Auguszta
-3 °C
2 °C

Szalai Bálint

- szalai -

újságíró Gazdaság

Adócsalás miatt vizsgálja az EU az IKEA-t is Adócsalás miatt vizsgálja az EU az IKEA-t is

Cégcsoporton belüli kamu árazással csökkenthették az adóikat. Több száz milliárd a tét.

1 órája

Évi 700 tonna füvet tépnek el Kanadában Évi 700 tonna füvet tépnek el Kanadában

Be fogják számítani a GDP-be lassan a nagyjából évi 1300 milliárd forintos forgalmat.

2 órája

Harmincféléből csak egyféle szaloncukorral volt gond Harmincféléből csak egyféle szaloncukorral volt gond

Kevés volt benne a csoki. Volt olyan, aminek a kétharmadát adja a bevonat, de olyat lehet.

3 órája

Ne csak vegye a ruhákat, hanem adjon is bátran. Például azoknak, akik inkább rászorulnak. Most ezt Budapesten a Belvárosban is megteheti még a hétvégén, a Magyar Vöröskereszt és a Hababa utóbbi Fehér Hajó utcai boltjában gyűjti még az adomány ruhákat, amik végül a Mikulásgyár által fognak célba érni.  

Ha azon gondolkozott, hogy hova vigye a karácsonyi takarítás közben előkerült felesleges ruhákat, akkor például ide. Kicsit sem fárasztó, csak be kell menni és berakni a gyűjtőládába. 

Két és fél éve történt a kínos eset, amikor a luxemburgi Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke elég otromba módon pedagógiai célú fenyítést alkalmazott Orbán Viktoron.  

A látványos udvariatlanságot az sem enyhíti, hogy Juncker többször is nyilvánvalóvá tette, hogy nem különösebben kedveli Orbánt. A beszámolók szerint a lepofozás előtt csak odaszólt a lett miniszterelnöknek, hogy "jön a diktátor". De a hosszabb felvétel szerint mintha beszélt volna még Orbánhoz:

A luxemburgi meccs után talán már könnyebben meg tudjuk fejteni hogy nagyjából mit mondhatott Viktornak, a magyar foci legnagyobb urának.

Mi hangzott el valójaban?

 • 849
  Mi minden évben több gólt lövünk, mint ahány stadiont építünk ... ne vedd magadra, én így viccelek!
 • 464
  Szóval fociban is nyomulsz, Törppicur? ... Nem mersz kihívni minket.
 • 191
  Nekem mindegy, mikor ... De ha mi nyerünk, enyém a labdád és két hétig nem jöttök le a térre a béna haverjaiddal.
 • 73
  Ellentéteink feloldhatatlanok, figyeld csak ... Nevezd meg a fegyvernemet és a segédeidet.

23032748 1941746962730796 6121722678092779800 n

T. kollégám épp reumatológust keresett egy rokonának, és már épp ajánlottam is volna egyet, amikor eszembe jutott, hogy nem akarok kiszúrni vele.

Drága magánrendelés helyett inkább küldje csak el Orbán Gáspárék amerikai típusú laza szektájába, ahol a fantasztikus gyógyulások menetrendszerűen érkeznek. Megnéztem, és lássatok csodát, rögtön jelet is kaptam, legutóbb ugyanis épp Benedek gyógyult meg gerincproblémájából. 

Higgyetek a Facebookon talált feliratom tanúságtételének: egy imakezeléstől kiegyenesedett Benedek gerince, csökkentek a fájdalmai, mozgásszervi problémái enyhültek. Véletlen? Aligha!

Olcsóbb is, gyorsabb is, mint a gyógytorna, hagyományos templomokban meg eddig kevésbé gyógyított nálunk a Jóisten így pikk-pakk.  Az öreg nénik nem imádkoztak eléggé, vagy nem tudom, mi lehetett a baj.  De nem is fontos, az ilyen kézrátételes csodatevők közül régóta a Felház a legtrendibb, egyszerűen hanyagság nem kipróbálni őket.