Móric
14 °C
15 °C

Stubnya Bence

A szocializmus kísértete járja be az USA-t A szocializmus kísértete járja be az USA-t

Balra tolódik a Demokrata Párt, az üstökösei pedig nem félnek mindent felborítani, ami évtizedekig szentnek számított. Mindez Trumpnál is nagyobb hatást gyakorolhat az amerikai politikára.

szeptember 20. 17:03

A kormány az EU Bíróságán támadja meg a Sargentini-jelentésről szóló szavazást A kormány az EU Bíróságán támadja meg a Sargentini-jelentésről szóló szavazást

A kormány szerint nem volt meg a kétharmad.

szeptember 17. 22:57

Kínoztak és kivégeztek egy rabot cellatársai Szombathelyen

A vádlottak nem ismerték el bűnösségüket.

szeptember 17. 22:20

41770546 959958447510533 5117090440943763456 n

A török állami vagyonalapot 2016-ban hozták létre a puccsot követően, azzal a céllal, hogy növeljék az állami forrásokat és stabilizálják a puccsot követően kialakult kaotikus gazdasági helyzetet. A vagyonalap céljai és stratégiája soha nem volt teljesen egyértelmű, Erdoğan már júniusi elnökválasztási győzelme után is jelezte, hogy elégedetlen az alap működésével, és változtatásokat tervez. Azt már múlt héten megírtuk, hogy egy meglehetősen illiberális lépéssel  Recep Tayyip Erdoğan török elnök saját magát nevezte ki a vagyonalap élére, most viszont Ian Bremmer, egy amerikai politikai elemző a kinevezésről szóló dokumentumot is posztolta Facebookra, és ez talán még magánál a hírnél is illiberálisabban néz ki, íme:

 

Összesen 190 kilogramm dohányt szedtek össze a padlóról a pénzügyőrök egy Borsod-Abaúj-Zemplén megyei családi ház nyári konyhájának padlójáról. A NAV közleménye szerint a ház tulajdonosa azt mondta, nem tudja, hogyan került a házukba az illegális áru.

 

Elmondta, hogy a nyári konyha kulcsát a tornác padlóján tartják, bárki elvehette azt, és bevihette hozzájuk a milliós árut. Az illegális dohányt az adóhatóság lefoglalta, a nő ellen pedig orgazdaság miatt kezdeményeztek eljárást a pénzügyi nyomozóknál. (NAV)

Legalábbis a svéd bútoráruháznak az a terve, hogy 2020-ig Amszterdamban, Los Angelesben, New Yorkban, Párizsban és Sanghajban elektromos járművekkel fogják bonyolítani a kiszállításokat. A cég közlemény alapján ez az is jelenti, hogy az összes kiszállításuk negyedét végeznék környezetkímélő módon, de 2025-ig szeretnének teljesen átállni zéró emissziós megoldásokra. (Reuters)