Antal, Antónia
-1 °C
4 °C

Stöckert Gábor

Stöki

rovatvezető Tech-Tudomány

Erő15

Ügyesség10

Mágia14

Karizma13

Beindultak a játékmagyarítások a Sonynál Beindultak a játékmagyarítások a Sonynál

A tavasz egyik legjobban várt játékában magyar feliratok lesznek, a PS 4-et itthon sem az Xbox One, sem a Switch nm szorongatja.

13 órája

Eltorzult arcok, világító csontok - a régi gyufagyárak szörnyű betegsége Eltorzult arcok, világító csontok - a régi gyufagyárak szörnyű betegsége

Az iparosodás egyik legdurvább foglalkozási ártalma volt a foszforállkapocs, a túlélőkre is nehéz és körülményes élet várt.

január 4. 05:24

Miatta toljuk fullba a kretént Miatta toljuk fullba a kretént

Speier Dávid az egyik legismertebb magyar filmfordító és szinkrondramaturg, aki a kilencvenes évek óta felel sok legendás szófordulatért és címért. Az utolsó jedik, Erőszakik, Nyolcadik utas a halál, Spinédzserek – minden előkerült.

január 1. 18:01

A Kinghts of Bytes egy háromfős német fejlesztőcsapat, a kilencvenes években alakultak, és vagy tíz évig Commodore 64-re készítettek játékokat - vagyis bőven azután, hogy ennek a platformnak leáldozott, és a Commodore becsődölt. Aztán más platformokra dolgoztak, de az elmúlt két évben megint egy C64-játékot fejlesztettek, meglovagolva a retrohullámot. A Sam's Journey a napokban jelent meg karácsonyi ajándékként, és a trailer alapján egészen lenyűgöző a minősége - könnyen lehet, hogy a C64 legjobb ugrálós platformjátékával van dolgunk.

A játék nem csupán hobbiprojekt, a készítők ebből akarnak megélni (ami két év fejlesztés után érthető): a digitális változat 20 euróért vásárolható meg, a dobozos 45-ért. A fejlesztők azt is elhintették, hogy a jövőben crowdfundinggal is próbálkoznak, mert nagyon szeretnének visszaállni csak a régi platformokra.

Szeretne ön így járni szilveszterkor?

via GIPHY

Ugye, nem? Akkor fogadja meg azt a 17 jótanácsot, ami nemrég került fel a police-hu-ra, és amit a rendőrség, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatósága és az Országos Mentőszolgálat közös sajtótájékoztatóján adtak ki. Az esemény célja a szilveszteri tűzijátéktermékek és egyéb pirotechnikai eszközök balesetmentes, biztonságos használatának ismertetése volt, a szemléltetést pedig próbababák bánták. Erről horrorelemekben bővelkedő videó is készült:

A kanadai Chris Ratzlaff a tünékeny időjárási jelenségek megszállottja. A napokban azzal kísérletezgetett, hogy az albertai hidegben szappanbuborékokat fagyasztott meg, és az eredményről képeket és videókat posztolt a Twitter-profiljára. A szappan mellett sót és kukoricaszirupot is kevert a vízbe, hogy a buborékok ne pukkanjanak el, mielőtt megfagynak. A végeredmény lenyűgöző.