Valér
2 °C
8 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Lehet népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről Lehet népszavazás a 3-as metró akadálymentesítéséről

Átment a kérdés a Fővárosi Választási Bizottságon, kezdődhet az aláírásgyűjtés.

tegnap, 14:17

Gyurcsány az orosz beavatkozás megakadályozása miatt írt Orbánnak

A DK elnöke arra kíváncsi, hogyan akarja megvédeni a választások tisztaságát.

tegnap, 12:10

Hét embert kórházba vittek füstmérgezés miatt Miskolcon Hét embert kórházba vittek füstmérgezés miatt Miskolcon

Tűz ütött ki egy panelház ötödik emeletén. A lakókat melegedőbuszban helyezték el.

tegnap, 11:49

A délkelet-kínai Jünnan tartományban egy ázsiai elefánt odament egy országúton parkoló kisbuszhoz, előbb a fejével ütni kezdte a szélvédőt, majd a buszhoz dörgölőzött - délután 6-tól este fél 9-ig.

Utasok nem ültek a buszban, csak a sofőr, őt azonban csak azután tudták kimenekíteni, hogy az elefánt elment. Mégpedig egy másik ott parkoló autóhoz, amivel addig játszadozott, hogy sikerült lelökdösnie az útról. 

Az MTI szerint a vadon élő ázsiai elefántokból mintegy 300 példány él Kínában, de az egyre hatékonyabb környezet- és állatvédelem következtében számuk azonban újra növekedésnek indult.

Ráadásul egy angol postás, aki nem átall rövidnadrágban caplatni egész nap a szakadó hóesésben. Már a látványtól is kiráz a hideg.

Jegesmedve született a berlini állatkertben, de a kölyök életben maradásáért nagyon kell szorítani, mondja Andreas Knieriem, az állatkert igazgatója.

Fotó: Tierpark Berlin / AFP

A Tierpark Berlin Tonja nevű nyolcéves nősténye két utódot hozott a világra, az egyik azonban halva született, anyja minden bizonnyal felfalta, mert a kamerák képein nem látni a tetemét, írja az MTI. A másik bocs számára az elkövetkező tíz nap döntő jelentőségű. A jegesmedvéknél 50 százalék annak esélye, hogy az újszülött nem marad életben.

Tonja legutóbb 2016 novemberében hozott utódot a világra, akkor is ikreket. Az egyik kölyök akkor is meghalt, a másik, amely a közönségtől a Fritz nevet kapta, négy hónaposan váratlanul pusztult el.