Paulina
16 °C
20 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

A szakszervezetnek nem tetszik, hogy szinte az összes cafeteria megszűnik jövőre

A javaslat szerintük csökkenti a jövedelmeket.

2 órája

Új tulaja lett a magyar Kika áruházaknak Új tulaja lett a magyar Kika áruházaknak

René Benko osztrák nagyvállalkozó vette meg a boltokat a nagy bajban lévő dél-afrikai tulajtól.

3 órája

20 százalékkal is drágulhat idén a nyaralás 20 százalékkal is drágulhat idén a nyaralás

A forint, az üzemanyag ára se kedvez a nyaralóknak. Horvátország is nagyot drágult.

4 órája

"Hogysmint, Manu?" - kérdezte hétfőn a pár pillanattal korábban még az Internacionálét dúdolgató srác Párizs közelében a Mont Valerien erődnél ahol a második világháború alatt kivégzett több száz ellenállóra emlékeztek meg egy állami ünnepségen. Macron gyorsan helyrerakta, azt mondta neki, hogy ilyen hangnemben nem beszélhet vele, mire az osztálytársai társaságában álló tini bocsánatot kért.

Macron itt nem hagyta abba, fontosnak tartotta még kioktatni a gyereket az illemszabályokról: "Egy hivatalos ünnepségen vagy, ezért meg kell adnod a tiszteletet. Máskor hülyéskedhetsz, de ma a Marseillaise-t és a Chart des Partisans-t énekeljük, szóval szólíts "elnök úrnak" vagy "uramnak", rendben?" - mondta.

 

Az Internacionáléra visszautalva még azt is hozzátette, hogy "ha forradalmat akar csinálni, akkor először tanuljon, és szerezzen diplomát, és majd utána oktasson ki másokat".

Macron kioktatása amúgy elég képmutató, tekintve hogy ő maga sem figyel mindig oda, hogy úriemberhez méltóan fogalmazzon: nemrég egy Facebook-videójában arról panaszkodott például, hogy a Franciaország "őrült mennyiségű lóvét költ el társadalombiztosításra". Macron ellenzéke szerint a videóban megmutatta, hogy a "gazdagok elnöke", és hogy nem érdekli őt a szegények sorsa. Tavaly a balos szavazókat Macron azzal idegesítette fel, hogy a munkaügyi reformjainak ellenzőit naplopónak nevezte. (Guardian)

Mindez az egyesült államokbeli Georgia állam Flowery Branch nevű városában történt. Matt Sanders  az apját akarta meglátogatni apák napja alkalmából, de miután beült a kocsijába, észrevette hogy a házban hagyta a telefonját. Mire visszaért, a törölközős  éppen elhajtott, így Sandersnek esélye se volt megakadályozni a lopást. A férfi azt mondta, nem is igazán a kocsi elvesztése fáj neki, hanem az, hogy a nő Bear nevű kutyáját is elvitte, ezért 5000 dollárt ajánlott fel annak, aki visszahozza az ebet.

A 25-35 új-zélandi dollárnyi (kb. 4800-6800 forint) egyszeri adót a vízumjelentkezést követően kellene kifizetni, Eugenie Sage környezetvédelmi miniszter szerint azért, hogy a turisták is hozzájáruljanak az ország közlekedési infrastruktúrájának fenntartásához és természeti kincseinek megőrzéséhez.

A 4,5 milliós lakosságú szigetországban az áprilissal záruló egy évben 3,8 millió turista fordult meg, ami komoly terhelést jelent a környezetnek és az ország infrastruktúrájának. A tervezet alapján az ausztrál állampolgárok mentesülnének az adó alól, ugyanakkor a turisztikai szempontból legjelentősebb küldő államok, mint az USA, Kína és az Egyesült Királyság nem. (Guardian)