Bence
18 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Szalai Bálint

- szalai -
Veszélyesebb kis cégeknél dolgozni, több a komoly baleset

Két egyházi alkalmazott is meghalt tavaly munkabalesetben.

1 órája

Malajzia is frappáns módszerrel szüntette meg a szegénységet

Direkt rosszul mérik, így nincs már szegénység.

2 órája

Megállt a drágulás a nagyvárosi albérleteknél Megállt a drágulás a nagyvárosi albérleteknél

Hiába érkeznek most az egyetemisták, mégse drágultak nyáron az egyetemi városok.

3 órája

Hatalmas autós üldözés zajlott az új-zélandi Timaruban szerdán, írja a Stuff.co.nz. Egészen pontosan egy elektromos kerekesszékkel szágulduzó lábatlan férfi, Charlie Durham hagyta faképnél az őt egyre vadabbul üldöző kopókat. Azért eredt a nyomába a hatalom, mert túl gyorsan száguldott járdán, illetve nem mindig vette figyelembe a lámpajelzéseket sem.

clke

Az autós üldözések szinte mindig azzal végződnek, hogy a rendőrök valahogy elkapják a szökevényeket, de itt a virtuóz menekülő végül sikeresen meglépett a járda és a tereptárgyak segítségével.  

 

Durham magyarázata szerint vacsorázni és teázni sietett haza, és bár hallotta  szirénákat, először azt hitte, hogy egy fagyiskocsi. Fagyit pedig épp nem kért. Saját bevallása szerint másnap feladta volna magát, de a rendőrség már csütörtök reggel kopogtatott az ajtaján. 

Szily László évekkel ezelőtt legendás interjút készített a megboldogult Cink.hu-n Flakon Gecivel, a koszovói albán családapával. De arra még ő se számíthatott, hogy a magyarul kényelmetlenül hülyén hangzó név igazából egy illegális üzleti modellt is takar. 

Torben Soerensen és társa, Henning Laue éveken át üzemeltettek egy szokatlanabb csempészhálózatot: dán bűntársaikkal samponos, illetve kézkrémes flakonokba rejtve hoztak be rengeteg disznóondót Ausztráliába, írja a helyi ABC

A bűnszervezet 2009-től egészen 2017-ig működött, döntően a GD Pork nevű ausztrál cég, illetve egyik végső haszonélvezője, a szintén dán disznótenyésztő, Henrik Ederlein vezetésével. A GD Pork anyavállalata a dán Pork Australia, ennek egyik tulajdonosa Enderlein, azonban ő Dániában biztonságban van az ausztrál törvényektől.  

Soerensen és Laue, a GD Pork ausztráliai vezetői viszont nem, ők három, illetve két év börtönt kaptak. Az eleve felszámolás alatt lévő GD Pork pedig egy félmillió dolláros büntetést. 

A leírás szerint Laue találta ki samponos trükköt, mert így kézipoggyászban lehetett szállítani a csempészárut. Soerensen pedig egyebek mellett kamusztorikat fabrikált az iparágon elül, hogy honnan jön a versenyelőnyük. 

 

A GD Pork üzeme 2017-ben.

A dán disznófajta ugyanis lényegesen szaporább, mint az ausztrál, viszont a külföldi disznósperma behozatala engedélyhez kötött Ausztráliában, 1995 óta praktikusan tilos, genetikai biológiai kockázatokra hivatkozva.  Az egyik fő biobiztonsági veszélyt az úgynevezett "kék fül betegség" vírusának elterjedése okozhatta volna, ezt azonnal le is tesztelték a kérdéses farmon, de szerencsére nem találták nyomát. Összesen több mint kétezer disznót állítottak elő a csempészáruból az évek során. 

A 21 éves Jermaine Taylort azért keresték a walesi rendőrök, mert nem tartotta be a feltételes szabadlábra helyezésének szabályait, így újra be akarnák zárni. Jermaine egyébként 2017-ben három évet kapott kokainkereskedelem miatt, írja a BBC.

A helyiek segítségét kérve a megyei rendőrség ki is rakta Jermaine képét. Arra azonban nem számítottak, hogy több mint 89 ezer hozzászólás fog érkezni, jelentős részük kizárólag Jermaine szokatlanabb hajviseletén viccelődve. 

 

Olyanokat írtak a tréfás britek, mint hogy a rendőrség biztosan épp átfésüli a környéket vagy hogy olyan a feje, mintha egy nyalókát a macska hátára ejtettünk volna. Más szerint valószínűleg pont a fodrászát látta el kokainnal, egyéb gonosz nyelvek azt kérdezik, hogy ki csinálta a frizuráját, talán Mózes? És ezek még az eggyel szolidabbak közül valók. 

Az ifjú kópét a Gwent megyei rendőrségnek kellett megvédenie, végül még azt is felhozva, hogy azok ellen is rendőrségi eljárás indulhat, akik a közösségi médiában túl otrombán szállnak bele másokba. 

67890260 10157598216705452 4887969921570439168 n.png