Zsófia
15 °C
23 °C
Index - In English In English Eng

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Süketnéma ismerőseinek kért útlevelet, románok kapták meg

Egy 52 éves férfi kért szívességet egy zalaegerszegi kormányhivatalban dolgozó nőtől, aki hiába szólt a rendszer, kiadta az útleveleket.

39 perce

Az afgán elnök kampányrendezvénye közelében robbantottak, 24-en meghaltak

Az áldozatok nagy része nő és gyerek. Az elnök és stábja nem sérült meg. Kabulban, az USA nagykövetsége mellett is robbantottak.

56 perce

Baleset történt a diákoknak tartott katasztrófavédelmi bemutatón Vácon Baleset történt a diákoknak tartott katasztrófavédelmi bemutatón Vácon

Egy fecskendős jármű az oldalára borult, öt tűzoltó megsérült, miközben több száz diák nézte. A rendőrség vizsgálja az okokat.

3 órája

Őrült megtiszteltetést ért, helyreigazító jellegű levelet kaptam Orbán Zoltántól, a Magyar Madártani Egyesült szóvivőjétől a hétfői, Halállal végződött egy szarkatámadás Ausztráliában című cikkemre.

Orbán azt kifogásolja, hogy a cikk illusztrációja nem ausztrál szarkát ábrázol, hanem a nálunk is élő eurázsiai szarkát (Pica pica). Ráadásul az ausztrál szarka - ha jól értem - nem is szarka valójában, hanem feketehátú fuvolázómadár (Cracticus [Gymnorhina] tibicen).

Mint Orbán írja,

ez természetesen nem túlélhetetlen hiba, inkább olyan szerencsétlen, amolyan „újabb szeg a koporsóban” jellegű pontatlanság, ami tovább fokozhatja a laikus lakosság szarkaellenességét.

Természetesen egyáltalán nem akartuk tovább fokozni a szarkaellenességet, hanem egyszerűen csak az MTI hírét vettük át, ami a feketehátú fuvolázómadarat leausztrálszarkázta. A képszerkesztőink pedig eme hiba miatt tettek be eurázsiai szarkáról képet. Elnézést kérünk a szarkáktól, az olvasóinktól, és az ország legjobb temészetvédelmi szervezetétől.

A Győr-Moson-Sopron megyei rendőrök hétfő délben az M1-es autópálya 107-es kilométerénél kaptak el két román járművet, pontosabban járműszerelvényt, vagyis újkeletű nevén horrorkaravánt, amint Hegyeshalom felől Budapest felé haladtak. A tengelysúly-mérések imindkét esetben szabálytalanságot mutattak ki, a kisteher-gépjárművek és a szerelvényük súlya a megengedett legnagyobb össztömeget jelentősen meghaladta.

lead túlsúlyos
Fotó: Police.hu

A tetten ért román sofőrök egyikét egy hónapra, a másikat - mivel már korábban is követett el hasonló szabálysértést- nyolc hónapra eltiltották a vezetéstől, valamint pénzbírságot is kaptak.

Az elmúlt hetekben nagyon rágyúrtak a rendőrök a veszélyes karavánok kiszűrésére, a legnagyobb fogásokról ebben a cikkünkben írtunk.

Mióta Facebook létezik, nemhogy a szülinapjukra, de még a macskájuk ivartalanítására is eventet csinálnak az emberek. A meghívásokra érkező tipikus kommentekből csinált most péntekre nemlétező eseményt a Nincs elég bajom enélkül is? nevű Facebook-csoport. Az esemény címe 

Sajnos nem tudok menni, azon a hétvégén nem leszek Budapesten :(

A csoport még egy szavazást is csinált a legidiótább kifogásokra, jelenleg a nemvágom még majd írok vezet, de voksolhatunk több mint 30 válaszra, köztük a macskámnak húgyúti fertőzése van, nem tudok ott lenni, sajnálom vagy talán majd egy másik alkalommal, amikor nem érek rá opcióra is.

Az oldalon azonban nem csak szavazni lehet, hanem kommentelni is, ha van jobb kifogásod annál, hogy

  én kómában leszek, de ti érezzétek jól magatokat, és persze pótoljuk ofc!,

akkor ne fogd vissza magad!