Gábor, Karina, Ders
-3 °C
7 °C

Szabó Zoltán

SzabóZ

tartalomfejlesztési vezető Lapvezetés

Megírt filmkritikák száma:197

Ebből látott filmek száma:196

Munkakörök száma az elmúlt 15 évben8

Munkahelyek száma az elmúlt 15 évben1

Adjon a kultúrának 2, a péntek esti otthon ücsörgés visszavág Adjon a kultúrának 2, a péntek esti otthon ücsörgés visszavág

Nagyobb, hosszabb vágatlan sznobizmus: Élő komolyzenei koncert a zeneakadémiáról az Óbudai Danubia Zenekar közreműködésével az Indexen!

tegnap, 18:40

Kósa Lajos nigériai levelet kapott Kósa Lajos nigériai levelet kapott

Van, hogy jobb bevallani, ha az ember tök hülye.

március 13. 16:47

Mert nem a Facebook dönt, hanem Magyarország! Mert nem a Facebook dönt, hanem Magyarország!

Megmutatjuk, hogyan maradhatnak meg a hiteles hírek és szórakoztató cikkek az Ön Facebook feedjében is!

március 8. 18:57

23659299 10155919075472363 1899880842056711928 n
Fotó: Szabó Zoltán

Szokatlan felirat tűnt fel a Kertész utcai házban, a lifttel szemben. Az udvarias mondatok mögött meghúzódó határozott figyelmeztetés arra utal, hogy a Bulinegyedben rejtőzött el a talibán, esetleg a ház gondnoka betért a KDNP ultraortodox tagozatába: az hagyján, hogy elítélően beszél a házasságon kívüli szexuális kapcsolatokról, de még azt sem feltételezi, hogy a nők képesek lennének autót vezetni.

Vagy esetleg az udvarias fenyegetés mögött egy sokkal sötétebb titok lappang? Szavazzon!

Mire gondolt itt a rejtélyes gondnok?

 • 3827
  A gondnok arra céloz a cetlin, hogy tudja: prostituáltak laknak a házban!
 • 1031
  A gondnok így udvarol kissé féltékenyen egy lakónak.
 • 684
  Egy KDNP-s politikus hőbörög itt a közállapotok felett!
 • 471
  Egy ortodox imám fészkelte be magát a bulinegyedbe.

Szabó Zoltán vagyok, 37 éves KFC-függő. Mindezt nem mentségképpen mondom, nem sajnálatot várok, és még csak nem is magyarázkodom az elkövetkező bekezdések miatt. Csak tény.

Persze el tudom játszani, hogy nincs semmi baj, a társadalom számára elfogadható szinten van a rajongásom. Tudok érvelni a Kentucky Fried Chicken mellett, hogy friss, 11 titkos fűszer keveréke teszi olyan finoman csípőssé, és egyébként mutassunk már még egy gyorséttermet, ahol van a menüben káposztasaláta, és nem néznek ránk úgy, mint a ballonkabátja alatt szír menekülteket nyugatra csempésző Soros Györgyre, csak azért, mert újból töltjük a kólás poharunk. És egyébként is, hol ehetünk hirtelenjében egy nagy cső főtt kukoricát december közepén, amikor már bezártak a strandok?

És azt mondtam már, hogy ahogy a reklámszöveg szajkózza, a KFC friss, hazai csirkehús felhasználásával készült? És hogy a csípős csirkeszárnyuk finom, még ha szemét is? Nem, a finom talán nem a legmegfelelőbb szó erre. Ha Michelin-csillagos táplálkozási szakértő lennék, hümmögve azt mondanám, hogy ugyebár az umami, de nem vagyok az, ezért maradjunk annyiban, hogy addiktív. És hogy mindenkiből képes kihozni a Eric Cartmant, aki egy egész családi bödönről képes lerágcsálni a panírt, és amúgy is legszívesebben egyenesen az agyba tolná mind a 11 titkos fűszert.

Mindezt csak azért mesélem el, mert az hagyján, hogy itt az Indextől nem messze is van egy KFC, de most már házhoz is szállítanak, ráadásul még telefonálni sem kell, éppen ezért a szerkesztőség olyan tempóban rendelte a napi adag rántott csirkét, hogy a KFC pr-osai egyszer csak beállítottak fél tucat bödönnel, amin kívül-belül borzalmas dolgok voltak: kívül az Index címlapja az MSZP feldarabolásával, odabent meg darabolt csirkék panírban kisütve.

Ők azt mondják, hogy a KFC ugyanolyan friss, mint az Index. Mi meg inkább reméljük, hogy az Index ugyanolyan addiktív, mint a Kentucky Fried Chicken.

Sanders ezredes meg számoljon el a lelkiismeretével, a sokmilliónyi függő miatt!

Ez a kilátásunk a reggelihez a berlini adótoronyra a hostelünk teraszáról. Kaptunk egy példányt a Sony héten bemutatott csúcsmobiljából, és mivel úgyis Berlinben vagyunk (@bthtzsl @lvnte), elvisszük egy körre az Xz1-et várost nézni. Olyanok leszünk, mint két igazi turista.

Currywurstot fogunk reggelizni, ebédelni és vacsorázni, közben kipróbáljuk, mire számíthat az új Sony-tól, aki egy felsőkategóriás, egygombos kamerát szeretne a telefonjában tudni. Insta-sztori berlini városnézéssel az Index instagramján!