztalra, és rövid monológban kelt ki, hogy az emberek HAGYJÁK MÁR BÉKÉN Elon Muskot. Persze az egyik diák levideózta a mutatványt, ahogy az ilyenkor lenni szokott:

Elon Muskra mostanában rájár a rúd: sok kritikát kapott, miután egy podcast élő adásában füvezett, aztán beperelte az a búvár, akit a thaiföldi gyerekmentés napjaiban lepedofilozott, később csalás és tiltott piacbefolyásolás gyanújába keveredett, és emiatt a Tesla igazgatótanácsának éléről is mennie kellett. A pechsorozatba tökéletesen beleillik, hogy Kanye West Ye kiállt mellette, mert ki más lenne alkalmatlanabb a XXI. századi innováció egyik poszterfigurájának védelmére, mint egy egyre bizarrabbul viselkedő, Trump-barát fekete repper, aki korábban már sokszor a közröhej tárgya lett, és akinek a South Park is egy egész epizódot szentelt? Akárhogy is,  Kanye West Ye * Musk, most már ezt is tudjuk.

A videojátékból készült film az új szuperhősmozi: megvolt a Warcraft, az Assassin's Creed, egy újabb Tomb Raider, a Resident Evil sokszor, idén már túlvagyunk egy Rampage-en, és még a Tetrisből is filmet készítenek. Ezek után talán nem meglepő, hogy még a nemrég a huszadik születésnapját ünneplő Dance Dance Revolutiont is megfilmesítik. Igen, a mindenféle sztorit mellőző ritmusjátékot, amiben az a lényeg, hogy a földön elhelyezett nyilakra ugyanolyan ütemben ugráljon a játékos, ahogy azok a képernyőn érkeznek. A filmváltozat bizonyos Cara Fano vezetésével készül a Greg Silverman producer által nemrég alapított Stampede produkciós cégnél, és a szinopszisa annyira debil, hogy muszáj kiemelnem:

...egy olyan világban játszódik, ami már a pusztulás szélén áll, és egyetlen reménye a tánc univerzális nyelve révén elért egység.

Nem mondom, hogy meg vagyok győzve. Viszont nyilvánvaló, hogy meg kellene nyerni a főszerepre Dancer Washingtont.

dancejpg