Hella
8 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Orbán régimódi sms-ben gratulált kedves barátjának, Matteo Salvininek

Ma derült ki, hogy nem támogatja Salvini mentelmi jogának megvonását az olasz parlament mentelmi bizottsága.

tegnap, 14:04

Szerdától a magyarok is utazhatnak Csehországba és Szlovákiába Szerdától a magyarok is utazhatnak Csehországba és Szlovákiába

Két napra, teszt és karantén nélkül is.

tegnap, 12:53

Karácsony nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés májusi ülését sem Karácsony nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés májusi ülését sem

Ötven előterjesztésről egyeztet a frakciók vezetőivel a döntés meghozatala előtt.

tegnap, 10:38

Szerdától kezdve a cseh, a szlovák és a magyar állampolgárok legfeljebb 48 órára, azaz két napra szabadon utazhatnak egymás országába anélkül, hogy negatív koronavírus tesztre lenne szükségük, illetve karanténba kellene vonulniuk - közölte Tomás Petrícek cseh külügyminiszter kedden Prágában.

Szombat reggel a Pest megyei Dabas közelében tűnt fel egy zöld gyurgyalag, amit még sohasem láttak Magyarországon, olvasható az MME Facebook-oldalán. A madarat Kókay Bencének sikerült kiszúrnia egy helyi gyurgyalag telep lakói között.

100816296 10158007186026391 7672459578197409792 o
Fotó: MME Facebook

A zöld gyurgyalag Észak-Afrikában és Ázsiában honos, a faj ritka kóborló példánya most először tűnt fel hazánkban. A jelenség már csak azért is érdekes, mert a Wikipedia szócikke szerint a zöld gyurgyalag csak kis mértékben vonuló madár. A költést főleg területeinek délebbi részén végzi, míg a száraz évszakban északabbra vonul.

A koronavírus-járvány miatt fennálló veszélyhelyzetre figyelemmel nem hívja össze a Fővárosi Közgyűlés rendes májusi ülését Karácsony Gergely. A főpolgármester azt írta, annak érdekében, hogy a döntéshozatal átláthatósága biztosított legyen, az előterjesztéseket a jellegük szerint közzéteszi, továbbá a Fővárosi Közgyűlés képviselőcsoportjainak vezetőivel a döntés meghozatala előtt egyeztet róluk.