Valér
-2 °C
0 °C

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Buszmegállóban lövöldözött egy palesztin Ciszjordániában

Két ember meghalt, kettő megsebesült Ofránál.

december 13. 11:58

Meghalt a strasbourgi lövöldözés harmadik áldozata is Meghalt a strasbourgi lövöldözés harmadik áldozata is

A 29 éves merénylőt már 700 rendőr keresi. A kormány szóvivője szerint mindegy, hogy élve vagy halva, de nagyon gyorsan meg kell találni.

december 13. 09:48

Speciális egységek keresik a katonai behívó elől bujkáló sorköteleseket Kárpátalján

A munkahelyükre is utánuk mennek, és már haza sem engedik a hadkiegészítő parancsnokságról.

december 11. 15:52

Két hónapja engedélyezte a Bethesda Gyermekkórház, hogy Magyarországon először amerikai miniló segítségével végezzenek élményterápiát a súlyos beteg gyermekek között. A speciális lovasterápia jó hatással van a rehabilitációs és neurológiai osztályon fekvő gyermekekre: megnyugszanak, vagy éppen mozgásba lendülnek a ló közelében, ami a gyógyulásukban épp szükséges - olvasható a kórház közleményében. 

Vertigo, a terápiás miniló
Vertigo, a terápiás miniló
Fotó: Bethesda Kórház

Vertigo, a 4 éves amerikai miniló, Texasból repült Magyarországra 3 hónaposan. Ács Franciska, lovasterapeuta, a miniló gazdája szerint az amerikai miniló jellemében és küllemében sokkal inkább hasonlít a nagy lóhoz, mint a pónihoz. Arányosak, kecsesek, rendkívül barátságosak, megbízhatóak, kiszámíthatóak. A terápiában nagyon fontos elem, hogy ezek a lovak nagyon érzékenyek és minden betegre pillanatok alatt ráhangolódnak.

A ló állategészségügyi és higiéniai szempontból kifogástalan állapotban, speciális pottyantós zsákkal jelenik meg az adott kórházi osztályon. A kórház közleménye szerint minden élményterápia új lehetőséget ad a gyógyuló gyermekeknek, azonban ezek finanszírozása nem tartozik bele az alapellátásba, ezért szívesen fogadják a támogatásokat.

- írták a kép alá a Facebookon, és valóban:

but

A dapeo.hu ezzel a teljesítménnyel majdnem hozta a jatekraj.hu színvonalát, ami egy gyerekjátékhoz írta azt, hogy amikor ezt a játékot nyomja, a kis kurva izmai megkapják.

Szily Laci volt kollégánknak jó pár évig ment egy blogja Szemét paraszt majmok címmel, amiben kíméletlenül kiszerkesztette az alattomos, tolvaj majmok minden mocskos trükkjét. Ha még működne ez a blog, tuti belekerülne az MTI mai híre, miszerint

az indiai kormány jövőre kemény választási küzdelemnek néz elébe, ezt megelőzően azonban olyan ellenféllel kell szembenéznie, amely van olyan ravasz, mint bármely politikai riválisa; komoly fenyegetéssé váltak ugyanis az újdelhi hivatalokban garázdálkodó rhesusmajmok csoportjai.

A hír szerint a rhesusmajmok:

  • bundás betörőként is terrorizálják az indiai főváros és térségének lakóit
  • megszállták az újdelhi parlament és a kulcsfontosságú minisztériumok térségét, kezdve a kormányfő hivatalától a pénzügyi és a védelmi tárca épületéig, nemcsak a köztisztviselőket riogatva
  • nagy felfordulást okoznak azzal, hogy ételt és mobiltelefonokat is kikapnak az ember kezéből
  • az ablakokon bemászva iratokat és dokumentumokat tépnek szét.

A probléma olyan komoly, hogy az indiai képviselőknek körlevélben adtak tippeket a majomtámadások elkerülésére. Ezek között szerepel például az, hogy nem szabad a makákókat ingerelni, de nem ajánlatos szemkontaktust sem létesíteni velük, és végképp rossz ötlet, ha valaki egy anyamajom és kicsinye közé keveredik.

És hogy ezt mennyire érdemes betartani, arra két bizonyítékot is adunk: 2007-ben majmok lökték le otthona erkélyéről újdelhi akkori polgármester-helyettesét, S.S. Bajvát a halálba. A múlt hónapban pedig egy 12 napos csecsemőt ragadott el és ölt meg egy majom Agrában.