Alfréd
-3 °C
3 °C

Stubnya Bence

újságíró Gazdaság

Ausztria bíróságon támadta meg Paks II. állami támogatását Ausztria bíróságon támadta meg Paks II. állami támogatását

Egyáltalán nem akarnak új európai atomerőművet.

tegnap, 15:19

Olcsóbb lesz a kiszállítás az IKEA-nál

Tavaly Magyarország volt a cég egyik legjobban pörgő piaca 14 százalékos bevételnövekedéssel.

tegnap, 15:04

700 forintos alapdíjat akarnak a taxisok 700 forintos alapdíjat akarnak a taxisok

Összesen nagyjából 10 százalékos díjemelés jöhet júniustól.

tegnap, 14:07

Tavaly októberben még csak a 480 eurós (ez nagyjából 149 200 forint) ígéretről írtunk, amit Robert Fico miniszterelnök akkoriban jelentett be, azonban most az Új Szó arról ír, hogy Fico 2019 utánra már 600 eurós minimálbért (kb. 187 ezer forint) ígért be. Ez a jelenleg nagyjából 1000 euró (312 ezer forint) körüli szlovák átlagbér hatvan százaléka lenne. A munkaadók a cikk szerint teljesen eléggé ki voltak akadva már az első emeléstől is, a 600 eurós tervről a Munkaadók Szervezeteinek Szövetsége (AZZZ) viszont egyelőre nem akart véleményt mondani a tervről. (Új Szó)

Egyelőre csak Daxingban és még néhány kerületben működik ez a rendszer. Egy menet nagyjából 8 forintnyi jüanba kerül, így egy háromfős családnak átlagosan nagyjából pár ezer forintba kerül a liftezés havonta.

Peking Hiadan kerületében tavaly már beindítottak egy hasonló rendszert, ott a lakóknak fix havi díjat kellett fizetniük a lifthasználatért. Az új liftek tervezője szerint a rendszer előnye, hogy a lakóknak így nem kell fizetniük a lift építéséért és fenntartásáért, csak a használatáért. Daxing kerületben 2264 olyan 2006 előtt épített épület van, amiben nincs lift. (Beijing News, scmp.com

A horgaszokert.kormany.hu lapon 6 kérdés támogatását vagy elutasítását lehet jelezni, köztük egyebek mellett azt, hogy induljon-e program a magyarországi vizek halgazdagságának visszanyerésére, kapjanak-e kiemelt állami támogatást a horgász szervezetek, vagy vezessék-e be az egységes "magyar horgászkártyát".

Ezt a stratégai társadalmi kapcsolatokért felelős miniszterelnöki megbízott pénteken Budapesten sajtótájékoztatón. Nyitrai Zsolt, a 25. fegyver, horgász, vadász szakkiállításon a Hungexpo vásárközpontban a több mint 400 ezer tagot számláló Magyar Országos Horgász Szövetséggel (Mohosz) közösen elért sikerek között említette például az új halgazdálkodási törvényt, és megjegyezte, hogy a közös munka és az együttgondolkodás teremtett alapot a párbeszéd folytatására. (MTI)