Ervin
14 °C
22 °C

Szabó Péter

rovatvezető Videó

Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej! Ki nem ugrál, Balog Zoltán, hej!

Távozik az emberminiszter, aki nem sok mindent csinált, de így is elég konfliktust okozott. Megmutatjuk a legjobb pillanatait.

április 24. 16:24

Fáj, a 99 százalékban fideszes falu Fáj, a 99 százalékban fideszes falu

A borsodi Fájban majdnem az egész falu a Fideszre szavazott. A községben legtöbben közmunkából, tízezer forintokból élnek, a Fidesz mégis tud valamit, amit a többiek nem.

április 20. 10:49

Mi elvagyunk, a fiatalok meg elmennek Mi elvagyunk, a fiatalok meg elmennek

Felkerestük a legtöbb fideszes és a legtöbb jobbikos szavazatot kapó településeket, mindkettő Borsodban van. Ebben a cikkünkben Hétben próbáltuk kideríteni, miért szavazhatott a település fele a Jobbikra. A település néptelenedik, a fiatalok külföldön, de a migráns itt is migráns.

április 20. 10:48

Előkerült egy hangfelvétel is arról az esetről, amikor az LMP leköszönő politikusa nemrég nekiment Hadházy Ákosnak, a párt volt elnökének. A felvételen van egy emlékezetes, hosszan Robizó rész, ami megihlette a videórovat munkatársait, elsősorban Bakró-Nagy Ferencet:

 

Majd engem is:

 

 Végül jött Feri még eggyel:

 

Majd Német Tomi is beszállt:

 

Ebben a pillanatban zajlik a Facebook-vezér Mark Zuckerberg meghallgatása, akit a Cambridge Analytica-botrány miatt hallgatnak ki. Nekünk is lesz összefoglaló cikkünk a meghallgatásról, de több helyen, például a Guardianen is élőben nézhető (persze hol máshol, mint a Facebookon).

Egyelőre a hosszú bevezetőt tartották a szenátorok, de eddig minden pillanatban, amikor Zuckerberget mutatták a kamerák, hasonló arcot vágott:

Kép: pillanatkép a Guardian élő közvetítéséből

2014-ben Pálmajor volt az a falu, ahol a legtöbben szavaztak a Fideszre: a szavazók 100%-a rájuk tette a voksát. Idén ők csak a másodikok lettek: a Somogy megyei településen a választóknak a 98 százaléka szavazott a Fideszre. Amúgy itt is, mint rengeteg egyéb vidéki településen, jóval többen mentek el szavazni (és szavaztak a Fideszre), mint négy éve.

Viszont nem sokkal a 2014-es választási győzelem után ellátogattunk Pálmajorra, hogy megnézzük, miért szavazott akkor minden egyes választópolgár a Fideszre – és mielőtt  bárki bármit gondolna, szólunk, hogy teljesen érthető indokaik voltak: