Ilona
17 °C
31 °C
Index - In English In English Eng

Szabó Zoltán

SzabóZ

Megírt filmkritikák száma:197

Ebből látott filmek száma:196

Munkakörök száma az elmúlt 15 évben8

Munkahelyek száma az elmúlt 15 évben1

Megújult az Index Iphone-on! Megújult az Index Iphone-on!

Gyorsabban eléri a Napirajzot, de azt is megmondjuk, milyen fontos híreket hagyott ki, amióta nem nézett minket.

2018. november 21. 11:24

Köszönjük! Köszönjük!

Nekünk és a független újságírásnak Nincs másik_ támogatója, csak te.

2018. október 26. 19:21

"Jobb, ha az emberek tudják, mi történik az országban, mintha információk nélkül kéne létezniük" - Szabó Zoltán

Tényleg reménytelen a média helyzete? Szabó Zoltán újságíró, az Index tartalomfejlesztési vezetője mondja el, miért nehéz egy torz piacon dolgozni és fejlődni egy újságnak.

2018. október 17. 12:14

Jó hát nagyon cuki, hogy a kislány meghekkeli a család GPS-ét, és azt gügyögi, hogy akkor apu, fordulj jobbra, és mindenki elolvad a kocsiban, meg a Youtube előtt, főleg a 29-39 év közötti, esomar AB státuszú női főbevásárlók. Ez eddig lehetne akár egy alacsony fogyasztású kisautó, vagy egy kézkimélő aloe verás mosogatószer reklámja is, de aztán a kislány beszól apunak, ráadásul mindezt Eger városa szponzorálja. Nézzék csak!

 

Még hét végéig lehet megnézni az “Elbűvölő Sanghaj” fotókiállítást az Ybl Budai Kreatív Házban, sőt írhatnám azt is, hogy megtekinteni, mert ez egy amolyan hivatalos kiállítás, amit a Kínai Népköztársaság és Budapest székesfőváros, és amúgy is az "Egy övezet, egy út kezdeményezés" ötödik évfordulója alkalmából, bármit is jelentsen ez a kezdeményezés, mármint öltönyös politikusokon, átvágott szalagokon és állami hírügynökségek fotóarchívumaiba illő, kényszeredett mosolyokon kívül.

Hogy mégis miért érdemes elmenni erre a kiállításra mégis? Hát mert Sanghaj, a modern és a régi is elég sokat köszönhet egy magyar építésznek, aki az első világháborúban Lengyelországban esett fogságba, majd valahogy a világ másik felére keveredett, ahol felhúzott egy fél várost. Ez persze csak a vázlatos ismertető, a teljes történet egész estés, színes és szélesvásznú. A kiállítás ugyan nem ezt a történetet mutatja be, hanem a várost, ami kicsit európai, nagyon ázsiai, modern és mégis kopott és történelmi.

A Facebookon, és itt, az Indexen is élőben kapcsoljuk a kormányellenes tüntetést.