Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

Thüringer Barbara

barb

újságíró Politika

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Ismét megdőlt a hidegrekord Ismét megdőlt a hidegrekord

De ezúttal a híresen hideg Zabart taszította le trónról Nyírlugos, ahol -15,2 fokot mértek.

7 órája

Robbanás történt egy cseh vegyi üzemben: hat halott Robbanás történt egy cseh vegyi üzemben: hat halott

Egy olajfinomítóban történt a robbantás. Négy ember súlyosan megsérült.

8 órája

Elszabadult egy busz Thaiföldön, 18 halott Elszabadult egy busz Thaiföldön, 18 halott

Elromlott a fék, a busz letarolta az út mentén álló standokat. Sok utas a buszba szorult.

8 órája

Az alapjövedelemnek nincs alternatívája hosszú távon sem Magyarországon, sem Európában, az tíz-húsz év múlva realitás lesz Európa majdnem minden országában

- mondta Karácsony Gergely, az MSZP-Párbeszéd miniszterelnök-jelöltje egy csütörtöki budapesti rendezvényen. Karácsony szerint az alapjövedelem jó eszköz lehet a fájóan hiányzó társadalmi kohézió helyreállításához,

de bevezetése előtt modellkísérletekkel kellene megvizsgálni, hogy az hogyan befolyásolná a munkaerőpiaci aktivitást. Addig is, kormányra kerülésük esetén, jelentősen emelnék a családi pótlékot és az alapnyugdíjat, és ezzel alapjövedelmi biztonságot adnának a nem aktív korúaknak; az aktív korúak körében pedig bevezetnék a garantált minimáljövedelem juttatást.

Nos, akkor nézzék, mit reagált erre a Fidesz:

Karácsony Gergely már készíti elő a migránsok ellátását. Ha Soros emberei kerülnek hatalomra, nem csak betelepítik a migránsokat, de munka nélkül állandó jövedelmet is akarnak adni nekik, amit a dolgozó magyar emberekkel fizettetnének ki.

Az Mno.hu szúrta ki, hogy az egyik legnagyobb svéd napilap, az Aftonbladet is cikket közölt Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes luxusvadászatairól. A lap azt is megpróbálta kinyomozni, hogy hol készültek a vadászatról szóló képek, de egyelőre nem tudták azonosítani.

Az Aftonbladet egy állatgondozót is megszólaltatott, ugyanis Svédországban a rénszarvasok háziállatnak minősülnek. A szakértő elmondta, hogy

ezeket az állatokat nem nehéz kilőni, hiszen megszokták az emberek jelenlétét, így nincs meg az az ösztönük, hogy távol tartsák magukat az emberektől.

Az Index megnézte a hatályos törvényeket, mennyire releváns Semjén érvelése, miszerint ő a vadászatokon nem politikus, hanem vadász, tehát ezért nem baj, ha elfogad ilyen nagyértékű ajándékokat. Az eredmény kiábrándító volt.

Debreczeni József, a DK felsőzsolcai jelöltje este 6-kor tart fórumot, Vadai Ágnes, a DK alelnöke 5-kor Székesfehérváron lép fel.