Klaudia
-4 °C
2 °C

Szalai Bálint

- szalai -

újságíró Gazdaság

Szakkolisok is csináltak pártválasztó oldalt

A Rajk, a Heller és Orbánék régi szakkolija, a Bibó diákjai közösen hozták össze.

március 15. 14:40

Lecsapott a felügyelet az óriási kamustartupra Lecsapott a felügyelet az óriási kamustartupra

A Szilícum-völgy csaló üdvöskéje, Elizabeth Holmes sem úszhatja meg, cégének, a Theranosnak is vége.

március 15. 10:00

A fideszesek már Moszkvában bíznak leginkább A fideszesek már Moszkvában bíznak leginkább

Elképesztő fordulat a fideszeseknél: megőrülnek Putyinért, Oroszország nagyobb hatalmát szeretnék.

március 14. 23:07

Elég kemény felhívással bünteti a világot a legnagyobb brit bulvárlap, a Daily Mail:

"Látott egy balesetet? Ismeri az érintett családot? Írjon az anthony.joseph@mailonline.co.uk -ra vagy a tippek@mailonline...-ra".

image.png

Szemtanúkat találni egy újságírónak hasznos lehet, de ez a felhívás azért különösen szemét, mert keresik azokat az embereket, akik egy bajban lévő, friss balesetes családot még odatolnának a bulvárújságírók elé is. Alapjáraton egy balesetes hírnél semmi köze az egész országnak ahhoz, hogy mondjuk Nagy Béla leszakadt lábától öklendezve hányt halála előtt a helyszínen szétégett menyasszonya, Kis Angéla. Nem véletlenül nem adja ki a rendőrség sem ezeket a személyes információkat.

Nyilván az más, ha ők maguk akarják elmesélni, de akkor is nehezen hiszem, hogy úgy jönnének rá, ha frissen bejelentené őket valami jóakarójuk a Daily Mailnek. Ha lát egy balesetet, ismeri az elszenvedőit, és nem tartja magát velejéig romlott embernek, akkor inkább ne adja meg a szerencsétlenek adatait Anthony Josephnek, se más újságnak vagy tévének. Bízza ezt rájuk.

Hát persze, hogy Oroszország. Akkorát tréfált, mókázott a londoni orosz nagykövetség Szergej Szkripal és lánya elleni gyilkossági kísérlet kapcsán, hogy a legendás brit humor azóta köpni-nyelni nem tud, valószínűleg. Az ügyről egyébként itt olvashat bővebben.

Egészen pontosan azon próbál poénkodni az orosz állam, hogy addig nem ők a felelősök a látványosan, ritka méreggel elkövetett, de összességében totál bénán elsült merényletért, amíg az Egyesült Királyság nem hoz nekik olyan bizonyítékokat, amik nekik is tetszenek. Ezért vasárnap mókásan kirakták Twitterre, hogy bizonyíték hiányában Poirot-ra van szükség Salisbury-ben.

Az ilyen alacsony szintű poénkodás egy komoly ügyben pontosan azt erősíti, mintha a saját álláspontjukat se vennék komolyan, tökmindegy az egész, valamit mondanak, aztán kész. Persze az is lehet, hogy meg se próbálnak már hatni a társadalom gondolkodó felére, csak a legsötétebb putyinistákat és laposföldhívőket próbálják kiszolgálni gagyi tartalommal minden országban, erre van a nagykövetség. 

Mindez annyiban nekünk is tanulságos lehet, hogy ha Magyarországon történik hasonló, akkor nekünk is könnyen lehet, hogy annyi lesz az orosz válasz, hogy  "Én vagyok én, te vagy te, ki a hülye, én vagy te?" #nemmivoltunk #hehe #pacsi.

Egy nagy kereskedelmi hajó ég a Reuters szomáliai tudósítájónak videóján. A hajó elvileg Dubajból szállított üzemanyagot, autókat és egyebeket. 

A legénységet sikerült kimenteni a hírek szerint, bár ketten megsérültek. A rendőrség szerint egy gépházban történt rövidzárlat okozhatta a tüzet. Egyébként az ilyen szupergyors helyi rendőrségi megállapításokat érdemes nagyobb óvatossággal kezelni.