Szabó Zoltán

SzabóZ

Megírt filmkritikák száma:197

Ebből látott filmek száma:196

Munkakörök száma az elmúlt 15 évben8

Munkahelyek száma az elmúlt 15 évben1

Még maradtak kérdéseink Még maradtak kérdéseink

2020. április 20. 12:01

Mire elég 11 ezer támogató? Mire elég 11 ezer támogató?

Az Index olvasóinak hála idén olyan dolgokba is belevághattunk, amikre eddig nem volt pénzünk. Ezeket köszönhetjük a lelkes olvasóknak!

2019. december 30. 17:15

Az RTL Híradó presztízse óriási erőt ad nekünk Az RTL Híradó presztízse óriási erőt ad nekünk

Vidus Gabriella, az RTL Magyarország vezérigazgatója szerint a lineáris tévézést még nagyon korai lenne temetni, és a Barátok közt is feltámadhat hamvaiból. Kultrovat podcast.

2019. december 11. 11:01

Van a Google Home nevű okoseszköz, képernyő, hangszóró, mesterséges intelligenciával felturbózott zeneláda, hívjuk bárhogy, ami felkapcsolja a lámpát, lehúzza a rolót, vagy feltekeri a fűtést, esetleg lejátssza a legkedvesebb szakítós dalainkat, ha azt kérjük tőle. Csak ki kell mondani, mit akarunk, persze angolul, de lehet alsó-nigériai tájszólásban is, és már rögtön ugrik is.

Képernyőfotó 2020-04-29 - 13.48.01.png

Ez a kis eszköz mindemellett arról is híres, hogy tele van easter egg-ekkel, apró meglepetésekkel, amit a szoftverfejlesztők pakoltak bele. Például nagyon kerek válasza van arra, ha bárki megkérdezi tőle, hogy ő-e a Skynet a Terminátorból, és amúgy tervezi-e, hogy a lámpák kapcsolgatása után inkább kiírtja az emberiséget. Vagy nagyon jó fingós vicceket mesél, ha arra kérjük.Na, a Google Home új meglepetése, hogy koronavírus idején megtanít minket kezet mosni.

 

Csak annyit kell tőle kérni, hogy Hey, Google, Help me wash my hands, és máris dalolja a kis oktató dalt, ami éppen negyven másodpercig tart. Mint egy alapos kézmosás. Google Home tulajdonosok feltétlenül próbálják ki, de óvatosan: a dal egyszerre roppant fülbemászó és utolérhetetlenül idegesítő.

Megérkezett az ellenzéki válasz a kormányzati kommunikáció drámai drónfelvételeire és az operatív törzs lassítva vonulására. A főváros vírusvideójában is pont ugyanazokat a vizuális trükköket használják, amiket már jól ismerhetünk a Transfomers végeláthatatlan folytatásásaiból vagy bármely random dél-koreai fiúbanda romantikus klipjéből, csak amíg a kormány videóiban miniszterek néznek drámaian a kamerába, addig a főváros inkább az egészségügyi dolgozókra, a bolti eladókra és a kukásautók személyzetére koncentrált.

De nem szeretném cinikusan elviccelni a járványügyi veszélyhelyzetet, a tök üres Budapest drónfelvételei mellett igenis nagyon fontos, hogy láthatjuk, kik azokat akiket ez az egész sokkal, de sokkal durvábban érint annál, minthogy otthonról kell dolgozniuk, miközben a gyerek ordít az unalomtól, az asszony meg az idegösszeomlás tüneteként már jó ideje inkább csak a kovász etetésével bíbelődik. A másfél perces videónak pedig éppen ők a főszereplői. Meg persze Budapest.