Teréz
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tenczer Gábor

Gyerek3

Kerék10

Szoba0

ElütésSko

Vidéki vicinálist hozott a MÁV-HÉV az agglomerációba Vidéki vicinálist hozott a MÁV-HÉV az agglomerációba

A Bzmot-ként ismert dízel motorvonatokra egyelőre két vezető kell: egy mávos, aki tudja vezetni, és egy héves, aki ismeri az útvonalat.

október 12. 14:06

Tarlós bejelentette: újra indul a főpolgármesteri székért Tarlós bejelentette: újra indul a főpolgármesteri székért

A hónapok óta lebegtetett kérdés most eldőlt.

október 10. 09:53

Így zabálják fel a parkoló autók Budapest egyik főterét Így zabálják fel a parkoló autók Budapest egyik főterét

A gyalogosoknak egy 15 centi széles csík maradt a járdán a parkolóhely és a kerékpársáv között. A csíkokat az önkormányzat festette fel, rakodóhelynek.

október 5. 12:26

lb
Fotó: Tenczer Gábor

Egy hét alatt több mint 17 millióan látták a Youtube-on a szentpétervári Little BIG új klipjét, a Skibidit. Az orosz csapat számának népszerűségét jól felturbózta, hogy kiírták Instagramra és Youtube-ra a Skibidi-kihívást, azaz: ki tudja még idiótább módon eljárni a klipben bemutatott idióta táncukat.

 

A Little BIG amúgy nem ismeretlen Magyarországon, a Szigeten is kint voltak idén. Flachner Balázs kolléga akkor szemtanúként így jellemezte őket: A Little BIG mint jelenség amúgy elég nehezen írható le, a gopnik kultúrára és az orosz sztereotípiákra építő banda egészen egyedi módon vegyíti a hardbasst a raveléssel, és a polgárpukkasztást, meg a valós társadalomkritikát az olyan idétlen számokkal, mint a Dead Unicorn, vagy a Lollybomb. Ez az egészen abszurd keverék tökéletesen működik, és az is tuti, hogy semmilyen más koncerten nem lát az ember olyat, hogy az egész közönség önkívületben kántálja, hogy dick. 

A napokban kólintott fejbe az egyik legjobb budapesti kraft sörfőzde legújabb kísérleti söre, a Magyar Uborkasaláta. Hiánypótló innivaló. Német alapstílus, orosz hangulat, magyar (és orosz) megvalósítás.

Először is az illat, sőt az íz: nem uborkasaláta, hanem kovász. Azaz kovászos uborka. De az nagyon. Savanykás német berliner weisse az alapsör, de ha ruszkik igazán passzentos sört akarnak a vodka mellé, akkor megvan a tökéletes jelöltjük. Én csak a Finlandiát próbáltam mellé, csak úgy az íze kedvéért, mert orosz vodka nem volt a közelben, de tanúsíthatom: tökéletes az összhang.

Tehát az illata, akár a másnaposságra kortyolt, hűvös kovászos uborkalé. És minimum olyan jól is esik. Bár joghurtot írnak a címkén összetevőként, ez pure szénsavas uborkalé komlókabátban. Semmi tejfölös selymesség, csak a kemény, savas uborkalé kompromisszum nélkül. Színe szalma, mint az alapsör, szerencsére senkinek se jutott eszébe zöld színezéket használni a hatás kedvéért, hozza anélkül is az uborkaságot.

Könnyű, nem alkoholos (3,5%-os) sör, nyári melegbe, házibuli utáni reggel, vagy csak a mityisinszki metrógyár melletti csehóba vodka mellé telitalálat. Aki viszont nem kedveli az uborkát, kerülje el messzire! (Elkövető a Mad Scientist és a szentpétervári AF Brew.)

Patak-sétány, olvasói fotó
Patak-sétány, olvasói fotó

Ha messzebbről nem látná az autós a nagyméretű kordont, közelebb érve kisilabizálhatja a tábláról.