Jolán
2 °C
4 °C

Lengyel-Szabó Péter

Hat pillanat, ami rémálommá tesz egy osztálytalálkozót Hat pillanat, ami rémálommá tesz egy osztálytalálkozót

Az Élet Iskolájának legújabb részében az alapvető és sokszor elkerülhetetlen csapdákat mutatjuk be.

november 13. 20:13

HENRI – a Fran Palermo-film HENRI – a Fran Palermo-film

Több, mint egy évig forgattunk Henrivel és zenekarával, a Fran Palermóval. Mi lehet ma a siker egy magyar zenekarnak? És mi a szerepe ebben a frontembernek, Henrinek?

november 1. 20:57

20 rendőr néz farkasszemet 200 menekülttel 20 rendőr néz farkasszemet 200 menekülttel

A horvát-bosnyák határon feltorlódott egy csapatnyi menekült. Nincs válság, de egy ilyen patthelyzetre sincs megoldás.

október 29. 20:44

Újra együttműködünk a Jószolgálat-díjjal, ami hétköznapi embereket, önkénteseket díjaz a kiemelkedő és példaértékű munkájukért. Már lehet jelölni a díjra embereket, szervezeteket ide kattintva.

Ebben a videóban az egyik tavalyi díjazott, Fábián Sára, a beteg gyerekekkel foglalkozó Amigos vezetője mondja el, miért érdemes másokon segíteni:

 

Az elmúlt évben több cikkünk, fotósorozatunk és videónk is készült a jelöltekről és a díjazottakról. Idén újra lehet szavazni a díjra, de első körben jelölni kell hozzá embereket, szervezeteket: olyanokat, akik különböző területeken áldozatos és példaértékű munkát végeznek, ez a díj az ő munkájukat akarja elismerni - nem csak presztízzsel, hanem pénzzel is.

A Jószolgálat-díjra bárki jelölhet olyan személyeket, szervezeteket, közösségeket, akik példaértékű munkát végeznek az alábbi területek valamelyikén: családokért végzett szociális munka, kisebbségekért végzett szociális munka, fogyatékkal élőkért végzett szociális munka, idősekért végzett szociális munka, hajléktalanokért végzett szociális munka.

Fábián Sáráékról (Amigos a gyerekekért) és egy másik díjazottról, Molnár Gél Béla kazincbarcikai iskolaigazgatóról jelöltről nemsokára egy-egy nagy videónk is megjelenik az Indexen.

Korábban egy kormánypárti felszólalást veséztünk ki és szedtük össze, hogy a kormány összes, CEU-val kapcsolatos problémája hülyeségen vagy hazugságon alapult. A videó tavalyi, de nem árt felfrissíteni, milyen letámadást indított a Fidesz és a KDNP az egyetem ellen:

Azóta csak annyi változott, hogy a CEU elvileg megtett mindent, amit a kormány kért, de a megállapodás mégsem született meg. A CEU ma, csütörtökön bejelentette, hogy könnyen lehet, hogy Bécsbe költöznek.

A bejelentés részleteit itt tudjátok követni.

A Dunakanyar egyik kedvelt strandja Kisoroszi, ahol az alacsony vízállás miatt most az átlagosnál is nagyobb földnyelv lóg a folyóba. Karsay Károly ki is ment, hogy készítsen egy drónvideót, amin látszik, hogy az alacsony vízállás így is rengeteg turistát vonz.

A fenti kép egy screenshot a videóból, amin a piros vonallal azt jeleztük, hogy általában meddig szokott kilógni a föld a víz alól. A videóban pedig látszik, hogy most egészen más a helyzet:

És ha ez nem elég, itt megtalálja, mennyi mindenre bukkantak a Dunában az elmúlt napokban – akár teljes hajóroncsokra is.