Aliz
6 °C
14 °C

Thüringer Barbara

barb

Válasz a végső kérdésre:42

De mi volt a kérdés?6x9

Álarcban, éjszaka tört be volt szerelme házába Álarcban, éjszaka tört be volt szerelme házába

A fiatal, Magyarország területéről korábban kiutasított férfi ököllel verte a lány alvó apját.

10 órája

A macedónok bekérették a magyar nagykövetet a Budapesten bujkáló volt miniszterelnökük miatt A macedónok bekérették a magyar nagykövetet a Budapesten bujkáló volt miniszterelnökük miatt

Nikola Gruevszkinek öt napja kellett volna börtönbe vonulni, Budapesten bujkál.

tegnap, 14:07

Több százezer eurós büntetést kaphat az AfD

130 ezer eurós támogatást kaptak egy svájci cégtől, amit tiltanak a német törvények.

tegnap, 13:36

Az elmúlt napokban több városban egészségtelen volt a levegő a szálló por miatt. Salgótarjánban csak kifogásoltnak minősítették a levegő minőségét, de ezt a hajnalban készült képet elnézve nem mindenkinek ez a szó jutna eszébe:

Az éjszaka élénk széllel megjött az első, lehűlést hozó hidegfront, így az Országos Meteorológiai Szolgálat posztja szerint Budapesten jórészt kizöldült a levegő szennyezettségét mutató térkép, és a szennyezettebb helyeken is javult a helyzet. A szél marad, úgyhogy a következő napokban még jobb lesz a helyzet.

Egyedülálló szakmai siker, világritkaság született a Debreceni Állatkertben! - kezdi posztját az állatkert a Facebook oldalán. Mint írják, tavaly december közepe óta magyarországi állatkertek közül egyedül a Debreceni Állatkert, mint alapító tag vesz részt a Fülöp-szigetekről származó leopárdmacskák (Prionailurus bengalensis heaneyi) Európai Fajmentő Programjában.

46086805 1959522771009856 7607041664296681472 n
Fotó: Debreceni Állatkert, Növénykert és Vidámpark - Nagyerdei Kultúrpark

Az erőfeszítések sikert hoztak, ma az állatkert bemutatta az új jövevényt, egy hét hetes, hím Fülöp-szigeteki leopárdmacskát. 

A kicsi egészséges, jó étvágyú és a szülei féltő gondoskodását élvezi. A Magyarországon csak Debrecenben bemutatott ritkaság jó idő esetén már látható a nagyközönség számára az állatkert Kisragadozó-házában.

Egyébként természetes élőhelyük szűkülése és az illegális kereskedelem miatt a leopárdmacska szerepel a Természetvédelmi Világszövetség (IUCN) kihalással fenyegetett fajok vörös listáján és a Washingtoni egyezmény (CITES) függelékében is.

Vasárnap a kínai Lanzhou városában sétált egy csomó ember, amikor egyszer csak megnyílt a föld. Elég ijesztő látvány, ahogy víznyelő kockánként lebontja a burkolatot egy nő lába alatt.

A nő szerencsére túlélte a zuhanást, csak a bordái törtek el, írja a Sky News.