Emília
18 °C
26 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

A kormányon kívül senkinek sem tetszik a cafeteria kivéreztetése A kormányon kívül senkinek sem tetszik a cafeteria kivéreztetése

A szakszervezetek és a munkaadók is ki vannak akadva, de a biztosítók se örülnek annak, hogy a kormány szinte az összes cafeteriát megszüntetné jövőre. A büdzsének is csak minimális pluszpénzt jelentene.

tegnap, 07:13

Pécs is szerződést bonthat az Ikarus Egyedivel

Mástól vehetnek buszokat végül.

július 13. 16:11

Nehéz eldönteni, hogy melyik bankszámla éri meg? Jövő júliustól könnyebb lesz

Állami összehasonlító adatbázis készül a díjakról.

július 13. 15:13

Az Égei-tenger északi részén fekvő Leszbosz szigetén született, élt és alkotott Szapphó, az ő költészetének egyik fő témája pedig a női szerelem volt, és innen ered a leszbikus kifejezés is. Nők házasságot ugyanakkor még nem kötöttek a szigeten, legalábbis mostanáig, ugyanis két brit nő szerdán a szigeten tartotta az esküvőjét.

A ceremóniát az Egyesült Királyság törvényei szerint bonyolították, és hivatalosan csak akkor lesz érvényes a házasság, ha a két nő visszatér a hazájába, ugyanis a görög törvények alapján külföldi állampolgárságú azonos nemű párok Görögországban nem léphetnek bejegyzett élettársi kapcsolatra-

Az esküvőt a Sappho Travel nevű utazási iroda szervezte, ami a minden év szeptemberében esedékes eresszoszi Nőfesztiválnak a szervezője is. Ez a fesztivál népszerű a nemzetközi leszbikus közösség körében, így az sem véletlen, hogy az esküvőt is Eresszoszban tartották. (Balkaneu.com)

Az ausztráliai Brisbane-től délre található Loganholme nevű településről értesítette az állatvédőket egy férfi, akinek a kutyája túlzott érdeklődést mutatott a szemetes kuka iránt a ház mellett. A férfi ekkor vette észre a kukák melletti fészer mögött a pórul járt oposszumot. Mivel nem tudták, hogy mennyi ideje van a Nutellás üvegbe szorulva az állat feje, tartottak tőle, hogy kiszáradt, ám végül sikerült kihúzni, és rövid kezelés után visszaengedni a természetbe. (Guardian)

9948174-3x2-940x627
Fotó: RSPCA Queensland

"Hogysmint, Manu?" - kérdezte hétfőn a pár pillanattal korábban még az Internacionálét dúdolgató srác Párizs közelében a Mont Valerien erődnél ahol a második világháború alatt kivégzett több száz ellenállóra emlékeztek meg egy állami ünnepségen. Macron gyorsan helyrerakta, azt mondta neki, hogy ilyen hangnemben nem beszélhet vele, mire az osztálytársai társaságában álló tini bocsánatot kért.

Macron itt nem hagyta abba, fontosnak tartotta még kioktatni a gyereket az illemszabályokról: "Egy hivatalos ünnepségen vagy, ezért meg kell adnod a tiszteletet. Máskor hülyéskedhetsz, de ma a Marseillaise-t és a Chart des Partisans-t énekeljük, szóval szólíts "elnök úrnak" vagy "uramnak", rendben?" - mondta.

 

Az Internacionáléra visszautalva még azt is hozzátette, hogy "ha forradalmat akar csinálni, akkor először tanuljon, és szerezzen diplomát, és majd utána oktasson ki másokat".

Macron kioktatása amúgy elég képmutató, tekintve hogy ő maga sem figyel mindig oda, hogy úriemberhez méltóan fogalmazzon: nemrég egy Facebook-videójában arról panaszkodott például, hogy a Franciaország "őrült mennyiségű lóvét költ el társadalombiztosításra". Macron ellenzéke szerint a videóban megmutatta, hogy a "gazdagok elnöke", és hogy nem érdekli őt a szegények sorsa. Tavaly a balos szavazókat Macron azzal idegesítette fel, hogy a munkaügyi reformjainak ellenzőit naplopónak nevezte. (Guardian)