Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Szabó Péter

rovatvezető Videó

Borzasztóan szerettek volna válaszolni a titkosszolgálati vezetők az ellenzéknek Borzasztóan szerettek volna válaszolni a titkosszolgálati vezetők az ellenzéknek

Kósa 1300 milliárdjáról, Márki-Zay Péter állítólagos lehallgatásáról tájékozódott volna a nemzetbiztonsági bizottság. Egy nüanszon múlott.

március 20. 16:48

A 2014-es vagy az idei Orbán a harciasabb? A 2014-es vagy az idei Orbán a harciasabb?

Összefésültük az idei, finoman szólva is harcos beszédet a négy évvel ezelőttivel: ott még bőven szó volt az eredményekről és egy jobb jövő lehetőségéről, az ideiben már csak a rettegés, összeesküvés és fenyegetés maradt. Vagy igazából régen is ilyen volt?

március 16. 11:08

Orbán tíz évvel ezelőtti gondolataival indítjuk el a napot Orbán tíz évvel ezelőtti gondolataival indítjuk el a napot

Petőfi pedig 170 éve. Hallgassa meg Ön is a miniszterelnök tíz évvel ezelőtti ünnepi beszédének részletét a ma reggeli ünnepélyes zászlófelvonás megtekintése közben.

március 15. 11:17

Van egy fickó, a Youtube-on, Klayton Fioriti: ő alapvetően popcornfilmekről készített mindenféle kiokosító-elemző-összeesküvéselméletező-magyarázó angol nyelvű videót, aztán egy idő után ráállt a Jurassic Park filmekre.

De nagyon durván.

Az elmúlt hónapokban körülbelül 150 videót készített a franchise-ról, legyen szó akár a Jurassic Park-játékokról (ezek nem jók), a képregényekről (ezek már jobbak), az új filmekről (alakul) és a régiekről, különösen az első részről (révbe értünk). Ezeket a videókat folyamatosan készíti, és persze gyanús, hogy valaki tényleg önmagától beszél-e ennyit a Jurassic Parkról, nem pedig a film forgalmazói fizetik őt, hogy foglalkozzon a filmekkel és mindennel, ami hozzá kötődik – de ez mindegy is. A lényeg, hogy egy olyan geek, mint én, akit a mandulaműtétje idején a Jurassic Park matricás Lutra-albuma tartott életben, nagyon könnyen el tud veszni ezek közt a videók közt, legyen szó akár arról,

  • hogy miért nem sikerült felvenni Samuel L Jackson utolsó jelenetét a raptorral
  • vagy hogy mit tudunk a következő filmben szereplő Indoraptorról
  • esetleg hogy hogyan szerezhették meg a vízalatti Mosasaurus DNS-ét
  • és az állandó kérdésről, hogy miért is ekkorák a Velociraptorok a filmben (a népszerű magyarázat az, hogy a filmben látott állatok Deinonychusok, amik megkapták a félelmetesebb Velociraptor nevet, miközben a Velociraptorok pulyka méretű állatok, de a valóság eszerint a videó szerint ennél egy fokkal komplikáltabb)

És ez most elsőre elég hülyén hangzik, ha valaki csak az egyik témára kíváncsi, utána be fogja szippantani a következő is és az azutáni is és így tovább. Szóval jó elveszést a videókban.

Jómagam is szoktam szóviccelni, és az ALDI szóvicc-mélyütései sem ismeretlenek számomra. De ez a Gerard Butler-utalásos PlayStation-reklám most nagyon fáj:

A baloldali és a jobbikos eseményen kérdezgettük a pártok szimpatizánsait, hogy mi lesz az összefogással: tényleg utálják annyira a Fideszt, hogy esetleg egy másik ellenzéki pártra szavazzanak?