Iván
9 °C
22 °C

Tenczer Gábor

újságíró Politika

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Eddig bírta az új magyar elektromos csodabusz Eddig bírta az új magyar elektromos csodabusz

Ezzel ünnepeltük a nemzeti buszstratégia 2. születésnapját: a BKV üzemképtelenség miatt kivonta a forgalomból az egyik, még alig kétéves Modulót.

június 21. 15:41

Az állandó nagykörúti villamosfelújítás rejtélye Az állandó nagykörúti villamosfelújítás rejtélye

Minden évben azt hisszük, hogy vége, aztán újrakezdik, gyakran ugyanazon a szakaszon. Mi lehet a háttérben?

június 20. 10:16

Lesz bringaszállítás a metrón Lesz bringaszállítás a metrón

A június végi teszthétvégén megnézik, mennyire felel meg a kerékpárszállítás a hatósági követelményeknek, zavarja-e az utaskomfortot.

június 20. 05:09

Egy parkolóház tetején építenek focipályákat Bécs új városrészében, Seestadt Aspernben, áll a város külképviseleti irodájának közleményében. Az öt műfüves pályához lesz öltöző, zuhany és kantin is. Az egyik pályán 2x4, a másik négyen pedig 2x5 játékos rúghatja majd a labdát. Mindegyik pályát labdafogó hálóval kerítik körbe, így senkinek sem kell majd lemászkálnia az utcára, hogy összeszedje a focilabdákat. 

A magaslati focipályák a Seehub nevű épületkomplexum tetején kapnak helyet, és lesz hozzájuk öltöző, zuhany és kantin is. Az ötszintes épületben – elsősorban parkolóházban – több mint 400 autónak lesz hely, de készül benne 1100 négyzetméternyi iroda, a pincében pedig egy 3000 négyzetméteres trambulinpark. A tervek szerint a földszinten egy kerékpárbolt és -kölcsönző valamint kerékpárszerviz működik majd, és itt rendezkedik be a városrész mobilitási központja is.

Desiro és HÉV a H6-os vonalon

Pénteken 15:35-kor elindultak az utolsó Desiro motorvonatok Közvágóhídról Ráckevére a H6-os HÉV-vonalon, írja közösségi oldalán a MÁV-HÉV Zrt. Mint ahogy megírtuk, az elmúlt két hétben egy két egységből álló Desiro motorvonat segítette a HÉV-közlekedést. 

A HÉV-vonalakon ritkaságnak számító piros vonatok népszerűek voltak az utasok és a vasútrajongók körében, azonban hétfőtől a Balaton északi partjára utazókat szolgálják ki.

Olvasónk küldte be a képet: a belső sávban szellősen, a külsőben leginkább sehogy se fognak elférni a kocsik a villamospótló busz mellett. Szombattól két és fél hónapig menetrendszerű nagykörúti villamospálya-felújítás az Oktogon és és a Baross utca között.

Külön fűszerezik majd a szituációt a bringások, akiknek szintén a szűk külső (fél)sávon kell osztozni az autókkal, mivel a buszsávban nem tekerhetnek.

Frissítés: megjött a megfejtés a BKK közleményével

Az ott nem buszsáv+másfél sáv, hanem buszsáv+1 sáv, mert a sárga útburkolati jel felülírja a fehéret. Kár, hogy ezt az autósok nem tudják: